StartGroepenDiscussieMeerTijdgeest
Doorzoek de site
Onze site gebruikt cookies om diensten te leveren, prestaties te verbeteren, voor analyse en (indien je niet ingelogd bent) voor advertenties. Door LibraryThing te gebruiken erken je dat je onze Servicevoorwaarden en Privacybeleid gelezen en begrepen hebt. Je gebruik van de site en diensten is onderhevig aan dit beleid en deze voorwaarden.

Resultaten uit Google Boeken

Klik op een omslag om naar Google Boeken te gaan.

Bezig met laden...

De naamlozen

door Joshua Ferris

LedenBesprekingenPopulariteitGemiddelde beoordelingAanhalingen
1,2159516,067 (3.48)46
Een succesvolle New Yorkse jurist wordt overvallen door een mysterieuze aandoening die hem tot lopen dwingt, door- en doorlopen totdat hij erbij neervalt. En als hij dan weer wakker wordt, staat hij op en moet hij verder lopen, met als enige alternatief aan zijn bed geketend worden, of een onbekende therapie om de onduidelijke oorzaken aan te pakken.… (meer)
  1. 10
    Mad Travelers: Reflections on the Reality of Transient Mental Illnesses door Ian Hacking (albanyhill)
    albanyhill: Mad Travelers is nonfiction about dissociative fugue in the 1890s, which had as a symptom compulsive bouts of walking.
Bezig met laden...

Meld je aan bij LibraryThing om erachter te komen of je dit boek goed zult vinden.

Op dit moment geen Discussie gesprekken over dit boek.

» Zie ook 46 vermeldingen

Engels (93)  Italiaans (2)  Nederlands (1)  Alle talen (96)
Tim Farnsworth is een succesvol advocaat en vennoot van een prestigieus kantoor en wordt op enig moment getroffen door een niet eerder gediagnostiseerde aandoening waartegen geen medicatie is opgewassen: een niet te onderdrukken behoefte om te lopen. Lopen tot de grens van uitputting is overschreden waarna hij steevast op de meest onmogelijke plaatsen in slaap valt.
In het begin weet hij zich met behulp van GPS en zijn mobiele telefoon wel verzekerd van hulp van zijn echtgenote, doch wanneer de tochten langer worden en de hulpmiddelen niet toereikend zijn, krijgt de aandoening een uiterst grimmige uitwerking op zijn gezin en omgeving, Geen gehoor geven aan de drang om te lopen is geen optie zodat uiteindelijk besloten wordt om hem aan bed te ketenen. Aanvankelijk schijnt de aandoening onder controle te zijn maar uiteindelijk zal Tim de rest van zijn leven gedoemd zijn om voortdurend -van uitputting tot uitputting- te lopen. Het gezin valt uiteen, zijn baan raakt hij kwijt en zijn intellectuele vermogens worden door psychosen ernstig aangetast.

Het verhaal laat zich eenvoudigweg in enkele zinnen vertellen, maar dat doet het boek geen recht.
Er meanderen een aantal linten door de vertelling die de lezer aan het boek kluisteren: een mogelijk onschuldig voor moord veroordeelde, een gecompliceerd huwelijks- en gezinsleven en natuurlijk de looptochten van de hoofdrolspeler. Dat alles onder de stolp van op het eerste gezicht gebrekkige karakterbeschrijvingen van de diverse personages. Maar die karakters zijn er wél, maar ze zijn niet geprofileerd doch binnen de context van hun omgeving zeer herkenbaar.
Lees maar mee: ‘Je opvattingen en argumenten kwamen in welstand tot je. De dood was nog ver. Je kon het je veroorloven luchthartig te zijn. Liever een borrel dan een overpeinzing. Liever een maaltijd dan een overtuiging. Je gezin en je werk betekenden meer voor jou dan de zegen van honderd goden. Tot je onderuitging.’

En dat vindt uiteindelijk ook plaats.

Als lopen verwordt tot weglopen, ontstaan tochten waarbij Tim veel kijkt maar niet ziet, en dat wordt zijn ondergang. De lezer mag vervolgens uitmaken of Tim een soort pars pro toto van de huidige maatschappij is.
Van begin tot eind een boeiend boek, prima geschreven en origineel gecomponeerd. Wel een triest verhaal. ( )
1 stem deklerk | Sep 28, 2011 |
Joshua Ferris’ 2007 debut Then We Came To The End fearlessly wielded the first-person plural to chronicle the fall of a Chicago advertising agency through its employees’ eyes. There is no “we” in The Unnamed, his superbly depressing follow-up about a marital crisis with no exit, but the descent is more personal, frightening, and ultimately meaningful.
toegevoegd door Shortride | bewerkA. V. Club, Ellen Wernecke (Jan 21, 2010)
 
Though his idea might have worked equally well as a short story, Ferris paces his scenes and writes dialogue that sustains the tension, walking a line between realism and something more estranged, catching the invisible shifting energy in the room when words get spoken.
toegevoegd door Shortride | bewerkBookforum, Sarah Kerr (Dec 1, 2009)
 
Je moet ingelogd zijn om Algemene Kennis te mogen bewerken.
Voor meer hulp zie de helppagina Algemene Kennis .
Gangbare titel
Oorspronkelijke titel
Alternatieve titels
Oorspronkelijk jaar van uitgave
Mensen/Personages
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Belangrijke plaatsen
Belangrijke gebeurtenissen
Verwante films
Motto
Opdracht
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
For Chuck Ferris and Patty Haley
Eerste woorden
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
It was the cruelest winter.
Citaten
Laatste woorden
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
(Klik om weer te geven. Waarschuwing: kan de inhoud verklappen.)
Ontwarringsbericht
Uitgevers redacteuren
Auteur van flaptekst/aanprijzing
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Oorspronkelijke taal
Gangbare DDC/MDS
Canonieke LCC

Verwijzingen naar dit werk in externe bronnen.

Wikipedia in het Engels (2)

Een succesvolle New Yorkse jurist wordt overvallen door een mysterieuze aandoening die hem tot lopen dwingt, door- en doorlopen totdat hij erbij neervalt. En als hij dan weer wakker wordt, staat hij op en moet hij verder lopen, met als enige alternatief aan zijn bed geketend worden, of een onbekende therapie om de onduidelijke oorzaken aan te pakken.

Geen bibliotheekbeschrijvingen gevonden.

Boekbeschrijving
Haiku samenvatting

Deelnemer aan LibraryThing Vroege Recensenten

Joshua Ferris's boek The Unnamed was beschikbaar via LibraryThing Early Reviewers.

Actuele discussies

Geen

Populaire omslagen

Snelkoppelingen

Waardering

Gemiddelde: (3.48)
0.5 1
1 11
1.5 1
2 42
2.5 15
3 81
3.5 34
4 111
4.5 20
5 46

Ben jij dit?

Word een LibraryThing Auteur.

 

Over | Contact | LibraryThing.com | Privacy/Voorwaarden | Help/Veelgestelde vragen | Blog | Winkel | APIs | TinyCat | Nagelaten Bibliotheken | Vroege Recensenten | Algemene kennis | 204,456,876 boeken! | Bovenbalk: Altijd zichtbaar