StartGroepenDiscussieMeerTijdgeest
Doorzoek de site
Onze site gebruikt cookies om diensten te leveren, prestaties te verbeteren, voor analyse en (indien je niet ingelogd bent) voor advertenties. Door LibraryThing te gebruiken erken je dat je onze Servicevoorwaarden en Privacybeleid gelezen en begrepen hebt. Je gebruik van de site en diensten is onderhevig aan dit beleid en deze voorwaarden.

Resultaten uit Google Boeken

Klik op een omslag om naar Google Boeken te gaan.

Child 44 door Tom Rob Smith
Bezig met laden...

Child 44 (origineel 2008; editie 2009)

door Tom Rob Smith

Reeksen: Leo Demidov (1)

LedenBesprekingenPopulariteitGemiddelde beoordelingAanhalingen
4,7652922,359 (3.95)502
Fiction. Literature. Thriller. Historical Fiction. HTML:In a country ruled by fear, no one is innocent.
Stalin's Soviet Union is an official paradise, where citizens live free from crime and fear only one thing: the all-powerful state. Defending this system is idealistic security officer Leo Demidov, a war hero who believes in the iron fist of the law. But when a murderer starts to kill at will and Leo dares to investigate, the State's obedient servant finds himself demoted and exiled. Now, with only his wife at his side, Leo must fight to uncover shocking truths about a killer-and a country where "crime" doesn't exist.… (meer)
Lid:auntmarge64
Titel:Child 44
Auteurs:Tom Rob Smith
Info:Grand Central Publishing (2009), Mass Market Paperback, 528 pages
Verzamelingen:Kindle, Jouw bibliotheek, Reviewed, Europe Challenge
Waardering:*****
Trefwoorden:fiction, suspense, Soviet Union - fiction

Informatie over het werk

Kind 44 door Tom Rob Smith (2008)

Bezig met laden...

Meld je aan bij LibraryThing om erachter te komen of je dit boek goed zult vinden.

Op dit moment geen Discussie gesprekken over dit boek.

» Zie ook 502 vermeldingen

Engels (263)  Spaans (7)  Nederlands (7)  Duits (5)  Zweeds (3)  Noors (2)  Deens (2)  Frans (2)  Italiaans (1)  Alle talen (292)
1-5 van 7 worden getoond (volgende | toon alle)
Literaire thriller. Een voor mij ongebruikelijk leesgenre. En het boek heb ik dan ook als aanrader van een collega te leen gekregen. Het is in dwarsliggerformaat en dat geeft voor mij wel gelijk een extra zin om het te willen lezen omdat het zo makkelijk in de hand ligt.

De enige informatie die ik had voor ik aan het boek begon was dat het over het verdwijnen van kinderen gaat en dat dit raadsel ontrafeld wordt in het verhaal. Dat het hele avontuur zich hoofdzakelijk in de jaren vijftig in de U.S.S.R. afspeelt onder het moordende regime van Stalin, was dan ook een verrassing. Bij een naam als Tom Rob Smith had ik daar niet direct op gerekend en tijdens het lezen vroeg ik me dan ook af waarom een auteur voor deze setting kiest als het hoofdzakelijk om de thriller gaat. Is dat dan waarom het literair heet te zijn?

Het leest allemaal makkelijk weg en er zijn spannende scènes bij waarbij ik werkelijk geen idee had welke kant het op zou gaan. Gaandeweg ging ik me aan de hoofdpersonen hechten en vond het werkelijk heel naar als hen weer iets akeligs overkwam.

Het mechanisme van een samenleving waarin iedereen iedereen kon verraden werd steeds meer uit de doeken gedaan en maakte het daarmee meer en meer beklemmend. De loyaliteit naar de staat geregeerd door angst, steeds begrijpelijker. En daarmee ook de drogredeneringen die men hanteerde om alle wrede handelingen tegenover geachte staatsgevaarlijke medemensen te vergoelijken.

Wat er bij mij bleef wringen was het gebruiken van een feitelijk historische setting uit een communistische samenleving die de auteur alleen kent door zich wat te documenteren om daarin een voor de lezer een spannende who-dunnit te laten afspelen. Dit zal wel typisch literaire thriller zijn maar voor mij voelt het als zeer misplaatste sensatiezucht. Vertel óf over hoe het in die tijd op die plek geweest is óf een spannend misdaadverhaal, niet alletwee tegelijkertijd. ( )
  Niekchen | May 30, 2014 |
Het is 1953. Twintig jaar na de gruwelijke hongersnood houdt dictator Jozef Stalin de Sovjet-Unie nog altijd in een ijzeren greep. Er is een kindermoordenaar actief. Het ene lichaam na het andere wordt gevonden. Maar in Stalins arbeidersparadijs bestaan alleen politieke misdaden. Leo Demidov is een jonge, ambitieuze en toegewijde officier van de meedogenloze geheime dienst. Als het lichaam van Arkadi Andrejev wordt gevonden, moet hij de ouders vertellen dat de dood van hun zoontje een ongeluk was. Maar zij zijn ervan overtuigd dat Arkadi is vermoord. Demidov twijfelt. Zijn vijanden binnen de muren van het hoofdkwartier van de geheime dienst ruiken bloed en chanteren hem. Hij wordt gedegradeerd en met zijn vrouw overgeplaatst naar een stadje diep in de Oeral. Intussen gaan de kindermoorden door... ( )
  Sad68 | Dec 24, 2011 |
De titel van deze thriller, Kind 44, slaat op het vierenveertigste slachtoffer van een seriemoordenaar in de Sovjet-Unie. Je had volgens de communistische doctrine geen seriemoordenaars in de Sovjet-Unie. Een misdrijf als moord was een uitwas die alleen in het kapitalistische systeem kon voorkomen.

