StartGroepenDiscussieMeerTijdgeest
Doorzoek de site
Onze site gebruikt cookies om diensten te leveren, prestaties te verbeteren, voor analyse en (indien je niet ingelogd bent) voor advertenties. Door LibraryThing te gebruiken erken je dat je onze Servicevoorwaarden en Privacybeleid gelezen en begrepen hebt. Je gebruik van de site en diensten is onderhevig aan dit beleid en deze voorwaarden.

Resultaten uit Google Boeken

Klik op een omslag om naar Google Boeken te gaan.

Bezig met laden...

Both Ends of the Night (1997)

door Marcia Muller

Reeksen: Sharon McCone (18)

LedenBesprekingenPopulariteitGemiddelde beoordelingAanhalingen
323480,482 (3.69)6
Dit boek is gebaseerd op de resultaten van langdurig en intensief antropologisch veldwerk onder de Garifuna van de Baai van Tela gelegen aan de Atlantische kust van de Centraal-Amerikaanse Republiek Honduras. Het is de eerste uitvoerige studie van het magisch-religieuze systeem van dat volk dat ontstond in de zeventiende eeuw op het eiland San Vicente uit de kruising van een Afrikaanse en een Amerindiaanse populatie. Een eerste deel behandelt de geschiedenis, het identiteitsbesef, de sociale structuur, het economisch leven en de fundamentele beginselen van het waardesysteem van de Garifuna. Speciale aandacht wordt besteed aan de manier waarop deze kustbewoners de ruimte omvormen tot woongebied en aan de symbolisering van dat proces. In een tweede deel worden de verschillende bewoners van het Garifuna pantheon voorgesteld: God, Christus en de katholieke heiligen huizen er zij aan zij met traditionele natuurgeesten, hulpgeesten en voorvaderen. Waar vroegere studies nauwelijks melding maakten van de duivel, stelt dit onderzoek ruim de specifieke bemiddelende functie in het licht die dat personage vervult in het dagelijkse leven van een bevolking ten prooi aan de gevolgen van diepgaande socio-culturele verandering. Deel drie handelt over het Garifuna sjamanisme, terwijl het laatste deel gewijd is aan de religieuze rituelen, in het bijzonder aan de bij de Garifuna zo belangrijke dodencultus met als hoogtepunt de dugu. Het was bekend dat bij de Garifuna sjamanen bedrijvig zijn, maar in dit boek worden voor het eerst de roeping, de vorming, de activiteiten, de sociale positie en het sexueel statuut van deze religieuze experten, evenals hun verhouding tegenover het christendom, uitvoerig beschreven. Ook van het dagenlange complexe dugu ritueel vindt men hier de eerste uitgebreide beschrijving en dito interpretatie. De brede eruditie, de voortdurende aandacht voor de diachronische dimensie, de voorbeeldige gedetailleerde etnografie, de gedurfde maar evenwichtige interpretatie van de symbolische aspecten van de cultuur, de diepgang van de psychologische analyse en van de antropologische inzichten maken Zwarte indianen en hun symbolen tot een standaardwerk onder de Caribische studies en voor lange jaren de referentie voor alle verder onderzoek bij de Garifuna. Voor niet-specialisten vormt de lectuur van dit vlot geschreven boek bovendien een boeiende en verrassende ontdekkingstocht.… (meer)
Geen
Bezig met laden...

Meld je aan bij LibraryThing om erachter te komen of je dit boek goed zult vinden.

Op dit moment geen Discussie gesprekken over dit boek.

» Zie ook 6 vermeldingen

Toon 4 van 4
Another solid effort from Marcia Muller. This one revolves around flying and aviation and Hy is present for a lot of the action. Maybe McCone is finally learning that she can't do it all on her own. ( )
  AliceAnna | Dec 31, 2023 |
I can't imagine how it happened but I totally had forgotten about Sharon McCone. Muller's long running series (I think, actually, she started the whole female private eye craze) has long featured Sharon McCone - a totally likable private detective. I read all of the early ones (there are about 18) but somehow fell off the wagon about 4 books ago. So, even though, I'm sadly lacking in background details, I found Both Ends of the Night an excellent story. Sharon is asked by her flight instructor to find her missing boyfriend. How do you find someone who not only is hiding but has no past? But he does have a small son whom he left behind. Muller passes up many many cheap shots and plot ploys and I really appreciate that. Can't wait to read the 3 I missed! ( )
  susandennis | Jun 5, 2020 |
Sharon McCone and her lover track down killer of a acrobatic pilot who had been their friend.
  ritaer | Apr 25, 2020 |
The extraordinarily popular Sharon McCone, the female private eye who showed Sara Paretsky, Sue Grafton, and company how it's done, takes on a deadly missing persons case.

