StartGroepenDiscussieMeerTijdgeest
Doorzoek de site
Onze site gebruikt cookies om diensten te leveren, prestaties te verbeteren, voor analyse en (indien je niet ingelogd bent) voor advertenties. Door LibraryThing te gebruiken erken je dat je onze Servicevoorwaarden en Privacybeleid gelezen en begrepen hebt. Je gebruik van de site en diensten is onderhevig aan dit beleid en deze voorwaarden.

Resultaten uit Google Boeken

Klik op een omslag om naar Google Boeken te gaan.

Bezig met laden...

De weg van schaduw (2008)

door Brent Weeks

Andere auteurs: Zie de sectie andere auteurs.

Reeksen: Engelen van de nacht (1)

LedenBesprekingenPopulariteitGemiddelde beoordelingDiscussies / Aanhalingen
5,1421482,103 (3.94)1 / 124
Fantasy. Fiction. Literature. HTML:

For Durzo Blint, assassination is an art---and he is the city's most accomplished artist, his talents required from alleyway to courtly boudoir.

For Azoth, survival is precarious, something you never take for granted. As a guild rat, he's grown up in the slums and learned to judge people quickly---and to take risks. Risks like apprenticing himself to Durzo Blint.

But to be accepted, Azoth must turn his back on his old life and embrace a new identity and name. As Kylar Stern, he must learn to navigate the assassins' world of dangerous politics and strange magics---and cultivate a flair for death.

.
… (meer)
  1. 60
    De naam van de wind door Patrick Rothfuss (Kassilem)
  2. 40
    De leugens van Locke Lamora door Scott Lynch (simon211175)
  3. 30
    De Macht van het Zwaard door Joe Abercrombie (ghilbrae)
  4. 42
    Leerling en Meester door Robin Hobb (Norwegianbear)
    Norwegianbear: if you are into "Assassin" fantasy stuff
  5. 20
    Het Spel der Tronen door George R. R. Martin (MarcusH)
    MarcusH: A fantasy epic that while not dealing with magic still is reminiscent of the inner workings of a political structure.
  6. 00
    De onschuldige magiër door Karen Miller (generalkala)
  7. 01
    Luck in the Shadows door Lynn Flewelling (Kaelkivial)
    Kaelkivial: Master apprentice relationship between assassins and saboteurs. Heavy political ramifications, intrigue and deception/disguises, magic is present but not all encompassing. Note: Way of Shadows much darker than Luck in the Shadows.
Bezig met laden...

Meld je aan bij LibraryThing om erachter te komen of je dit boek goed zult vinden.

Groep OnderwerpBerichtenNieuwste bericht 
 Name that Book: Fiction Assassin story/ Orbs of power3 ongelezen / 3MyriadBooks, maart 2016

» Zie ook 124 vermeldingen

Engels (134)  Nederlands (2)  Spaans (2)  IJslands (1)  Duits (1)  Hongaars (1)  Alle talen (141)
Toon 2 van 2
De weg van schaduw is het eerste deel van de serie Engelen van de nacht. Het boek gaat over Azoth, een kind dat opgroeit in de Wirwar, een zwaar criminele krottenwijk. Zonder ouders of andere mensen die op hem passen, komt hij in zeer gevaarlijke omstandigheden terecht. Geen wonder dat hij wil worden als Durzo Blint, een legendarische moordenaar. Durzo Blint is nergens bang voor en dat lijkt Azoth het hoogste goed. Na een dramatische gebeurtenis wordt hij het hulpje van Durzo Blint. Uiteindelijk blijkt Azoth een heel speciale jongen te zijn met een talent dat heel zeldzaam is. Maar om dat talent tevoorschijn te laten komen, moeten er heel wat dingen gebeuren.

