StartGroepenDiscussieMeerTijdgeest
Doorzoek de site
Onze site gebruikt cookies om diensten te leveren, prestaties te verbeteren, voor analyse en (indien je niet ingelogd bent) voor advertenties. Door LibraryThing te gebruiken erken je dat je onze Servicevoorwaarden en Privacybeleid gelezen en begrepen hebt. Je gebruik van de site en diensten is onderhevig aan dit beleid en deze voorwaarden.

Resultaten uit Google Boeken

Klik op een omslag om naar Google Boeken te gaan.

Bezig met laden...

Neem mijn ziel (2006)

door Yrsa Sigurðardóttir

Andere auteurs: Zie de sectie andere auteurs.

Reeksen: Thóra Guðmundsdóttir (2)

LedenBesprekingenPopulariteitGemiddelde beoordelingAanhalingen
6663134,697 (3.44)53
Vlakbij een IJslands wellnesscentrum treft men het verkrachte en verminkte lijk van een vrouw aan. Gasten, staf en omwonenden worden verdacht. Advocate en speurneus Thora Gudmundsdottir moet de eigenaar van het resort verdedigen, de hoofdverdachte in deze moordzaak. Ze stuit op een familiegeheim.
Bezig met laden...

Meld je aan bij LibraryThing om erachter te komen of je dit boek goed zult vinden.

Op dit moment geen Discussie gesprekken over dit boek.

» Zie ook 53 vermeldingen

Engels (24)  Nederlands (3)  Duits (2)  Spaans (1)  Fins (1)  Deens (1)  Alle talen (32)
Toon 3 van 3
Op het schiereiland Snaefellsness wordt dicht bij een wellnesscentrum, waar in het verleden onverklaarbare dingen zijn gebeurd, een vrouw dood op het strand aangetroffen. Ze is verkracht en er steken naalden in haar voetzolen. Is er een verband met het huiveringwekkende kindergehuil dat soms midden in de nacht opklinkt? Advocaat Thóra Gudmundsdóttir wordt erbij geroepen door de eigenaar van het wellnesscentrum tevens hoofdverdachte in deze moordzaak om hem te verdedigen. Thóras naspeuringen brengen enkele zeer verontrustende gebeurtenissen aan het licht die zich tientallen jaren eerder hebben afgespeeld. Is Thóra op een afschuwelijk familiegeheim gestuit? De introductie van Thóra: de alleenstaande moeder van twee kinderen is een intelligente, geestige en innemende speurder van wie nog veel zullen horen!
  Lin456 | Oct 20, 2020 |
Advocate Thóra Gudmundsdóttir wordt door de eigenaar van een wellnesscentrum gevraagd hem te helpen met het vinden van de moordenaar van 2 mensen die dood op het terrein van het spirituele wellnesscentrum zijn gevonden. Al snel blijkt dat het verleden een belangrijke rol speelt. Geholpen door haar Duitse vriend Matthias weet Dora er achter te komen wat er zowel in het heden als in het verleden heeft afgespeeld. ( )
  Anne51 | Jul 18, 2014 |
Advocate Thóra van het kleine advocatenkantoortje Advocaten Central staat een hoteleigenaar bij in een claim rond land- en gebouwenverkoop. De aanleiding is een spook dat rondwaart. Als een goed advocaat gaat zij aan het werk in het bijgelovige westpuntje van IJsland. Voor ze het weet worden er twee mensen vermoord en is de eigenaar hoofdverdachte. En alsof dat nog niet erg genoeg is, heeft Thóra het als gescheiden moeder ook nog te stellen met haar kinderen, waaronder een vroegrijpe zoon en zijn zwangere vriendinnetje. Tel daar leningen voor de veel te grote auto en caravan bij op en het plaatje is helder. Het wordt laveren. Gelukkig krijgt ze hulp van haar Duitse vriend en liefde Matthew die haar wel heel erg onbaatzuchtig terzijde staat gedurende het hele verhaal.
Het verhaal is niet zozeer een thriller als wel een detective of mysterie. De schrijfster vlecht zoveel verschillende verhaallijnen uit heden en verleden door elkaar dat je jezelf gaat afvragen wat het onderlinge verband is tussen de gebeurtenissen. Waarom is een gebeurtenis van rond de Tweede Wereldoorlog van belang voor de huidige moordzaken? Yrsa Sigurdadottir laat ook in andere boeken zien dat het schijnbaar onlogische, en in dit verhaal onderaardse, allemaal bij logisch en verklaarbaar samen komt. Erg leuk, maar soms wordt het wel erg verwarrend. De IJslandse namen helpen daar soms niet echt bij.
Eigenaar Jónas lijkt vanaf pagina 1 (of liever gezegd iets verder dan dat) de centrale figuur in het verhaal. Al snel lijkt het erop dat hij niets meer dan een onhandige stoelhaspel is. Hij verdwijnt gedurende het verhaal steeds verder naar de achtergrond.
Er openbaren zich echter zoveel mensen met kwade bedoelingen, dat het de vraag lijkt of we het hier wel over één gebeurtenis hebben. Yrsa weeft dit alles knap in elkaar.
De sfeer is levensecht: de omgeving doet je huiveren. Aan de andere kant blijven de personages daar wat bij achter. Het zijn wat stereotiepe, flauwe pentekeningen. Als Yrsa Sigurdadottir daar nog iets meer aandacht aan besteedt zal dat haar boeken alleen nog maar interessanter maken.
Geen thriller dus in de klassieke zin van het woord, geen klassieke whodunit, maar veel meer een kunstig in elkaar geweven verhaal als een gevolg van een verbijsterende misdaad uit een lang verleden. Een boek van redelijk stevige omvang, maar van begin tot het eind boeiend. ( )
  jeroenvandorp | Nov 10, 2012 |
Toon 3 van 3
I'd say that the main strengths of this book are the character of Thora and the very confident plotting. The novel is stuffed full of delightful comic observations and witty asides, which I loved but I suppose must be one reason why it seemed long. I'd prefer to see the subsidiary characters more fleshed out than they are here, which would draw the reader more into their concerns and the dramas that are described. The faultless translation is by Bernard Scudder, who sadly died in 2007, and Anna Yates
 