Lees verder op deze pagina van mijn boekenblog. ( )
  DitisSuzanne | Mar 3, 2011 |
Een verrassing: spannende detective die tevens een goede beschrijving geeft van de Russische samenleving. ( )
  DiannaBB | Mar 9, 2009 |
Het is 1953. Twintig jaar na de gruwelijke hongersnood houdt dictator Jozef Stalin de Sovjet-Unie nog altijd in een ijzeren greep. Er is een kindermoordenaar actief. Het ene lichaam na het andere wordt gevonden.Maar in Stalins arbeidersparadijs bestaan alleen politieke misdaden.
Leo Demidov is een jonge, ambitieuze en toegewijde officier van de meedogenloze geheime dienst. Als het lichaam van Arkadi Andrejev wordt gevonden, moet hij de ouders vertellen dat de dood van hun zoontje een ongeluk was. Maar zij zijn ervan overtuigd dat Arkadi is vermoord. Demidov twijfelt. Zijn vijanden binnen de muren van het hoofdkwartier van de geheime dienst ruiken bloed en chanteren hem. Hij wordt gedegradeerd en met zijn vrouw overgeplaatst naar een stadje diep in de Oeral.
Intussen gaan de kindermoorden door. ( )
  kardb | Feb 3, 2009 |
1-5 van 7 worden getoond (volgende | toon alle)
On Page 275 of his tightly woven debut novel, “Child 44,” Tom Rob Smith reveals what the title means. The moment is a shocker — but its full effects can be felt only if you’ve read the 274 pages that precede it. This book is much too densely, ingeniously plotted for its secrets to be accessible via shortcut. ...

toegevoegd door tim.taylor | bewerkNew York Times, Janet Maslin (May 8, 2008)
 

» Andere auteurs toevoegen (13 mogelijk)

AuteursnaamRolType auteurWerk?Status
Tom Rob Smithprimaire auteuralle editiesberekend
Bratbjerg Hansen, PoulVertalerSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Correa, Beatriz HortaVertalerSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Garavaglia, AnnalisaVertalerSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Güneş, GülizVertalerSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Karjalainen, HeikkiVertalerSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Krogstad, ErikVertalerSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Pardoen, IrvingVertalerSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Je moet ingelogd zijn om Algemene Kennis te mogen bewerken.
Voor meer hulp zie de helppagina Algemene Kennis .
Gangbare titel
Oorspronkelijke titel
Alternatieve titels
Oorspronkelijk jaar van uitgave
Mensen/Personages
Belangrijke plaatsen
Belangrijke gebeurtenissen
Verwante films
Motto
Opdracht
Voor mijn ouders
Eerste woorden
Toen Maria had besloten om dood te gaan, moest haar kat verder maar voor zichzelf zorgen.
Citaten
Laatste woorden
(Klik om weer te geven. Waarschuwing: kan de inhoud verklappen.)
Ontwarringsbericht
Uitgevers redacteuren
Auteur van flaptekst/aanprijzing
Oorspronkelijke taal
Gangbare DDC/MDS
Canonieke LCC

Verwijzingen naar dit werk in externe bronnen.

Wikipedia in het Engels (2)

Fiction. Literature. Thriller. Historical Fiction. HTML:In a country ruled by fear, no one is innocent.
Stalin's Soviet Union is an official paradise, where citizens live free from crime and fear only one thing: the all-powerful state. Defending this system is idealistic security officer Leo Demidov, a war hero who believes in the iron fist of the law. But when a murderer starts to kill at will and Leo dares to investigate, the State's obedient servant finds himself demoted and exiled. Now, with only his wife at his side, Leo must fight to uncover shocking truths about a killer-and a country where "crime" doesn't exist.

Geen bibliotheekbeschrijvingen gevonden.

Boekbeschrijving
1953. In Stalins arbeidersparadijs is een seriemoordenaar actief die kinderen vermoordt. Maar in de Sovjet-Unie mogen alleen politieke misdaden bestaan. Leo Demidov, een jonge en toegewijde officier van de meedogenloze geheime dienst, heeft het gevoel dat de moorden op de een of andere manier met hem te maken hebben. Leo beseft al snel dat hij de moordenaar van al die kinderen, wie het ook is, moet stoppen. Voordat hij zelf wordt vermoord.
Haiku samenvatting

Actuele discussies

Geen

Populaire omslagen

Snelkoppelingen

Waardering

Gemiddelde: (3.95)
0.5 1
1 20
1.5 4
2 51
2.5 29
3 248
3.5 118
4 645
4.5 116
5 383

Ben jij dit?

Word een LibraryThing Auteur.

 

Over | Contact | LibraryThing.com | Privacy/Voorwaarden | Help/Veelgestelde vragen | Blog | Winkel | APIs | TinyCat | Nagelaten Bibliotheken | Vroege Recensenten | Algemene kennis | 204,674,533 boeken! | Bovenbalk: Altijd zichtbaar