StartGroepenDiscussieMeerTijdgeest
Doorzoek de site
Onze site gebruikt cookies om diensten te leveren, prestaties te verbeteren, voor analyse en (indien je niet ingelogd bent) voor advertenties. Door LibraryThing te gebruiken erken je dat je onze Servicevoorwaarden en Privacybeleid gelezen en begrepen hebt. Je gebruik van de site en diensten is onderhevig aan dit beleid en deze voorwaarden.

Resultaten uit Google Boeken

Klik op een omslag om naar Google Boeken te gaan.

Bezig met laden...

Drakenhoeder (2009)

door Robin Hobb

LedenBesprekingenPopulariteitGemiddelde beoordelingAanhalingen
2,987974,610 (3.8)158
Guided by the great blue dragon Tintaglia, a tangle of serpents fights its way up the Rain Wild River to the cocooning grounds. But the creatures which emerge from the cocoons are a travesty of the powerful, shining dragons of old; some cannot fly, others are stunted or deformed. To save the dragons, a band of dragon keepers, hunters and chroniclers must attend them if they are to find their true home--the legendary Elderling city of Kelsingra.… (meer)
Bezig met laden...

Meld je aan bij LibraryThing om erachter te komen of je dit boek goed zult vinden.

Op dit moment geen Discussie gesprekken over dit boek.

» Zie ook 158 vermeldingen

Engels (90)  Nederlands (4)  Alle talen (94)
Toon 4 van 4
Het begin van 4 zeer goede fantasy boekken. Pesonges zijn goed uitgewerke en evolueren mooi in de loop van de boekken. Het verhaal is boeiend, spannend en meeslepend. Het enige minpuntje is dat er heelwat herhaald wordt, wat waarschijnlijk praktisch is als je de boekken niet meteen na elkaar leest, maar wat vervelend is als je de reeks in een ruk uitleest. ( )
  maitebauwens | Jan 7, 2013 |
Prachtige eerste deel in een nieuwe serie. Geschreven uit de wisselende perspectieven van draken en mensen. Meeslepend verhaal over een groep draken die zijn ontwaakt. Onder begeleiding van een groep jongeren die 'aangeraakt' zijn door het woud gaan de draken op zoek naar Kelsingra. Een stad uit de oudheid, die gebouwd is door de Ouderlingen en door hen en de draken werd bewoont. Zowel onder de jongeren, als onder hun begeleiders en de draken heerst wantrouwen, rivaliteit en het recht van de sterkste. ( )
  boeklover | May 2, 2010 |
Wat heerlijk om terug te keren naar de wereld van de Levende Schepen. Hobb laat ons nieuwe personages ontmoeten, maar af en toe komt er ook een bekende uit de eerdere boeken langs. En dat voelt heel bekend. Duidelijk is te merken dat Hobb 1 boek heeft geschreven dat vanwege de enorme omvang in 2 delen is geknipt. Het eindigt abrupt, zonder cliffhanger, zonder duidelijk einde, maar het smaakt enorm naar meer. Ik kijk nu al erg uit naar het volgende deel. ( )
1 stem connie53 | Mar 18, 2010 |
Geweldig boek, zoals alle andere 9 boeken
  jjkarsten | Feb 15, 2010 |
Toon 4 van 4
Hobb's meticulously realized fantasy tale is a welcome addition to contemporary dragon lore.
toegevoegd door rretzler | bewerkPublishers Weekly (betaal website) (Dec 21, 2009)
 
A nicely imagined fantasy setting that will engage readers and raise anticipation for the second installment.
toegevoegd door rretzler | bewerkKirkus Reviews (Nov 1, 2009)
 

» Andere auteurs toevoegen (4 mogelijk)

AuteursnaamRolType auteurWerk?Status
Robin Hobbprimaire auteuralle editiesberekend
Morris, JackieArtiest omslagafbeeldingSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Je moet ingelogd zijn om Algemene Kennis te mogen bewerken.
Voor meer hulp zie de helppagina Algemene Kennis .
Gangbare titel
Oorspronkelijke titel
Alternatieve titels
Oorspronkelijk jaar van uitgave
Mensen/Personages
Belangrijke plaatsen
Belangrijke gebeurtenissen
Verwante films
Motto
Opdracht
Ter nagedachtenis aan Spot en Smokey, Brownie-butt en Rainbow, Rag-bag en Sinbad. Prachtduiven, allemaal.
Eerste woorden
Ze waren van zo ver gekomen, maar nu ze hier was, vervaagden de gedachten aan de jaren van reizen snel, en drong het wanhopige heden zich op.
Citaten
Laatste woorden
(Klik om weer te geven. Waarschuwing: kan de inhoud verklappen.)
Ontwarringsbericht
Uitgevers redacteuren
Auteur van flaptekst/aanprijzing
Oorspronkelijke taal
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Gangbare DDC/MDS
Canonieke LCC

Verwijzingen naar dit werk in externe bronnen.

Wikipedia in het Engels (1)

Guided by the great blue dragon Tintaglia, a tangle of serpents fights its way up the Rain Wild River to the cocooning grounds. But the creatures which emerge from the cocoons are a travesty of the powerful, shining dragons of old; some cannot fly, others are stunted or deformed. To save the dragons, a band of dragon keepers, hunters and chroniclers must attend them if they are to find their true home--the legendary Elderling city of Kelsingra.

Geen bibliotheekbeschrijvingen gevonden.

Boekbeschrijving
Thymara is een meisje van de Wilde Regenlanden dat, hoewel net zestien jaar, de huwbare leeftijd ver voorbij is. Erger nog, in fysiek opzicht wordt zij getekend door de vloek die op de Wilde Regenlanden rust. In familiesfeer heeft Thymara het ook niet gemakkelijk. Haar moeder beschouwt haar als een last. Gelukkig houdt haar vader zielsveel van haar. Samen oogsten ze het voedsel en de handelswaar die zich in de boomtoppen van de wildernis bevinden. Hoog in de bomen, want de grond is het terrein van de draken.

Een bron van zorg is dat met die draken sinds kort iets mis is. Door het veelvuldig en soms vroegtijdig uitkomen van hun cocons, die vanwege hun toverhout zeer gewild zijn, telt de jongste generatie draken tal van misvormingen. Zo missen sommige de intelligentie en het scherpe instinct dat hun ras eigen is. Het vermoeden bestaat dat de jonge draken in toenemende mate gevaar zullen opleveren voor de menselijke bevolking.

Om ongelukken te voorkomen besluit de Hoge Raad van de Wilde Regenlanden om de draken naar de meer geschikte jachtgronden stroomopwaarts te verplaatsen. Thymara meldt zich vrijwillig aan en kijkt uit naar de lange tocht, niet wetend dat de Raad hoopt niet alleen van de draken verlost te worden, maar tegelijk van de lelijkste en minst gewenste menselijke bewoners. Onder wie Thymara...

Haiku samenvatting

Actuele discussies

Geen

Populaire omslagen

Snelkoppelingen

Waardering

Gemiddelde: (3.8)
0.5
1 4
1.5
2 32
2.5 9
3 151
3.5 34
4 304
4.5 16
5 117

Ben jij dit?

Word een LibraryThing Auteur.

 

Over | Contact | LibraryThing.com | Privacy/Voorwaarden | Help/Veelgestelde vragen | Blog | Winkel | APIs | TinyCat | Nagelaten Bibliotheken | Vroege Recensenten | Algemene kennis | 204,498,356 boeken! | Bovenbalk: Altijd zichtbaar