StartGroepenDiscussieMeerTijdgeest
Doorzoek de site
Onze site gebruikt cookies om diensten te leveren, prestaties te verbeteren, voor analyse en (indien je niet ingelogd bent) voor advertenties. Door LibraryThing te gebruiken erken je dat je onze Servicevoorwaarden en Privacybeleid gelezen en begrepen hebt. Je gebruik van de site en diensten is onderhevig aan dit beleid en deze voorwaarden.

Resultaten uit Google Boeken

Klik op een omslag om naar Google Boeken te gaan.

Bezig met laden...

De wreker (2008)

door Sebastian Fitzek

LedenBesprekingenPopulariteitGemiddelde beoordelingAanhalingen
3441175,110 (3.63)2
My name is Simon. I'm 10 years old. I'm a serial killer. Robert Stern, a successful defence lawyer, doesn't know what lies in store for him when he agrees to meet a new client in a derelict estate on the outskirts of Berlin. To his astonishment, the defendant is a ten-year-old boy - Simon - a fragile child with a chronic illness who insists that he was a murderer in a former life. Stern's surprise quickly turns to horror as he searches the cellar Simon has directed him to and discovers the skeletal remains of a man, the skull split with an axe - just as Simon told him he would. But this is only the beginning, as Simon tells Stern where to find even more victims whose bodies have lain undisturbed for years. Suddenly, the present feels murderously dangerous as well... The Child is a darkly twisting, page-turning thriller that will make your heart pound with adrenaline.… (meer)
Bezig met laden...

Meld je aan bij LibraryThing om erachter te komen of je dit boek goed zult vinden.

Op dit moment geen Discussie gesprekken over dit boek.

» Zie ook 2 vermeldingen

Engels (5)  Duits (4)  Nederlands (2)  Alle talen (11)
Toon 2 van 2
Het derde boek van Sebastian Fitzek is uit en het was weer een goed boek. Toch moet ik eerlijk bekennen dat ik dit boek wel wat minder vond als de eerste twee. Ik vond het verhaal erg warrig en soms ook erg vergezocht. Ik vond de afloop ook een erg triest. Dit gaat mij er natuurlijk niet van weerhouden de overige boeken van Sebastian Fitzek te lezen, alleen ga ik nu even weer een andere auteur een kans geven. ( )
  Gea1967 | Sep 22, 2013 |
Robert Stern is een succesvol advocaat die op een dag wordt geconfronteerd met de tienjarige Simon Sachs. De jongen is ernstig ziek en bekent vijftien jaar geleden een moord te hebben gepleegd. Robert Stern is verbijsterd als hij op de door Simon opgegeven plaats inderdaad de stoffelijke resten vindt van een man. Omdat Simon aan een ernstige en terminale vorm van hersentumor lijdt, heeft Robert zo zijn twijfels over het waarheidsgehalte van de bekentenis.

Een tweede bizarre gebeurtenis in het leven van Robert Stern is de ontvangst van een dvd waarin een onbekende man hem beloofd hem in contact te brengen met zijn overleden zoontje als hij de moorden die Simon Sachs heeft bekend onderzoekt. Als hij weigert zullen zijn ex-vrouw en haar dochtertje worden gedood.

Stern gaat de voorspellingen van Simon onderzoeken en komt daarbij terecht in de onderwereld van Berlijn. Een wereld waarin hij wordt geconfronteerd met gruwelijke praktijken waarmee hij in zijn beroepspraktijk nooit is geconfronteerd en die hij voor onmogelijk had gehouden.

Sebastian Fitzek weet heel goed een verhaal te vertellen. Hij houdt de vaart erin en aan het einde van ieder hoofdstuk voel je een sterke behoefte om verder te lezen. Zelfs de grote hoeveelheid verwijzingen naar paranormale zaken doet hier niets aan af. Het boek blijft tot het einde toe spannend en dat is een verdienste want al te vaak wordt een boek over ongrijpbare zaken zweverig en dat is hier niet het geval.

