StartGroepenDiscussieMeerTijdgeest
Doorzoek de site
Onze site gebruikt cookies om diensten te leveren, prestaties te verbeteren, voor analyse en (indien je niet ingelogd bent) voor advertenties. Door LibraryThing te gebruiken erken je dat je onze Servicevoorwaarden en Privacybeleid gelezen en begrepen hebt. Je gebruik van de site en diensten is onderhevig aan dit beleid en deze voorwaarden.

Resultaten uit Google Boeken

Klik op een omslag om naar Google Boeken te gaan.

Shatter door Michael Robotham
Bezig met laden...

Shatter (origineel 2008; editie 2008)

door Michael Robotham (Auteur)

Reeksen: Joseph O'Loughlin (3)

LedenBesprekingenPopulariteitGemiddelde beoordelingAanhalingen
9086223,426 (3.94)42
Na een mislukte poging een vrouw te helpen die van een brug dreigde te springen, bevindt een Engelse psycholoog zich midden in de jacht op een sadist die vrouwen telefonisch probeert over te halen zelfmoord te plegen.
Lid:Woolston
Titel:Shatter
Auteurs:Michael Robotham (Auteur)
Info:Little, Brown (2008), Edition: Digital original, 480 pages
Verzamelingen:Fiction
Waardering:
Trefwoorden:(MISSING TAGS)

Informatie over het werk

Gebroken door Michael Robotham (2008)

Bezig met laden...

Meld je aan bij LibraryThing om erachter te komen of je dit boek goed zult vinden.

Op dit moment geen Discussie gesprekken over dit boek.

» Zie ook 42 vermeldingen

Engels (56)  Nederlands (4)  Duits (1)  Tagalog (1)  Zweeds (1)  Alle talen (63)
Toon 4 van 4
Professor Josep O´Loughlin is klinisch psycholoog. Hij lijdt aan de ziekte van Parkinson en hierdoor wordt hij belemmerd in zijn dagelijks functioneren. Hij accepteert een minder belastende werkkring als professor aan de universiteit van Bath. Tijdens zijn eerste werkdag roept de politie zijn hulp in als een naakte vrouw van een brug af wil springen. Hij kan de zelfmoord niet voorkomen. Kort voordat de vrouw een einde aan haar leven maakt, zegt zij tegen hem: U begrijpt het niet.

De politie besteedt aanvankelijk weinig tot geen aandacht aan de zaak omdat het duidelijk is dat het hier om zelfmoord gaat. Maar als Joe bezoekt krijgt van de dochter van de vrouw en zij hem uitlegt dat haar moeder nooit zelfmoord zou kunnen plegen, begint bij Joe het besef te groeien dat er meer aan de hand is en hij begint een onderzoek. Daarbij wordt hij geholpen door de gepensioneerde politieman Vincent Ruiz. Zij moeten antwoord proberen te vinden op de vraag wat of wie deze vrouw tot haar wanhoopsdaad heeft gedreven. Bij Joe begint een idee te groeien dat hij te maken heeft met een uiterst gevaarlijke, intelligente en gewetenloze moordenaar.

Joe is getrouwd met Julianne die een baan als vertaalster heeft. Voor deze baan moet zij veel reizen en is vaak van huis. Tijdens haar afwezigheid neemt Joe de zorg voor de twee dochters, Charlie en Emma op zich. Door een aantal ongerijmdheden in het gedrag van Julianne bekruipt Joe het gevoel dat er meer aan de hand is dan alleen onschuldige zakenreisjes.

