StartGroepenDiscussieMeerTijdgeest
Doorzoek de site
Onze site gebruikt cookies om diensten te leveren, prestaties te verbeteren, voor analyse en (indien je niet ingelogd bent) voor advertenties. Door LibraryThing te gebruiken erken je dat je onze Servicevoorwaarden en Privacybeleid gelezen en begrepen hebt. Je gebruik van de site en diensten is onderhevig aan dit beleid en deze voorwaarden.

Resultaten uit Google Boeken

Klik op een omslag om naar Google Boeken te gaan.

Bezig met laden...

Prime time (2002)

door Liza Marklund

Reeksen: Annika Bengtzon (4)

LedenBesprekingenPopulariteitGemiddelde beoordelingAanhalingen
5021548,748 (3.26)7
Vlak na haar zwangerschapsverlof krijgt een jonge misdaadverslaggeefster van een Zweedse krant te maken met de moord op een grillige televisiester.
Bezig met laden...

Meld je aan bij LibraryThing om erachter te komen of je dit boek goed zult vinden.

Op dit moment geen Discussie gesprekken over dit boek.

» Zie ook 7 vermeldingen

Engels (9)  Duits (3)  Nederlands (2)  Zweeds (1)  Alle talen (15)
Toon 2 van 2
Het is midzomer in Zweden en misdaadverslaggeefster Annika Bengtzon maakt zich op om het feest samen met partner Thomas en hun twee kinderen te gaan vieren bij haar schoonouders. Dan wordt Annika gebeld door de redactie van Kvällspressen, de krant waar zij werkt met de mededeling dat de controversiële tv-presentatrice Michelle Carlsson is vermoord. Zij werkte aan een serie televisieuitzendingen en wordt dood aangetroffen in de mobiele controlekamer. Twaalf mensen uit haar directe omgeving kunnen de moord hebben gepleegd onder wie een goede vriendin van Annika Bengtzon.
Zij besluit niet naar het midzomerfeest te gaan en in plaats daarvan verslag te doen van de moord en het politeonderzoek. Dit besluit leidt tot een verwijdering tussen haar en haar partner en hoe zij daar mee omgaan is de tweede verhaallijn in het boek.
De derde verhaallijn is de strijd om het voortbestaan van de krant tussen de hoofdredacteur en de redactiechef; een strijd, die hard en unfair wordt gestreden, zoals meestal het geval is als het om macht en controle gaat. De menselijk geschiedenis is vol van deze tragedies en het lijkt dat het voor sommigen een basisvoorwaarde is om te kunnen overleven. En dat is bij de Kvällspressen niet anders.
Liza Marklund weeft deze drie verhaallijnen op kundige wijze in elkaar tot een lezenswaardige en boeiende misdaadroman. Zij geeft een verhelderend beeld van de cultuur in mediawereld waar afgunst, jaloezie, haat, drank, sex en intimidatie de omgang met elkaar in hoge mate bepalen.
Prime time is een redelijk dik boek. Liza Marklund gebruikt zo´n 400 pagina´s om naar de ontknoping toe te schrijven en je verwacht eigenlijk iets schokkends aan het einde maar dat valt een beetje tegen. Dat is jammer want het doet afbreuk een prima en snel geschreven misdaadroman. ( )
  eagleye50 | Sep 9, 2010 |
Prime time gaat over de prijs die betaald moet worden voor roem en succes. Misdaadverslaggeefster Annika Bengtzon onderzoekt de moord op de grillige tv-ster Michelle Carlsson die zich heeft weten te omringen met een keur aan vijanden. ( )
  tantanel | Nov 13, 2008 |
Toon 2 van 2
geen besprekingen | voeg een bespreking toe

Onderdeel van de reeks(en)

Onderdeel van de uitgeversreeks(en)

rororo (23298)
Je moet ingelogd zijn om Algemene Kennis te mogen bewerken.
Voor meer hulp zie de helppagina Algemene Kennis .
Gangbare titel
Oorspronkelijke titel
Alternatieve titels
Oorspronkelijk jaar van uitgave
Mensen/Personages
Belangrijke plaatsen
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Belangrijke gebeurtenissen
Verwante films
Motto
Opdracht
Eerste woorden
Ik overleef dit niet, dacht Annika.
Citaten
Laatste woorden
(Klik om weer te geven. Waarschuwing: kan de inhoud verklappen.)
Ontwarringsbericht
Uitgevers redacteuren
Auteur van flaptekst/aanprijzing
Oorspronkelijke taal
Gangbare DDC/MDS
Canonieke LCC

Verwijzingen naar dit werk in externe bronnen.

Wikipedia in het Engels

Geen

Vlak na haar zwangerschapsverlof krijgt een jonge misdaadverslaggeefster van een Zweedse krant te maken met de moord op een grillige televisiester.

Geen bibliotheekbeschrijvingen gevonden.

Boekbeschrijving
Prime time gaat over de prijs die betaald moet worden voor roem en succes.
Misdaadverslaggeefster Annika Bengtzon onderzoekt de moord op de grillige tv-ster Michelle Carlsson die zich heeft weten te omringen met een keur aan vijanden.
Haiku samenvatting

Actuele discussies

Geen

Populaire omslagen

Snelkoppelingen

Waardering

Gemiddelde: (3.26)
0.5
1 2
1.5 1
2 10
2.5 5
3 36
3.5 6
4 23
4.5 1
5 7

Ben jij dit?

Word een LibraryThing Auteur.

 

Over | Contact | LibraryThing.com | Privacy/Voorwaarden | Help/Veelgestelde vragen | Blog | Winkel | APIs | TinyCat | Nagelaten Bibliotheken | Vroege Recensenten | Algemene kennis | 204,626,712 boeken! | Bovenbalk: Altijd zichtbaar