En toch....juist met zaken als regressie, voorspellingen, dromen, cryptomnesie gaat het met dit boek fout. De tienjarige Simon krijgt heel wat voor zijn kiezen, soms net over de rand van het toelaatbare en dat hij aan het einde van het boek schijnbaar onbeschadigd is gebleven is niet geloofwaardig. Ook lijkt het alsof Fitzek een absolute waarheid toedicht aan zaken als regressie en cryptomnesie en dat draagt ook bij aan het gevoel dat dit boek ongeloofwaardig en onaannemlijk is. Dat is heel jammer want met andere uitgangspunten zou dit een misdaadroman van de bovenste plank zijn geweest. ( )
  eagleye50 | Sep 8, 2010 |
Toon 2 van 2
geen besprekingen | voeg een bespreking toe
Je moet ingelogd zijn om Algemene Kennis te mogen bewerken.
Voor meer hulp zie de helppagina Algemene Kennis .
Gangbare titel
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Oorspronkelijke titel
Alternatieve titels
Oorspronkelijk jaar van uitgave
Mensen/Personages
Belangrijke plaatsen
Belangrijke gebeurtenissen
Verwante films
Motto
Opdracht
Eerste woorden
Toen Robert Stern een paar uur geleden met deze vreemde ontmoeting had ingestemd, wist hij niet dat het een afspraak met de dood zou zijn.
Citaten
Laatste woorden
Ontwarringsbericht
Uitgevers redacteuren
Auteur van flaptekst/aanprijzing
Oorspronkelijke taal
Gangbare DDC/MDS
Canonieke LCC

Verwijzingen naar dit werk in externe bronnen.

Wikipedia in het Engels (1)

My name is Simon. I'm 10 years old. I'm a serial killer. Robert Stern, a successful defence lawyer, doesn't know what lies in store for him when he agrees to meet a new client in a derelict estate on the outskirts of Berlin. To his astonishment, the defendant is a ten-year-old boy - Simon - a fragile child with a chronic illness who insists that he was a murderer in a former life. Stern's surprise quickly turns to horror as he searches the cellar Simon has directed him to and discovers the skeletal remains of a man, the skull split with an axe - just as Simon told him he would. But this is only the beginning, as Simon tells Stern where to find even more victims whose bodies have lain undisturbed for years. Suddenly, the present feels murderously dangerous as well... The Child is a darkly twisting, page-turning thriller that will make your heart pound with adrenaline.

Geen bibliotheekbeschrijvingen gevonden.

Boekbeschrijving
Toen Robert Stern met deze ongewone ontmoeting instemde, wist hij niet dat hij daarmee een afspraak met de Dood aanging. Nog minder wist hij dat de Dood ongeveer 1 meter 43 lang was, gympies droeg en op een godverlaten industrieterrein glimlachend zijn leven binnen zou wandelen.

Op een dag bekent de tienjarige Simon een moord aan advocaat Robert Stern… een moord die hij vijf jaar voor zijn geboorte pleegde. Stern staat voor een raadsel.
Zijn verbazing slaat echter om in ontzetting als hij in de kelder die Simon hem beschreven heeft inderdaad de stoffelijke resten van een mens aantreft. Deze vondst is slechts het begin van een bizar avontuur. In zijn brievenbus vindt Stern een dvd met beelden van een tienjarig jongetje dat sprekend lijkt op zijn zoontje Felix, die kort na zijn geboorte is overleden. De voice-over op de dvd beveelt Stern om binnen een week alle moorden waarover Simon vertelt na te trekken, zonder de politie in te schakelen. Voldoet hij aan deze eis, dan zal hij Stern in contact brengen met Felix.
Hiermee begint een gruweltocht door de schimmige onderwereld van Berlijn. Er komen smerige zaken aan het daglicht, zaken die Stern ondanks al zijn beroepservaring nooit voor mogelijk had gehouden. Wat is er destijds precies gebeurd op de kinderafdeling van het ziekenhuis waar Felix stierf?
Haiku samenvatting

Actuele discussies

Geen

Populaire omslagen

Snelkoppelingen

Waardering

Gemiddelde: (3.63)
0.5
1 4
1.5
2 9
2.5 1
3 23
3.5 6
4 28
4.5 6
5 19

Ben jij dit?

Word een LibraryThing Auteur.

 

Over | Contact | LibraryThing.com | Privacy/Voorwaarden | Help/Veelgestelde vragen | Blog | Winkel | APIs | TinyCat | Nagelaten Bibliotheken | Vroege Recensenten | Algemene kennis | 204,441,797 boeken! | Bovenbalk: Altijd zichtbaar