StartGroepenDiscussieMeerTijdgeest
Doorzoek de site
Onze site gebruikt cookies om diensten te leveren, prestaties te verbeteren, voor analyse en (indien je niet ingelogd bent) voor advertenties. Door LibraryThing te gebruiken erken je dat je onze Servicevoorwaarden en Privacybeleid gelezen en begrepen hebt. Je gebruik van de site en diensten is onderhevig aan dit beleid en deze voorwaarden.

Resultaten uit Google Boeken

Klik op een omslag om naar Google Boeken te gaan.

The Complaints: From the iconic #1…
Bezig met laden...

The Complaints: From the iconic #1 bestselling author of A SONG FOR THE DARK TIMES (origineel 2009; editie 2010)

door Ian Rankin (Auteur)

Reeksen: Malcolm Fox (1)

LedenBesprekingenPopulariteitGemiddelde beoordelingAanhalingen
1,7167610,140 (3.74)103
Nobody likes The Complaints--they're the cops who investigate other cops. It's a department known within the force as "The Dark Side," and it's where Malcolm Fox works. His new case: investigate a cop named Jamie Breck. As Fox takes on the job, he learns that there's more to Breck than anyone thinks--dangerous knowledge, especially when a vicious murder takes place far too close to home.… (meer)
Lid:slinks
Titel:The Complaints: From the iconic #1 bestselling author of A SONG FOR THE DARK TIMES
Auteurs:Ian Rankin (Auteur)
Info:Orion (2010), 496 pages
Verzamelingen:Jouw bibliotheek
Waardering:
Trefwoorden:Geen

Informatie over het werk

Interne zaken door Ian Rankin (2009)

Bezig met laden...

Meld je aan bij LibraryThing om erachter te komen of je dit boek goed zult vinden.

Op dit moment geen Discussie gesprekken over dit boek.

» Zie ook 103 vermeldingen

Engels (70)  Nederlands (3)  Spaans (1)  Italiaans (1)  Zweeds (1)  Alle talen (76)
Toon 3 van 3
Weer een boek van Rankin dat je eigenlijk niet wilt wegleggen. Dat kan ook bijna niet omdat het plot heel ingewikkeld is (totdat je aan het eind hoort hoe het eigenlijk allemaal zit). Fox werkt bij "The Complaints", de afdeling die onderzoek doet naar agenten die in de fout zijn gegaan. Maar dan wordt zijn zwager vermoord en krijgt hij verwijten dat hij zich met het onderzoek bemoeit, en plotseling zit hij thuis, omdat hij zelf in de fout zou zijn gegaan. Ook een agent van een ander bureau, met wie hij net kennis heeft gemaakt, overkomt dat. Samen proberen ze er achter te komen hoe het allemaal precies zit. Een mooie inkijk in hoe het in de onderwereld toegaat, met geld in spierkracht...
  wannabook08 | May 8, 2020 |
Ian Rankin heeft inspecteur John Rebus ten grave gedragen. Het boterde de laatste tijd niet meer zo goed tussen de norse en cynische inspecteur en de schrijver. Nu is een nieuw personage uit de pen van Rankin gekomen, inspecteur Malcolm Fox, werkzaam op de afdeling Interne Zaken en Ongepast Gedrag. Een afdeling die zich bezig houdt met onderzoek naar corrupte en racistische politiemensen en dus niet bepaald geliefd bij het korps.

Malcolm Fox en zijn collega´s hebben zou juist Glen Heaton ontmaskerd, een politieman die nauwe contacten onderhield met de grote criminelen van Edinburg als het team wordt gezet op een onderzoek naar de handel en wandel van politieman Jamie Breck die verdacht wordt van pedofilie.

Fox heeft in zijn priveleven te maken met een alcoholistische zus Jude die samenwoont met een man die nogal geweldadig is en daarnaast baart de situatie van zijn vader, die in een verzorgingstehuis zit hem grote zorgen. Wanneer de zwager wordt vermoord en Jamie Breck met onderzoek wordt belast, ontstaan er voor Malcolm Fox problemen die uiteindelijk leiden tot zijn schorsing en die van Breck.

