StartGroepenDiscussieMeerTijdgeest
Doorzoek de site
Onze site gebruikt cookies om diensten te leveren, prestaties te verbeteren, voor analyse en (indien je niet ingelogd bent) voor advertenties. Door LibraryThing te gebruiken erken je dat je onze Servicevoorwaarden en Privacybeleid gelezen en begrepen hebt. Je gebruik van de site en diensten is onderhevig aan dit beleid en deze voorwaarden.

Resultaten uit Google Boeken

Klik op een omslag om naar Google Boeken te gaan.

Hipnotista (Em Portugues do Brasil) door…
Bezig met laden...

Hipnotista (Em Portugues do Brasil) (origineel 2009; editie 2011)

door Lars Kepler (Auteur)

Reeksen: Joona Linna (1)

LedenBesprekingenPopulariteitGemiddelde beoordelingAanhalingen
2,4911485,982 (3.35)113
Ondanks het feit dat een psychiater heeft gezworen nooit meer patiënten te hypnotiseren, doet hij dat toch op verzoek van een inspecteur van politie die werkt aan een moordonderzoek..
Lid:Jonatas.Alcalay
Titel:Hipnotista (Em Portugues do Brasil)
Auteurs:Lars Kepler (Auteur)
Info:Intrinseca (2011)
Verzamelingen:Jouw bibliotheek
Waardering:
Trefwoorden:Geen

Informatie over het werk

Hypnose door Lars Kepler (2009)

Bezig met laden...

Meld je aan bij LibraryThing om erachter te komen of je dit boek goed zult vinden.

Op dit moment geen Discussie gesprekken over dit boek.

» Zie ook 113 vermeldingen

Engels (124)  Nederlands (10)  Spaans (5)  Zweeds (3)  Frans (2)  Fins (2)  Deens (2)  Alle talen (148)
1-5 van 10 worden getoond (volgende | toon alle)
Tien jaar geleden heeft hij gezworen nooit meer iemand onder hypnose te brengen. Maar als inspecteur Joona Linna hem vraagt haar te assisteren bij een moordzaak waarbij de levens van een jongen en zijn zus op het spel staan, heeft Erik geen andere keuze. Hij doet wat hij heeft afgezworen en brengt de patiënt onder hypnose. Maar al snel wordt duidelijk dat Erik de prijs moet betalen voor zijn verbroken belofte. De deuren naar de hel lijken geopend en Erik wordt getroffen door een serie gewelddadige en onverklaarbare gebeurtenissen.
  Lin456 | Oct 20, 2020 |
Steengoed boek met een ijzersterk plot. 557 bladzijden dik, en geen moment verveelt het. ( )
  zwaantje | Aug 16, 2012 |
Psychiater Erik heeft gezworen nooit meer iemand te hypnotiseren. Als de politie hem vraagt mee te helpen bij een moordonderzoek brengt Erik desondanks een van de zwaargewonde slachtoffers onder hypnose. De gevolgen zijn nauwelijks te overzien. Er volgt een complete nachtmerrie die ook zijn gezinsleden meesleurt. Steeds verder moet Erik in het verleden teruggaan om de werkelijke dader te ontmaskeren. Deze thriller is bloedstollend en absoluut een van de allerbeste van de laatste tijd. Steeds blijkt de werkelijkheid net iets anders te zijn. Bovendien wordt het leven van Erik bemoeilijkt door huwelijksproblemen en de ziekte van zijn zoon. De thriller is het eerste gezamenlijke werk van schrijversechtpaar Alexandra Coelho Ahndoril en Alexander Ahndoril. Verschillende verhaallijnen blijken uiteindelijk met elkaar te maken te hebben. Qua spanning is het te vergelijken met de inmiddels wereldberoemde en verfilmde Millenniumtrilogie van Stieg Larsson. Een fantastisch verhaal! ( )
  wfbibliotheken | Jun 10, 2011 |
Het script vertoont hier en daar zwarte gaten, maar desondanks is Hypnose een van die boeken die je niet wegleggen kan.
Volledige bespreking via http://wraakvandedodo.blogspot.com/2010/02/lars-kepler-hypnose.html ( )
  jebronse | Jan 31, 2011 |
De afgelopen weken heb ik lui uitgestrekt aan het zwembad en dobberend op een luchtbedje doorgebracht. Af en toe een uitstapje naar een door de zon overgoten stadje. Uitbundig bloeiende oleanders, de zacht grijsgroene blaadjes van de olijfbomen en uitgestrekte wijngaarden die tegen de hellingen aangevleid liggen. En veel, heel veel, lezen. Bijvoorbeeld Hypnose van Lars Kepler. Achter het pseudoniem Lars Kepler schuilt het Zweedse schrijversechtpaar Alexandra Coelho Ahndoril en Alexander Ahndoril. Van beide schrijvers verscheen al eerder werk in vertaling. Nu debuteren beiden in het misdaadgenre met Hypnose als de Zweedse tegenhanger van Nicci French. Een spraakmakend debuut dat in Zweden gepaard ging met de nodige opwinding en speculaties in de media over de identiteit van de schrijver die schuilging achter het pseudoniem Lars Kepler. Zij stuurden het boek anoniem in naar een uitgeverij waarna het grote raden kon beginnen, want is was van meet aan duidelijk dat men hier niet te maken had met een beginnende schrijver.

