StartGroepenDiscussieMeerTijdgeest
Doorzoek de site
Onze site gebruikt cookies om diensten te leveren, prestaties te verbeteren, voor analyse en (indien je niet ingelogd bent) voor advertenties. Door LibraryThing te gebruiken erken je dat je onze Servicevoorwaarden en Privacybeleid gelezen en begrepen hebt. Je gebruik van de site en diensten is onderhevig aan dit beleid en deze voorwaarden.

Resultaten uit Google Boeken

Klik op een omslag om naar Google Boeken te gaan.

Bezig met laden...

The Killing Kind (2001)

door John Connolly

Andere auteurs: Zie de sectie andere auteurs.

Reeksen: Charlie Parker (3)

LedenBesprekingenPopulariteitGemiddelde beoordelingAanhalingen
1,2672815,030 (4.01)27
Did Grace Peltier committed suicide? When a mass grave in northern Maine reveals the final resting place of a religious community that disappeared almost forty years earlier, private detective Charlie Parker, hired to investigate the circumstances of her death, realises that their deaths and the violent passing of Grace Peltier are part of the same mystery, one that has its roots in her family history and in the origins of the shadowy organisation known as the Fellowship. Aided by the genial killers Angel and Louis, Parker must descend into the depths of a honeycomb world populated by dark angels and lost souls, a world where the ghosts of the dead wait for justice and the unwary are prey for the worst kind of creatures. The killing kind. . .… (meer)
Bezig met laden...

Meld je aan bij LibraryThing om erachter te komen of je dit boek goed zult vinden.

Op dit moment geen Discussie gesprekken over dit boek.

» Zie ook 27 vermeldingen

Engels (21)  Spaans (4)  Nederlands (2)  Catalaans (1)  Alle talen (28)
Toon 2 van 2
Engelen der duisternis is alweer deel drie van de Charlie Parker-serie van de Ierse schrijver John Connolly. Charlie Parker, privé-detective en het grote geweld uit zijn verleden een beetje beu, richt zich nu liever op de witteboordencriminaliteit. Dat wordt redelijk betaald en een pen afpakken is minder risicovol dan duistere moordenaars ontmaskeren.

Maar dan wordt Grace Peltier dood gevonden. Het rapport heeft het over zelfmoord maar Parker wordt benaderd om dit te onderzoeken. Niemand gelooft namelijk in die zelfmoord. Grace was bezig met het onderzoek naar godsdienstig fanatisme in de staat Maine en met name naar de Aroostook-baptisten. Dat was een godsdienstige gemeenschap die daar bijna veertig jaar geleden spoorloos verdween.

Het boek begint echter met een arts, gespecialiseerd in abortussen. Alison Beck heeft het zwaar te verduren onder anti-abortus groeperingen en als u overmatig arachnofoob bent aangelegd kunt u dit boek beter overslaan. De achtpotigen spelen een hoofdrol en Alison Beck gaat het van nabij meemaken. Ondertussen praat de rijke opdrachtgever Jack Mercier op Parker in om eens met de vader van Grace Peltier te gaan praten;

‘Alstublieft, meneer Parker,’ zei hij. ‘Praat eens met hem. Ik bedoel, het kan toch geen kwaad?’
Het kan toch geen kwaad? In de daaropvolgende dagen zouden deze woorden me blijven achtervolgen. Ze zouden ook Jack Mercier achtervolgen. Ik vraag me af of hij er in zijn allerlaatste ogenblikken nog aan dacht, toen de schaduwen hem omhulden en degenen die hij liefhad oplosten in een rood waas.

Een cliffhanger die er niet om liegt. Het prettige van deze Charlie-Parker reeks is dat je ongeveer weet wat je krijgt. Natuurlijk neemt Parker de opdracht aan en zijn vriendin Rachel is van de partij (prominenter aanwezig in deel één dan in deel twee) en zijn gangster-vrienden Angel en Louis ook.

Zijn zoektocht zet hem op het spoor van de Broederschap. Een religieuze beweging die zieltjes wil winnen maar waar nog een duistere laag achter zit. Tegelijk worden in het noorden van Maine stoffelijke resten gevonden en dat lijken de verdwenen baptisten te zijn. Ze worden bijna allemaal geïdentificeerd. Bijna, de belangrijksten ontbreken…

Parker wordt geconfronteerd met een vervelend heerschap en een vrouw zonder tong die willen dat hij stopt met zijn onderzoek naar de dood van Grace. De Broederschap duikt steeds weer op en lijkt een centrale rol in de verdwijning te spelen. Helemaal als ook de Joodse gemeenschap een grote klap te verduren krijgt. Zij doen ook onderzoek naar de Broederschap en blijken het adagium ‘oog om oog, tand om tand’ ineens hoog in het vaandel te hebben zitten. De gemeenschap huurt de Golem in, een figuur die moordenaars vermoordt en Parker ook waarschuwt hem niet voor de voeten te lopen.

