StartGroepenDiscussieMeerTijdgeest
Doorzoek de site
Onze site gebruikt cookies om diensten te leveren, prestaties te verbeteren, voor analyse en (indien je niet ingelogd bent) voor advertenties. Door LibraryThing te gebruiken erken je dat je onze Servicevoorwaarden en Privacybeleid gelezen en begrepen hebt. Je gebruik van de site en diensten is onderhevig aan dit beleid en deze voorwaarden.

Resultaten uit Google Boeken

Klik op een omslag om naar Google Boeken te gaan.

Bezig met laden...

Het ei van Salaì (2008)

door Rita Monaldi, Francesco Sorti

Reeksen: Salaì (2)

LedenBesprekingenPopulariteitGemiddelde beoordelingAanhalingen
573455,292 (3.6)5
Geen
Bezig met laden...

Meld je aan bij LibraryThing om erachter te komen of je dit boek goed zult vinden.

Op dit moment geen Discussie gesprekken over dit boek.

» Zie ook 5 vermeldingen

Nederlands (2)  Engels (1)  Alle talen (3)
Toon 2 van 2
Het ei van Salaì is deel twee in de serie verhalen van (en over) Salaì, de pleegzoon van Leonardo Da Vinci. De boeken bestaan uit een verhaal, verteld door Salaì zelf. Dit wordt vooral duidelijk door het taalgebruik en de spelfouten, die laten zien dat Salaì het lezen en schrijven niet helemaal beheerst.
Het verhaal in Het ei van Salaì draait om de opdracht van Da Vinci aan Salaì om een boek te gaan kopen in Rome, waarin een van de eerste kaarten van Amerika staat (zo dat hij die kan overtrekken en met de eer gaan lopen strijken, aldus Salaì). Bij aankomst komt Salaì terecht in een samenzwering van jewelste, die draait om de vraag wie nou eigenlijk echt Amerika heeft ontdekt (en in opdracht van wie).
De schrijftstijl is bijzonder, maar al bekend uit "De Twijfel van Salaì". Het verhaal kan soms basaal zijn, maar de schoonheid zit in de historische details die er tussendoor verwerkt zijn. Wel storend vind ik de voetnoten, die voor mij voelen als een demonstratie van de zogenaamde echtheid van dit fictieve verhaal. ( )
  divinenanny | Jan 20, 2010 |
Het is best wel amusant hoe Salaì in Rome zijn oude liefjes terugvindt, met enkele keren een grote verrassing in hun kielzog. Uiteraard aarzelt Salaì niet de vrouwen opnieuw zijn bed in te praten. Leuk voor Salaì, natuurlijk, maar intussen komt er niets anders uit dan praat over votsen met de meidjes, tieten als mozzarella's, spelletjes tussen de dijen en andere geiligheden. Je krijgt dus een beeld van Salaì als een wat domme, seksverslaafde puber, een beeld dat tot vervelens toe wordt aangedikt. Maar aan de andere kant moet er ook een verhaal naverteld worden, en dat kan Salaì wél moeiteloos (zij het met de nodige schrijffouten). Het is nochtans een ingewikkeld verhaal over de ontdekking van Amerika, complotten in de Elzas en een pausenzoon, een verhaal dat dan nog angstwekkend plotloos blijft. De twijfel van Salaì stond voor een nieuwe, verfrissende aanpak, Het ei gaat te veel één kant op: die van de boezem.
Volledige bespreking via http://wraakvandedodo.blogspot.com/2008/11/monaldi-sorti-het-ei-van-sala.html ( )
  jebronse | Nov 22, 2008 |
Toon 2 van 2
geen besprekingen | voeg een bespreking toe

» Andere auteurs toevoegen (10 mogelijk)

AuteursnaamRolType auteurWerk?Status
Rita Monaldiprimaire auteuralle editiesberekend
Sorti, Francescoprimaire auteuralle editiesbevestigd

Onderdeel van de reeks(en)

Salaì (2)
Je moet ingelogd zijn om Algemene Kennis te mogen bewerken.
Voor meer hulp zie de helppagina Algemene Kennis .
Gangbare titel
Oorspronkelijke titel
Alternatieve titels
Oorspronkelijk jaar van uitgave
Mensen/Personages
Belangrijke plaatsen
Belangrijke gebeurtenissen
Verwante films
Motto
Opdracht
Eerste woorden
Citaten
Laatste woorden
Ontwarringsbericht
Uitgevers redacteuren
Auteur van flaptekst/aanprijzing
Oorspronkelijke taal
Gangbare DDC/MDS
Canonieke LCC

Verwijzingen naar dit werk in externe bronnen.

Wikipedia in het Engels

Geen

Geen bibliotheekbeschrijvingen gevonden.

Boekbeschrijving
Florence 1508. De knappe rokkenjager Salaì, pleegzoon en assistent van meesterschilder Leonardo da Vinci, is in Florence gearresteerd wegens oplichterij, diefstal en samenzwering. In zijn verweer vertelt Salaì over de reis die hij voor Leonardo naar Rome heeft moeten maken, op zoek naar een zeldzame atlas waarin voor het eerst van Amerika gerept wordt. Tijdens zijn bezoek is hij een complot op het spoor gekomen dat de waarheid over de ontdekking van de Nieuwe Wereld verdoezelt. Salaì weet uiteindelijk zoveel van de merkwaardige samenzwering dat hij zelf verdachte wordt.
Haiku samenvatting

Actuele discussies

Geen

Populaire omslagen

Snelkoppelingen

Waardering

Gemiddelde: (3.6)
0.5
1
1.5
2 2
2.5
3 1
3.5
4 6
4.5
5 1

Ben jij dit?

Word een LibraryThing Auteur.

 

Over | Contact | LibraryThing.com | Privacy/Voorwaarden | Help/Veelgestelde vragen | Blog | Winkel | APIs | TinyCat | Nagelaten Bibliotheken | Vroege Recensenten | Algemene kennis | 204,397,863 boeken! | Bovenbalk: Altijd zichtbaar