StartGroepenDiscussieMeerTijdgeest
Doorzoek de site
Onze site gebruikt cookies om diensten te leveren, prestaties te verbeteren, voor analyse en (indien je niet ingelogd bent) voor advertenties. Door LibraryThing te gebruiken erken je dat je onze Servicevoorwaarden en Privacybeleid gelezen en begrepen hebt. Je gebruik van de site en diensten is onderhevig aan dit beleid en deze voorwaarden.

Resultaten uit Google Boeken

Klik op een omslag om naar Google Boeken te gaan.

Bezig met laden...

Als de doden niet herrijzen

door Philip Kerr

Andere auteurs: Zie de sectie andere auteurs.

Reeksen: Bernie Gunther (6)

LedenBesprekingenPopulariteitGemiddelde beoordelingAanhalingen
9872321,065 (3.89)42
Twenty years after being embroiled in the Nazi regime of 1934 Berlin, detective Bernie Gunther pursues a quieter life in Havana but is thwarted by an encounter with a killer from his past who is murdered at the same time a former lover reappears.
Bezig met laden...

Meld je aan bij LibraryThing om erachter te komen of je dit boek goed zult vinden.

Op dit moment geen Discussie gesprekken over dit boek.

» Zie ook 42 vermeldingen

Engels (16)  Nederlands (3)  Spaans (2)  Deens (1)  Duits (1)  Alle talen (23)
Toon 3 van 3
Berlijn 1934. De nazi's zijn anderhalf jaar aan de macht en de stad bereidt zich voor op de Olympische Spelen van 1936. Sinds zijn gedwongen ontslag bij de politie is Bernie Gunther als privédetective in dienst van het beroemde Adlon hotel. Hier raakt hij na de ontdekking van twee lijken, dat van een zakenman en een Joodse bokser, betrokken bij de activiteiten van twee hotelgasten. De een is een linkse journaliste die Amerika wil bewegen de Spelen in Berlijn te boycotten; de ander een Duits-Joodse gangster, die de Spelen wil gebruiken om zichzelf en de maffia te verrijken. Bernie komt op het spoor van een veelomvattend netwerk, dat uit is op de grote sommen geld die de nazi's bereid zijn te spenderen om daarmee het 'nieuwe' Duitsland aan de wereld te kunnen tonen. Het is een complot dat zijn effect pas twintig jaar later sorteert, in het Cuba van voor de revolutie. ( )
  Sad68 | Dec 24, 2011 |
Zesde roman in de reeks over de Berlijnse detective Bernie Gunther. Het is het jaar 1934 en de Nazi’s zijn net achttien maanden aan de macht. Terwijl de stad zich klaar maakt voor de Olympische Spelen van 1936, wordt de sfeer voor de joodse bevolking steeds grimmiger. Bernie Gunther is in deze tijd de huisdetective van het beroemde Adlon Hotel. Na de vondst van twee lijken, van een zakenman en een joodse bokser, verdiept Bernie zich in het leven van twee gasten van het hotel. De ene is een mooie linkse journaliste die haar best doet om er voor te zorgen dat Amerika de Spelen gaat boycotten; de andere is een gangster uit Chicago die de Spelen wil gebruiken om er rijker van te worden. Dan ontdekt Bernie een constructie die opgezet is om winst te halen uit de enorme bedragen die de Nazi’s bereid zijn te spenderen om het nieuwe Duitsland aan de wereld te laten zien. Een goed geschreven en spannende roman, die ook prima te lezen valt zonder de andere delen gelezen te hebben. De schrijfstijl en humor van de schrijver zijn een pluspunt. Een aanrader voor liefhebbers van historische thrillers.
1 stem leestgraag | Jan 7, 2011 |
Door de sprong in de tijd mist het verhaal wat aan spankracht, maar dat wordt goedgemaakt door een verrassende (tweede) plot. Toch altijd leuk lezen, die Kerr.
Volledige bespreking via http://wraakvandedodo.blogspot.com/2009/12/philip-kerr-als-de-doden-niet-herrijz... ( )
1 stem jebronse | Dec 20, 2009 |
Toon 3 van 3
Gunther se verá envuelto en una historia de corrupción que unirá a la cúpula nazi con los peores elementos del crimen americano, una situación que continuará incluso 20 años después, esta vez en la Cuba gobernada por Batista.
toegevoegd door Pakoniet | bewerkLecturalia
 

» Andere auteurs toevoegen (22 mogelijk)

AuteursnaamRolType auteurWerk?Status
Kerr, Philipprimaire auteuralle editiesbevestigd
Ploeg, Herman van derVertalerSecundaire auteursommige editiesbevestigd