Parker wordt in contact gebracht met een filmer die een kleine markt bedient met zijn werk waarin dames met naaldhakken allerlei beesten vertrappelen. Hij vindt ook uit dat er nog iemand bij Grace was toen ze de dood vond en dat blijkt een vriendin van Grace die hij nodig moet vinden. Die vriendin heeft namelijk iets wat Grace bij zich had en waarnaar iedereen op zoek schijnt te zijn. Als u de vorige besprekingen heeft gelezen mist u vast nog iets en daar moeten we honderd pagina’s op wachten, maar daar is de maffia dan ook eindelijk. Zij staan nu eens aan de kant van Parker, al blijkt ook dat hardnekkig slecht voor de gezondheid.

Gelukkig is de humor, naast al die ellende, ook nooit ver te zoeken;

‘Toen ik begon bij de moord-brigade voelde de Dode Zee zich alleen maar een beetje misselijk’

De gebeurtenissen volgen elkaar in minder rap tempo op dan in de volgende delen dus dit geeft wat meer lucht. Dat heeft ook te maken met het feit dat de hoofdstukken worden afgewisseld met delen uit het proefschrift van Grace Peltier, waarin we wegwijs worden gemaakt in de baptistengemeenschap en hun leider dominee Faulkner;

Fragment uit het proefschrift van Grace Peltier

Behalve door zijn betrokkenheid bij Eagle Lake maakte Faulkner vooral naam als boekbinder, en in het bijzonder als vervaardiger van Apocalypsen, prachtig geïllustreerde versies van het boek der Openbaring…

Er wordt zeker iets geopenbaard en houdt u dit laatste fragment in gedachten als u naar de apocalyps van dit boek wordt geleid. De sfeer is als in de andere boeken, prettig donker met een altijd aanwezige dreiging en je weet dat het gevaarlijk is als hoofdpersonen ergens alleen achterblijven. Dat gaat genoeg blijken uit dit prima deel uit de Parker-reeks.

Vertaling; Ineke Lenting ( )
  Koen1 | Dec 29, 2023 |
Een privé-detective krijgt op de opdracht de vermeende zelfmoord van een jonge vrouw te onderzoeken. Deze was bezig aan een proefschrift over een religieuze splintergroepering die meer dan dertig jaar geleden spoorloos is verdwenen, en had contact opgenomen met een andere religieuze sekte om inlichtingen te krijgen. De detective komt erachter dat deze sekte de dekmantel is van een uiterst rechtse organisatie, waardoor zijn eigen leven en dat van zijn vrienden in gevaar komen. Ook blijkt de familie van de dode vrouw banden te hebben met zowel de verdwenen sekte als met de huidige. De roman is weliswaar een pure thriller (en een heel spannende), maar het verhaal heeft ook licht bovennatuurlijke trekken doordat de detective soms een soort visioenen lijkt te hebben. 'Gothic crime' is de Amerikaanse term voor dit soort boeken. De auteur heeft nog meer romans over dezelfde speurder geschreven; gebeurtenissen daaruit komen af en toe weer in dit boek voor. Hinderlijk is dat niet, maar kennis van de twee eerdere delen maakt het lezen van dit derde deel nóg aantrekkelijker.
  leestgraag | Dec 21, 2010 |
Toon 2 van 2
geen besprekingen | voeg een bespreking toe

» Andere auteurs toevoegen (12 mogelijk)

AuteursnaamRolType auteurWerk?Status
Connolly, Johnprimaire auteuralle editiesbevestigd
Bortolussi StefanoVertalerSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Graham, HolterVertellerSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Harding, JeffVertellerSecundaire auteursommige editiesbevestigd

Onderdeel van de reeks(en)

Onderdeel van de uitgeversreeks(en)

