StartGroepenDiscussieVerkennenTijdgeest
Doorzoek de site
Onze site gebruikt cookies om diensten te leveren, prestaties te verbeteren, voor analyse en (indien je niet ingelogd bent) voor advertenties. Door LibraryThing te gebruiken erken je dat je onze Servicevoorwaarden en Privacybeleid gelezen en begrepen hebt. Je gebruik van de site en diensten is onderhevig aan dit beleid en deze voorwaarden.
Hide this

Resultaten uit Google Boeken

Klik op een omslag om naar Google Boeken te gaan.

Komt Een Vrouw Bij De Dokter door kluun
Bezig met laden...

Komt Een Vrouw Bij De Dokter (origineel 2003; editie 2003)

door kluun

LedenBesprekingenPopulariteitGemiddelde beoordelingAanhalingen
1,1074413,993 (3.78)8
Dan and Carmen are hip, healthy and wealthy. They have their own companies, plenty of money and friends and are the proud parents of one year-old Luna...They live the cool life in Amsterdam, until beautiful and optimistic Carmen is diagnosed with breast cancer. With that their world transforms into a roller-coaster ride of doctors and hospitals. As his way of coping, the hedonistic Dan faithfully accompanies Carmen to her chemo and radiotherapy treatments, but spends his nocturnal hours crazily immersed in the nightlife and women of Amsterdam and Miami. "Love Life" is the account of a relationship and a terminal illness, devoid of fake sentiment and told with humour and deep humanity. And it is very much an ode to love.… (meer)
Lid:dexas
Titel:Komt Een Vrouw Bij De Dokter
Auteurs:kluun
Info:podium (2003), Hardcover, 318 pages
Verzamelingen:Jouw bibliotheek, Gelezen, maar niet in bezit
Waardering:****
Trefwoorden:Geen

Informatie over het werk

Komt een vrouw bij de dokter door Kluun (2003)

Onlangs toegevoegd doorMariche, luclicious, sander88, J.eclectic, Gaveboeken
Bezig met laden...

Meld je aan bij LibraryThing om erachter te komen of je dit boek goed zult vinden.

Op dit moment geen Discussie gesprekken over dit boek.

» Zie ook 8 vermeldingen

Nederlands (28)  Engels (11)  Deens (1)  Noors (1)  Zweeds (1)  Frans (1)  Duits (1)  Alle talen (44)
1-5 van 28 worden getoond (volgende | toon alle)
Komt een vrouw bij de dokter is het openhartige verslag van Stijn die in de bloei van zijn leven geconfronteerd wordt met de terminale ziekte van zijn vrouw Carmen.
  Lin456 | Oct 21, 2020 |
Typisch weer zo'n voorbeeld van een boek dat jaren geleden zeer in de belangstelling stond en omdat ik er zo vaak iets over hoorde, het voor een paar euro op de Deventer boekenmarkt niet langer kon laten liggen.

Van de flarden commentaren die ik onthouden had, viel het meest op de verontwaardiging over de hoofdpersoon die een verhouding begint met een andere vrouw terwijl zijn echtgenote langzaam sterft door kanker. Omdat ik zelf geen uitgesproken voorstander van monogamie ben, kon ik mij niet voorstellen dat dit mij in het boek zou storen. En dat deed het dan ook inderdaad helemaal niet.

Waar ik het eerste derde deel wel door geschokt werd, was de bewuste oppervlakkige levenshouding. Het ging om scoren, voetbal, mooie wijven en hedonistisch genieten. Vier zaken waar ik op die manier geen enkele interesse in heb. En ook iets waar ik het laatste jaar op mijn werk steeds meer tegenaan loop door een nieuw soort collega dat het bedrijf is komen bevolken. Ik heb geen idee hoe ik met deze mensen kan communiceren. Een harde confrontatie om dit ook nog eens in een boek tegen te komen. Ondanks dat ik er spuugchagrijnig van werd, ben ik door blijven lezen in de hoop iets van dit type mens te kunnen begrijpen.

Alleen toen veranderde langzaamaan de toon van het boek en kwam de kanker een steeds grotere rol spelen. De ziekenhuisbezoeken, de chemo, de bestralingen, de haaruitval, de langzame achteruitgang met oplevingen. Allen zijn me bekend van het laatste levensjaar van mijn moeder wat ik van zeer dichtbij heb meegemaakt, tot en met de euthanasie aan toe. Daardoor werd bij het lezen van dit ziekteproces van deze jonge vrouw, heel veel herinneringen bij mij opgeroepen. Misschien juist ook wel omdat de hoofdpersoon ook precies deed wat nodig was, net zoals ik bij mijn moeder als vanzelfsprekend handelde omdat de situatie er om vroeg. Dat zijn momenten waarin niet nagedacht wordt maar je er voor elkaar bent.

Zo werd het lezen van dit boek een nogal emotionele reis van mijn hedendaagse wanhoop over samenleven met mensen die heel anders in het leven staan en waarmee ik geen contact kan krijgen tot de droevige en waardevolle laatste maanden met mijn moeder.

Achterin het boek staat dat er in het oorspronkelijke script vooral veel geschrapt is in het onbegrijpelijke debutanten gefilosofeer over het leven. Misschien had ik dat juist nog wel boeiend gevonden en wellicht toch nog wat meer van mensen uit de marketingwereld kunnen leren begrijpen. Maar misschien ook wel niet. ( )
  Niekchen | Sep 11, 2017 |
Komt een vrouw bij de dokter is het openhartige verslag van een man die in de bloei van zijn leven de terminale ziekte van zijn vrouw beleeft. Rauw, ontroerend, en steeds met humor. Een stijl die net als de diagnose als een mokerslag aankomt.