De zelfmoord van de vrouw, de ziekte van Parkinson en de huiselijke beslommeringen worden door Michael Robotham goed gedoseerd samengeweven tot een bloedstollend en huiveringwekkend verhaal. Robotham slaagt er door een subtiel gebruik van de taal in, de personages in het verhaal van het papier los te weken en hen te transformeren tot levende, bestaande en heel erg herkenbare mensen. Het klinkt als een cliché maar de schrijfstijl van Robotham is zo pakkend en dwingend dat het boek terzijde leggen geen optie is. De moordenaar speelt het spel zo perfect dat een goede afloop tot de onmogelijkheden lijkt te behoren. Iedere bladzijde voegt iets aan de geweldige spanning toe en je kunt niet stoppen met lezen voordat je weet hoe het verhaal eindigt. Het is heel erg knap als je op zo´n manier een verhaal op papier kunt zetten. En Michael Robotham kan dat. Gebroken is een misdaadroman van grote klasse. Goed opgebouwd, origineel, indringend, huiveringwekkend, meeslepend en bovenal heel erg spannend. ( )
  eagleye50 | Sep 8, 2010 |
Erg spannend, je kan het boek moeilijk wegleggen. ( )
  marinka73 | Mar 27, 2010 |
Goed boek, spannend tot de laatste bladzijde.
De moeite waard. ( )
  mrjlnrobben3 | Jul 19, 2009 |
Klinisch psycholoog Joseph O'Loughlin wordt op zijn eerste werkdag als professor geconfronteerd met een tragische gebeurtenis. Voor zijn ogen springt een naakte vrouw van een hoge brug haar dood tegemoet. Vlak voor ze springt zeg ze nog: 'Je snapt het niet.' De politie is er van overtuigd dat het zelfmoord is, maar niet veel later krijgt Joe bezoek. Het is de tienerdochter van de vrouw. Het meisje weigert tegeloven dat haar moeder van de brug is gesprongen: ze zou nooit zelfmoord plegen en had bovendien hoogtevrees. Joseph wil haar wel geloven, maar heeft de vrouw zelf zien springen. Wat heeft haar tot deze wanhopige daad aangezet? Welke stem? Welke donkere kracht ( )
  wvanderl | Oct 31, 2008 |
Toon 4 van 4
geen besprekingen | voeg een bespreking toe

Onderdeel van de reeks(en)

Je moet ingelogd zijn om Algemene Kennis te mogen bewerken.
Voor meer hulp zie de helppagina Algemene Kennis .
Gangbare titel
Oorspronkelijke titel
Alternatieve titels
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Oorspronkelijk jaar van uitgave
Mensen/Personages
Belangrijke plaatsen
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Belangrijke gebeurtenissen
Verwante films
Motto
'De droom van de rede brengt monsters voort.' - Goya (Los Caprichos)
'Zijn mond is gladder dan boter, maar strijd is in zijn hart; zijn woorden zijn zachter dan olie, maar het zijn ontblote klingen.' - Psalm 55:21
Opdracht
Opgedragen aan Marc Lucas,
in de eerste plaats vriend
Eerste woorden
'Het is elf uur in de ochtend, half oktober en buiten regent het nu al zo lang zo hard dat er koeien in de rivieren drijven, met vogels op hun opgezwollen lijven.'
Citaten
Laatste woorden
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Ontwarringsbericht
Uitgevers redacteuren
Auteur van flaptekst/aanprijzing
Oorspronkelijke taal
Gangbare DDC/MDS
Canonieke LCC

Verwijzingen naar dit werk in externe bronnen.

Wikipedia in het Engels (1)

Na een mislukte poging een vrouw te helpen die van een brug dreigde te springen, bevindt een Engelse psycholoog zich midden in de jacht op een sadist die vrouwen telefonisch probeert over te halen zelfmoord te plegen.

Geen bibliotheekbeschrijvingen gevonden.

Boekbeschrijving
Haiku samenvatting

Deelnemer aan LibraryThing Vroege Recensenten

Michael Robotham's boek Shatter was beschikbaar via LibraryThing Early Reviewers.

LibraryThing-Auteur

Michael Robotham is een LibraryThing auteur: een auteur die zijn persoonlijke bibliotheek toont op LibraryThing.

profielpagina | auteurspagina

Actuele discussies

Geen

Populaire omslagen

Snelkoppelingen

Waardering

Gemiddelde: (3.94)
0.5 1
1 2
1.5
2 7
2.5 9
3 52
3.5 27
4 121
4.5 21
5 72

 

Over | Contact | LibraryThing.com | Privacy/Voorwaarden | Help/Veelgestelde vragen | Blog | Winkel | APIs | TinyCat | Nagelaten Bibliotheken | Vroege Recensenten | Algemene kennis | 204,660,496 boeken! | Bovenbalk: Altijd zichtbaar