StartGroepenDiscussieMeerTijdgeest
Doorzoek de site
Onze site gebruikt cookies om diensten te leveren, prestaties te verbeteren, voor analyse en (indien je niet ingelogd bent) voor advertenties. Door LibraryThing te gebruiken erken je dat je onze Servicevoorwaarden en Privacybeleid gelezen en begrepen hebt. Je gebruik van de site en diensten is onderhevig aan dit beleid en deze voorwaarden.

Resultaten uit Google Boeken

Klik op een omslag om naar Google Boeken te gaan.

Bezig met laden...

Het Kaïnsteken - de noodzaak van emotionele ontwikkeling van jongens (1999)

door Dan Kindlon, Michael Thompson

LedenBesprekingenPopulariteitGemiddelde beoordelingAanhalingen
8961323,843 (3.69)3
In Het Kaïnsteken betogen twee vooraanstaande kinderpsychologen dat jongens al vanaf jonge leeftijd systematisch worden afgeleid van hun emotionele leven in de richting van stilzwijgen, eenzaamheid en wantrouwen. Hoe dat gebeurt is het centrale onderwerp van dit boek, dat zich laat lezen als een indrukwekkende combinatie van kritisch onderzoek, meeslepende anekdotes en verbluffend inzicht. Wat hebben jongens nodig om met hun gevoelens overweg te kunnen? Volgens Dan Kindlon en Michael Thompson is het antwoord duidelijk: jongens hebben behoefte aan een gevoelsvocabulaire waarmee zij hun vermogen uitbreiden om zich anders dan in kwaadheid of agressie uit te drukken. Ze moeten thuis en op school ervaren wat medeleven is en moeten gestimuleerd worden om dat te gebruiken als zij hun geweten willen ontwikkelen. jongens hebben het, even hard als meisjes, nodig om gevoelsbanden te ervaren. Het belangrijkste is dat een jongen een mannelijk voorbeeld van een rijk gevoelsleven nodig heeft. Hij moet het leren omgaan met zijn emoties evenzeer van zijn vader en andere mannen als van zijn moeder en andere vrouwen leren, want hij moet voor zichzelf een leven en een taal creëren waaruit zijn mannelijke identiteit spreekt. Een jongen moet zien en geloven dat emoties bij het leven van een man horen. (Bron: covertekst)… (meer)
Geen
Bezig met laden...

Meld je aan bij LibraryThing om erachter te komen of je dit boek goed zult vinden.

Op dit moment geen Discussie gesprekken over dit boek.

» Zie ook 3 vermeldingen

Engels (12)  Duits (1)  Alle talen (13)
1-5 van 13 worden getoond (volgende | toon alle)
It’s a lot on how to allow your boy to express his feelings, I thought it will be more about controlling his emotions 😉
CM my role model at the office recommended it to me. Nice read though ( )
  Kavi82 | Mar 10, 2024 |
A must read for any parent of boys. As one myself, I'm committed to helping our son cultivate a healthy emotional life. Raising Cain provides insight into doing just that. ( )
  vverse23 | Jan 9, 2024 |
Ein Strudel aus Emotionen und unkontrollierter Wut bestimmt das Leben der meisten heranwachsenden Jungen und ihrer Eltern vom Kindergarten bis zum Abitur. Dabei fehlt den Jugendlichen lediglich das Vokabular, ihren Gefühlen und ihrem Schmerz Ausdruck zu verleihen. Oft sind sie impulsiv oder werden verletzend, schwanken zwischen Trauer, Zorn und Aggression und bemerken nicht, wie sie auf andere wirken. Die Eltern sind hilflos, verlieren den Kontakt zu ihren Söhnen, die sie lieben, und haben doch nicht die Kraft, sie vor sich selbst zu schützen. Die Autoren Kindlon und Thompson zeigen, wie Söhnen die gefühlsmäßige Unterstützung gegeben werden kann, die sie so dringend brauchen, um die Zeit der Adoleszenz zu überstehen und als ganze, in sich ruhende Männer daraus hervorzugehen, in enger Verbindung zu ihren Eltern, Familien und Freunden. Ihr Buch ist ein Wegweiser für alle Eltern, die bei der Erziehung ihrer Söhne Hilfe suchen und damit das Pendant zu Mary Piphers 'Pubertätskrisen junger Mädchen'.
  Fredo68 | Jun 10, 2020 |
Essential reading for parents of boys and for all educators IMO. ( )
  DeidreH | Jan 26, 2020 |
Sort of skipped around, knowing that I'll be coming back to this book as Z grows older. ( )
  beckydj | Mar 30, 2013 |
1-5 van 13 worden getoond (volgende | toon alle)
geen besprekingen | voeg een bespreking toe

