StartGroepenDiscussieMeerTijdgeest
Doorzoek de site
Onze site gebruikt cookies om diensten te leveren, prestaties te verbeteren, voor analyse en (indien je niet ingelogd bent) voor advertenties. Door LibraryThing te gebruiken erken je dat je onze Servicevoorwaarden en Privacybeleid gelezen en begrepen hebt. Je gebruik van de site en diensten is onderhevig aan dit beleid en deze voorwaarden.

Resultaten uit Google Boeken

Klik op een omslag om naar Google Boeken te gaan.

Bezig met laden...

Blacklands (2010)

door Belinda Bauer

Andere auteurs: Zie de sectie andere auteurs.

Reeksen: Exmoor Trilogy (1)

LedenBesprekingenPopulariteitGemiddelde beoordelingDiscussies / Aanhalingen
8896024,044 (3.62)1 / 176
Eighteen years ago, Billy Peters disappeared, and everyone in town believed he was murdered by serial killer Arnold Avery who admitted to killing six other children and burying them on the same desolate moor that surrounded Billy's village. But Billy's mother is convinced he's still alive, and her twelve-year-old grandson, Steven is determined to heal the cracks that gape between his nan, his mother, his brother and himself by bringing the family closure even if it means personally finding his uncle's corpse himself.… (meer)
  1. 00
    Onschuld door John Hart (terran)
    terran: A young boy searches for the body of a relative and is involved in finding the killer.
Bezig met laden...

Meld je aan bij LibraryThing om erachter te komen of je dit boek goed zult vinden.

» Zie ook 176 vermeldingen

Engels (53)  Nederlands (3)  Zweeds (2)  Spaans (1)  Alle talen (59)
Toon 3 van 3
Nog niet uitgelezen. Het thema, een jongetje en veroordeelde pedofiele kindermoordenaar die een kat-en-muis-spelletje spelen rond de onbekende begraafplaats waar de verdwenen oom (toen nog kind) van het jongetje ligt, sprak me nu niet aan
  JanHeemskerk | Aug 29, 2013 |
Rusteloos land is de debuutroman van Belinda Bauer (1962) en verscheen in 2009 in Engeland onder de titel Blacklands.In deze literaire thriller, zoals op de omslag vermeld staat, maakt de lezer kennis met de twaalfjarige Steven Lamb. Hij woont met zijn moeder Lettie, broertje Davey en zijn oma in het dorpje Shipcott aan de rand van de heidevelden van Exmoor. In de ogen van Steven wordt de troosteloosheid die in de familie aanwezig is veroorzaakt door de dood van oom Billy die als elfjarig jongetje werd vermoord en wiens lichaam nooit werd gevonden.

Om de vrolijkheid en zin weer terug te brengen in de familie gaat Steven iedere dag na schooltijd en in de weekends de heide op om te zoeken naar de overblijfselen van zijn oom. Hij graaft het ene gat na het andere en hij hoopt dat wanneer hij in zijn persoonlijke opdracht slaagt, het onverwerkte verleden kan worden afgesloten.

De seriemoordenaar Arnold Avery, die verantwoordelijk is voor de dood van oom Billy en vele andere kinderen, zit zijn straf uit in de gevangenis. Steven besluit hem een brief te sturen en hem te vragen de plek waar hij zijn oom heeft begraven te onthullen. Er ontstaat tussen de elfjarige jongen en de moordenaar een briefwisseling , die uiteindelijk verstrekkende gevolgen voor beiden zal hebben.

De kracht van Belinda Bauer is dat zij er in slaagt het verhaal een grote psychologische diepgang te geven. Aan de ene kant beschrijft zij de denkwereld van het kind Steven die de schijnbaar onrealiseerbare obsessie heeft om zijn oom Billy te vinden en aan de andere kant de denkwereld van de psychopaat Arnold die zijn omgeving de illusie geeft dat hij een beter mens wil worden en daarin zal slagen. Jeugdige onschuld versus perverse en zieke volwassenheid.

De mensen in Rusteloos land leven in een sombere, treurige en sinistere wereld die is als de omgeving waarin zij wonen. Plosteling kan daar de mist zijn die je ieder uitzicht op je omgeving beneemt en dan is alles wat blijft hoop en verlangen op de zon. De hoop en het verlangen van Steven, een hoop op en een verlangen naar een beter leven vol van liefde en geborgenheid voor hemzelf en voor het gezin waarin hij leeft. En, in schril contrast daarmee, de hoop op vrijheid van Arnold Avery en zijn ziekelijke en gruwelijke verlangen naar meer moorden.