Kluun (1964) verloor zijn vrouw op 36-jarige leeftijd aan kanker. Zijn debuut Komt een vrouw bij de dokter beleefde in korte tijd tien drukken en wordt in het Duits vertaald. Een film is in voorbereiding. Kluun publiceerde het satirische voorlichtingsboekje Help, ik heb mijn vrouw zwanger gemaakt! en werkt nu aan het vervolg op Komt een vrouw bij de dokter.
  Anne-Rose | Jan 11, 2016 |
Ziekte, vreemdgaan, dood
  Heleenbessembinder | Feb 6, 2015 |
Mooi! Vlot te lezen en goed beschreven hoe iemand zich zou kunnen voelen. Het voelt alsof je zelf in het verhaal terecht bent gekomen, terwijl het niet in mijn omgeving is gebeurd.
  Ellenoor | Dec 30, 2013 |
1-5 van 28 worden getoond (volgende | toon alle)
Kluun the writer of the book has a remarkably original writing style. That is the reason why you want to finish the book the same evening. The writing style of Kluun has made me very emotional. Sometimes i was so angry at one of the main characters of the book named Stijn. How can you cheat on your wife while she lies sick in herbed? Later I got tremendously sorry for him as he embraced his mother and wishes that he wished it was all over.

Stijn is a huge selfish bastard but his heart in the right place.

What I really like are the lyrics that the writer has written above each chapter. It gives the book an extra emotional charge. The unwritten feelings you can hear them in the lyrics of the song.

Er komt een vrouw bij de dokter is for the biggest parts an autobiographical book. .

If you have read the book you want to know how it goes further in the lives of Stijn and his daughter. Thank god this book has a sequel, named 'De Weduwnaar'
toegevoegd door NaomiKallendorf | bewerkJust me
 

» Andere auteurs toevoegen (15 mogelijk)

AuteursnaamRolType auteurWerk?Status
Kluunprimaire auteuralle editiesberekend
Whiteside, ShaunVertalerSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Je moet ingelogd zijn om Algemene Kennis te mogen bewerken.
Voor meer hulp zie de helppagina Algemene Kennis .
Gangbare titel
Oorspronkelijke titel
Alternatieve titels
Oorspronkelijk jaar van uitgave
Mensen/Personages
Belangrijke plaatsen
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Belangrijke gebeurtenissen
Verwante films
Prijzen en eretitels
Motto
Yesterday / all my troubles seemed so far away (The Beatles, uit Yesterday (Help, 1965)
Opdracht
Dit boek draag ik op aan Juut en aan Naat
Eerste woorden
Het moyenne gaat aardig oplopen, denk ik bij mezelf als ik voor de derde keer in een paar dagen door de draaideur van het Lucas-ziekenhuis loop.
Citaten
Laatste woorden
(Klik om weer te geven. Waarschuwing: kan de inhoud verklappen.)
Ontwarringsbericht
Uitgevers redacteuren
Auteur van flaptekst/aanprijzing
Oorspronkelijke taal
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Gangbare DDC/MDS
Canonical LCC

Verwijzingen naar dit werk in externe bronnen.

Wikipedia in het Engels

Geen

Dan and Carmen are hip, healthy and wealthy. They have their own companies, plenty of money and friends and are the proud parents of one year-old Luna...They live the cool life in Amsterdam, until beautiful and optimistic Carmen is diagnosed with breast cancer. With that their world transforms into a roller-coaster ride of doctors and hospitals. As his way of coping, the hedonistic Dan faithfully accompanies Carmen to her chemo and radiotherapy treatments, but spends his nocturnal hours crazily immersed in the nightlife and women of Amsterdam and Miami. "Love Life" is the account of a relationship and a terminal illness, devoid of fake sentiment and told with humour and deep humanity. And it is very much an ode to love.

Geen bibliotheekbeschrijvingen gevonden.

Boekbeschrijving
Stijn en Carmen behoren tot de hip, healthy and wealthy: ze zijn jong, hebben beiden een goedlopend eigen bedrijf en zijn de trotse ouders van de eenjarige Luna. Aan geld en vrienden geen gebrek. Ze leven als God in Amsterdam. Totdat bij Carmen kanker wordt geconstateerd. Van één groot feest verandert hun wereld op slag in een rollercoaster-rit langs artsen en ziekenhuizen.

Terwijl de mooie en optimistische Carmen aan de chemokuren en bestralingen moet, dompelt de hedonistische Stijn zich onder in het nachtleven en de vrouwen van Amsterdam.

Haiku samenvatting

Populaire omslagen

Snelkoppelingen

Waardering

Gemiddelde: (3.78)
0.5 4
1 16
1.5
2 13
2.5 5
3 59
3.5 21
4 120
4.5 16
5 83

Ben jij dit?

Word een LibraryThing Auteur.

 

Over | Contact | LibraryThing.com | Privacy/Voorwaarden | Help/Veelgestelde vragen | Blog | Winkel | APIs | TinyCat | Nagelaten Bibliotheken | Vroege Recensenten | Algemene kennis | 164,635,057 boeken! | Bovenbalk: Altijd zichtbaar