StartGroepenDiscussieMeerTijdgeest
Doorzoek de site
Onze site gebruikt cookies om diensten te leveren, prestaties te verbeteren, voor analyse en (indien je niet ingelogd bent) voor advertenties. Door LibraryThing te gebruiken erken je dat je onze Servicevoorwaarden en Privacybeleid gelezen en begrepen hebt. Je gebruik van de site en diensten is onderhevig aan dit beleid en deze voorwaarden.

Resultaten uit Google Boeken

Klik op een omslag om naar Google Boeken te gaan.

Elfenwinter : Roman door Bernhard Hennen
Bezig met laden...

Elfenwinter : Roman (origineel 2006; editie 2006)

door Bernhard Hennen

Reeksen: Trollkrieg (1), De elfen (2), Elfenzyklus (2)

LedenBesprekingenPopulariteitGemiddelde beoordelingAanhalingen
2367114,003 (4.1)3
Über hunderttausend verkaufte Exemplare, monatelang auf der Spiegel-Bestsellerliste: Bernhard Hennens "Die Elfen" war der in Deutschland erfolgreichste Fantasy-Roman seit Jahren. Mit "Elfenwinter" kehrt er zurück in die Welt der geheimnisvollsten Geschöpfe, die es je gegeben hat. Dies ist die definitive Geschichte über ein Volk, das aus dem Mythenschatz der Menschheit nicht wegzudenken ist - unentbehrlich für jeden "Herr-der-Ringe"-Leser.… (meer)
Lid:Element-Kunst
Titel:Elfenwinter : Roman
Auteurs:Bernhard Hennen
Info:München : Heyne, 2006.
Verzamelingen:Jouw bibliotheek
Waardering:
Trefwoorden:Geen

Informatie over het werk

Elfenwinter door Bernhard Hennen (Author) (2006)

Geen
Bezig met laden...

Meld je aan bij LibraryThing om erachter te komen of je dit boek goed zult vinden.

Op dit moment geen Discussie gesprekken over dit boek.

» Zie ook 3 vermeldingen

Engels (3)  Nederlands (2)  Duits (2)  Alle talen (7)
Toon 2 van 2
Als iemand een leesdagboek bijhoudt over De elfen van Bernhard Hennen, dan is mijn interesse weer gewekt om verder te lezen in deel 2 Elfenwinter. En ik ben zeker niet teleurgesteld in dit boek. Het begint spannend en vooral de gedeeltes die zich afspelen in de mensenwereld vind ik erg leuk om te lezen. De gevechten duren wat mij betreft wat te lang, maar het einde van dit boek is top. Met veel plezier gelezen dus.. en al gelijk door in deel 3 ( )
  connie53 | Jun 27, 2011 |
De Duitse historicus Bernard Hennen vestigde zijn naam als fantasy-auteur met 'De elfen' (2008)*. In 'Elfenwinter' keert hij terug naar de 'Alfenmark', woonplaats van het bijzondere mensachtige volk. Het verhaal begint meteen met een hoop actie: er wordt een moordaanslag beraamd op de eeuwenoude elfenvorstin Emerelle, die maar ternauwernood kan worden verijdeld. Was het een samenzweerderige elf of waren het de aartsvijanden, de wrede trollen? De bewusteloze elfenvorstin wordt door een paar trouwe dienaren gered en veilig via een geheime poort naar de mensenwereld gebracht. Daar woont Alfadas, een mens, die ooit opgroeide tussen de elfen en nu maar moeilijk zijn draai kan vinden in de mensenwereld, waar men hem respecteert, maar tegelijkertijd raar vindt. Alfadas organiseert een mensenleger en samen met de elfen trekt hij op tegen de trollen. Dat levert een uitermate spannend fantasyverhaal op vol strijd, intriges en tovenarij, dat helder wordt verteld (niet te veel verschillende personages en locaties die worden afgewisseld) en dat daardoor leest als een trein. De belegering van de elfenburcht door de trollen doet denken aan Tolkien, maar is toch net anders door details als setting en personages. 'Elfenwinter' is een van de beste fantasy-romans van de afgelopen tijd.
  Juliette2701 | Nov 11, 2009 |
Toon 2 van 2
geen besprekingen | voeg een bespreking toe

