StartGroepenDiscussieMeerTijdgeest
Doorzoek de site
Onze site gebruikt cookies om diensten te leveren, prestaties te verbeteren, voor analyse en (indien je niet ingelogd bent) voor advertenties. Door LibraryThing te gebruiken erken je dat je onze Servicevoorwaarden en Privacybeleid gelezen en begrepen hebt. Je gebruik van de site en diensten is onderhevig aan dit beleid en deze voorwaarden.

Resultaten uit Google Boeken

Klik op een omslag om naar Google Boeken te gaan.

Sea Glass door Anita Shreve
Bezig met laden...

Sea Glass (origineel 2002; editie 2002)

door Anita Shreve (Auteur)

LedenBesprekingenPopulariteitGemiddelde beoordelingAanhalingen
3,007514,556 (3.53)86
When Honora and Sexton Beecher are rendered penniless by the crash of the stock market, Sexton is forced to work in a nearby mill that is plagued by violence, and as they try to reconstruct their lives, they are confronted by passions of every kind.
Lid:willowrivers
Titel:Sea Glass
Auteurs:Anita Shreve (Auteur)
Info:Abacus (2002), Edition: New e., 368 pages
Verzamelingen:Jouw bibliotheek, Te lezen
Waardering:
Trefwoorden:Geen

Informatie over het werk

De kleur van de zee door Anita Shreve (2002)

Bezig met laden...

Meld je aan bij LibraryThing om erachter te komen of je dit boek goed zult vinden.

Op dit moment geen Discussie gesprekken over dit boek.

» Zie ook 86 vermeldingen

Engels (48)  Nederlands (2)  Duits (1)  Alle talen (51)
Toon 2 van 2
Ik was blij verrast door dit boek dat ik al een hele poos op de boekenplanken heb staan. Het speelt zich af in 1929 en 1930 en geeft de gevolgen van de grote bank crash op Wall Street weer die toen was. Honora Willard trouwt met Sexton Beecher hoewel zij hem eigenlijk niet goed en te kort kent. Samen huren zij een zomerhuis aan de kust van New Hampshire. Ze besluiten het huis op te knappen en Sexton koopt het ook. Daarbij is hij niet helemaal eerlijk bij het krijgen van een hypotheek. Sexton raakt door de crash zijn baan kwijt als verkoper van typemachines en de voorloper van een kopieerapparaat. Ze zitten dan ineens zonder geld. Sexton kan alleen maar werk vinden in een fabriek waar stof wordt gewoven. Dat vind hij ver onder zijn niveau, maar hij kan niet anders. Voor het werk moet hij door de week in een kosthuis wonen en Honora is dan alleen in het huis aan zee. Zij blijft het huis op knappen en krijgt een passie voor de kleine stukjes gekleurd glas die ze op het strand vindt. Ze sluit vriendschap met een andere vrouw die ook alleen in zo'n huis woont. Vivian. Vivian is een welgestelde dame die haar zomers al jaren op deze plek doorbrengt, maar nu heeft zij daar haar eigen huis. Ondertussen groeit de afstand tussen Honora en Sexton en hun huwelijk wordt danig op de proef gesteld.
Als de werknemers van de fabriek steeds minder gaan verdienen, besluiten zij te gaan staken. In het weekend komt de hele groep uit het kosthuis wonen in het huis aan het strand. Een van hen is Quillen McDermott die de jonge knul Alphonse onder zijn hoede heeft genomen. Ook Honora en Vivian raken erg op de jongen gesteld.
Als de hele groep in het weekend naar het zomerhuis komt, zorgt Vivian voor het benodigde eten en de weekenden worden een heerlijke afwisseling voor de uitgehongerde mannen. Maar dan wordt de staking door de politie en beveiligingsmensen met harde hand neergeslagen.