Sharon McCone's flight instructor Matty confides that her boyfriend, John Seabrook, is missing and asks Sharon to find him. Shortly afterwards, Matty is killed in an "accidental" plane crash. More determined than ever, Sharon discovers that, a decade ago, Seabrook was placed in the Federal Witness Protection Program after testifying against a man who has been missing for the last 10 years. Following sinister leads, Sharon travels to a frozen wilderness -- and comes face-to-face with Matty's killer.
  MasseyLibrary | Mar 14, 2018 |
Toon 4 van 4
geen besprekingen | voeg een bespreking toe

Onderdeel van de reeks(en)

Onderdeel van de uitgeversreeks(en)

Je moet ingelogd zijn om Algemene Kennis te mogen bewerken.
Voor meer hulp zie de helppagina Algemene Kennis .
Gangbare titel
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Oorspronkelijke titel
Alternatieve titels
Oorspronkelijk jaar van uitgave
Mensen/Personages
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Belangrijke plaatsen
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Belangrijke gebeurtenissen
Verwante films
Motto
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Night means the time between the end of evening civil twilight and the beginning of morning civil twilight, as published in the American Air Almanac, converted to local time.
---Part I.I, Federal Aviation Regulations

But there so much more that the regulations can't tell you. . . .
Opdracht
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
In memory of Collin Wilcox, who urged me to take to the skies, and for Peggy Bakker, who kept me up there

Many thanks to:
The folks at Petaluma Municipal Airport and Aeroventure, who mae an inquisitive writer and fledgling pilot feel welcome;
Bonnie and Mike Fredrick and Tiffany Knight, my Arkansas connections;
Victoria and Ted Brouillette, in Minnesota;
Bob Gardner, CFI, whose gift of Say Again, Please made radio communication explicable;
Melissa Ward, extraordinary researcher;
And Bill, who never for a moment doubted that I could learn to land Cessna 7232S.
Eerste woorden
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
"Well, how about that, McCone? You've lost your engine. Now what're you gonna do?"
Citaten
Laatste woorden
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
(Klik om weer te geven. Waarschuwing: kan de inhoud verklappen.)
Ontwarringsbericht
Uitgevers redacteuren
Auteur van flaptekst/aanprijzing
Oorspronkelijke taal
Gangbare DDC/MDS
Canonieke LCC

Verwijzingen naar dit werk in externe bronnen.

Wikipedia in het Engels

Geen

Dit boek is gebaseerd op de resultaten van langdurig en intensief antropologisch veldwerk onder de Garifuna van de Baai van Tela gelegen aan de Atlantische kust van de Centraal-Amerikaanse Republiek Honduras. Het is de eerste uitvoerige studie van het magisch-religieuze systeem van dat volk dat ontstond in de zeventiende eeuw op het eiland San Vicente uit de kruising van een Afrikaanse en een Amerindiaanse populatie. Een eerste deel behandelt de geschiedenis, het identiteitsbesef, de sociale structuur, het economisch leven en de fundamentele beginselen van het waardesysteem van de Garifuna. Speciale aandacht wordt besteed aan de manier waarop deze kustbewoners de ruimte omvormen tot woongebied en aan de symbolisering van dat proces. In een tweede deel worden de verschillende bewoners van het Garifuna pantheon voorgesteld: God, Christus en de katholieke heiligen huizen er zij aan zij met traditionele natuurgeesten, hulpgeesten en voorvaderen. Waar vroegere studies nauwelijks melding maakten van de duivel, stelt dit onderzoek ruim de specifieke bemiddelende functie in het licht die dat personage vervult in het dagelijkse leven van een bevolking ten prooi aan de gevolgen van diepgaande socio-culturele verandering. Deel drie handelt over het Garifuna sjamanisme, terwijl het laatste deel gewijd is aan de religieuze rituelen, in het bijzonder aan de bij de Garifuna zo belangrijke dodencultus met als hoogtepunt de dugu. Het was bekend dat bij de Garifuna sjamanen bedrijvig zijn, maar in dit boek worden voor het eerst de roeping, de vorming, de activiteiten, de sociale positie en het sexueel statuut van deze religieuze experten, evenals hun verhouding tegenover het christendom, uitvoerig beschreven. Ook van het dagenlange complexe dugu ritueel vindt men hier de eerste uitgebreide beschrijving en dito interpretatie. De brede eruditie, de voortdurende aandacht voor de diachronische dimensie, de voorbeeldige gedetailleerde etnografie, de gedurfde maar evenwichtige interpretatie van de symbolische aspecten van de cultuur, de diepgang van de psychologische analyse en van de antropologische inzichten maken Zwarte indianen en hun symbolen tot een standaardwerk onder de Caribische studies en voor lange jaren de referentie voor alle verder onderzoek bij de Garifuna. Voor niet-specialisten vormt de lectuur van dit vlot geschreven boek bovendien een boeiende en verrassende ontdekkingstocht.

Geen bibliotheekbeschrijvingen gevonden.

Boekbeschrijving
Haiku samenvatting

Actuele discussies

Geen

Populaire omslagen

Snelkoppelingen

Waardering

Gemiddelde: (3.69)
0.5
1 1
1.5
2 2
2.5
3 15
3.5 4
4 20
4.5 4
5 6

Ben jij dit?

Word een LibraryThing Auteur.

 

Over | Contact | LibraryThing.com | Privacy/Voorwaarden | Help/Veelgestelde vragen | Blog | Winkel | APIs | TinyCat | Nagelaten Bibliotheken | Vroege Recensenten | Algemene kennis | 204,380,130 boeken! | Bovenbalk: Altijd zichtbaar