» Andere auteurs toevoegen (13 mogelijk)

AuteursnaamRolType auteurWerk?Status
Hennen, BernhardAuteurprimaire auteuralle editiesbevestigd
Schütz, NeleOmslagontwerperSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Schulz, DirkIllustratorSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Welply, MichaelArtiest omslagafbeeldingSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Je moet ingelogd zijn om Algemene Kennis te mogen bewerken.
Voor meer hulp zie de helppagina Algemene Kennis .
Gangbare titel
Oorspronkelijke titel
Alternatieve titels
Oorspronkelijk jaar van uitgave
Mensen/Personages
Belangrijke plaatsen
Informatie afkomstig uit de Duitse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Belangrijke gebeurtenissen
Verwante films
Motto
'Waar gaan we dan naartoe?'
'Altijd naar huis.'

NOVALIS
Opdracht
Voor Menekse en Melike,
mijn thuis
Eerste woorden
'Ze zullen proberen de koningin te doden.'
Citaten
Laatste woorden
Ontwarringsbericht
Uitgevers redacteuren
Auteur van flaptekst/aanprijzing
Informatie afkomstig uit de Duitse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Oorspronkelijke taal
Informatie afkomstig uit de Duitse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Gangbare DDC/MDS
Canonieke LCC

Verwijzingen naar dit werk in externe bronnen.

Wikipedia in het Engels

Geen

Über hunderttausend verkaufte Exemplare, monatelang auf der Spiegel-Bestsellerliste: Bernhard Hennens "Die Elfen" war der in Deutschland erfolgreichste Fantasy-Roman seit Jahren. Mit "Elfenwinter" kehrt er zurück in die Welt der geheimnisvollsten Geschöpfe, die es je gegeben hat. Dies ist die definitive Geschichte über ein Volk, das aus dem Mythenschatz der Menschheit nicht wegzudenken ist - unentbehrlich für jeden "Herr-der-Ringe"-Leser.

Geen bibliotheekbeschrijvingen gevonden.

Boekbeschrijving
Twee moordaanslagen heeft elfenvorstin Emerelle overleefd. Nu staat het lichtfeest voor de deur, waaraan alle elfenstammen gewoontegetrouw deelnemen.

Ollowain, bevelhebber van de lijfwacht van de vorstin, raadt Emerelle ten stelligste af het lichtfeest bij te wonen. Hij is er namelijk van overtuigd dat de opdrachtgever van de moordaanslagen zich onder de feestgangers bevindt.

In zijn wanhoop verzekert Ollowain zich van de hulp van Silwyna, een elfenvouw van de stam van de Maurawan. Zij heeft een geheimzinnig verleden, maar is uiterst trefzeker met de boog. Als een pijl de elfenvorstin op een haar na mist, heeft het er alles van weg dat Silwyna een dubbelrol speelt.

Is dat zo? Voorlopig is alleen zeker dat de gebeurtenissen de wereld van mens, trol en elf met dramatische gevolgen voor alle volkeren op zijn kop zetten...
Haiku samenvatting

Actuele discussies

Geen

Populaire omslagen

Snelkoppelingen

Waardering

Gemiddelde: (4.1)
0.5
1
1.5
2 1
2.5
3 9
3.5 2
4 26
4.5 3
5 16

Ben jij dit?

Word een LibraryThing Auteur.

 

Over | Contact | LibraryThing.com | Privacy/Voorwaarden | Help/Veelgestelde vragen | Blog | Winkel | APIs | TinyCat | Nagelaten Bibliotheken | Vroege Recensenten | Algemene kennis | 204,980,962 boeken! | Bovenbalk: Altijd zichtbaar