StartGroepenDiscussieMeerTijdgeest
Doorzoek de site
Onze site gebruikt cookies om diensten te leveren, prestaties te verbeteren, voor analyse en (indien je niet ingelogd bent) voor advertenties. Door LibraryThing te gebruiken erken je dat je onze Servicevoorwaarden en Privacybeleid gelezen en begrepen hebt. Je gebruik van de site en diensten is onderhevig aan dit beleid en deze voorwaarden.

Resultaten uit Google Boeken

Klik op een omslag om naar Google Boeken te gaan.

Bezig met laden...

Het strand van de verdronkenen (2009)

door Domingo Villar

LedenBesprekingenPopulariteitGemiddelde beoordelingAanhalingen
2892191,217 (3.8)3
One misty autumn dawn in a quiet fishing port in northwest Spain, the body of a sailor washes up in the harbour. Detective Inspector Leo Caldas is called in from police headquarters in the nearby city of Vigo to sign off on what appears to be a suicide. But details soon come to light that turn this routine matter into a complex murder investigation. Finding out the truth is not easy when the villagers are so suspicious of outsiders. As Caldas delves into the maritime life of the village, he uncovers a disturbing decade-old case of a shipwreck and two mysterious disappearances. Death on a Galician Shore is a chilling story of violence, blackmail and revenge that has enthralled readers across Europe...… (meer)
Geen
Bezig met laden...

Meld je aan bij LibraryThing om erachter te komen of je dit boek goed zult vinden.

Op dit moment geen Discussie gesprekken over dit boek.

» Zie ook 3 vermeldingen

Spaans (10)  Engels (7)  Nederlands (3)  Catalaans (1)  Alle talen (21)
Toon 3 van 3
Bekroond met 5-sterren door VN's Detective & Thrillergids én genomineerd voor beste thriller van 2012. Op een mistige herfstochtend spoelt in de haven van een klein vissersdorpje in het noordwesten van Spanje het lijk van een visser aan. Inspecteur Leo Caldas van het hoofdkwartier in het nabijgelegen Vigo wordt gevraagd om wat een duidelijk geval van zelfmoord lijkt te onderzoeken. Al gauw komen er echter details aan het licht die van de routineklus een complex moordonderzoek maken. Zonder getuigen en zonder dat er maar een spoor is van de roeiboot van het slachtoffer, probeert de laconieke Caldas de waarheid boven water te halen. Dat blijkt geen gemakkelijke opgave als de dorpsbewoners zo wantrouwend staan tegenover buitenstaanders en er al helemaal niet happig op zijn om hun verdenkingen uit te spreken. Als Caldas op zijn eigen nuchtere wijze door die weerbarstige houding heen weet te breken en hij zich in het maritieme leven van het dorp begeeft, ontdekt hij een verontrustende, decennia oude zaak van een schipbreuk en twee mysterieuze verdwijningen. Villar roept met zijn soepele en vloeiende stijl een even prachtig als beklemmend beeld op van een Galicisch vissersdorp dat op enkele tientallen zielen na verlaten is; mensen die zich uit alle macht vastgrijpen aan oude gewoonten en tradities, en zich afsluiten voor nagenoeg elke invloed van buitenaf. 'Het strand van de verdronkenen' is een ijzingwekkend verhaal van geweld, afpersing en wraak dat niemand koud zal laten. ( )
  wvanderl | Apr 5, 2015 |
Boek over het onderzoek naar de (zelf)moord van een visser uit een klein Galicisch kustdorpje. Inspecteur Leo Caldas komt er langzaam maar zeker achter dat het te maken heeft met het vergaan van een schip op 20 december 1996. Mooie beschrijvingen van mensen en gewoontes in dit deel van Spanje. ( )
  JanHeemskerk | Feb 8, 2014 |
Een beetje traag - de setting aan de Spaanse kust van Galicië maakt het echter zeker mooi, maar een thriller (aldus de kaft) is het niet, meer een rustige whodunnit met wat toevallig en ouderwets politie-gewroet in het plaatselijke vissersgeheugen.
Een leuke politieroman in een mooi gebied, meer niet. ( )
  emile11 | Nov 18, 2013 |
Toon 3 van 3
geen besprekingen | voeg een bespreking toe

Onderdeel van de reeks(en)

Onderdeel van de uitgeversreeks(en)

Je moet ingelogd zijn om Algemene Kennis te mogen bewerken.
Voor meer hulp zie de helppagina Algemene Kennis .
Gangbare titel
Oorspronkelijke titel
Alternatieve titels
Oorspronkelijk jaar van uitgave
Mensen/Personages
Belangrijke plaatsen
Belangrijke gebeurtenissen
Verwante films
Motto
Opdracht
Voor mijn vader
Eerste woorden
Citaten
Laatste woorden
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Ontwarringsbericht
Uitgevers redacteuren
Auteur van flaptekst/aanprijzing
Oorspronkelijke taal
Gangbare DDC/MDS
Canonieke LCC

Verwijzingen naar dit werk in externe bronnen.

Wikipedia in het Engels

Geen

One misty autumn dawn in a quiet fishing port in northwest Spain, the body of a sailor washes up in the harbour. Detective Inspector Leo Caldas is called in from police headquarters in the nearby city of Vigo to sign off on what appears to be a suicide. But details soon come to light that turn this routine matter into a complex murder investigation. Finding out the truth is not easy when the villagers are so suspicious of outsiders. As Caldas delves into the maritime life of the village, he uncovers a disturbing decade-old case of a shipwreck and two mysterious disappearances. Death on a Galician Shore is a chilling story of violence, blackmail and revenge that has enthralled readers across Europe...

Geen bibliotheekbeschrijvingen gevonden.

Boekbeschrijving
Een prachtig portret van een mistige en geisoleerde gemeenschap in het Spaanse Galicie met een ingenieuze plot. Een lijk spoelt aan. Is het moord of zelfmoord. De dorpsbevolking zwijgt als het graf. Het boek stond lang in de bestsellerlijst en sleepte verschillende nominaties en prijzen in de wacht.
Recensie(s)

5sterren review Vrij Nederland Detective & Thrillergids
Galicië aan de Spaanse noordkust is een ruig onbedorven landschap waar zwijgzame vissers met moeite het hoofd boven water houden. Tenzij ze zelfmoord plegen door met aan elkaar gebonden handen in zee te springen. Het is aan inspecteur Leo Caldas om uit te vinden of het hier misschien toch om moord gaat. In prachtige beelden schetst Villar het trage, mistige dorpsleven met zijn ontoegankelijke, bijgelovige bewoners. De actie verloopt traag – hoe kan het ook anders – en leidt tot een even vernuftige als logische ontknoping die de lezer in bewondering achterlaat. 
(Vrij Nederland Detective & Thrillergids, Barbara van IJzeren)
Haiku samenvatting

Actuele discussies

Geen

Populaire omslagen

Snelkoppelingen

Waardering

Gemiddelde: (3.8)
0.5
1
1.5
2 4
2.5
3 18
3.5 12
4 40
4.5 2
5 13

Ben jij dit?

Word een LibraryThing Auteur.

 

Over | Contact | LibraryThing.com | Privacy/Voorwaarden | Help/Veelgestelde vragen | Blog | Winkel | APIs | TinyCat | Nagelaten Bibliotheken | Vroege Recensenten | Algemene kennis | 204,810,715 boeken! | Bovenbalk: Altijd zichtbaar