StartGroepenDiscussieMeerTijdgeest
Doorzoek de site
Onze site gebruikt cookies om diensten te leveren, prestaties te verbeteren, voor analyse en (indien je niet ingelogd bent) voor advertenties. Door LibraryThing te gebruiken erken je dat je onze Servicevoorwaarden en Privacybeleid gelezen en begrepen hebt. Je gebruik van de site en diensten is onderhevig aan dit beleid en deze voorwaarden.

Resultaten uit Google Boeken

Klik op een omslag om naar Google Boeken te gaan.

Bezig met laden...

Het geluk (2001)

door Lluís-Anton Baulenas

LedenBesprekingenPopulariteitGemiddelde beoordelingDiscussies
1014267,214 (3.42)Geen
Right-Angle Weave follows Peyote Stitch as the second title in the Stitch Workshop series. In Right-Angle Weave, readers will find over 25Bead&Buttonprojects using this stitch characterized by repeating small squares. Along with detailed step-by-step directions, the basics section in this book is expanded to give readers a more thorough understanding of the stitch, including background and history. Readers also see that right-angle weave can take on different looks depending on bead size. With small beads, the stitch looks like fabric. With larger beads, the look becomes more geometric. This of course makes the stitch incredibly versatile.… (meer)
Geen
Bezig met laden...

Meld je aan bij LibraryThing om erachter te komen of je dit boek goed zult vinden.

Op dit moment geen Discussie gesprekken over dit boek.

Toon 3 van 3
In de romans, toneelstukken en essays van Baulenas (Barcelona, 1958) krijgen de Catalaanse geschiedenis, taal en cultuur een prominente plaats. Deze roman vol verrassende ontwikkelingen speelt zich af in het Barcelona van vlak na 1900. De twintigjarige variété-artiste Nonnita is zwanger en ze heeft de zorg voor een geestelijk gehandicapte vriend. Omwille van haar kind benadert ze een steenrijke beroepscrimineel, met wie ze nog een appeltje heeft te schillen. Naast fantasierijke details zoals Nonnita's vermogen om met doden te communiceren is er de opvallend levendige en authentieke achtergrondbeschrijving van het Barcelona van 1908-'09, waar met grond wordt gespeculeerd en bouwactiviteiten gaande zijn, waar het uitgaansleven aan de Paralelo vreemde lieden aantrekt, waar de criminaliteit verontrustende uitwassen vertoont en de sociale onrust snel toeneemt. Na onder meer Mendoza, Ruiz Zafón en Falcones heeft ook Baulenas een prachtige roman over zijn stad geschreven.
  leestgraag | May 15, 2011 |
Een geheel ander boek dan zijn ‘Voor een zak met botten’. In ieder geval was die roman voor mij aanleiding genoeg om het eerder verschenen ‘Het geluk’ te kopen. Het heeft me niet teleurgesteld.

Het verhaal over de circusartieste Nonnita Serallac dompelt de lezer in de wereld van Barcelona van het begin van de twintigste eeuw. De eerste bomaanslagen, stakingen, ellendige leefomstandigheden voor de armen en de alom aanwezige corruptie van de machthebbers.
Soms is het boek meer een schelmenroman van de betere soort, maar bovenal toch een verslag van het overleven van een moedige vrouw. Haar strijd tegen de leidster van een groot misdaadsyndicaat is niet alleen heroïsch maar bij vlagen ook komisch en tragisch.

Doordat er ook nog wat andere verhaallijnen door de roman meanderen, wordt de lezer verplicht om het echte verhaal even te verlaten. Soms is dat hinderlijk.

Al met al: gewoon een goed verhaal; goede karakterschetsen en bovenal een mooi tijdsbeeld.
Barcelona is een geweldige plek om te zijn, lees je het boek dan ruik je de stad ! ( )
1 stem deklerk | Jun 7, 2010 |
Het Geluk heb ik gelezen n.a.v. een interview met de schrijver, Baulenas, in het van Goghmuseum. Hij was een erg gevatte man met leuke ideeën over schrijven. Omdat ik net in Barcelona was geweest leek het me leuk om een boek te lezen dat zich daar afspeelt. Dus: meteen het boek gekocht, en met lezen begonnen.

