StartGroepenDiscussieMeerTijdgeest
Doorzoek de site
Onze site gebruikt cookies om diensten te leveren, prestaties te verbeteren, voor analyse en (indien je niet ingelogd bent) voor advertenties. Door LibraryThing te gebruiken erken je dat je onze Servicevoorwaarden en Privacybeleid gelezen en begrepen hebt. Je gebruik van de site en diensten is onderhevig aan dit beleid en deze voorwaarden.

Resultaten uit Google Boeken

Klik op een omslag om naar Google Boeken te gaan.

Bezig met laden...

De Clan van de Wolvin (2005)

door Maite Carranza

Andere auteurs: Noël Baca Castex (Vertaler)

Andere auteurs: Zie de sectie andere auteurs.

Reeksen: De Heksenoorlog (1)

LedenBesprekingenPopulariteitGemiddelde beoordelingAanhalingen
2189123,698 (3.69)1
When her mother disappears, fourteen-year-old Anaíd sets out on a dangerous journey after learning that her mother is a witch, prophesied to be the chosen one to end an ancient war between two feuding clans.
Geen
Bezig met laden...

Meld je aan bij LibraryThing om erachter te komen of je dit boek goed zult vinden.

Op dit moment geen Discussie gesprekken over dit boek.

» Zie ook 1 vermelding

Engels (5)  Spaans (2)  Italiaans (1)  Nederlands (1)  Duits (1)  Alle talen (10)
Sinds mensenheugenis houden de clan van de Omarheksen zich verborgen voor de kwaadaardige Odishheksen. Allemaal zijn ze in afwachting van de uitverkorene. De Omars wachten op het moment dat de uitverkorene zal verschijnen en vrede zal brengen. De Odish hopen hun eeuwig leven veilig te stellen als de uitverkorene, die over veel macht beschikt, zich bij hen voegt.
Anaíd is een meisje van 14 jaar, die samen met haar moeder Selene woont in Urt, een dorpje in de Pyreneeën. Zij is niet populair onder leeftijdgenootjes, omdat ze het uiterlijk heeft van een klein meisje. Op een dag wordt Anaíd wakker en is haar moeder spoorloos verdwenen. Vastbesloten om haar te zoeken en terug te brengen naar Urt, kiest ze haar eigen weg, vaak tegen de wil van haar tante Griselda, die sinds de verdwijning van Selene voor haar zorgt. In een korte tijd ontwikkelt Anaíd zich van het kleine meisje zonder aanleg voor magie tot een zeer talentvolle heks. Ze reist af naar Sicylië, waar zij door afgevaardigden van verschillende heksenclans wordt opgeleid in de magie, die zij nodig heeft bij de strijd tegen de Odishheksen. Iedereen weet dat Anaíd de enige aangewezen persoon is, om haar moeder uit hun handen te bevrijden.

Leuk om eens een fantasyverhaal te lezen dat zich afspeelt in deze tijd. Het boek laat zich vlot lezen. Af en toe was het echt duidelijk dat het geschreven is voor tiener/pubermeiden, maar heb dit niet als storend ervaren. Gewoon een leuk jeugd-fantasyboek, dat voor genoeglijke leesuren heeft gezorgd, maar zeker niet de genialiteit evenaart van de Harry Potterboeken. Ik kijken evengoed wel uit naar de volgende twee delen uit de serie. ( )
  Carolien70 | Jan 26, 2009 |
geen besprekingen | voeg een bespreking toe

» Andere auteurs toevoegen (4 mogelijk)

AuteursnaamRolType auteurWerk?Status
Maite Carranzaprimaire auteuralle editiesberekend
Castex, Noël BacaVertalerSecundaire auteuralle editiesbevestigd
Blank, YvonneVertalerSecundaire auteursommige editiesbevestigd

Onderdeel van de reeks(en)

Je moet ingelogd zijn om Algemene Kennis te mogen bewerken.
Voor meer hulp zie de helppagina Algemene Kennis .
Gangbare titel
Oorspronkelijke titel
Alternatieve titels
Oorspronkelijk jaar van uitgave
Mensen/Personages
Belangrijke plaatsen
Informatie afkomstig uit de Italiaanse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Belangrijke gebeurtenissen
Verwante films
Motto
Opdracht
Eerste woorden
Citaten
Laatste woorden
Ontwarringsbericht
Uitgevers redacteuren
Auteur van flaptekst/aanprijzing
Oorspronkelijke taal
Gangbare DDC/MDS
Canonieke LCC

Verwijzingen naar dit werk in externe bronnen.

Wikipedia in het Engels

Geen

When her mother disappears, fourteen-year-old Anaíd sets out on a dangerous journey after learning that her mother is a witch, prophesied to be the chosen one to end an ancient war between two feuding clans.

Geen bibliotheekbeschrijvingen gevonden.

Boekbeschrijving
Sinds mensenheugenis houden de clans van de Omarheksen zich verborgen voor die van de bloeddorstige Odish, in afwachting van de komst van de uitverkorene, zoals voorspeld in de oudste Profetie van O.
De Omar, afstammelingen van Om, zijn sterfelijk, verbonden met de natuur en kenners van haar geheime krachten, vroedvrouwen en moeder. De Odish, afstammelingen van Od, zijn onsterfelijk, bloeddorstig, onaards mooi en machtig, maar onvruchtbaar.
***
2005: Alle tekenen wijzen erop dat de komt van de uitverkorene nabij is. De 14-jarige Anaíd, een verlegen, onhandig meisje, achtergebleven in de groei en bepaald niet populair op school leidt samen met haar moeder Selene een teruggetrokken leven in Urt, een dorpje in de Pyreneeën. Ze heeft het nog steeds moeilijk met het overlijden van haar grootmoeder Demeter en tussen Selene en Anaíd botst het nog weleens. Ze weet niets van de geheimen die de vrouwen van de familie als heel lang met zich meedragen.
Totdat de mysterieuze verdwijning van de flamboyante, uitbundige Selene met het vlammend rode haar Anaíd confronteert met een ongelooflijke, huiveringwekkende waarheid die haar dwingt een lange, lange weg af te leggen vol gevaren en ontdekkingen, maar ook vol betoverende ontdekkingen ...
Haiku samenvatting

Actuele discussies

Geen

Populaire omslagen

Snelkoppelingen

Waardering

Gemiddelde: (3.69)
0.5
1 1
1.5
2
2.5 2
3 14
3.5 5
4 16
4.5 2
5 7

Ben jij dit?

Word een LibraryThing Auteur.

 

Over | Contact | LibraryThing.com | Privacy/Voorwaarden | Help/Veelgestelde vragen | Blog | Winkel | APIs | TinyCat | Nagelaten Bibliotheken | Vroege Recensenten | Algemene kennis | 204,446,376 boeken! | Bovenbalk: Altijd zichtbaar