My Soul to Take, published in Iceland in 2006, is a welcome second outing for the good-natured lawyer-sleuth Thóra Gudmundsdóttir...Yrsa Sigurdardottir’s lightness of touch is refreshing, and if her novels lack intensity, there are still scenes that chill the blood
 

» Andere auteurs toevoegen (1 mogelijk)

AuteursnaamRolType auteurWerk?Status
Sigurðardóttir, Yrsaprimaire auteuralle editiesbevestigd
Flecken, TinaVertalerSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Hellerud, YlvaVertalerSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Løken, Silje BeiteVertalerSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Lodewijk, AnnemarieVertalerSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Peura, JuhaVertalerSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Postma, RobertFotograafSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Scudder, BernardVertalerSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Yates, AnnaVertalerSecundaire auteursommige editiesbevestigd

Onderdeel van de reeks(en)

Onderdeel van de uitgeversreeks(en)

Je moet ingelogd zijn om Algemene Kennis te mogen bewerken.
Voor meer hulp zie de helppagina Algemene Kennis .
Gangbare titel
Oorspronkelijke titel
Alternatieve titels
Oorspronkelijk jaar van uitgave
Mensen/Personages
Belangrijke plaatsen
Belangrijke gebeurtenissen
Verwante films
Motto
Opdracht
Dit boek draag ik op mijn pasgeboren kleinzoon,
Reginn Freyr Mánason. Bijzondere dank aan Páll Kjartansson,
de Gesel der Postbodes.
Yrsa
Eerste woorden
Het kind voelde de kou omhoog kruipen langs haar benen en rug en probeerde rechtop te gaan zitten op de voorbank om beter naar buiten te kunnen kijken.
Citaten
Laatste woorden
Ontwarringsbericht
Uitgevers redacteuren
Auteur van flaptekst/aanprijzing
Oorspronkelijke taal
Gangbare DDC/MDS
Canonieke LCC

Verwijzingen naar dit werk in externe bronnen.

Wikipedia in het Engels

Geen

Vlakbij een IJslands wellnesscentrum treft men het verkrachte en verminkte lijk van een vrouw aan. Gasten, staf en omwonenden worden verdacht. Advocate en speurneus Thora Gudmundsdottir moet de eigenaar van het resort verdedigen, de hoofdverdachte in deze moordzaak. Ze stuit op een familiegeheim.

Geen bibliotheekbeschrijvingen gevonden.

Boekbeschrijving
Haiku samenvatting

Actuele discussies

Geen

Populaire omslagen

Snelkoppelingen

Waardering

Gemiddelde: (3.44)
0.5 1
1 5
1.5 1
2 14
2.5 7
3 50
3.5 27
4 80
4.5 7
5 8

Ben jij dit?

Word een LibraryThing Auteur.

 

Over | Contact | LibraryThing.com | Privacy/Voorwaarden | Help/Veelgestelde vragen | Blog | Winkel | APIs | TinyCat | Nagelaten Bibliotheken | Vroege Recensenten | Algemene kennis | 204,658,944 boeken! | Bovenbalk: Altijd zichtbaar