StartGroepenDiscussieVerkennenTijdgeest
Doorzoek de site
Onze site gebruikt cookies om diensten te leveren, prestaties te verbeteren, voor analyse en (indien je niet ingelogd bent) voor advertenties. Door LibraryThing te gebruiken erken je dat je onze Servicevoorwaarden en Privacybeleid gelezen en begrepen hebt. Je gebruik van de site en diensten is onderhevig aan dit beleid en deze voorwaarden.
Hide this

Resultaten uit Google Boeken

Klik op een omslag om naar Google Boeken te gaan.

Bezig met laden...

Outliers

door Malcolm Gladwell

Andere auteurs: Zie de sectie andere auteurs.

LedenBesprekingenPopulariteitGemiddelde beoordelingDiscussies / Aanhalingen
14,322395329 (3.95)1 / 262
The best-selling author of Blink identifies the qualities of successful people, posing theories about the cultural, family, and idiosyncratic factors that shape high achievers, in a resource that covers such topics as the secrets of software billionaires, why certain cultures are associated with better academic performance, and why the Beatles earned their fame.… (meer)
Onlangs toegevoegd dooryramberg, besloten bibliotheek, Yells, ejmw, benkaboo, ArcherKel, daicon, ehansen, dmeyer29
 1. 80
  Freakonomics : een tegendraadse econoom ontdekt de verborgen kant van bijna alles door Steven D. Levitt (dste)
  dste: Another interesting book that looks at some ideas we think are right and turns them upside down.
 2. 40
  De zwarte zwaan de impact van het hoogst onwaarschijnlijke door Nassim Nicholas Taleb (Anonieme gebruiker)
 3. 30
  De dronkemanswandeling hoe toeval ons leven bepaalt door Leonard Mlodinow (infiniteletters)
 4. 10
  The Medici Effect: What Elephants and Epidemics Can Teach Us About Innovation door Frans Johansson (edwinbcn)
 5. 10
  Mindset: The New Psychology of Success door Carol S. Dweck (peter_vandenbrande)
  peter_vandenbrande: Beide auteurs benadrukken dat je talent moet ontwikkelen om succesvol te worden. Ze ondergraven allebei de mythe dat alleen geniale mensen de top kunnen bereiken. Carol Dweck werkt het hoe en waarom van deze "growth mindset" uit, Malcolm Gladwell nuanceert tegelijk de invloed van deze individuele inspanningen door "toeval" in het verhaal te brengen: hoe omstandigheden en toevallige kansen van invloed zijn op uiteindelijk succes.… (meer)
 6. 10
  Statusangst door Alain de Botton (peter_vandenbrande)
 7. 10
  The Talent Code: Greatness Isn't Born. It's Grown. Here's How. door Daniel Coyle (infiniteletters)
 8. 00
  Talent Is Overrated: What Really Separates World-Class Performers from Everybody Else door Geoff Colvin (infiniteletters)
 9. 00
  Bounce: Mozart, Federer, Picasso, Beckham, and the Science of Success door Matthew Syed (ANeumann)
 10. 04
  Young Nietzsche door Carl Pletsch (galacticus)
  galacticus: Both books deal with genius. Gladwell touches on genius as a study in success, what it takes generally; Pletsch as a study of one mans desire to be a genius.
 11. 04
  De HR-ballon tien populaire praktijken doorprikt door P. Vermeren (peter_vandenbrande)
Bezig met laden...

Meld je aan bij LibraryThing om erachter te komen of je dit boek goed zult vinden.

