StartGroepenDiscussieMeerTijdgeest
Doorzoek de site
Onze site gebruikt cookies om diensten te leveren, prestaties te verbeteren, voor analyse en (indien je niet ingelogd bent) voor advertenties. Door LibraryThing te gebruiken erken je dat je onze Servicevoorwaarden en Privacybeleid gelezen en begrepen hebt. Je gebruik van de site en diensten is onderhevig aan dit beleid en deze voorwaarden.

Resultaten uit Google Boeken

Klik op een omslag om naar Google Boeken te gaan.

Mayada, Daughter of Iraq: One Woman's…
Bezig met laden...

Mayada, Daughter of Iraq: One Woman's Survival Under Saddam Hussein (editie 2004)

door Jean Sasson

LedenBesprekingenPopulariteitGemiddelde beoordelingAanhalingen
468853,099 (3.76)8
A member of one of the most distinguished and honored families in Iraq, Mayada grew up surrounded by wealth and royalty. But when Saddam Hussein's regime took power, she was thrown into cell 52 in the infamous Baladiyat prison with seventeen other nameless, faceless women from all walks of life. To ease their suffering, these "shadow women" passed each day by sharing their life stories. Now, through Jean Sasson, Mayada is finally able to tell her story--and theirs--to the world.… (meer)
Lid:Aprilmercedes
Titel:Mayada, Daughter of Iraq: One Woman's Survival Under Saddam Hussein
Auteurs:Jean Sasson
Info:NAL Trade (2004), Paperback, 352 pages
Verzamelingen:Jouw bibliotheek
Waardering:
Trefwoorden:Geen

Informatie over het werk

Mayada dochter van Irak door Jean Sasson

Geen
Bezig met laden...

Meld je aan bij LibraryThing om erachter te komen of je dit boek goed zult vinden.

Op dit moment geen Discussie gesprekken over dit boek.

» Zie ook 8 vermeldingen

Engels (5)  Nederlands (3)  Alle talen (8)
Toon 3 van 3
Mayada stamt uit een trotse, Arabische familie met een rijke historie: haar overgrootmoeder was een van de laatste Ottomaanse prinsessen, haar grootvader vocht samen met 'Lawrence of Arabia' en haar oom
was bijna veertig jaar Eerste Minister van Irak. Mayada werkt als journalist en vertaler en leidt een leven vol luxe en privileges. Maar als Saddam Hoessein en zijn Baath-partij de macht grijpen, komt er abrupt een
einde aan de invloed van de familie. Van de ene op de andere dag moet Mayada als alleenstaande moeder met twee kinderen vechten om het hoofd boven water te houden.

Irak wordt een land waar angst en terreur het dagelijkse leven bepalen. De geheime politie voert een waar schrikbewind en ook Mayada ontkomt niet aan haar klauwen. Ze wordt opgepakt op beschuldiging van
hoogverraad en opgesloten in de meest gevreesde gevangenis van Irak. In haar cel bevinden zich nog zeventien andere vrouwen met wie ze al snel bevriend raakt. Om te ontsnappen aan de vernederingen en martelingen vertellen ze elkaar over hun lot. In de hoop dat een van hen de gruwelen van de gevangenis
zal overleven om hun geschiedenis te delen met de rest van de wereld.

