StartGroepenDiscussieMeerTijdgeest
Doorzoek de site
Onze site gebruikt cookies om diensten te leveren, prestaties te verbeteren, voor analyse en (indien je niet ingelogd bent) voor advertenties. Door LibraryThing te gebruiken erken je dat je onze Servicevoorwaarden en Privacybeleid gelezen en begrepen hebt. Je gebruik van de site en diensten is onderhevig aan dit beleid en deze voorwaarden.

Resultaten uit Google Boeken

Klik op een omslag om naar Google Boeken te gaan.

Bezig met laden...

Het koningsboek (2006)

door Arnaldur Indriðason

Andere auteurs: Zie de sectie andere auteurs.

LedenBesprekingenPopulariteitGemiddelde beoordelingAanhalingen
17414156,671 (3.33)15
Tinkering with the current educational system from within has not provided a just and equitable education for all children. In this book, acclaimed education theorist Joanne Larson poses basic questions about the nature and purpose of schooling. Proposing that what is needed is a new purpose that is more consistent with contemporary knowledge production processes--one that moves beyond the either/or binary of preparing workers/citizens in a competitive global economy or a democracy, Larson argues that the only real solution is to start over in U.S. education--the purpose of schooling should be to facilitate human learning, meaning making, and knowledge production toward just and equitable education for all. Radical Equality in Education offers a new ontological starting point and a new theoretical framing that would follow from it; articulates theoretical, curricular, pedagogical, and assessment principles that frame a real plan for fundamental change in American education, and presents examples of what these ideas might look like in schools and communities.… (meer)
Bezig met laden...

Meld je aan bij LibraryThing om erachter te komen of je dit boek goed zult vinden.

Op dit moment geen Discussie gesprekken over dit boek.

» Zie ook 15 vermeldingen

Nederlands (7)  Engels (4)  Frans (2)  Duits (1)  Alle talen (14)
1-5 van 7 worden getoond (volgende | toon alle)
Als Het koningsboek één ding duidelijk maakt, dan is het wel dat Indriðason Erlendur niet nodig heeft om een goede misdaadroman te schrijven.
Volledige bespreking via http://wraakvandedodo.blogspot.be/2014/05/arnaldur-indriason-het-koningsboek.htm... ( )
  jebronse | May 18, 2014 |
De jonge IJslandse student Valdemar vertrekt naar Kopenhagen om zich te verdiepen in een studie Oudijslandse literatuur. Hij komt in contact met een aan drank verslaafde professor die er zijn levenswerk van gemaakt heeft een oud manuscript dat in de tweede wereldoorlog werd gestolen terug te vinden en weer naar IJsland te brengen. De professor weet Valdemar over te halen zich bij hem aan te sluiten en al snel komen zij in een wereld terecht waar nou niet bepaald zachtzinnig met mensenlevens wordt omgegaan als het erop aan komt het manuscript in handen te krijgen.

Arnaldur Indriðason is met Het koningsboek een andere weg ingeslagen dan wij van hem gewend zijn. Inspecteur Erlendur en zijn assistenten ontbreken. Ook de hele sfeer zoals wij die kennen uit zijn andere boeken ontbreekt. Geen diepe beschouwingen van de hoofdpersoon, geen beeldende beschrijvingen van het IJslandse landschap, geen interessante wendingen en goed opgebouwde spanning.

