StartGroepenDiscussieMeerTijdgeest
Doorzoek de site
Onze site gebruikt cookies om diensten te leveren, prestaties te verbeteren, voor analyse en (indien je niet ingelogd bent) voor advertenties. Door LibraryThing te gebruiken erken je dat je onze Servicevoorwaarden en Privacybeleid gelezen en begrepen hebt. Je gebruik van de site en diensten is onderhevig aan dit beleid en deze voorwaarden.

Resultaten uit Google Boeken

Klik op een omslag om naar Google Boeken te gaan.

Bezig met laden...

Detective verhalen (1925)

door Edgar Wallace

Reeksen: J. G. Reeder (2)

LedenBesprekingenPopulariteitGemiddelde beoordelingAanhalingen
1877144,451 (3.88)10
'I see wrong in everything,' said Mr Reeder, 'I have the mind of a criminal.'At first glance J G Reeder is an ordinary, slightly shabby little man with red hair, weak eyes, whiskers, square-toed boots and a chest protector cravat. However, working for the Public Prosecutor he finds plenty to stretch his extraordinary mind. Here are eight thrilling, highly original tales from one of the greatest talents ever applied to detective fiction.… (meer)
Bezig met laden...

Meld je aan bij LibraryThing om erachter te komen of je dit boek goed zult vinden.

Op dit moment geen Discussie gesprekken over dit boek.

» Zie ook 10 vermeldingen

Engels (6)  Nederlands (1)  Alle talen (7)
Mr. Reeder was een man die onweerstaanbaar het medelijden opwekte van iedereen die met hem in aanraking kwam. Dat was niet in de eerste plaats te wijten aan zijn ouderwetse manier van kleden, maar wel aan zijn opvallend schuchtere houding, en het feit dat hij blijkbaar niet hardop durfde praten. Wie zou bang zijn geweest voor zo'n man? De mensen echter die mr. Reeder beter hadden leren kennen, wisten dat de schijn ook in zijn geval bedroog en dat hij allesbehalve zo schuchter en hulpbehoevend was als hij er uitzag. Want mr. Reeder had, zoals hij het noemde, 'een misdadige geest', waarmee hij bedoelde dat hij dacht als een misdadiger. Hij vond het zelf betreurenswaardig en beschouwde het als een groot gebrek ‘dat hij in alles iets kwaads zag. Maar de mensen van de politie, bij wie hij in dienst was, vonden zijn misdadige geest helemaal niet zo erg. Integendeel, want hopeloze gevallen bestonden er voor mr. Reeder niet. Hij wist de gedachten en methoden van de echte misdadigers zó goed te doorgronden dat ze niet aan hem konden ontsnappen als hij zijn zinnen op hun ontmaskering gezet had.

De dichterlijke politieman
De jacht op de schat
De troep
De marmerdievegge
Louter melodrama
De groene mamba
Het vreemde geval
De beleggers

Edgar Wallace is geboren in 1875 te Greenwich en overleden op 10 februari 1932 te Hollywood (V.S.). Als oorlogsverslaggever maakte hij de Zuidafrikaanse Boerenoorlog mee. Hierna werd hij dagbladjournalist, maar al spoedig begon hij met het schrijven van detectiveverhalen. Met deze verhalen had hij enorm succes: ze maakten hem in korte tijd wereldberoemd en bezorgden hem een grote rijkdom. Zijn verhalen zijn bijzonder goed van constructie, bevatten allerlei originele vondsten en munten uit door het verrassend effect van hun onverwachte wendingen. In Duitsland en Engeland worden ze in nieuwe pocket-uitgaven in groten getale gelezen. Het is onmogelijk hier alle titels van zijn werken op te noemen; het zijn er meer dan honderd. In de Prisma-reeks zijn reeds van hem verschenen: De Rode Cirkel (nr. 613), Genootschap de Kikker (nr. 642), De Zwarte Monnik (nr. 763), De onvindbare verrader (nr. 794), De dubbelganger (nr. 845), De deur met zeven sloten (nr. 875), Exclusief pension (nr. 942), Moord in het villapark (nr. 974), De drie rechtvaardige mannen (nr. 1013), De rechtvaardige mannen van Cordova (Prisma-detectives nr. 10) en De vier rechtvaardige mannen (Prisma-detectives nr. 16).

Bron: Achterkaft Prisma Detectives 31
  Besselina | Oct 27, 2013 |
geen besprekingen | voeg een bespreking toe
Je moet ingelogd zijn om Algemene Kennis te mogen bewerken.
Voor meer hulp zie de helppagina Algemene Kennis .
Gangbare titel
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Oorspronkelijke titel
Alternatieve titels
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Oorspronkelijk jaar van uitgave
Mensen/Personages
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Belangrijke plaatsen
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Belangrijke gebeurtenissen
Verwante films
Motto
Opdracht
Eerste woorden
Informatie afkomstig uit de Duitse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Der Tag, an dem Mr. Reeder dem Büro des Staatsanwalts zugeteilt wurde, war tatsächlich schicksalhaft für Mr. Lambton Green, den Filialleiter der London Scottish Midland Bank.
Citaten
Laatste woorden
Informatie afkomstig uit de Duitse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Ontwarringsbericht
Uitgevers redacteuren
Auteur van flaptekst/aanprijzing
Oorspronkelijke taal
Informatie afkomstig uit de Duitse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Gangbare DDC/MDS
Canonieke LCC

Verwijzingen naar dit werk in externe bronnen.

Wikipedia in het Engels

Geen

'I see wrong in everything,' said Mr Reeder, 'I have the mind of a criminal.'At first glance J G Reeder is an ordinary, slightly shabby little man with red hair, weak eyes, whiskers, square-toed boots and a chest protector cravat. However, working for the Public Prosecutor he finds plenty to stretch his extraordinary mind. Here are eight thrilling, highly original tales from one of the greatest talents ever applied to detective fiction.

Geen bibliotheekbeschrijvingen gevonden.

Boekbeschrijving
Haiku samenvatting

Actuele discussies

Geen

Populaire omslagen

Snelkoppelingen

Waardering

Gemiddelde: (3.88)
0.5
1
1.5
2
2.5 1
3 6
3.5 1
4 12
4.5
5 5

Ben jij dit?

Word een LibraryThing Auteur.

 

Over | Contact | LibraryThing.com | Privacy/Voorwaarden | Help/Veelgestelde vragen | Blog | Winkel | APIs | TinyCat | Nagelaten Bibliotheken | Vroege Recensenten | Algemene kennis | 203,239,627 boeken! | Bovenbalk: Altijd zichtbaar