StartGroepenDiscussieMeerTijdgeest
Doorzoek de site
Onze site gebruikt cookies om diensten te leveren, prestaties te verbeteren, voor analyse en (indien je niet ingelogd bent) voor advertenties. Door LibraryThing te gebruiken erken je dat je onze Servicevoorwaarden en Privacybeleid gelezen en begrepen hebt. Je gebruik van de site en diensten is onderhevig aan dit beleid en deze voorwaarden.

Resultaten uit Google Boeken

Klik op een omslag om naar Google Boeken te gaan.

Bezig met laden...

Sneeuwval (2010)

door Tess Gerritsen

Andere auteurs: Zie de sectie andere auteurs.

Reeksen: Rizzoli/Isles (8)

LedenBesprekingenPopulariteitGemiddelde beoordelingAanhalingen
2,2351317,040 (3.95)45
Nadat patholoog-anatoom Maura een medisch congres heeft bezocht, gaat ze samen met vrienden skiën. Maar hun auto komt in de bergen vast te zitten in de sneeuw, zonder dat er hulp in zicht is. Als de nacht valt, zoekt de groep tijdens een sneeuwstorm haar toevlucht in een afgelegen dorp. Daar lijkt iets ergs te zijn gebeurd: in twaalf griezelig identieke huizen staat het eten onaangeroerd op tafel en staan de auto's nog in de garages. De bewoners lijken in rook opgegaan. Maar voetstappen in de sneeuw verraden dat iemand Maura en haar vrienden bespioneert. Een week later krijgt een rechercheur het nieuws dat er in een ravijn in de buurt een verkoold lichaam is gevonden.… (meer)
Bezig met laden...

Meld je aan bij LibraryThing om erachter te komen of je dit boek goed zult vinden.

Op dit moment geen Discussie gesprekken over dit boek.

» Zie ook 45 vermeldingen

Engels (124)  Nederlands (9)  Duits (2)  Spaans (1)  Alle talen (136)
1-5 van 9 worden getoond (volgende | toon alle)
Heel spannend verhaal, zoals Tess Gerritsen ze schrijft. Over Maura, een patholoog-anatoom die op een congres een studiegenoot ontmoet, ze gaat met hem en een aantal vrienden van hem mee een weekend skiën. Alles loopt anders dan gepland, ze krijgen in de sneeuw pech, komen in een helemaal uitgestorven dorp woont een aantal gezinnen van een enge sekte. een van hen raakt ernstig gewond, er is geen bereik dus iemand moet hulp gaan halen. Kortom het eindig ermee dat behalve Maura wordt iedereen ook nog vermoord, zij wordt geholpen door een jongen die is verstoten door de sekte. Ik had een vaag vermoeden dat ik het boek al gelezen heb, het blijkt in 2013 geweest te zijn.... ( )
  vuurziel | Sep 6, 2019 |
Ook dit deel van de serie Rizzoli & Isles van Tess Gerritsen was weer heel prettig lezen. Ik ben tot nu toe nog geen delen tegengekomen van deze serie die mij nog niet is bevallen. Altijd een goede keuze. ( )
  Gea1967 | Dec 8, 2013 |
De nachtmerrie is begonnen...

Nadat patholoog-anatoom Maura Isles een medisch congres in Wyoming heeft bezocht, gaat ze samen met vrienden skiën. Maar hun auto komt in de bergen vast te zitten in de sneeuw, zonder dat er hulp in zicht is. Als de nacht valt, zoekt de groep tijdens een sneeuwstorm haar toevlucht in het afgelegen dorp Kingdom Come. Daar lijkt iets ergs te zijn gebeurd: in twaalf griezelig identieke huizen staat het eten onaangeroerd op tafel en staan de auto's nog in de garages. De Bewoners van Kingdom Come lijken in rook opgegaan. Maar voetstappen in de sneeuw verraden dat iemand Maura en haar vrienden bespioneert. Een week later krijgt rechercheur Jane Rizolli in Bosten het nieuws dat er in een ravijn in de buurt van Kingdom Come een verkoold lichaam is gevonden...
  Vysoka | May 22, 2013 |
Andere meningen/besprekingen:

