StartGroepenDiscussieMeerTijdgeest
Doorzoek de site
Onze site gebruikt cookies om diensten te leveren, prestaties te verbeteren, voor analyse en (indien je niet ingelogd bent) voor advertenties. Door LibraryThing te gebruiken erken je dat je onze Servicevoorwaarden en Privacybeleid gelezen en begrepen hebt. Je gebruik van de site en diensten is onderhevig aan dit beleid en deze voorwaarden.

Resultaten uit Google Boeken

Klik op een omslag om naar Google Boeken te gaan.

Efter natten door Karin Slaughter
Bezig met laden...

Efter natten (origineel 2023; editie 2023)

door Karin Slaughter, Villemo Linngård Oksanen (Vertaler)

Reeksen: Will Trent (11), Sara Linton (15)

LedenBesprekingenPopulariteitGemiddelde beoordelingAanhalingen
3911965,096 (4.05)10
Fifteen years ago, Sara Linton's life changed forever when a celebratory night out ended in a violent attack that tore her world apart. Since then, Sara has remade her life. A successful doctor, engaged to a man she loves, she has finally managed to leave the past behind her. Until one evening, on call in the ER, everything changes. Sara battles to save a broken young woman who's been brutally attacked. But as the investigation progresses, led by GBI Special Agent Will Trent, it becomes clear that Dani Cooper's assault is uncannily linked to Sara's. And it seems the past isn't going to stay buried forever.… (meer)
Lid:October16
Titel:Efter natten
Auteurs:Karin Slaughter
Andere auteurs:Villemo Linngård Oksanen (Vertaler)
Info:[Stockholm] : HarperCollins, 2023
Verzamelingen:Jouw bibliotheek, Te lezen
Waardering:
Trefwoorden:Geen

Informatie over het werk

Na die nacht door Karin Slaughter (2023)

Bezig met laden...

Meld je aan bij LibraryThing om erachter te komen of je dit boek goed zult vinden.

Op dit moment geen Discussie gesprekken over dit boek.

» Zie ook 10 vermeldingen

Engels (16)  Nederlands (2)  Alle talen (18)
Toon 2 van 2
Ik twijfel een beetje tussen twee gevoelens. Het is namelijk een heel gevoelig onderwerp dat op een gruwelijke manier wordt beschreven. Karen Slaughter is natuurlijk een voortreffelijk schrijfster, maar ik kon af en toe niet verder lezen en moest even mijn gedachten op iets anders richten.
Sara, Will en Faith werken zonder daar opdracht voor gekregen te hebben aan het oplossen van een aantal verkrachtingszaken. Als Sara een nachtdienst draait op de spoedeisend hulp wordt een meisje, Dani, binnen gebracht die letsel heeft opgelopen die verdacht veel lijkt op de verwondingen die Sara had 15 jaar geleden. Sara doet haar uiterste best om het meisje te redden, maar dal lukt helaas niet. Na drie jaar volgt er een rechtszaak omdat het onderzoek naar Dani een verdachte naar voren heeft gebracht, Tommy McAllister. De advocaat van Tommy is een keiharde, nietsontziende man en Sara verwacht dat haar verleden op deze rechtszaak naar voren zal komen. Faith en Will gaan op eigen onderzoek uit en stuiten al gauw op een groep vooraanstaande mannen die in het geheim vreselijke dingen bespreken.
Goed geschreven, intrigerend maar gruwelijk ( )
  connie53 | Sep 7, 2023 |
Na die nacht. Door: Karin Slaughter.

Doordat ik slachtoffer werd van twee gewapende overvallen kon ik geen thrillers meer lezen. Dat wil zeggen dat ik bijna 10 jaar geen Slaughter meer heb gelezen, hoewel ik grote fan was.

Ondertussen heb ik Na die nacht gelezen en: wow! Het voelde als thuiskomen. Maar dan wel in een opgeknapt huis. Hoewel het dus voor mij lang geleden is en ik mij niet meer alles herinner lijkt het me toch dat Karin Slaughter nog beter is gaan schrijven en dat haar talent om complexe verhalen meeslepend te vertellen nog gegroeid is. Na die nacht is een (geweldig angstaanjagend) super spannend verhaal én is ook heel goed geschreven.

Sara Linton kende ik natuurlijk nog, ze voelde ook direct weer vertrouwd. Hoewel ze ‘in mijn tijd’ nog met Jeffrey Tolliver was ;) Het toffe (raar om dit woord te gebruiken in de context van het verhaal) is dat Na die nacht gaat over de verkrachting van Sara, 15 jaar geleden, dat het dus wat aansluit bij de tijd van toen ik nog meelas. Aan die verkrachting (en elke verkrachting) is niets tof natuurlijk; dat komt ook goed naar voren in dit boek. Slaughter achtte de tijd rijp om Linton haar verhaal te laten doen en daar ben ik blij om. De cijfers van vrouwen (en mannen) die met seksueel geweld te maken krijgen zijn en blijven misselijkmakend hoog. Het enige dat er verandert is dat er meer vrouwen hun verhaal (durven/mogen/kunnen) vertellen. Zo ook Sara.