Op de achterkant van Hypnose staat: 'Lars Kepler betovert zijn lezers zoals Stieg Larsson dat doet'. Bij dit soort uitspraken word ik altijd een beetje achterdochtig. Dat het boek vervolgens ook maandenlang op nummer 1 in de Zweedse toptienlijsten heeft gestaan maakte dat ik toch wel nieuwsgierig werd. Nou, Stieg Larsson is het niet, maar spannend is het wel. Het boek is voornamelijk in de tegenwoordige tijd geschreven waardoor ik het gevoel had er heel dicht bij betrokken te zijn. De verhaallijnen zijn bijzonder knap in elkaar gevlochten. Op kleine punten twijfelde ik wel eens aan de geloofwaardigheid. Hoe kan een zwaargewonde jongen van 15 ontsnappen uit een ziekehuis en zich verplaatsen en zichzelf onderhouden op een manier waar een gezond iemand al moeite mee zou hebben? Het heeft me er niet van weerhouden het verhaal geboeid en in één ruk uit te lezen. Een uitstekend boek dus voor naast het zwembad!
Hypnotiseur Erik Maria Bark heeft tien jaar geleden gezworen nooit meer iemand onder hypnose te brengen. Maar als inspecteur Joona Linna hem vraagt haar te assisteren bij een moordzaak waarbij de levens van een jongen en zijn zus op het spel staan, heeft Erik geen andere keuze. Hij doet wat hij heeft afgezworen en brengt de patiënt onder hypnose. Maar al snel wordt duidelijk dat Erik de prijs moet betalen voor zijn verbroken belofte. Erik wordt getroffen door een serie gewelddadige en onverklaarbare gebeurtenissen. Gebeurtenissen die ook zijn gezin meesleuren in een vreselijke nachtmerrie.
  BieblogHengelo | Jan 21, 2011 |
1-5 van 10 worden getoond (volgende | toon alle)
Linna and Bark make a great crime-solving pair precisely because they puzzle each other so thoroughly—says Bark, for instance, “The patient always speaks the truth under hypnosis. But it’s only a matter of what he himself perceives as the truth.” To which Linna responds, “What is it you’re trying to say?” Indeed. What Bark is trying to say is that there are monsters hiding everywhere beneath the reasonable and rational, and Kepler’s book makes for a satisfying and scary testimonial.
toegevoegd door Shortride | bewerkKirkus Reviews (Jun 15, 2011)
 
Med kort tids mellomrom blir en far, hans kone og datter funnet brutalt myrdet på to ulike åsteder. Sønnen er så vidt i live. Noen har åpenbart ønsket å utslette hele familien. Da politimannen Jonna Linna innser at det finnes enda et gjenlevende familiemedlem, en søster, forstår han viktigheten av å finne henne før morderen gjør det. For å kunne avhøre sønnen tar Joona Linna kontakt med legen Erik Maria Bark. Han overtales til å hypnotisere gutten. Dermed bryter Bark et gammelt løfte om aldri mer å praktisere hypnose, og en skremmende kjede av hendelser settes i gang.Hypnotisøren er første bok i en ny serie, og den har gjort stor suksess i Sverige.
toegevoegd door kirstenlund | bewerkwww.tanum.no (Mar 10, 2011)
 
Oh, krimihjerte, hvad vil du mere!
toegevoegd door 2810michael | bewerkWeekendavisen, Bo Bjørnvig
 
Overbevisende. Drama i bunker og masser af spænding ... Guf for den kræsne krimilæsere
toegevoegd door 2810michael | bewerkPolitiken, Palle Henrik
 
En forrygende cocktail: tiltrækkende, frastødende og vildt spændende! Hvilken hypnotiserende læseoplevelse! Man kan rolig glæde sig ..
*****
toegevoegd door 2810michael | bewerkBerlingske Tidende, Jens Andersen
 

» Andere auteurs toevoegen

AuteursnaamRolType auteurWerk?Status
Kepler, Larsprimaire auteuralle editiesbevestigd
Ahndoril, AlexanderSecundaire auteuralle editiesbevestigd
Coelho Ahndoril, AlexandraSecundaire auteuralle editiesbevestigd
Nordberg, NilsVertellerSecundaire auteursommige editiesbevestigd

Onderdeel van de reeks(en)

Onderdeel van de uitgeversreeks(en)

Je moet ingelogd zijn om Algemene Kennis te mogen bewerken.
Voor meer hulp zie de helppagina Algemene Kennis .
Gangbare titel
Oorspronkelijke titel
Alternatieve titels
Oorspronkelijk jaar van uitgave
Mensen/Personages
Belangrijke plaatsen
Belangrijke gebeurtenissen
Verwante films
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Motto
Opdracht
Eerste woorden
'Als vuur, net als vuur.'
Citaten
Laatste woorden
(Klik om weer te geven. Waarschuwing: kan de inhoud verklappen.)
Ontwarringsbericht
Uitgevers redacteuren
Auteur van flaptekst/aanprijzing
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Oorspronkelijke taal
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Gangbare DDC/MDS
Canonieke LCC

Verwijzingen naar dit werk in externe bronnen.

Wikipedia in het Engels (1)

Ondanks het feit dat een psychiater heeft gezworen nooit meer patiënten te hypnotiseren, doet hij dat toch op verzoek van een inspecteur van politie die werkt aan een moordonderzoek..

Geen bibliotheekbeschrijvingen gevonden.

Boekbeschrijving
Haiku samenvatting

Actuele discussies

Geen

Populaire omslagen

Snelkoppelingen

Waardering

Gemiddelde: (3.35)
0.5 1
1 27
1.5 5
2 80
2.5 25
3 225
3.5 68
4 230
4.5 17
5 63

Ben jij dit?

Word een LibraryThing Auteur.

 

Over | Contact | LibraryThing.com | Privacy/Voorwaarden | Help/Veelgestelde vragen | Blog | Winkel | APIs | TinyCat | Nagelaten Bibliotheken | Vroege Recensenten | Algemene kennis | 204,756,549 boeken! | Bovenbalk: Altijd zichtbaar