StartGroepenDiscussieMeerTijdgeest
Doorzoek de site
Onze site gebruikt cookies om diensten te leveren, prestaties te verbeteren, voor analyse en (indien je niet ingelogd bent) voor advertenties. Door LibraryThing te gebruiken erken je dat je onze Servicevoorwaarden en Privacybeleid gelezen en begrepen hebt. Je gebruik van de site en diensten is onderhevig aan dit beleid en deze voorwaarden.

Resultaten uit Google Boeken

Klik op een omslag om naar Google Boeken te gaan.

Bezig met laden...

De Pendragonlegende (1934)

door Antal Szerb

Andere auteurs: Zie de sectie andere auteurs.

LedenBesprekingenPopulariteitGemiddelde beoordelingAanhalingen
5191446,581 (3.87)79
At an end-of-the London season soiree, the young Hungarian scholar-dilettante Janos Batky is introduced to the Earl of Gwynedd, a reclusive eccentric who is the subject of strange rumours. Invited to the family seat, Pendragon Castle in North Wales, Batky receives a mysterious phone-call warning him not to go... Antal Szerb's first novel The Pendragon Legend (1934), set in Wales is a gently satirical blend of gothic and romantic genres, crossed with the murder mystery format to produce a fast-moving and often hilarious romp. But beneath the surface, the reader becomes aware of a steely intelligence probing moral, psychological and religious questions.… (meer)
Bezig met laden...

Meld je aan bij LibraryThing om erachter te komen of je dit boek goed zult vinden.

Op dit moment geen Discussie gesprekken over dit boek.

» Zie ook 79 vermeldingen

Engels (11)  Spaans (1)  Hongaars (1)  Nederlands (1)  Alle talen (14)
Janos Batky, een jonge Hongaarse doctor in de letteren die in de jaren 30 in Engeland woont, ontmoet op een feest in Londen Earl Owen Pendragon die hem uitnodigt op zijn kasteel in Wales. Hij mag zijn zeldzame verzameling boeken en handschriften over de grondleggers van de Rozenkruisers bestuderen. Een voorouder van de hertog was een belangrijk lid. Janos wordt voor zijn vertrek al in een anoniem telefoontje met de dood bedreigd. Het spookt nog altijd in het slot en hij raakt betrokken bij de familiegeschiedenis. Er rijzen een heleboel vragen, wie doet de moordaanslagen op de hertog, waarom doet hij vreemde experimenten en wat heeft een erfeniskwestie met dit alles te maken. Samen met de neef en nicht van de hertog en een dappere vriendin gaan ze op onderzoek uit en komen in vele avonturen terecht.
Humor, detective, liefdesperikelen, mysteries, het is een rijke en afwisselende roman, waarin verschillende genres gecombineerd zijn. Hoewel het einde wat meer uitgewerkt had mogen worden, verdient het boek het zeker om gelezen te worden. ( )
2 stem sneeuwvlokje | Jan 30, 2013 |
geen besprekingen | voeg een bespreking toe

» Andere auteurs toevoegen (6 mogelijk)

AuteursnaamRolType auteurWerk?Status
Antal Szerbprimaire auteuralle editiesberekend
Dandoy, GyörgyiVertalerSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Duró, GáborNawoordSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Fahlström, SusannaVertalerSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Großmann-Vendrey, SusannaVertalerSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Hegedüs, GézaVoorwoordSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Marsden, SimonArtiest omslagafbeeldingSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Poszler, GyörgyNawoordSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Rix, LenVertalerSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Ventavoli, BrunoVertalerSecundaire auteursommige editiesbevestigd

Onderdeel van de uitgeversreeks(en)

dtv premium (24425)
Je moet ingelogd zijn om Algemene Kennis te mogen bewerken.
Voor meer hulp zie de helppagina Algemene Kennis .
Gangbare titel
Oorspronkelijke titel
Alternatieve titels
Oorspronkelijk jaar van uitgave
Mensen/Personages
Belangrijke plaatsen
Belangrijke gebeurtenissen
Verwante films
Motto
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Surely thine hour has come, thy great wind blows,
Far off, most secret, and inviolate Rose?


The Wind Among the Reeds, W. B. Yeats 1899
Opdracht
Eerste woorden
'My way is to begin at the beginning,' placht Lord Byron te zeggen en als iemand kon weten wat een Engelsman van goeden huize betaamt, dan was hij het wel.
Citaten
Laatste woorden
Ontwarringsbericht
Uitgevers redacteuren
Auteur van flaptekst/aanprijzing
Oorspronkelijke taal
Informatie afkomstig uit de Duitse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Gangbare DDC/MDS
Canonieke LCC

Verwijzingen naar dit werk in externe bronnen.

Wikipedia in het Engels (1)

At an end-of-the London season soiree, the young Hungarian scholar-dilettante Janos Batky is introduced to the Earl of Gwynedd, a reclusive eccentric who is the subject of strange rumours. Invited to the family seat, Pendragon Castle in North Wales, Batky receives a mysterious phone-call warning him not to go... Antal Szerb's first novel The Pendragon Legend (1934), set in Wales is a gently satirical blend of gothic and romantic genres, crossed with the murder mystery format to produce a fast-moving and often hilarious romp. But beneath the surface, the reader becomes aware of a steely intelligence probing moral, psychological and religious questions.

Geen bibliotheekbeschrijvingen gevonden.

Boekbeschrijving
Over Owen Pendragon en zijn kasteel in Wales doen vreemde verhalen de ronde. Hij zou verschillende keren op wonderbaarlijke wijze aan de dood zijn ontsnapt en in een geheim laboratorium experimenteren met merkwaardige dieren. Ook is er in het kasteel een hermetische bibliotheek met uiterst zeldzame geschriften over de grondleggers van de Rozenkruisers.

Wanneer János Bátky, een jonge Hongaarse doctor in de letteren, door Pendragon op zijn kasteel wordt uitgenodigd voor een kijkje in de bibliotheek, kan hij zijn geluk niet op. Maar nog voordat hij vertrokken is, wordt hij via een anoniem telefoontje met de dood bedreigd. Dat is het begin van een reeks vreemde gebeurtenissen, waar de jonge doctor maar moeilijk grip op krijgt, hoe zeer hij de mysteriën rond Owen Pendragon ook probeert te ontrafelen. Wie pleegde de aanslag op diens leven? Waarom strijdt Pendragon met een ex-geliefde om een erfenis, en wat hebben zijn experimenten met dit alles te maken? En waaruit bestaat precies de connectie tussen de familie Pendragon en het geheime genootschap van de Rozenkruisers?
Haiku samenvatting

Actuele discussies

Geen

Populaire omslagen

Snelkoppelingen

Waardering

Gemiddelde: (3.87)
0.5
1 1
1.5
2 5
2.5 3
3 22
3.5 15
4 52
4.5 13
5 23

Ben jij dit?

Word een LibraryThing Auteur.

 

Over | Contact | LibraryThing.com | Privacy/Voorwaarden | Help/Veelgestelde vragen | Blog | Winkel | APIs | TinyCat | Nagelaten Bibliotheken | Vroege Recensenten | Algemene kennis | 203,188,442 boeken! | Bovenbalk: Altijd zichtbaar