Het is niet eenvoudig om na 19 uiterst succesvolle misdaadromans met John Rebus in de hoofdrol een ander personage te creëren en die ook nog eens overtuigend te presenteren. Ian Rankin is daar bijzonder goed in geslaagd en dat bewijst eens te meer zijn grote kwaliteiten als schrijver. Fox voert ons mee in een wereld van onderlinge animositeit, machtsspelletjes, corruptie bij de politie en de plaastelijke politiek, misdadigers die zich door niets laten stoppen maar ook een wereld met compassie en lostverbondenheid voor de eigen familie, hoe onhandig Fox daar soms ook mee omgaat. Interne zaken is een boeiende misdaadroman die ongetwijfeld gevolgd zal worden door meer verhalen over Malcolm Fox en zijn team. ( )
  eagleye50 | May 26, 2011 |
Heb vanmorge vroeg Interne Zaken uitgelezen, en ik heb genoten van het boek. Lang geleden heb ik ook eens een boek gelezen van deze schrijver, de rechtelozen, en dat was een Rebus boek, Nou daar vond ik geen doorkomen aan.
Maar met Interne zaken en de kennismaking met Malcolm Fox gaat Rankin een heel andere weg in. We maken kennis met zijn zus Jude die allerlei drank en relatie problemen heeft, maar ook met de vader van Malcolm(Foxy) die in een verzorgings huis zit. De familie perikelen spelen een grote rol in het leven van Foxy.
Maar ook Interne Zaken, de laagste van het laagste gedeelte van het korps, de zg matennaaiers. En als er dan van alles gebeurt en Foxy de zwarte Piet krijgt toegespeelt en samen met een collega geschorst wordt, dan pas komt het boek echt goed op gang en krijgen we te maken met corruptie, ook in de politiewereld, maar ook met gemeente en woning corporaties. Dan wordt er een stukje van de sluier opgeligt van hoe het net moet.
Dit is een menselijke thriller, die heel subtiel wordt opgebouwd, en waar alle menselijke aspecten zo goed worden uitgewerkt dat je echt meeleeft met Foxy en je ook kunt verpaatsen in zijn persoon..4sterren. ( )
  justine.m | Sep 27, 2010 |
Toon 3 van 3
Ian Rankin is very good. But one question dances in front of me every time I open his latest novel: Is he that much better than everyone else? His sales, reviews, honours and reputation suggest that he is. Can it be possible? This year's novel, The Complaints, is set in Edinburgh, as usual, but has a new character, who looks a fair bet for a series. He shares much with John Rebus, who lived in real time and so retired after about 18 novels. Like Rebus, Malcolm Fox is divorced, depressed, decent and devoted to alcohol..... If the point of crime fiction is to make you think while entertaining you – and I believe it is – then Ian Rankin definitely does it better than most.
toegevoegd door vancouverdeb | bewerkThe Globe and Mail, N.J. Cooper (Sep 11, 2009)
 
The Complaints is the second Ian Rankin novel since John Rebus retired in Exit Music, and readers who are still suffering from Rebus deprivation are likely to be heartened by the arrival of a cop who shows every sign of being as eminently suitable as his successor. The two men have little in common except integrity and a dogged determination to get the job done. Inspector Malcolm Fox is teetotal in a hard-drinking world, a cop who wears unfashionable braces without embarrassment because they are the most effective way of holding up his trousers, who is described by a boss as "a bear of a man", slow but steady, and only occasionally to be feared....Fox is so fully realised and interesting a character, his job in "the complaints" so fraught with fascinating possibilities, that we can surely hope to meet him again. And somewhere in Edinburgh is John Rebus, retired, but for Ian Rankin readers very much alive

 

» Andere auteurs toevoegen (12 mogelijk)

AuteursnaamRolType auteurWerk?Status
Ian Rankinprimaire auteuralle editiesberekend
Forbes, PeterVertellerSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Gräbener-Müller, JulianeÜbersetzerSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Martín, FranciscoVertalerSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Martín Arribas, FranciscoVertalerSecundaire auteursommige editiesbevestigd

Onderdeel van de reeks(en)

Je moet ingelogd zijn om Algemene Kennis te mogen bewerken.
Voor meer hulp zie de helppagina Algemene Kennis .
Gangbare titel
Oorspronkelijke titel
Alternatieve titels
Oorspronkelijk jaar van uitgave
Mensen/Personages
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Belangrijke plaatsen
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Belangrijke gebeurtenissen
Verwante films
Motto
Opdracht
Eerste woorden
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
There was a smattering of applause as Malcolm Fox entered the room.
Citaten
Laatste woorden
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
(Klik om weer te geven. Waarschuwing: kan de inhoud verklappen.)
Ontwarringsbericht
Uitgevers redacteuren
Auteur van flaptekst/aanprijzing
Oorspronkelijke taal
Gangbare DDC/MDS
Canonieke LCC

Verwijzingen naar dit werk in externe bronnen.

Wikipedia in het Engels (2)

Nobody likes The Complaints--they're the cops who investigate other cops. It's a department known within the force as "The Dark Side," and it's where Malcolm Fox works. His new case: investigate a cop named Jamie Breck. As Fox takes on the job, he learns that there's more to Breck than anyone thinks--dangerous knowledge, especially when a vicious murder takes place far too close to home.

Geen bibliotheekbeschrijvingen gevonden.

Boekbeschrijving
Haiku samenvatting

Actuele discussies

Geen

Populaire omslagen

Snelkoppelingen

Waardering

Gemiddelde: (3.74)
0.5
1 1
1.5
2 15
2.5 9
3 95
3.5 43
4 197
4.5 19
5 44

Ben jij dit?

Word een LibraryThing Auteur.

 

Over | Contact | LibraryThing.com | Privacy/Voorwaarden | Help/Veelgestelde vragen | Blog | Winkel | APIs | TinyCat | Nagelaten Bibliotheken | Vroege Recensenten | Algemene kennis | 205,176,941 boeken! | Bovenbalk: Altijd zichtbaar