Onderdeel van de reeks(en)

Je moet ingelogd zijn om Algemene Kennis te mogen bewerken.
Voor meer hulp zie de helppagina Algemene Kennis .
Gangbare titel
Oorspronkelijke titel
Alternatieve titels
Oorspronkelijk jaar van uitgave
Mensen/Personages
Belangrijke plaatsen
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Belangrijke gebeurtenissen
Verwante films
Motto
Wat baat het mij dat ik in Efeze met wilde beesten gevochten heb? Als de doden niet herrijzen, laten ons dan eten en drinken, want morgen gaan we dood.
1 Corinthiërs 15, 32
Opdracht
Voor Caradoc King
Eerste woorden
Het was zo'n geluid in de verte dat je niet meteen herkent: het kon een smerige, walmende stoomboot op de Spree zijn; of een trage locomotief die wordt gerangeerd onder het grote, glazen dak van het Anhalter-station; of de hete, gretige adem van een enorme draak, alsof een van de stenen dinosaurussen in de dierentuin van Berlijn tot leven was gekomen en nu door de Wilhelmstrasse denderde.
Citaten
Laatste woorden
Ontwarringsbericht
Uitgevers redacteuren
Auteur van flaptekst/aanprijzing
Oorspronkelijke taal
Gangbare DDC/MDS
Canonieke LCC

Verwijzingen naar dit werk in externe bronnen.

Wikipedia in het Engels (1)

Twenty years after being embroiled in the Nazi regime of 1934 Berlin, detective Bernie Gunther pursues a quieter life in Havana but is thwarted by an encounter with a killer from his past who is murdered at the same time a former lover reappears.

Geen bibliotheekbeschrijvingen gevonden.

Boekbeschrijving
Niemand schrijft ze beter dan Kerr. Berlijn 1934. De nazi's zijn anderhalf jaar aan de macht en de stad bereidt zich voor op de Olympische Spelen van 1936. Sinds zijn gedwongen ontslag bij de politie is Bernie Gunther als privédetective in dienst van het beroemde Adlon hotel. Hier raakt hij na de ontdekking van twee lijken, dat van een zakenman en een Joodse bokser, betrokken bij de activiteiten van twee hotelgasten. De een is een linkse journaliste die Amerika wil bewegen de Spelen in Berlijn te boycotten; de ander een Duits-Joodse gangster, die de Spelen wil gebruiken om zichzelf en de maffia te verrijken. Bernie komt op het spoor van een veelomvattend netwerk, dat uit is op de grote sommen geld die de nazi's bereid zijn te spenderen om daarmee het 'nieuwe' Duitsland aan de wereld te kunnen tonen. Het is een complot dat zijn effect pas twintig jaar later sorteert, in het Cuba van voor de revolutie.
Recensie(s)
NBD|Biblion recensie
Zesde roman in de reeks over de Berlijnse detective Bernie Gunther. Het is het jaar 1934 en de Nazi's zijn net achttien maanden aan de macht. Terwijl de stad zich klaar maakt voor de Olympische Spelen van 1936, wordt de sfeer voor de joodse bevolking steeds grimmiger. Bernie Gunther is in deze tijd de huisdetective van het beroemde Adlon Hotel. Na de vondst van twee lijken, van een zakenman en een joodse bokser, verdiept Bernie zich in het leven van twee gasten van het hotel. De ene is een mooie linkse journaliste die haar best doet om er voor te zorgen dat Amerika de Spelen gaat boycotten; de andere is een gangster uit Chicago die de Spelen wil gebruiken om er rijker van te worden. Dan ontdekt Bernie een constructie die opgezet is om winst te halen uit de enorme bedragen die de Nazi's bereid zijn te spenderen om het nieuwe Duitsland aan de wereld te laten zien. Een goed geschreven en spannende roman, die ook prima te lezen valt zonder de andere delen gelezen te hebben. De schrijfstijl en humor van de schrijver zijn een pluspunt. Een aanrader voor liefhebbers van historische thrillers. Kleine druk.
Haiku samenvatting

Actuele discussies

Geen

Populaire omslagen

Snelkoppelingen

Waardering

Gemiddelde: (3.89)
0.5
1 2
1.5
2 8
2.5 2
3 43
3.5 17
4 119
4.5 13
5 43

Ben jij dit?

Word een LibraryThing Auteur.

 

Over | Contact | LibraryThing.com | Privacy/Voorwaarden | Help/Veelgestelde vragen | Blog | Winkel | APIs | TinyCat | Nagelaten Bibliotheken | Vroege Recensenten | Algemene kennis | 204,379,224 boeken! | Bovenbalk: Altijd zichtbaar