StartGroepenDiscussieMeerTijdgeest
Doorzoek de site
Onze site gebruikt cookies om diensten te leveren, prestaties te verbeteren, voor analyse en (indien je niet ingelogd bent) voor advertenties. Door LibraryThing te gebruiken erken je dat je onze Servicevoorwaarden en Privacybeleid gelezen en begrepen hebt. Je gebruik van de site en diensten is onderhevig aan dit beleid en deze voorwaarden.

Resultaten uit Google Boeken

Klik op een omslag om naar Google Boeken te gaan.

Bezig met laden...

Marina (1999)

door Carlos Ruiz Zafón

Andere auteurs: Zie de sectie andere auteurs.

LedenBesprekingenPopulariteitGemiddelde beoordelingAanhalingen
1,9741158,321 (3.81)76
"When boarding-school student Oscar Drai meets Marina, she promises him a mystery and takes him to a secret graveyard deep in Barcelona, where they witness a woman dressed in black lay a single rose atop a gravestone etched with a black butterfly. Their curiosity leads them down a dangerous path, and they discover a decades-old conspiracy that puts their lives in the hands of forces more sinister and mystical than they could have believed possible"--… (meer)
  1. 20
    De nevelprins door Carlos Ruiz Zafón (Tjarda)
  2. 00
    The Secret History of Moscow door Ekaterina Sedia (sparemethecensor)
    sparemethecensor: Same atmosphere and genre, different European city.
Bezig met laden...

Meld je aan bij LibraryThing om erachter te komen of je dit boek goed zult vinden.

Op dit moment geen Discussie gesprekken over dit boek.

» Zie ook 76 vermeldingen

Engels (89)  Spaans (12)  Frans (6)  Duits (3)  Catalaans (2)  Zweeds (2)  Nederlands (2)  Portugees (Portugal) (1)  Alle talen (117)
Toon 2 van 2
Dit boek zou een Yaffie moeten zijn, maar dan wel voor oudere jongeren, want de diepere betekenis van het verhaal gaat waarschijnlijk aan de jongere lezers voorbij. Het is gematigd horror. Als je wat meer in dat genre hebt gelezen, draai je hier je hand niet voor om. ( )
  connie53 | Sep 28, 2014 |
Vijftien jaar later is de herinnering aan die dag bij mij teruggekomen. Ik heb de jongen gezien die in de nevel van station Francia ronddoolde en de naam van Marina lichtte opnieuw op als een verse wond. Allemaal bewaren we een geheim op de zolder van de ziel, achter slot en grendel. Dit is het mijne.

In mei 1980 verdwijnt de 15-jarige Oscar Drai plotseling van school in de oude stad van Barcelona. Zeven dagen en nachten weet niemand waar hij uithangt

Zijn verhaal begint in het oude stadshart van Barcelona, waar hij Marina en haar vader Germán Blau, een portretschilder, ontmoet. Marina neemt Oscar mee naar een kerkhof, om getuige te zijn van een macaber ritueel dat elke vierde zondag van de maand plaatsvindt. Precies om tien uur s ochtends verschijnt een koets, getrokken door zwarte paarden. Er stapt een vrouw uit, in het zwart gekleed, haar gezicht gesluierd, met in haar gehandschoende handen één enkele roos. Ze loopt naar een grafsteen die geen naam vermeldt, maar waarop alleen een mysterieuze afbeelding van een zwarte vlinder met opengeslagen vleugels te zien is.

Als Oscar en Marina besluiten haar te achtervolgen, begint een reis die hen naar de hoogtepunten van een vergeten, naoorlogs Barcelona leidt, een wereld vol aristocraten en actrices, uitvinders en magnaten, en een duister geheim dat op hen wacht in het mysterieuze labyrint onder de straten van de stad.
Recensie(s)

