StartGroepenDiscussieMeerTijdgeest
Doorzoek de site
Onze site gebruikt cookies om diensten te leveren, prestaties te verbeteren, voor analyse en (indien je niet ingelogd bent) voor advertenties. Door LibraryThing te gebruiken erken je dat je onze Servicevoorwaarden en Privacybeleid gelezen en begrepen hebt. Je gebruik van de site en diensten is onderhevig aan dit beleid en deze voorwaarden.

Resultaten uit Google Boeken

Klik op een omslag om naar Google Boeken te gaan.

Bezig met laden...

Het Beste Boek 9: De mensenredder / De glorie van het leven / In het huis van mijn vader / Duel op de Atlantic (1960)

door Reader's Digest

LedenBesprekingenPopulariteitGemiddelde beoordelingDiscussies
117,729,530 (5)Geen
Onlangs toegevoegd doorBesselina
Geen
Bezig met laden...

Meld je aan bij LibraryThing om erachter te komen of je dit boek goed zult vinden.

Op dit moment geen Discussie gesprekken over dit boek.

DE MENSENREDDER; Fred Gipson

Toen de grote gele lastpost van een hond op hun erf verdwaalde - het erf van een nederzetting in Texas aan de rand van de blanke beschaving - wilde Travis Coates niets liever dan hem weer wegjagen. Hij was nog maar dertien, en met het werk dat zijn vader anders deed, waar nog bijkwam dat hij op zijn moeder en de kleine Arliss moest passen, had hij zijn handen al vol genoeg. Maar het duurde niet lang of Yeller had laten zien dat hij niet alleen maar een lastpost was - dat hij zelfs aardig op mensen kon passen - en Travis zou hem voor geen geld meer hebben willen missen. Van dit punt in het verhaal vormen de lotgevallen van jongen en hond één geheel, totdat na spannende avonturen het beslissende ogenblik aanbreekt waarin Travis moet bewijzen dat hij tegen de omstandigheden is opgewassen en verantwoordelijkheid kan dragen als een man.

DE GLORIE VAN HET LEVEN; Morton Thompson

De glorie van het leven is het verhaal van een jonge dokter die zich geheel aan zijn wetenschap en zijn werk heeft gewijd, en van zijn strijd om in de ingewikkelde wereld van de moderne geneeskunde zijn idealen te behouden en zijn onkreukbare rechtschapenheid te bewaren. Lucas Marsh is een van die zeldzame figuren die voorbestemd zijn om arts te worden - een eenzaam strijder die van geen toegeven weet en nooit zal afwijken van de rechte weg. In een verhaal vol dramatische gebeurtenissen dat ons geen ogenblik loslaat krijgen wij deel aan de botsingen die hij beleeft - met zijn ouders, die andere plannen voor hem hadden; met collega's wier streven minder op één doel gericht was dan het zijne; met de vrouwen die hem liefhadden en de schors van zijn eenzaamheid trachtten te doorbreken.
Vijf jaren heeft de schrijver aan De Glorie van het leven gewerkt, met inbegrip van de voorstudies en de tijd die hij als assistent van een dokter werkte om indrukken uit de eerste hand op te doen. Het oorspronkelijke boek telde bijna duizend bladzijden. In geen andere roman zijn collegezalen, ziekenhuizen en operatiekamers zo vrijmoedig van binnen uit beschreven. In dit boek komen dokters tot leven - niet als godenzonen in het wit, maar als mensen: de één briljant, de ander onbekwaam; de een zelfopofferend, de ander in de eerste plaats zakenman. Hun inkomen, hun ethische problemen, hun houding tegenover hun patiënten (die onderling al evenzeer verschillen als zij zelf) - dit alles wordt met een niets ontziende openhartigheid blootgelegd in een roman die, toen hij verscheen, terecht is geprezen als de doktersroman van het jaar en die sindsdien nog niet is overtroffen.

