StartGroepenDiscussieMeerTijdgeest
Doorzoek de site
Onze site gebruikt cookies om diensten te leveren, prestaties te verbeteren, voor analyse en (indien je niet ingelogd bent) voor advertenties. Door LibraryThing te gebruiken erken je dat je onze Servicevoorwaarden en Privacybeleid gelezen en begrepen hebt. Je gebruik van de site en diensten is onderhevig aan dit beleid en deze voorwaarden.

Resultaten uit Google Boeken

Klik op een omslag om naar Google Boeken te gaan.

Bezig met laden...

Piraten (2009)

door Michael Crichton

Andere auteurs: Zie de sectie andere auteurs.

LedenBesprekingenPopulariteitGemiddelde beoordelingAanhalingen
4,4681712,562 (3.33)129
The Caribbean, 1665. Pirate captain Charles Hunter, with backing from a powerful ally, assembles a crew of ruffians to take the Spanish galleon, "El Trinidad," guarded by the bloodthirsty Cazalla, a favorite commander of the Spanish king himself.
Bezig met laden...

Meld je aan bij LibraryThing om erachter te komen of je dit boek goed zult vinden.

Op dit moment geen Discussie gesprekken over dit boek.

» Zie ook 129 vermeldingen

Engels (165)  Spaans (4)  Nederlands (2)  Alle talen (171)
Toon 2 van 2
1665 Jamaica is een Engelse kolonie in de Caribische zee onder leiding van gouverneur Sir James Almont. De gouverneur leidt een ietwat losbandig bestaan in de hoofdstad Port Royal. Een losbandigheid die zich afspiegelt op de stad in zijn geheel. Ze biedt onderdak aan boeven, hoeren, dronkaards, rovers en piraten die op elke straathoek met elkaar op de vuist gaan. Er heerst een soort van wetteloosheid en wanneer het uit de hand dreigt te lopen worden de losbandige schooiers opgeknoopt onder het goedkeurend oog van de gouverneur.
Een andere zorg aan het hoofd van de gouverneur is dat Jamaica zich samen met Saint Kitts en Barbados als enige Engelse kolonies moeten zien stand te houden in een gebied temidden van de Spaanse invloedssfeer. Op geen enkel eiland zijn Engelse garnizoenen en in meer dan vijftien belangrijke nederzettingen zijn duizenden Spaanse soldaten gelegerd, dus doet Sir Almont maar al te graag beroep op de kapers en avonturiers in de stad om zijn kolonie tegen een invasie te verdedigen. Zo is piraat Charles Hunter een graag geziene gast in de stad. Normaliter zou een piraat van zijn kaliber amper welkom zijn maar Hunter werd overal met open armen ontvangen. Dit was een blijk van waardering voor de wijze waarop de financiën van Port Royal grotendeels afhankelijk waren van een gestage stroom succesvolle strooptochten. Hunter is ter ore gekomen dat er in de baai van het nabijgelegen Spaanse eiland Mantanceros een Spaanse galjoen ligt met een enorme zilverschat aan boord. Onder het goedkeurend oog van gouverneur Almont zet hunter koers naar Mantanceros. Maar al snel blijkt dat er meer kapers op kust zijn.

Piraten van Michael Crichton kan eerder als een historische avonturenroman bestempeld worden dan als een echte thriller. Het verhaal is doorspekt met historische weetjes en ook over de kunst van het zeilen leren we heel wat bij. De plot van het boek is eenvoudig en biedt niet meer of minder dan wat we van een piratenboek kunnen verwachten. Kannibalen, jonkvrouwen in nood, stormen op zee en zeemonsters, allemaal passeren ze de revue. Het is de verdienste van Crichton om met dit overaanbod aan clichés toch een origineel doch oppervlakkig verhaal te schrijven. Met oppervlakkig bedoel ik dat het misschien niet helemaal toevallig is dat het manuscript onuitgegeven is teruggevonden op de harde schijf van Crichtons PC. Ik had althans het gevoel dat Crichton nog niet klaar was met de volledige uitwerking van het verhaal. Iedereen die vertrouwd is met zijn werk zal bijvoorbeeld zeker de meeslepende details missen, langs de andere kant heeft dit als voordeel dat het boek vlot leest. De filmrechten van het boek zijn al verkocht aan Steven Spielberg. Jack Sparrow heeft er in name van Charles Hunter alvast een te duchten concurrent bijgekregen. ( )
  Ardbegman | May 24, 2010 |
Als ik het boek Piraten uitgelezen heb, dan weet ik dat ik een hele snelle reis heb gemaakt.
Terug in de tijd, naar de “ nieuwe”wereld van toen. Waar de Engelsen hun gevangenen heen brachten om kosten te drukken.
Maar ook de tijd van kapers en piraten, de strijd van Engelsen en Spanjaarden om goud en zilver. Persoonlijk vond ik het een leuk boek om te lezen, maar zeker geen thriller. Wel een spannend avontuur, waarin veel gebeurd, en alles zich in een snel tempo opvolgt.
Ook kun je merken dat de schrijver terdege onderzoek heeft gedaan, en dat komt goed tot zijn recht in het boek.
Kortom een goed boek voor de liefhebber, met goed uitgewerkte personages, waarmee je een leuke tijd kan hebben. ( )
  justine.m | May 9, 2010 |
Toon 2 van 2
Not surprisingly, Crichton’s book is at least halfway to being a film: indeed, it is more interesting to read as an extended film treatment than as a book in its own right. It is in effect the "novelization" of an (as yet) unmade film, leaving language as the temporary incarnation of a work intended for the eye rather than the page.
 