Engels (385)  Nederlands (3)  Frans (2)  Fins (1)  Spaans (1)  Portugees (Brazilië) (1)  Alle talen (393)
Toon 3 van 3
Storytelling Malcolm Gladwell impresses with his theory of success. ( )
  sjjk | Jul 26, 2009 |
Uitzonderlijke prestaties worden vaak in verband gebracht met uitzonderlijke vaardigheden. Om succes te begrijpen is het echter nodig verder te kijken dan individuele capaciteiten. Minstens zo belangrijk zijn andere omstandigheden en ervaringen: iemands sociale omgeving, afkomst, cultuur, levenservaringen en min of meer toevallige factoren (zoals bijvoorbeeld de geboortemaand!). De auteur, bekend publicist en wetenschapsjournalist bij gezaghebbende Amerikaanse nieuwsbladen, geeft in dit boek aan de hand van een groot aantal voorbeelden zijn visie op de achtergronden van een succesvol leven. Hij maakt aannemelijk dat de bron van succes is gelegen in diverse vormen van aanleg en capaciteiten, maar dat kansen, sociale en culturele factoren, evenals presentatie en communicatie, daarbij een bepalende rol spelen. De markante voorbeelden en wetenswaardigheden maken Uitblinkers tot een meeslepend geschreven zoektocht naar de herkomst van succes, die een breed lezerspubliek zal amuseren, stimuleren en verbazen. ( )
  NelA1953 | Jun 19, 2009 |
'Outliers - The Story of Success' is het derde boek van Malcolm Gladwell. Ongetwijfeld net zo spraakmakend en succesvol als zijn eerdere Tipping Point en Blink. 'Outliers' is net als zijn eerdere boeken een plezier om te lezen. 'Outliers' zijn 'Uitblinkers', mensen die zo afwijken van de norm dat ze moeten opvallen. Aan bijzonder succesvolle mensen wordt vaak gevraagd waarom zij succesvol zijn (geworden). Het antwoord op die vraag vormt dan meteen de rode draad in menig biografie. Maar Gladwell betoogt dat die vraag onvoldoende antwoord geeft op de werkelijke achtergronden van dit succes. De vraag moet dan ook zijn: waar komt iemand vandaan? Wat zijn zijn sociale en ethnologische omstandigheden?

Net zoals in zijn eerdere boeken vertelt Gladwell in Outliers (Allen Lane) voornamelijk verhalen. Boeiende en opmerkelijke verhalen die je geheel anders naar allerdaagse zaken laat kijken. Mijn helden in het boek zijn Louis en Regina Borgenicht, joden die in 1889 de oversteek maakten van Polen naar New York en daar in het Garment District terecht kwamen. Hier begonnen zij al snel hun eigen nering. Samen met tienduizenden andere joden veroverden zij de middenstand in Amerika. Het ondernemerschap zat (onbewust) in hun bloed, en was veroorzaakt door het feit dat zij in Europa geen land mochten bezitten onrecht. Joden waren dus ‘veroordeeld’ hun winst weer in hun bedrijf te stoppen. In Amerika betekende dit groeien. Zij brachten weer kinderen voort en die kinderen weer kleinkinderen. Zo ontstonden ware generaties die behept waren met een 'ondernemersgen' en zeer ver konden komen. In de VS zijn statistisch gezien uitzonderlijk veel artsen en advocaten joods. En voor de meesten geldt dat hun Amerikaanse 'roots' in het Garment District in New York liggen.

Of neem de ‘toevalligheid’ van de wizzkids geboren tussen 1954 en 1958: Bill Gates, Steve Jobs, Paul Allen, Bill Joy en nog vele anderen die hoog staan in de Forbes 500. Naast briljant en hardwerkend, waren allen op het juiste moment klaar om als eerste de nieuwe real-time computersystemen naar hun hand te zetten.

Verder passeren er bizarre verhalen. Zoals dat van de bewoners van dorpjes in het zuiden van Amerika. Afstammend van herders uit Schotland en Ierland, schoten zij elkaar aan het eind van de 19de eeuw massaal dood. Schattingen lopen in de tienduizenden. Gladwell’s inspirator Richard Nisbett geeft hier in Culture of Honor een verklaring voor. Die herders moesten in een eerste confrontatie met een (potentiële) dief van hun vee laten zien wie ze waren. Ballen tonen. Want anders ging de dief er met het vee vandoor. De eerste confrontatie was dus de belangrijkste. Eer was volop in het geding. Uit onderzoek blijkt dat dit tot de dag van vandaag in hun genen zit. Zowel bij de afstammelingen van die herders in Amerika als in Ierland in Schotland. Heetgebakerde types vinden we dat.

Of neem de bijzondere gezondheid van de inwoners van het dorp Roseto in de staat Pennsylvanië. Een geïsoleerd stukje Italië midden in Amerika. Niemand onder de 75 stierf aan hartklachten, wat op zich een fenomenaal gegeven is. Oorzaak: in het loop van de 19de eeuw is vrijwel geheel Roseto 150 kilometer onder Rome verhuist naar Amerika en heeft daar zijn sterke sociaal structuur behouden. De rust die dit in de Rosetaanse levens veroorzaakte, leidde tot langjarige gezondheid.