Linton’s verhaal is gruwelijk. Het hele boek is gruwelijk. Hoe verder je vordert in het boek hoe duidelijker het wordt ‘wie en hoe en waarom’ - wat logisch is, zo wordt een thriller opgebouwd, maar toch - en hoe meer dat duidelijk wordt hoe bozer en misselijker ik werd. Angstig ook. De finale komt als een mokerslag aan.

Waarom het dan toch fijn is om dit boek te lezen? Sara en Will én alle nevenpersonages lijken mensen van vlees en bloed. Ze zijn lief en romantisch, feilbaar en inconsequent, boeiend én veroveren snel (opnieuw) je hart. Je leeft zo met hen mee.

Dit boek is ook een ferme aanklacht, een feministisch pamflet én een wake-up call in één. De hypocriete abortus-heisa, wit privilége, verkrachting, femicide, incels, vrouwenhaat, toxische mannelijkheid, klassenjustitie,… alles komt voorbij. En dat allemaal in een verhaal dat leest als een trein, met een cover die zo goed past bij het boek. (Opnieuw) dikke fan! ( )
  Els04 | Jul 19, 2023 |
Toon 2 van 2
geen besprekingen | voeg een bespreking toe

Onderdeel van de reeks(en)

Je moet ingelogd zijn om Algemene Kennis te mogen bewerken.
Voor meer hulp zie de helppagina Algemene Kennis .
Gangbare titel
Oorspronkelijke titel
Alternatieve titels
Oorspronkelijk jaar van uitgave
Mensen/Personages
Belangrijke plaatsen
Belangrijke gebeurtenissen
Verwante films
Motto
Opdracht
Voor Liz
Beste lezer,

Heel veel plezier met mijn
nieuwe thrillerNa die nacht!

Karin Slaughter
Atlanta, 2023
Eerste woorden
Goedemorgen, Dani.
Citaten
'Spreek niet vanuit de wond, maar vanuit het litteken.'
Anoniem
Laatste woorden
(Klik om weer te geven. Waarschuwing: kan de inhoud verklappen.)
Ontwarringsbericht
Uitgevers redacteuren
Auteur van flaptekst/aanprijzing
Oorspronkelijke taal
Gangbare DDC/MDS
Canonieke LCC

Verwijzingen naar dit werk in externe bronnen.

Wikipedia in het Engels

Geen

Fifteen years ago, Sara Linton's life changed forever when a celebratory night out ended in a violent attack that tore her world apart. Since then, Sara has remade her life. A successful doctor, engaged to a man she loves, she has finally managed to leave the past behind her. Until one evening, on call in the ER, everything changes. Sara battles to save a broken young woman who's been brutally attacked. But as the investigation progresses, led by GBI Special Agent Will Trent, it becomes clear that Dani Cooper's assault is uncannily linked to Sara's. And it seems the past isn't going to stay buried forever.

Geen bibliotheekbeschrijvingen gevonden.

Boekbeschrijving
Vijftien jaar geleden werd Sara Lintons leven volledig op zijn kop gezet toen een avondje uit in een gewelddadige aanval eindigde, die haar wereld uiteen deed spatten. Inmiddels is ze erin geslaagd haar leven weer op te bouwen. Ze is een succesvol arts, verloofd met Will Trent – van wie ze zielsveel houdt – en heeft het verleden achter zich gelaten.

Tot ze tijdens een nachtdienst op de spoedeisende hulp de zwaargewonde Dani Cooper treft met letsel dat akelig veel overeenkomsten vertoont met dat van haarzelf destijds. Terwijl Sara alles op alles zet om het leven van deze jonge vrouw te redden, beseft ze dat het verleden niet voor altijd begraven kan blijven...
Haiku samenvatting

Actuele discussies

Geen

Populaire omslagen

Snelkoppelingen

Waardering

Gemiddelde: (4.05)
0.5
1 1
1.5 1
2
2.5 1
3 7
3.5 9
4 45
4.5 1
5 22

Ben jij dit?

Word een LibraryThing Auteur.

 

Over | Contact | LibraryThing.com | Privacy/Voorwaarden | Help/Veelgestelde vragen | Blog | Winkel | APIs | TinyCat | Nagelaten Bibliotheken | Vroege Recensenten | Algemene kennis | 205,128,723 boeken! | Bovenbalk: Altijd zichtbaar