Crichton’s devoted readers knew how taut and exciting his books could be and how much fascinating minutiae he could deliver. They won’t mistake “Pirate Latitudes” for one of his best. Its posthumous publication is bittersweet, and no amount of “Smart there with the jib!” talk can disguise that. The Crichton reputation and legacy are based on works far heartier than this.
toegevoegd door Shortride | bewerkThe New York Times, Janet Maslin (Nov 22, 2009)
 
It may make a dandy movie but, as a novel, it's forgettable, and then some.
 
When it comes to sharp, slick techno-thrillers that you can polish off on a flight to Chicago, there's never been anybody better. But a hackneyed historical novel filled with bosomy maidens and blustery old navy dialogue (''Mizzen top blown!'') is not what Crichton should be remembered for. This is one chestful of doubloons that should have been left hidden in the sand.
 

» Andere auteurs toevoegen (11 mogelijk)

AuteursnaamRolType auteurWerk?Status
Michael Crichtonprimaire auteuralle editiesberekend
Pannofino, GianniVertalerSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Je moet ingelogd zijn om Algemene Kennis te mogen bewerken.
Voor meer hulp zie de helppagina Algemene Kennis .
Gangbare titel
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Oorspronkelijke titel
Alternatieve titels
Oorspronkelijk jaar van uitgave
Mensen/Personages
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Belangrijke plaatsen
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Belangrijke gebeurtenissen
Verwante films
Motto
Opdracht
Eerste woorden
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Sir James Almont, appointed by His Majesty Charles II Governor of Jamaica, was habitually an early riser.
Citaten
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
The woman obviously thought he was a barbarian—or, worse, a Puritan. He smiled in the darkness at the thought. In fact, Hunter was an educated man.
Laatste woorden
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
(Klik om weer te geven. Waarschuwing: kan de inhoud verklappen.)
Ontwarringsbericht
Uitgevers redacteuren
Auteur van flaptekst/aanprijzing
Oorspronkelijke taal
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Gangbare DDC/MDS
Canonieke LCC

Verwijzingen naar dit werk in externe bronnen.

Wikipedia in het Engels (1)

The Caribbean, 1665. Pirate captain Charles Hunter, with backing from a powerful ally, assembles a crew of ruffians to take the Spanish galleon, "El Trinidad," guarded by the bloodthirsty Cazalla, a favorite commander of the Spanish king himself.

Geen bibliotheekbeschrijvingen gevonden.

Boekbeschrijving
Haiku samenvatting

Actuele discussies

Geen

Populaire omslagen

Snelkoppelingen

Waardering

Gemiddelde: (3.33)
0.5 1
1 33
1.5 7
2 102
2.5 29
3 305
3.5 78
4 263
4.5 20
5 84

Ben jij dit?

Word een LibraryThing Auteur.

Recorded Books

Een editie van dit boek werd gepubliceerd door Recorded Books.

» Informatiepagina uitgever

 

Over | Contact | LibraryThing.com | Privacy/Voorwaarden | Help/Veelgestelde vragen | Blog | Winkel | APIs | TinyCat | Nagelaten Bibliotheken | Vroege Recensenten | Algemene kennis | 203,203,715 boeken! | Bovenbalk: Altijd zichtbaar