Nee, succes is maar ten dele iets wat je zelf bezit. Natuurlijk is aanleg, passie, oefenen en doorzettingsvermogen van belang. Maar nog veel belangrijker is waar je vandaan komt. Sociale omgangsvormen, het juiste moment om geboren te worden, het speelt allemaal een rol om van normaal succesvol te worden. ( )
  bweegenaar | Oct 30, 2008 |
Toon 3 van 3
“Outliers” has much in common with Gladwell’s earlier work. It is a pleasure to read and leaves you mulling over its inventive theories for days afterward. It also, unfortunately, avoids grappling in a few instances with research that casts doubt on those theories. This is a particular shame, because it would be a delight to watch someone of his intellect and clarity make sense of seemingly conflicting claims.
 
The world for Gladwell is a text that he reads as closely as he can in seeking to decode and interpret it. He is adept at identifying underlying trends from which he extrapolates to form hypotheses, presenting them as if they were general laws of social behaviour. But his work has little philosophical rigour. He's not an epistemologist; his interest is in what we think, rather than in the how and why of knowledge itself.
toegevoegd door mikeg2 | bewerkThe Guardian, Jason Cowley (Nov 23, 2008)
 
The book, which purports to explain the real reason some people — like Bill Gates and the Beatles — are successful, is peppy, brightly written and provocative in a buzzy sort of way. It is also glib, poorly reasoned and thoroughly unconvincing.
toegevoegd door Shortride | bewerkThe New York Times, Michiko Kakutani (Nov 18, 2008)
 

» Andere auteurs toevoegen (14 mogelijk)

AuteursnaamRolType auteurWerk?Status
Gladwell, Malcolmprimaire auteuralle editiesbevestigd
Gladwell, MalcolmVertellerSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Je moet ingelogd zijn om Algemene Kennis te mogen bewerken.
Voor meer hulp zie de helppagina Algemene Kennis .
Gangbare titel
Oorspronkelijke titel
Alternatieve titels
Oorspronkelijk jaar van uitgave
Mensen/Personages
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Belangrijke plaatsen
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Belangrijke gebeurtenissen
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Verwante films
Prijzen en eretitels
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Motto
Opdracht
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
For Daisy
Eerste woorden
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Roseto Valfortore lies one hundred miles southeast of Rome in the Apennine foothills of the Italian province of Foggia.
Citaten
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
out•li•er\-,lī(-ə)r\ noun
1: something that is situated away from or classed differently from a main or related body.
2: a statistical observation that is marked different in value from the others of the sample.
Laatste woorden
(Klik om weer te geven. Waarschuwing: kan de inhoud verklappen.)
Ontwarringsbericht
Uitgevers redacteuren
Auteur van flaptekst/aanprijzing
Oorspronkelijke taal
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Gangbare DDC/MDS
Canonical LCC
The best-selling author of Blink identifies the qualities of successful people, posing theories about the cultural, family, and idiosyncratic factors that shape high achievers, in a resource that covers such topics as the secrets of software billionaires, why certain cultures are associated with better academic performance, and why the Beatles earned their fame.

Geen bibliotheekbeschrijvingen gevonden.

Boekbeschrijving
Haiku samenvatting

Populaire omslagen

Snelkoppelingen

Waardering

Gemiddelde: (3.95)
0.5 2
1 35
1.5 9
2 115
2.5 34
3 676
3.5 172
4 1419
4.5 148
5 943

Ben jij dit?

Word een LibraryThing Auteur.

Hachette Book Group

4 edities van dit boek werden gepubliceerd door Hachette Book Group.

Edities: 0316017922, 031602497X, 1600243916, 0316017930

Penguin Australia

Een editie van dit boek werd gepubliceerd door Penguin Australia.

» Informatiepagina uitgever

 

Over | Contact | LibraryThing.com | Privacy/Voorwaarden | Help/Veelgestelde vragen | Blog | Winkel | APIs | TinyCat | Nagelaten Bibliotheken | Vroege Recensenten | Algemene kennis | 174,102,900 boeken! | Bovenbalk: Altijd zichtbaar