Arnaldur Indriðason vertelt een verhaal over passie voor oude literatuur en de bezetenheid van enkelen om het erfgoed voor de bevolking van IJsland in stand te houden. Een dergelijk gegeven vergt van de lezer dezelfde interesse en passie. Als die ontbreekt, spreekt het verhaal veel minder aan. Toch laat Indriðason weer zien dat hij een heel erg goede verhalenverteller is. En dat maakt Het koningsboek de moeite van het lezen waard. Het verhaal boeit zonder dat het echt spannend wordt. Het is goed in elkaar gezet maar over het geheel genomen in het net iets minder dan de boeken met Erlendur in de hoofdrol. ( )
  eagleye50 | Sep 14, 2011 |
De auteur is bij liefhebbers bekend als de schepper van de IJslandse inspecteur Erlendur. In dit boek -waarmee het middeleeuwse manuscript de Edda wordt bedoeld met 'het koningsboek'- is geen rol weggelegd voor Erlendur. Dit is het verhaal over een aan lager wal geraakte, wat onorthodoxe IJslandse professor aan de universiteit van Kopenhagen. Net als alle IJslanders ontleent ook hij zijn identiteit aan dit kostbare handschrift, dat hij in de Tweede Wereldoorlog uit het oog verliest. In 1955 sleept de professor de jonge IJslandse student Oud-IJslandse taal, Valdemar, mee in zijn zoektocht naar het manuscript. Het spoor naar de Edda brengt het tweetal via Amsterdam naar Berlijn, waar ze ternauwernood aan hun achtervolgers en aan de dood ontsnappen. De terugreis, overzee naar IJsland, is het spannendste deel van het boek. Fictie en werkelijkheid lopen door elkaar; de Edda is een bestaand manuscript, dat in 1971 vanuit Denemarken terug naar IJsland komt. Idridason heeft hiermee niet zijn meest toegankelijke boek geschreven, maar voor zijn trouwe lezers staat deze ‘faction-thriller’ garant voor een aantal uren historisch verantwoord leesplezier.
  leestgraag | Dec 10, 2010 |
Met deze faction-thriller - een vreselijk woord vind ik dat – stap je de wereld van oude IJslandse manuscripten binnen. Lees verder op deze pagina van mijn boekenblog. ( )
  DitisSuzanne | Jan 1, 2010 |
Meesterlijke en meeslepende beschrijving naar de zoektocht in de vijftiger jaren van het uit de Koninklijke Bibliotheek van Denemarken verdwenen boek en een onderdeel daarvan, de Edda, behorende tot het cultuurerfgoed van IJsland. De student Valdemar en zijn professor lukt het uiteindelijk om het boek te vinden en ervoor te zorgen dat het uiteindelijk weer in 1971 in IJsland terechtkomt. ( )
  Anne51 | Dec 28, 2009 |
1-5 van 7 worden getoond (volgende | toon alle)
geen besprekingen | voeg een bespreking toe

» Andere auteurs toevoegen

AuteursnaamRolType auteurWerk?Status
Indriðason, Arnaldurprimaire auteuralle editiesbevestigd
Bürling, ColettaÜbersetzerSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Otten, MarcelVertalerSecundaire auteursommige editiesbevestigd

Werd geïnspireerd door

Je moet ingelogd zijn om Algemene Kennis te mogen bewerken.
Voor meer hulp zie de helppagina Algemene Kennis .
Gangbare titel
Oorspronkelijke titel
Alternatieve titels
Oorspronkelijk jaar van uitgave
Mensen/Personages
Belangrijke plaatsen
Belangrijke gebeurtenissen
Verwante films
Motto
Högni lachte toen zij zijn hart eruit sneden,
de kloeke wondensmid, klagen kwam niet in hem op;
bloedend legden ze het op een schaal, brachten het Gunnar.

Uit: Edda, De ballade van Atli
Opdracht
Eerste woorden
De oude boer hoorde door het geraas van de storm heen een bons en hij wist dat hij op de planken van de kist was gestuit.
Citaten
Laatste woorden
(Klik om weer te geven. Waarschuwing: kan de inhoud verklappen.)
Ontwarringsbericht
Uitgevers redacteuren
Auteur van flaptekst/aanprijzing
Oorspronkelijke taal
Gangbare DDC/MDS
Canonieke LCC

Verwijzingen naar dit werk in externe bronnen.

Wikipedia in het Engels

Geen

Tinkering with the current educational system from within has not provided a just and equitable education for all children. In this book, acclaimed education theorist Joanne Larson poses basic questions about the nature and purpose of schooling. Proposing that what is needed is a new purpose that is more consistent with contemporary knowledge production processes--one that moves beyond the either/or binary of preparing workers/citizens in a competitive global economy or a democracy, Larson argues that the only real solution is to start over in U.S. education--the purpose of schooling should be to facilitate human learning, meaning making, and knowledge production toward just and equitable education for all. Radical Equality in Education offers a new ontological starting point and a new theoretical framing that would follow from it; articulates theoretical, curricular, pedagogical, and assessment principles that frame a real plan for fundamental change in American education, and presents examples of what these ideas might look like in schools and communities.

Geen bibliotheekbeschrijvingen gevonden.

Boekbeschrijving
Haiku samenvatting

Actuele discussies

Geen

Populaire omslagen

Snelkoppelingen

Waardering

Gemiddelde: (3.33)
0.5
1 1
1.5
2 5
2.5 5
3 16
3.5 5
4 13
4.5 2
5 4

Ben jij dit?

Word een LibraryThing Auteur.

 

Over | Contact | LibraryThing.com | Privacy/Voorwaarden | Help/Veelgestelde vragen | Blog | Winkel | APIs | TinyCat | Nagelaten Bibliotheken | Vroege Recensenten | Algemene kennis | 204,776,514 boeken! | Bovenbalk: Altijd zichtbaar