Het uitgangspunt van dit boek is niet echt origineel. De leerjongen zijn van een crimineel is al vaker aan bod gekomen, evenals de volksjongen die iets heel speciaals blijkt te kunnen. Maar de uitwerking van het verhaal is gelukkig wel een stukje origineler dan het uitgangspunt. De wereld waarin Azoth opgroeit is een wrede wereld vol gevaren. Dat wordt mooi beschreven, hoewel er het hele boek door vele vragen overblijven. De vriendschap die Azoth sluit met een adellijke jongen laat ook de wat fraaiere kanten van Cenaria zien, het koninkrijk dat steeds vreest voor een inval van het naburige grote rijk. Er zit een grote vaart in het verhaal, waardoor het boek heerlijk vlot leest. Het magiegebruik is origineel genoeg om boeiend te zijn. De politieke verwikkelingen zijn echter hier en daar wat te ondoorzichtig en soms wat ongeloofwaardig. Gelukkig gebeuren er genoeg dingen om daar een beetje overheen te kunnen lezen. Al met al is het een veelbelovend eerste deel van een serie die ik graag verder zou willen lezen.
( )
  weaver-of-dreams | Aug 1, 2023 |
Voor Durzo Blint is moord een kunst – en hij is de meest getalenteerde kunstenaar van de stad. Azoth is opgegroeid in de sloppenwijken en heeft geleerd te overleven. Als hij in de leer gaat bij Durzo Blint blijkt dat hij beschikt over een talent dat al generaties lang niet is voorgekomen en dat Durzo zo zijn eigen redenen heeft gehad om hem als leerling te accepteren. Hij wordt een speelbal van machten die strijden om de heerschappij van de stad – tot hij uiteindelijk zijn lot in eigen handen neemt en de macht die voorspeld is eindelijk een weg naar buiten vindt… Magie, tragiek en avontuur, een meeslepende stijl en ademloze actiescènes – Brent Weeks schreef met De weg van schaduw een van de origineelste en fascinerendste debuten in jaren. Sinds Robin Hobbs FitzPatrick uit de Boeken van de Zieners heeft de fantasy geen boeiender heldenpaar gezien dan de moordenaarsleerling Azoth en zijn meesterDurzo Blint.
  fasterik | Jul 3, 2011 |
Toon 2 van 2
geen besprekingen | voeg een bespreking toe

» Andere auteurs toevoegen (14 mogelijk)

AuteursnaamRolType auteurWerk?Status
Brent Weeksprimaire auteuralle editiesberekend
Boehmer, PaulVertellerSecundaire auteursommige editiesbevestigd

Onderdeel van de reeks(en)

Je moet ingelogd zijn om Algemene Kennis te mogen bewerken.
Voor meer hulp zie de helppagina Algemene Kennis .
Gangbare titel
Oorspronkelijke titel
Alternatieve titels
Oorspronkelijk jaar van uitgave
Mensen/Personages
Belangrijke plaatsen
Belangrijke gebeurtenissen
Verwante films
Motto
Opdracht
Voor Kristi, hartsvriendin, metgezel, beste vriendin en bruid. Ze zijn allemaal voor jou.
Eerste woorden
Azoth hurkte in de steeg.
Citaten
Laatste woorden
Ontwarringsbericht
Uitgevers redacteuren
Auteur van flaptekst/aanprijzing
Oorspronkelijke taal
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Gangbare DDC/MDS
Canonieke LCC

Verwijzingen naar dit werk in externe bronnen.

Wikipedia in het Engels (1)

Fantasy. Fiction. Literature. HTML:

For Durzo Blint, assassination is an art---and he is the city's most accomplished artist, his talents required from alleyway to courtly boudoir.

For Azoth, survival is precarious, something you never take for granted. As a guild rat, he's grown up in the slums and learned to judge people quickly---and to take risks. Risks like apprenticing himself to Durzo Blint.

But to be accepted, Azoth must turn his back on his old life and embrace a new identity and name. As Kylar Stern, he must learn to navigate the assassins' world of dangerous politics and strange magics---and cultivate a flair for death.

.

Geen bibliotheekbeschrijvingen gevonden.

Boekbeschrijving
Voor Durzo Blint is moord een kunst - en hij is de meest getalenteerde kunstenaar van de stad. Azoth is opgegroeid in de sloppenwijken en heeft geleerd te overleven. Als hij in de leer gaat bij Durzo Blint blijkt dat hij beschikt over een talent dat al genaraties lang niet is voorgekomen en dat Durzo zo zijn eigen redenen heeft gehad om hem als leerling te accepteren. Hij wordt de speelbal van machten die strijden om de heerschappij van de stad - tot hij uiteindelijk zijn lot in eigen handen neemt en de macht die voorspeld is eindelijk een weg naar buiten vindt...
Haiku samenvatting

Actuele discussies

Geen

Populaire omslagen

Snelkoppelingen

Waardering

Gemiddelde: (3.94)
0.5
1 36
1.5 3
2 87
2.5 8
3 259
3.5 46
4 524
4.5 57
5 462

Ben jij dit?

Word een LibraryThing Auteur.

 

Over | Contact | LibraryThing.com | Privacy/Voorwaarden | Help/Veelgestelde vragen | Blog | Winkel | APIs | TinyCat | Nagelaten Bibliotheken | Vroege Recensenten | Algemene kennis | 204,662,664 boeken! | Bovenbalk: Altijd zichtbaar