StartGroepenDiscussieMeerTijdgeest
Doorzoek de site
Onze site gebruikt cookies om diensten te leveren, prestaties te verbeteren, voor analyse en (indien je niet ingelogd bent) voor advertenties. Door LibraryThing te gebruiken erken je dat je onze Servicevoorwaarden en Privacybeleid gelezen en begrepen hebt. Je gebruik van de site en diensten is onderhevig aan dit beleid en deze voorwaarden.

Resultaten uit Google Boeken

Klik op een omslag om naar Google Boeken te gaan.

Bezig met laden...

Between Two Seas

door Carmine Abate

LedenBesprekingenPopulariteitGemiddelde beoordelingAanhalingen
682388,845 (3.21)9
Photographer Hans Neumann travels to southern Italy in search of the light that has long attracted artists. There he meets Giorgio Bellusci, who dreams of rebuilding the South's most famous inn. The dark secret behind Giorgio's obsession will change the course of both men's lives. The first of Abate's novels to appear in English and winner of the Fenice-Europa Prize for Fiction - a touching journey that takes readers to the storied heart of Italy and on an exploration into the meaning of memory.… (meer)
Bezig met laden...

Meld je aan bij LibraryThing om erachter te komen of je dit boek goed zult vinden.

Op dit moment geen Discussie gesprekken over dit boek.

» Zie ook 9 vermeldingen

Engels (1)  Nederlands (1)  Alle talen (2)
De Calabrese Giorgio Bellusci heeft als droom de langgeleden verwoeste familieherberg in oude luister te herstellen. Wanneer een vreemdeling hem 'bescherming' aanbiedt, weigert Bellusci te betalen. Zijn wijnstokken worden verwoest en zijn schapen afgeslacht, en als de vreemdeling een week later terugkomt, doodt Bellusci hem en verdwijnt hij voor acht jaar in de gevangenis.
Als Bellusci weer op vrije voeten is, besluit zijn kleinzoon Florian hem te helpen met de opbouw van de herberg. Florian roept de hulp in van zijn andere grootvader, de beroemde fotograaf hans Heumann. Het geluk lijkt de familie toe te lachen, totda de bouw bijna voltooid is. Dan blijkt dat de moord in het verleden niet door iedereen is vergeten. Het noodlot slaat toe.
Tussen twee zeeën is een meesterlijke, fijnzinnige roman over de schoonheid van Zuid-Italië: de natuur, de keuken, de geuren, de geluiden en de mensen, maar ook een aanklacht tegen de slechte leefomstandigheden in Calabrië en de permanente dreiging van de maffia. Het behandelt op weergaloze wijze eeuwige onderwerpen als familieliefde, emigratie, misdaad en loyaliteit.
Carmine Abate is geboren in Calabrië. Hij woont in Trentino. In de loop der jaren won hij verschillende literaire prijzen.

Recensie(s)
NBD|Biblion recensie
Op een hoogte in Calabrie (Zuid-Italie), waar de Ionische en de Tirreense Zee te zien zijn, ligt de verwoeste Herberg van de Vijgeboom, in de 19de eeuw afgebrand bij een actie tegen struikrovers. Giorgio Bellusci, hoofdpersoon van het boek, lukt het dit familiebezit te herbouwen, tot vreugde der bevolking daar: er gloort weer hoop. Er waren obstakels, ook doordat Giorgio 'bescherming' van de maffia weigerde. Dit wordt hem ten slotte ook fataal. Het verhaal wordt verteld door zijn kleinzoon, zoon van zijn dochter en een Duitser. De auteur heeft in een korte roman veel thema's treffend uitgebeeld of gesuggereerd: de sfeer van het harde leven in het Calabrese dorp, de warmbloedige mensen daar, de ontwakende seksualiteit en liefde van de verteller, de geneugten van keuken en kelder, en veel meer. Abate, in 1954 in een Calabrees dorp geboren, woonde enige tijd in Duitsland. Hij publiceerde al andere romans, waaronder 'De moto Guzzi van Scanderberg'*. Het Nederlands is uitstekend, en prettig leesbaar. Paperback; niet al te grote maar ruime druk.

(Biblion recensie, Dr. M.C.A. v.d. Heijden
  Baukis | Nov 28, 2010 |
geen besprekingen | voeg een bespreking toe

Onderdeel van de uitgeversreeks(en)

Je moet ingelogd zijn om Algemene Kennis te mogen bewerken.
Voor meer hulp zie de helppagina Algemene Kennis .
Gangbare titel
Informatie afkomstig uit de Italiaanse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Oorspronkelijke titel
Alternatieve titels
Oorspronkelijk jaar van uitgave
Mensen/Personages
Belangrijke plaatsen
Belangrijke gebeurtenissen
Verwante films
Motto
Opdracht
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
to Meike, naturally
Eerste woorden
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
What did I know about him?
Citaten
Laatste woorden
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
(Klik om weer te geven. Waarschuwing: kan de inhoud verklappen.)
Ontwarringsbericht
Uitgevers redacteuren
Auteur van flaptekst/aanprijzing
Oorspronkelijke taal
Gangbare DDC/MDS
Canonieke LCC

Verwijzingen naar dit werk in externe bronnen.

Wikipedia in het Engels

Geen

Photographer Hans Neumann travels to southern Italy in search of the light that has long attracted artists. There he meets Giorgio Bellusci, who dreams of rebuilding the South's most famous inn. The dark secret behind Giorgio's obsession will change the course of both men's lives. The first of Abate's novels to appear in English and winner of the Fenice-Europa Prize for Fiction - a touching journey that takes readers to the storied heart of Italy and on an exploration into the meaning of memory.

Geen bibliotheekbeschrijvingen gevonden.

Boekbeschrijving
Haiku samenvatting

Actuele discussies

Geen

Populaire omslagen

Snelkoppelingen

Waardering

Gemiddelde: (3.21)
0.5
1
1.5
2 2
2.5
3 6
3.5 3
4 2
4.5 1
5

Ben jij dit?

Word een LibraryThing Auteur.

 

Over | Contact | LibraryThing.com | Privacy/Voorwaarden | Help/Veelgestelde vragen | Blog | Winkel | APIs | TinyCat | Nagelaten Bibliotheken | Vroege Recensenten | Algemene kennis | 204,807,593 boeken! | Bovenbalk: Altijd zichtbaar