Dit is het aangrijpende verhaal van een moedige vrouw en haar fascinerende familie, de ondergang van Irak en de zeventien celgenoten van Mayada.
  Lin456 | Oct 20, 2020 |
Fiction or non-fiction? Gruwelijke details dat wel. Informatie gebaseerd op de waarnemingen van Mayada. Geidealiseerde verhoudingen in de Cel 52. Geen informatie over het lot van hen die achterbleven. ( )
  telos | Dec 1, 2008 |
Mayada stamt uit een trotse, Arabische familie met een rijke historie: haar overgrootmoeder was een van de laatste Ottomaanse prinsessen, haar grootvader vocht samen met 'Lawrence of Arabia' en haar oom was bijna veertig jaar Eerste Minister van Irak. Mayada werkt als journalist en vertaler en leidt een leven vol luxe en privileges. Maar als Saddam Hoessein en zijn Baath-partij de macht grijpen, komt er abrupt een einde aan de invloed van de familie. Van de ene op de andere dag moet Mayada als alleenstaande moeder met twee kinderen vechten om het hoofd boven water te houden.
Irak wordt een land waar angst en terreur het dagelijkse leven bepalen. De geheime politie voert een waar schrikbewind en ook Mayada ontkomt niet aan haar klauwen. Ze wordt opgepakt op beschuldiging van hoogverraad en opgesloten in de meest gevreesde gevangenis van Irak. In haar cel bevinden zich nog zeventien andere vrouwen met wie ze al snel bevriend raakt. Om te ontsnappen aan de vernederingen en martelingen vertellen ze elkaar over hun lot. In de hoop dat een van hen de gruwelen van de gevangenis zal overleven om hun geschiedenis te delen met de rest van de wereld.
Dit is het aangrijpende verhaal van een moedige vrouw en haar fascinerende familie, de ondergang van Irak en de zeventien celgenoten van Mayada. ( )
1 stem gormel | Jul 7, 2008 |
Toon 3 van 3
Mayada vokste opp i Irak, der hun arbeidet som journalist. Hun overlevde krigen mellom Iran og Irak, Golfkrigen og sanksjonene, men hun led gjennom nesten hver eneste fase av det moderne Iraks turbulente historie.

Under Saddam Hussein var Irak blitt til et stort bur. Hver eneste iraker levde med frykten. Plutselig forsvant Mayada. Hun ble fengslet og torturert, men klarte å unnslippe. Her er hennes dramatiske historie, sjokkerende og skremmende, som virkeligheten var under Saddam Hussein.
toegevoegd door kirstenlund | bewerkwww.cappelendamm.no (Aug 27, 2004)
 
Je moet ingelogd zijn om Algemene Kennis te mogen bewerken.
Voor meer hulp zie de helppagina Algemene Kennis .
Gangbare titel
Oorspronkelijke titel
Alternatieve titels
Oorspronkelijk jaar van uitgave
Mensen/Personages
Belangrijke plaatsen
Belangrijke gebeurtenissen
Verwante films
Motto
Opdracht
Eerste woorden
Citaten
Laatste woorden
Ontwarringsbericht
Uitgevers redacteuren
Auteur van flaptekst/aanprijzing
Oorspronkelijke taal
Gangbare DDC/MDS
Canonieke LCC

Verwijzingen naar dit werk in externe bronnen.

Wikipedia in het Engels (1)

A member of one of the most distinguished and honored families in Iraq, Mayada grew up surrounded by wealth and royalty. But when Saddam Hussein's regime took power, she was thrown into cell 52 in the infamous Baladiyat prison with seventeen other nameless, faceless women from all walks of life. To ease their suffering, these "shadow women" passed each day by sharing their life stories. Now, through Jean Sasson, Mayada is finally able to tell her story--and theirs--to the world.

Geen bibliotheekbeschrijvingen gevonden.

Boekbeschrijving
Haiku samenvatting

Actuele discussies

Geen

Populaire omslagen

Snelkoppelingen

Waardering

Gemiddelde: (3.76)
0.5
1
1.5
2 5
2.5 3
3 19
3.5 2
4 35
4.5 1
5 15

Ben jij dit?

Word een LibraryThing Auteur.

 

Over | Contact | LibraryThing.com | Privacy/Voorwaarden | Help/Veelgestelde vragen | Blog | Winkel | APIs | TinyCat | Nagelaten Bibliotheken | Vroege Recensenten | Algemene kennis | 205,646,700 boeken! | Bovenbalk: Altijd zichtbaar