Barcelona, 1979-1980. Oscar Drai blikt terug op een dramatisch keerpunt in zijn leven toen hij 15 jaar was: de confrontatie met sinistere dreiging, maar zeker ook met het licht van de liefde. Dwalend door de vervallen villawijk rond zijn internaat belandt hij bij een oude kunstschilder en diens schone dochter Marina. Een stroeve kennismaking die omslaat in warme vriendschap. Als hij door Marina meegetroond wordt naar een kerkhof, 'eiland uit het verleden', zien zij hoe een in het zwart geklede vrouw een roos neerlegt op een graf gesierd met het symbool van een zwarte vlinder. De vrouw zet Oscar en Marina op het spoor van Michaël Kolwenik en diens obsessie voor experimentele wederopstanding, op het spoor van een verdoemd verleden. De auteur (Barcelona, 1964) verstaat de kunst om suggestief, in sfeerbepalende taal, het overgangsgebied tussen leven en dood invoelbaar te maken, waar rotting mens en bestel aantast. In snelle ritmiek wisselen horrorscènes en bezinning elkaar af, toewerkend naar een brandende vergelding. Een zwart-romantische, op jongvolwassenen toegesneden 'gothic novel'. ( )
  wvanderl | Apr 19, 2014 |
Toon 2 van 2
geen besprekingen | voeg een bespreking toe

» Andere auteurs toevoegen (60 mogelijk)

AuteursnaamRolType auteurWerk?Status
Carlos Ruiz Zafónprimaire auteuralle editiesberekend
Graves, LuciaVertalerSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Marrodán Casas, CarlosVertalerSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Okrasko, KatarzynaVertalerSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Schwaar, PeterÜbersetzerSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Weyman, DanielVertellerSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Je moet ingelogd zijn om Algemene Kennis te mogen bewerken.
Voor meer hulp zie de helppagina Algemene Kennis .
Gangbare titel
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Oorspronkelijke titel
Alternatieve titels
Oorspronkelijk jaar van uitgave
Mensen/Personages
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Belangrijke plaatsen
Belangrijke gebeurtenissen
Verwante films
Motto
Opdracht
Voor Jaume Mateu Adrover, wiens naam vroeg of laat in een boek moest eindigen, en voor Antonio Verdasca, wiens wijsheid er meer dan een zou kunnen vullen.
Eerste woorden
Amigo lector:
Siempre he creido que todo escritor, lo admita o no, cuenta entre sus libros algunos como sus favoritos.
Marina zei me eens dat we ons alleen herinneren wat nooit is gebeurd.
Citaten
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
If I'm ever lost, the place to look for me would be a railway station..
Laatste woorden
(Klik om weer te geven. Waarschuwing: kan de inhoud verklappen.)
(Klik om weer te geven. Waarschuwing: kan de inhoud verklappen.)
Ontwarringsbericht
Uitgevers redacteuren
Auteur van flaptekst/aanprijzing
Oorspronkelijke taal
Gangbare DDC/MDS
Canonieke LCC

Verwijzingen naar dit werk in externe bronnen.

Wikipedia in het Engels

Geen

"When boarding-school student Oscar Drai meets Marina, she promises him a mystery and takes him to a secret graveyard deep in Barcelona, where they witness a woman dressed in black lay a single rose atop a gravestone etched with a black butterfly. Their curiosity leads them down a dangerous path, and they discover a decades-old conspiracy that puts their lives in the hands of forces more sinister and mystical than they could have believed possible"--

Geen bibliotheekbeschrijvingen gevonden.

Boekbeschrijving
Haiku samenvatting

Deelnemer aan LibraryThing Vroege Recensenten

Carlos Ruiz Zafón's boek Marina was beschikbaar via LibraryThing Early Reviewers.

Actuele discussies

Geen

Populaire omslagen

Snelkoppelingen

Waardering

Gemiddelde: (3.81)
0.5
1 9
1.5 2
2 24
2.5 6
3 100
3.5 36
4 188
4.5 18
5 104

Ben jij dit?

Word een LibraryThing Auteur.

 

Over | Contact | LibraryThing.com | Privacy/Voorwaarden | Help/Veelgestelde vragen | Blog | Winkel | APIs | TinyCat | Nagelaten Bibliotheken | Vroege Recensenten | Algemene kennis | 204,752,902 boeken! | Bovenbalk: Altijd zichtbaar