In mooi proza voert Belinda Bauer ons naar een onafwendaar einde waarin die twee verschillende werelden elkaar ontmoeten. Een prachtige misdaadroman over een kind, een psychopaat en een verscheurd gezin maar ook een roman over hoop en verlangen. Belinda Bauer heeft een groot talent en het is te hopen dat dit talent wordt voortgezet in nog meer romans van haar hand van hetzelfde hoge niveau. ( )
  eagleye50 | Jan 19, 2011 |
Net uitgelezen, Rusteloos land van Belinda Bauer, en vond het een mooi boek. De grijze troosteloosheid komt er goed uit, en het uitzichtloze komt goed tot zijn recht.
Maar ik vond het met name erg goed, omdat het maar 2 hoofdpersonen bevat die zo naar elkaar toe groeien, dat er wel een spannende ontknoping moest komen. ( )
  justine.m | Oct 28, 2010 |
Toon 3 van 3
De beste misdaadroman van het jaar? Volgens de Britse Crime Writers’ Association (CWA) is dat 'Rusteloos land' van Belinda Bauer.
Dat de jury van de CWA een debuut bekroont is uitzonderlijk. Vooral als je weet dat George Pelecanos en S.J. Bolton, beiden sterke namen toch, ook op de shortlist stonden. Maar laat het meteen gezegd zijn: Belinda Bauer schreef met ‘Blacklands’ – in het Nederlands vertaald als ‘Rusteloos land’ - een schitterend debuut. Met de woorden van de jury: ‘beklijvende psychologische spanning die je in één ruk uitleest.’ Centraal in de roman staat Steven, een jongen van twaalf van wie twintig jaar geleden de kind-oom Billy verdween. Wellicht werd hij vermoord door een pedofiel. Stevens grootmoeder, de moeder van Billy, heeft het verlies nooit verwerkt, vit constant op haar dochter die haar frustraties dan weer afreageert op haar zoon Steven. Die wil koste wat het kost het lijk van Billy vinden en tracht ten einde raad in contact te komen met de vermoedelijke moordenaar. Het is er Steven vooral om te doen nog iets te maken van zijn leven als tiener en zijn moeder en grootmoeder met de verdwijning te verzoenen. ‘Rusteloos land’ is zowel het pakkende verhaal van een arme, disfunctionele familie als een fijngevoelige bildungsroman.
toegevoegd door PGCM | bewerkKnack (België), Fred Braekman (Jan 25, 2011)
 

» Andere auteurs toevoegen

AuteursnaamRolType auteurWerk?Status
Belinda Bauerprimaire auteuralle editiesberekend
Sjöblom, Sirkka-LiisaVertalerSecundaire auteursommige editiesbevestigd

Onderdeel van de reeks(en)

Je moet ingelogd zijn om Algemene Kennis te mogen bewerken.
Voor meer hulp zie de helppagina Algemene Kennis .
Gangbare titel
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Oorspronkelijke titel
Alternatieve titels
Oorspronkelijk jaar van uitgave
Mensen/Personages
Belangrijke plaatsen
Belangrijke gebeurtenissen
Verwante films
Motto
Opdracht
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
To my mother, who gave us everything and never thought it was enough.
Eerste woorden
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Exmoor dripped with dirty bracken, rough, colourless grass, prickly gorse and last year's heather, so black it looked as if wet fire had swept across the landscape, taking the trees with it and leaving the moor cold and exposed to face the winter unprotected.
Citaten
Hij had geen waargebeurde herinneringen aan zachte witte handdoeken of stoofpot, of aan zijn moeder die haar veilige warme armen om hem heen sloeg wanneer hij nat en koud was. Hij had wel talloze herinneringen aan haar terwijl ze zijn natte sokken ruw van zijn voeten stroopte, tekeerging over de viezigheid in de wasmand of zijn haar veel te wild afdroogde met een van hun nergens bij passende, dunne versleten handdoeken die 's avonds werden uitgehangen, maar de volgende ochtend altijd nog vochtig waren. Dat deed hem denken aan het smoezelige vloerkleed in de badkamer dat 's winters achter de wc altijd een vruchtbare bodem vormde voor enorme roodachtige schimmelbegroeiingen, alsof de buitenwereld langzaam hun huis binnensloop en het vulde met koude kruipende dingen.
Laatste woorden
(Klik om weer te geven. Waarschuwing: kan de inhoud verklappen.)
Ontwarringsbericht
Uitgevers redacteuren
Auteur van flaptekst/aanprijzing
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Oorspronkelijke taal
Gangbare DDC/MDS
Canonieke LCC

Verwijzingen naar dit werk in externe bronnen.

Wikipedia in het Engels (1)

Eighteen years ago, Billy Peters disappeared, and everyone in town believed he was murdered by serial killer Arnold Avery who admitted to killing six other children and burying them on the same desolate moor that surrounded Billy's village. But Billy's mother is convinced he's still alive, and her twelve-year-old grandson, Steven is determined to heal the cracks that gape between his nan, his mother, his brother and himself by bringing the family closure even if it means personally finding his uncle's corpse himself.

Geen bibliotheekbeschrijvingen gevonden.

Boekbeschrijving
Elke dag na school en in de weekenden, wanneer zijn vriendjes voetbalplaatjes ruilen, gaat de twaalfjarige Steven graven. Hij heeft een doel, een belangrijk doel. Als hij de botten van zijn oom Billy vindt, die op elfjarige leeftijd is verdwenen, zal zijn familie eindelijk rust hebben. Waarschijnlijk is Billy om het leven gebracht door een seriemoordenaar die nog vastzit. Steven is vastbesloten om de krakende kieren en stinkende wonden in zijn familie te dichten. Moedig schrijft hij de seriemoordenaar een brief, zonder zijn identiteit kenbaar te maken. Dan begint een kat-en-muisspel tussen een wanhopige jongen en een verveelde kindermoordenaar. Een heel gevaarlijk spel met grotere consequenties dan Steven ooit had kunnen voorzien...
Haiku samenvatting

Actuele discussies

Geen

Populaire omslagen

Snelkoppelingen

Waardering

Gemiddelde: (3.62)
0.5
1 6
1.5
2 21
2.5 8
3 70
3.5 40
4 104
4.5 14
5 39

Ben jij dit?

Word een LibraryThing Auteur.

 

Over | Contact | LibraryThing.com | Privacy/Voorwaarden | Help/Veelgestelde vragen | Blog | Winkel | APIs | TinyCat | Nagelaten Bibliotheken | Vroege Recensenten | Algemene kennis | 204,382,875 boeken! | Bovenbalk: Altijd zichtbaar