» Andere auteurs toevoegen (3 mogelijk)

AuteursnaamRolType auteurWerk?Status
Dan Kindlonprimaire auteuralle editiesberekend
Thompson, Michaelprimaire auteuralle editiesbevestigd
Je moet ingelogd zijn om Algemene Kennis te mogen bewerken.
Voor meer hulp zie de helppagina Algemene Kennis .
Gangbare titel
Oorspronkelijke titel
Alternatieve titels
Oorspronkelijk jaar van uitgave
Mensen/Personages
Belangrijke plaatsen
Belangrijke gebeurtenissen
Verwante films
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Motto
Opdracht
Eerste woorden
Citaten
Laatste woorden
Ontwarringsbericht
Uitgevers redacteuren
Auteur van flaptekst/aanprijzing
Oorspronkelijke taal
Gangbare DDC/MDS
Canonieke LCC

Verwijzingen naar dit werk in externe bronnen.

Wikipedia in het Engels

Geen

In Het Kaïnsteken betogen twee vooraanstaande kinderpsychologen dat jongens al vanaf jonge leeftijd systematisch worden afgeleid van hun emotionele leven in de richting van stilzwijgen, eenzaamheid en wantrouwen. Hoe dat gebeurt is het centrale onderwerp van dit boek, dat zich laat lezen als een indrukwekkende combinatie van kritisch onderzoek, meeslepende anekdotes en verbluffend inzicht. Wat hebben jongens nodig om met hun gevoelens overweg te kunnen? Volgens Dan Kindlon en Michael Thompson is het antwoord duidelijk: jongens hebben behoefte aan een gevoelsvocabulaire waarmee zij hun vermogen uitbreiden om zich anders dan in kwaadheid of agressie uit te drukken. Ze moeten thuis en op school ervaren wat medeleven is en moeten gestimuleerd worden om dat te gebruiken als zij hun geweten willen ontwikkelen. jongens hebben het, even hard als meisjes, nodig om gevoelsbanden te ervaren. Het belangrijkste is dat een jongen een mannelijk voorbeeld van een rijk gevoelsleven nodig heeft. Hij moet het leren omgaan met zijn emoties evenzeer van zijn vader en andere mannen als van zijn moeder en andere vrouwen leren, want hij moet voor zichzelf een leven en een taal creëren waaruit zijn mannelijke identiteit spreekt. Een jongen moet zien en geloven dat emoties bij het leven van een man horen. (Bron: covertekst)

Geen bibliotheekbeschrijvingen gevonden.

Boekbeschrijving
Haiku samenvatting

Actuele discussies

Geen

Populaire omslagen

Snelkoppelingen

Waardering

Gemiddelde: (3.69)
0.5 1
1 1
1.5
2 4
2.5
3 20
3.5 5
4 32
4.5 2
5 12

Ben jij dit?

Word een LibraryThing Auteur.

 

Over | Contact | LibraryThing.com | Privacy/Voorwaarden | Help/Veelgestelde vragen | Blog | Winkel | APIs | TinyCat | Nagelaten Bibliotheken | Vroege Recensenten | Algemene kennis | 204,800,547 boeken! | Bovenbalk: Altijd zichtbaar