Het bijzondere aan dit boek is dat het zo prachtig onder worden wordt gebracht. Je voelt de mensen naar elkaar groeien en in sommige gevallen ook uit elkaar. In korte hoofstukjes zijn de hoofdrolspelers steeds om en om aan het woord. Ik had echt het gevoel dat dit boek een goed beeld geeft van die tijd en het effect dat de crisis op een kleine gemeenschap kan hebben. ( )
  connie53 | Nov 20, 2021 |
In 1929 aan de kust van New Hampshire spelende roman over een pas getrouwd stel - hij is vertegenwoordiger in schrijfmachines, zij bankbediende - dat een prachtig, maar vervallen huis aan zee heeft gekocht. Samen zullen ze het huis opknappen en Honora kan er haar hobby, het verzamelen van op het strand aangespoelde stukken glas, naar hartelust uitoefenen. Maar het loopt anders: de hypotheek is hoog, de beurs crasht en Sexton moet een baantje in een fabriek aannemen, waar een grimmig arbeidsconflict op het punt staat tot uitbarsting te komen. Sexton blijkt niet de man te zijn die Honora dacht dat hij was, ze raakt bevriend met de rijke Vivian, en met een fabriekscollega van Sexton. Via hem raakt ze bij de staking betrokken. Een boeiende, vlot geschreven historische roman over een jong stel en hun problemen en over de sociale omstandigheden van fabrieksarbeiders in de crisjaren in de VS.
  Anne-Rose | Nov 24, 2016 |
Toon 2 van 2
geen besprekingen | voeg een bespreking toe

» Andere auteurs toevoegen (8 mogelijk)

AuteursnaamRolType auteurWerk?Status
Shreve, Anitaprimaire auteuralle editiesbevestigd
Gantly, Judith AnnVertellerSecundaire auteursommige editiesbevestigd

Prijzen

Onderscheidingen

Je moet ingelogd zijn om Algemene Kennis te mogen bewerken.
Voor meer hulp zie de helppagina Algemene Kennis .
Gangbare titel
Oorspronkelijke titel
Alternatieve titels
Oorspronkelijk jaar van uitgave
Mensen/Personages
Belangrijke plaatsen
Belangrijke gebeurtenissen
Verwante films
Motto
Een onvergetelijke roman over hartstocht en verraad
Opdracht
Voor Betsy
Eerste woorden
Honora zet de kartonnen koffer op de granieten stoep.
Citaten
Laatste woorden
(Klik om weer te geven. Waarschuwing: kan de inhoud verklappen.)
Ontwarringsbericht
Uitgevers redacteuren
Auteur van flaptekst/aanprijzing
Oorspronkelijke taal
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Gangbare DDC/MDS
Canonieke LCC

Verwijzingen naar dit werk in externe bronnen.

Wikipedia in het Engels (1)

When Honora and Sexton Beecher are rendered penniless by the crash of the stock market, Sexton is forced to work in a nearby mill that is plagued by violence, and as they try to reconstruct their lives, they are confronted by passions of every kind.

Geen bibliotheekbeschrijvingen gevonden.

Boekbeschrijving
Het is het jaar 1929. Honora Beecher en haar kersverse echtgenoot Sexton huren een zomerhuis aan de kust van New Hampshire. Wanneer Honora het vervallen huis opknapt en toegeeft aan haar hobby, het zoeken naar glasscherven die door de zee zijn aangespoeld, probeert Sexton het huis te kopen waar ze beiden verliefd op zijn geworden.

Maar Sexton wordt volkomen verrast door de crash op Wall Street waardoor het pasgetrouwde paar opeens zonder geld komt te zitten. Het enige werk dat Sexton kan vinden is in een nabijgelegen fabriek, waar elk moment een gewelddadig arbeidsconflict kan uitbreken.

Het vertrouwen dat Honora en Sexton in elkaar hebben, wordt hevig op de proef gesteld door krachten die hun verstand te boven gaan. Terwijl ze wanhopig hun huwelijk in stand proberen te houden, worden ze overweldigd door hartstochten waar ze geen weerstand aan kunnen bieden...
Haiku samenvatting

Actuele discussies

Geen

Populaire omslagen

Snelkoppelingen

Waardering

Gemiddelde: (3.53)
0.5
1 12
1.5 2
2 54
2.5 13
3 201
3.5 49
4 236
4.5 14
5 78

Ben jij dit?

Word een LibraryThing Auteur.

 

Over | Contact | LibraryThing.com | Privacy/Voorwaarden | Help/Veelgestelde vragen | Blog | Winkel | APIs | TinyCat | Nagelaten Bibliotheken | Vroege Recensenten | Algemene kennis | 204,487,244 boeken! | Bovenbalk: Altijd zichtbaar