Je moet ingelogd zijn om Algemene Kennis te mogen bewerken.
Voor meer hulp zie de helppagina Algemene Kennis .
Gangbare titel
Oorspronkelijke titel
Alternatieve titels
Oorspronkelijk jaar van uitgave
Mensen/Personages
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Belangrijke plaatsen
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Belangrijke gebeurtenissen
Verwante films
Motto
Opdracht
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
A mi madre
Eerste woorden
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
This is a honeycomb world. It hides a hollow heart.
Citaten
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
There is a dark resource within all of us, a reservoir of hurt and pain and anger upon which we can draw when the need arises. Most of us rarely, if ever, have to delve too deeply into it. That is as it should be because dipping into it costs, and you lose a little of yourself each time, a small part of all that is good and honorable and decent about you, each time you use it you have to go a little deeper, a little further down into the blackness. Strange creatures move through its depth, illuminated by a burning light from within and fueled only by the desire to survive and to kill. The danger in diving into that pool, in drinking from the dark water, is that one day you may submerge yourself so deeply that you can never find the surface again. Give in to it and you’re lost forever.
There is an interconnectedness to all things, a link between what lies buried and what lives above, a capacity for mutability that allows a good act committed in the present to rectify an imbalance in times gone by. that, in the end, is the nature of justice: not to undo the past but, by acting further down the line of time, to restore some measure of harmony, some possibility of equilibrium, so that lives may continue with their burden eased and the dead may find peace in the world beyond this one.
The nature of humanity, its essence, is to feel another’s pain as one’s own, and to act to take that pain away. There is a nobility in compassion, a beauty in empathy, a grace in forgiveness.
This is a honeycomb world. It hides a hollow heart.

The truth of nature, wrote the philosopher Democritus, lies in deep mines and caves. The stability of what is seen and felt beneath our feet is an illusion, for his life is not as it seems. Below the surface, there are cracks and fissures and pockets of stale, trapped air; stalagmites and helactites and unmapped dark rivers that flow ever downward. It is a place of caverns and stone waterfalls, a labyrinth of crystal tumors and frozen columns where history becomes future, then becomes now.

For in total blackness, time has no meaning.

The present is imperfectly layered on the past; it does not conform flawlessly at every point. things fall and die and their decay creates new layers, thickening the surface crust and adding another thin membrane to cover what lies beneath, new worlds resting on the remains of the old. Day upon day, year upon year, century upon century, layers are added and the imperfections multiply. The past never truly does. It is there, waiting, just below the surface of the now. We stumble into it occasionally, all of us, through remembrance and recall. We summon to mind former lovers, lost children, departed parents, the wonder of a single day when we captured, however briefly, the ineffable, fleeting beauty of the world. These are our memories. We hold them close and call them ours, and we can find them when we need them.

But sometimes that choice is made for us: a piece of the present simply falls away, and the past is exposed like old bone. Afterward, nothing can ever be the same again, and we are forced to reassess the form of what we believed to be true in the light of new revelations about its substance. The truth is revealed by a misstep and the sudden sense that something beneath our feet rings false. The past bubbles out like molten lava, and lives turn to ash in its path.
Laatste woorden
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
(Klik om weer te geven. Waarschuwing: kan de inhoud verklappen.)
Ontwarringsbericht
Uitgevers redacteuren
Auteur van flaptekst/aanprijzing
Oorspronkelijke taal
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Gangbare DDC/MDS
Canonieke LCC

Verwijzingen naar dit werk in externe bronnen.

Wikipedia in het Engels

Geen

Did Grace Peltier committed suicide? When a mass grave in northern Maine reveals the final resting place of a religious community that disappeared almost forty years earlier, private detective Charlie Parker, hired to investigate the circumstances of her death, realises that their deaths and the violent passing of Grace Peltier are part of the same mystery, one that has its roots in her family history and in the origins of the shadowy organisation known as the Fellowship. Aided by the genial killers Angel and Louis, Parker must descend into the depths of a honeycomb world populated by dark angels and lost souls, a world where the ghosts of the dead wait for justice and the unwary are prey for the worst kind of creatures. The killing kind. . .

Geen bibliotheekbeschrijvingen gevonden.

Boekbeschrijving
Haiku samenvatting

Actuele discussies

Geen

Populaire omslagen

Snelkoppelingen

Waardering

Gemiddelde: (4.01)
0.5 1
1 2
1.5
2 5
2.5 1
3 58
3.5 16
4 109
4.5 13
5 83

Ben jij dit?

Word een LibraryThing Auteur.

 

Over | Contact | LibraryThing.com | Privacy/Voorwaarden | Help/Veelgestelde vragen | Blog | Winkel | APIs | TinyCat | Nagelaten Bibliotheken | Vroege Recensenten | Algemene kennis | 202,659,212 boeken! | Bovenbalk: Altijd zichtbaar