IN HET HUIS VAN MIJN VADER; Grace Nies Fletcher

Toen Leo Nies nog vóór hij zijn studie had voltooid zijn werk als predikant in een klein dorp in Nieuw-Engeland begon, bezat hij niets dan zijn geloof, zijn wilskracht en de liefde van het mooiste meisje van Fort Worth, ver weg in Texas, waar hij zijn jeugd had doorgebracht. Toen Myrtie zijn vrouw werd, kwam daar nog iets bij: een geluk zo groot dat geen armoede of gebrek, tegenslag of uitputting het ooit kon verduisteren.
Grace Nies Fletcher heeft van haar vader zowel zijn vertel talent als zijn sterk gevoel voor humor geërfd, en wanneer dit alleen het boek van een talentrijke dochter over een buitengewone vader was, zou het al genoeg de moeite waard zijn. Het is echter bovenal een inspirerend boek. Uit dit verhaal komen de diepe overtuiging en de warme menselijkheid tot ons van een man die aan duizenden een nieuw geloof in het leven en in zichzelf heeft gegeven, en daarbij in zijn eigen gezin steeds de moed en de vrolijkheid levendig wist te houden.

DUEL OP DE ATLANTIC; Kap-Ltz. D.A. Rayner

Terwijl de torpedoiager Hecate 's nachts in een afgelegen deel van de Atlantische Oceaan op patrouillevaart is, verschijnt er een zwakke echo op zijn radarscherm. Misschien een vissersschuit die hopeloos ver uit de koers is geraakt, of een storing in het apparaat zelf, dat bij zwaar weer wel eens grillige verschijnselen wil vertonen? Of een onderzeeboot? De dag brengt de waarheid aan het licht, en de Hecate zet de grimmige achtervolging in.
Duel op de Atlantic is doortrokken van de geur van zout water, de spanning van oorlogsschepen in volle actie en de tot het einde toe voortbestaande onzekerheid over de afloop van een duel tussen twee bekwame tegenstanders, wier krachten zozeer aan elkaar gewaagd zijn dat niemand iets over de einduitkomst zou hebben kunnen voorspellen.

Bron: Readers Digest Omnibus 9 ( )
  Besselina | Jun 27, 2011 |
geen besprekingen | voeg een bespreking toe

» Andere auteurs toevoegen

AuteursnaamRolType auteurWerk?Status
Reader's Digestprimaire auteuralle editiesbevestigd
Fletcher, Grace NiesSecundaire auteuralle editiesbevestigd
Gipson, FredSecundaire auteuralle editiesbevestigd
Rayner, D.A.Secundaire auteuralle editiesbevestigd
Thompson, MortonSecundaire auteuralle editiesbevestigd
Je moet ingelogd zijn om Algemene Kennis te mogen bewerken.
Voor meer hulp zie de helppagina Algemene Kennis .
Gangbare titel
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Oorspronkelijke titel
Alternatieve titels
Oorspronkelijk jaar van uitgave
Mensen/Personages
Belangrijke plaatsen
Belangrijke gebeurtenissen
Verwante films
Motto
Opdracht
Eerste woorden
Citaten
Laatste woorden
Ontwarringsbericht
Uitgevers redacteuren
Auteur van flaptekst/aanprijzing
Oorspronkelijke taal
Gangbare DDC/MDS
Canonieke LCC

Verwijzingen naar dit werk in externe bronnen.

Wikipedia in het Engels

Geen

Geen bibliotheekbeschrijvingen gevonden.

Boekbeschrijving
Haiku samenvatting

Actuele discussies

Geen

Populaire omslagen

Snelkoppelingen

Genres

Geen genres

Waardering

Gemiddelde: (5)
0.5
1
1.5
2
2.5
3
3.5
4
4.5
5 1

Ben jij dit?

Word een LibraryThing Auteur.

 

Over | Contact | LibraryThing.com | Privacy/Voorwaarden | Help/Veelgestelde vragen | Blog | Winkel | APIs | TinyCat | Nagelaten Bibliotheken | Vroege Recensenten | Algemene kennis | 204,510,235 boeken! | Bovenbalk: Altijd zichtbaar