En ja, het is leuk om te lezen over het Barcelona aan het begin van de 20e eeuw, de tijd dat de wijk Eixample nog gebouwd moest worden, en armoedige delen van de stad platgegooid werden voor dit ambitieuze bouwproject. Nonnita, één van de hoofdfiguren uit het boek, werkt als circusartieste in een armoedige nachtclub, en woont als één van de laatsten nog in zo een afbraakwijk, waar zij vooral vergezeld wordt door de doden, met wie zij vaak even babbelt. Via haar en de andere hoofdfiguren wordt een mooi beeld geschetst van het leven in Barcelona in die tijd, de sociale onrust, de vele stakingen, de bommen, sociaal onrecht, het nachtleven, het leven van de rijken, van de armen en van de vele gelukszoekers die naar Barcelona trokken. Tot zover het positieve deel van deze recensie.

Want over het verhaal was ik teleurgesteld. Ja, uiteindelijk komen alle lijntjes samen, maar omdat er zoveel lijntjes en hoofdpersonen zijn, bleven voor mij alle karakters vlak en op afstand. Ook vond ik het verhaal langdradig, lastig om opnieuw in te komen als het boek een paar dagen onaangeraakt was geweest. Uiteindelijk heb ik het uitgelezen in mijn vakantie. Geen spijt dat ik het gelezen heb, vooral vanwege de historische achtergronden, maar geen echte aanrader. ( )
  Tinwara | Dec 29, 2007 |
Toon 3 van 3
geen besprekingen | voeg een bespreking toe
Je moet ingelogd zijn om Algemene Kennis te mogen bewerken.
Voor meer hulp zie de helppagina Algemene Kennis .
Gangbare titel
Oorspronkelijke titel
Alternatieve titels
Oorspronkelijk jaar van uitgave
Mensen/Personages
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Belangrijke plaatsen
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Belangrijke gebeurtenissen
Verwante films
Motto
Opdracht
Eerste woorden
Citaten
Laatste woorden
Ontwarringsbericht
Uitgevers redacteuren
Auteur van flaptekst/aanprijzing
Oorspronkelijke taal
Gangbare DDC/MDS
Canonieke LCC

Verwijzingen naar dit werk in externe bronnen.

Wikipedia in het Engels

Geen

Right-Angle Weave follows Peyote Stitch as the second title in the Stitch Workshop series. In Right-Angle Weave, readers will find over 25Bead&Buttonprojects using this stitch characterized by repeating small squares. Along with detailed step-by-step directions, the basics section in this book is expanded to give readers a more thorough understanding of the stitch, including background and history. Readers also see that right-angle weave can take on different looks depending on bead size. With small beads, the stitch looks like fabric. With larger beads, the look becomes more geometric. This of course makes the stitch incredibly versatile.

Geen bibliotheekbeschrijvingen gevonden.

Boekbeschrijving
Haiku samenvatting

Actuele discussies

Geen

Populaire omslagen

Snelkoppelingen

Waardering

Gemiddelde: (3.42)
0.5
1 1
1.5
2
2.5
3 5
3.5 2
4 3
4.5 1
5 1

Ben jij dit?

Word een LibraryThing Auteur.

Voland Edizioni

Een editie van dit boek werd gepubliceerd door Voland Edizioni.

» Informatiepagina uitgever

 

Over | Contact | LibraryThing.com | Privacy/Voorwaarden | Help/Veelgestelde vragen | Blog | Winkel | APIs | TinyCat | Nagelaten Bibliotheken | Vroege Recensenten | Algemene kennis | 203,232,119 boeken! | Bovenbalk: Altijd zichtbaar