StartGroepenDiscussieMeerTijdgeest
Doorzoek de site
Onze site gebruikt cookies om diensten te leveren, prestaties te verbeteren, voor analyse en (indien je niet ingelogd bent) voor advertenties. Door LibraryThing te gebruiken erken je dat je onze Servicevoorwaarden en Privacybeleid gelezen en begrepen hebt. Je gebruik van de site en diensten is onderhevig aan dit beleid en deze voorwaarden.

Resultaten uit Google Boeken

Klik op een omslag om naar Google Boeken te gaan.

Bezig met laden...

Wie zij was

door Georgina Harding

LedenBesprekingenPopulariteitGemiddelde beoordelingAanhalingen
15212179,654 (3.29)19
On a freezing January morning in 1961, eight-year-old Anna's mother disappears into the fog. That same morning a spy case breaks in the news--the case of the Krogers, apparently ordinary people who were not who they said they were; people who had disappeared in one place and reappeared in another with other identities, leading other lives. Anna's brother, Peter, begins to construct a theory that their mother, a refugee from eastern Germany, was a spy working undercover, and might even still be alive.… (meer)
Bezig met laden...

Meld je aan bij LibraryThing om erachter te komen of je dit boek goed zult vinden.

Op dit moment geen Discussie gesprekken over dit boek.

» Zie ook 19 vermeldingen

Engels (11)  Nederlands (1)  Alle talen (12)
Anna en Peter Wyatt groeien op in de Engelse Cotswolds. De Tweede Wereldoorlog is voorbij maar de Koude Oorlog woedt in alle hevigheid. Op een mistige ochtend in 1961 vertrekt de moeder van Anna en Peter van huis. Een vluchtige kus op Anna's wang is het laatste en ze verdwijnt in de mist om nooit meer terug te keren. De kinderen wordt verteld dat hun moeder is omgekomen bij een auto-ongeluk maar in plaats van naar een begrafenis te gaan, gaan zij met hun vader op vakantie. Karoline en Alec, de ouders van Anna en Peter hebben elkaar in 1947 in Berlijn ontmoet waar Alec als een speciaal ambtenaar voor het leger werkte en Karoline , een Duitse vluchtelinge op zoek was naar werk.

In de tijd dat Karoline verdween werd in Engeland een aantal mensen gearresteerd die verdacht werden van spionage. Omdat voor de twee kinderen rondom de dood van hun moeder de nodige geheimzinnigheid hangt beginnen zij te vermoeden dat er meer aan de hand is. In hun kinderlijke fantasie (en die wordt bij Peter vooral gevoed door spannende verhalen en theorieën over spionnen) proberen zij te reconstrueren wie hun moeder was en wat er uiteindelijk met haar gebeurd is. Veel later wanneer Anna volwassen is en Peter in Hong Kong woont, overlijdt hun vader. Anna vindt aanwijzingen over Karoline's leven en besluit naar Berlijn en Kaliningrad te reizen met de bedoeling het raadsel rondom haar moeder te ontrafelen.

Georgina Harding heeft een elegante manier van schrijven. Zij schildert met woorden prachtige plaatjes. In schitterend proza en mooie volzinnen construeert zij een boeiend, ontroerend en soms beklemmende verhaal. De personages worden goed uitgewerkt en zijn geloofwaardig. De atmosfeer van het boek ademt de sfeer van de zestiger jaren en het geeft een overtuigend beeld van de chaos die aan het einde van de Tweede Wereldoorlog en kort daarna het leven van miljoenen mensen beheerste.

Het boek geeft ook een mooi beeld over hoe gedachten en fantasieën zich in de hoofden van Anna en Peter konden ontwikkelen omdat niemand om verschillende redenen de moeite nam hen het echte verhaal over de verdwijning van hun moeder te vertellen. Over hoe een acht- en twaalfjarige de wereld om hen heen ervaren en er een eigen invulling aan geven.

Wie zij was is geen thriller of spionageverhaal maar een intrigerende roman over kinderen die zin aan hun leven proberen te geven door hun eigen werkelijkheid te creëren. Heel mooi, ontroerend en indringend geschreven en zeer de moeite van het lezen waard. ( )
  eagleye50 | Aug 31, 2013 |
geen besprekingen | voeg een bespreking toe
Je moet ingelogd zijn om Algemene Kennis te mogen bewerken.
Voor meer hulp zie de helppagina Algemene Kennis .
Gangbare titel
Oorspronkelijke titel
Alternatieve titels
Oorspronkelijk jaar van uitgave
Mensen/Personages
Belangrijke plaatsen
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Belangrijke gebeurtenissen
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Verwante films
Motto
Opdracht
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
For Nellie,
and for Kay
Eerste woorden
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Fog that morning, a freezing fog: the flagstones dark and slippery outside the door.
Citaten
Laatste woorden
Ontwarringsbericht
Uitgevers redacteuren
Auteur van flaptekst/aanprijzing
Oorspronkelijke taal
Gangbare DDC/MDS
Canonieke LCC

Verwijzingen naar dit werk in externe bronnen.

Wikipedia in het Engels

Geen

On a freezing January morning in 1961, eight-year-old Anna's mother disappears into the fog. That same morning a spy case breaks in the news--the case of the Krogers, apparently ordinary people who were not who they said they were; people who had disappeared in one place and reappeared in another with other identities, leading other lives. Anna's brother, Peter, begins to construct a theory that their mother, a refugee from eastern Germany, was a spy working undercover, and might even still be alive.

Geen bibliotheekbeschrijvingen gevonden.

Boekbeschrijving
Haiku samenvatting

Actuele discussies

Geen

Populaire omslagen

Snelkoppelingen

Waardering

Gemiddelde: (3.29)
0.5
1 1
1.5
2 3
2.5
3 9
3.5 2
4 10
4.5 1
5

Ben jij dit?

Word een LibraryThing Auteur.

 

Over | Contact | LibraryThing.com | Privacy/Voorwaarden | Help/Veelgestelde vragen | Blog | Winkel | APIs | TinyCat | Nagelaten Bibliotheken | Vroege Recensenten | Algemene kennis | 204,816,841 boeken! | Bovenbalk: Altijd zichtbaar