Savidge Reads (in English): http://savidgereads.wordpress.com/2012/12/12/the-killing-place-tess-gerritsen/
  Nadyne03 | Dec 18, 2012 |
In sneeuwval komt een groep vast te zitten in een ondergesneeuwde vallei. Geïsoleerd van de buitenwereld gaat het al snel mis.
In de vallei blijkt een religieuze gemeenschap te wonen. Echter elk van de huizen lijkt van het ene op het andere moment verlaten te zijn door de bewoners. Als het er dan ergens bloed blijkt te liggen lijkt de conclusie al snel getrokken: Jim Jones-achtige gebeurtenissen. Tess Gerritsen heeft echter een verrassende plotwending in petto.
Gerritsen heeft een vlotte verteltrant. Uitzondering daarop zijn de uitgebreide beschrijvingen van de medische procedures die mij wat aan de langdradige kant lijken. Het verhaal wordt vanuit een paar perspectieven geschreven, voornamelijk de patholoog-anatoom en haar vriendin de rechercheur.
Ik heb een paar boeken van dit duo gelezen en vraag me eigenlijk af wat hen gezamenlijk bindt. In de meeste verhalen zijn ze vooral allebei hoofdpersoon, de ene wat meer in het ene boek, de andere in het andere boek. Waar hun vriendschap precies uit bestaat wordt me nooit geheel duidelijk. Voor het verhaal is het overigens zelden storend.
Een puntje van kritiek zijn de bijrollen in het verhaal. De personen hebben weinig diepgang en zijn vaak erg stereotiep. Provinciale kneuters gedragen zich als provinciale kneuters, hun slechte daden zijn overwegend stereotiep slecht zonder verder enige diepgang.
Ook wat storend is dat de gebeurtenissen aan het eind van het boek wat veel rafelrandjes hebben. Je gaat ervan uit dat in ieder geval de hoofdpersonen die toch tot op het bot zouden hebben willen zien opgelost. Zelfs de hoofdpersoon lijkt zich weinig in te spannen iets te doen aan de verdachtmakingen aan haar adres.
Maar iedereen sluit het verhaal af zonder veel aandacht te geven aan deze zaken. Het voorbeeld daarvan is het begin van het boek. Het lijkt erop alsof dit thema in de rest van het verhaal van groot belang zal zijn. De manier waarop dit terugkeert en wordt afgehandeld is echter teleurstellen mager. De ontmoeting met een andere religieuze sekte in het verhaal is zelfs tegen het lachwekkende en praktisch geheel overbodig.
Wat betreft de plot, sfeer en spanning een aanrader; wat betreft de personages zeker voldoende, maar sommige al te gemakkelijke oplossingen. En verder de uitgebreide medische procedures die gezien de achtergrond van de schrijfster begrijpelijk zijn, maar voor de lezer wellicht wat minder interessant zijn. Niet te veel nadenken over de gebreken van het verhaal en je hebt een spannend boek. ( )
  jeroenvandorp | Aug 5, 2012 |
1-5 van 9 worden getoond (volgende | toon alle)
geen besprekingen | voeg een bespreking toe

» Andere auteurs toevoegen (6 mogelijk)

AuteursnaamRolType auteurWerk?Status
Tess Gerritsenprimaire auteuralle editiesberekend
Jäger, AndreasVertalerSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Rekiaro, IlkkaVertalerSecundaire auteursommige editiesbevestigd

Prijzen

Onderscheidingen

Je moet ingelogd zijn om Algemene Kennis te mogen bewerken.
Voor meer hulp zie de helppagina Algemene Kennis .
Gangbare titel
Oorspronkelijke titel
Alternatieve titels
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Oorspronkelijk jaar van uitgave
Mensen/Personages
Belangrijke plaatsen
Belangrijke gebeurtenissen
Verwante films
Motto
De nachtmerrie is begonnen...
Opdracht
Opgedragen aan Jack R. Winans
Kearny High School, San Diego
Wat ik van u heb geleerd, vergeet ik mijn hele leven niet
Eerste woorden
Zij was de uitverkorene.
Citaten
Laatste woorden
(Klik om weer te geven. Waarschuwing: kan de inhoud verklappen.)
Ontwarringsbericht
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
'Ice Cold' was also published as 'The Killing Place'
Uitgevers redacteuren
Auteur van flaptekst/aanprijzing
Oorspronkelijke taal
Informatie afkomstig uit de Duitse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Gangbare DDC/MDS
Canonieke LCC

Verwijzingen naar dit werk in externe bronnen.

Wikipedia in het Engels

Geen

Nadat patholoog-anatoom Maura een medisch congres heeft bezocht, gaat ze samen met vrienden skiën. Maar hun auto komt in de bergen vast te zitten in de sneeuw, zonder dat er hulp in zicht is. Als de nacht valt, zoekt de groep tijdens een sneeuwstorm haar toevlucht in een afgelegen dorp. Daar lijkt iets ergs te zijn gebeurd: in twaalf griezelig identieke huizen staat het eten onaangeroerd op tafel en staan de auto's nog in de garages. De bewoners lijken in rook opgegaan. Maar voetstappen in de sneeuw verraden dat iemand Maura en haar vrienden bespioneert. Een week later krijgt een rechercheur het nieuws dat er in een ravijn in de buurt een verkoold lichaam is gevonden.

Geen bibliotheekbeschrijvingen gevonden.

Boekbeschrijving
Nadat patholoog-anatoom Maura Isles een medisch congres in Wyoming heeft bezocht, gaat ze samen met vrienden skiën. Maar hun auto komt in de bergen vast te zitten in de sneeuw. Als de nacht valt, zoekt de groep tijdens een sneeuwstorm haar toevlucht in het afgelegen dorp Kingdom Come.

Daar lijkt iets ergs te zijn gebeurd: in twaalf griezelig identieke huizen staat het eten onaangeroerd op tafel en staan de auto's nog in de garages. De bewoners van Kingdom Come lijken echter in rook opgegaan. Maar voetstappen in de sneeuw verraden dat iemand Maura en haar vrienden bespioneert.

Een week later krijgt rechercheur Jane Rizzoli in Boston het nieuws dat er in een ravijn in de buurt van Kingdom Come een verkoold lichaam is gevonden...
Haiku samenvatting

Deelnemer aan LibraryThing Vroege Recensenten

Tess Gerritsen's boek Ice Cold was beschikbaar via LibraryThing Early Reviewers.

Actuele discussies

Geen

Populaire omslagen

Snelkoppelingen

Waardering

Gemiddelde: (3.95)
0.5 1
1 2
1.5
2 23
2.5 4
3 99
3.5 34
4 270
4.5 27
5 133

Ben jij dit?

Word een LibraryThing Auteur.

 

Over | Contact | LibraryThing.com | Privacy/Voorwaarden | Help/Veelgestelde vragen | Blog | Winkel | APIs | TinyCat | Nagelaten Bibliotheken | Vroege Recensenten | Algemene kennis | 204,744,468 boeken! | Bovenbalk: Altijd zichtbaar