StartGroepenDiscussieMeerTijdgeest
Doorzoek de site
Onze site gebruikt cookies om diensten te leveren, prestaties te verbeteren, voor analyse en (indien je niet ingelogd bent) voor advertenties. Door LibraryThing te gebruiken erken je dat je onze Servicevoorwaarden en Privacybeleid gelezen en begrepen hebt. Je gebruik van de site en diensten is onderhevig aan dit beleid en deze voorwaarden.

Resultaten uit Google Boeken

Klik op een omslag om naar Google Boeken te gaan.

Bezig met laden...

Maskarna på Carmine Street (2009)

door Håkan Nesser

LedenBesprekingenPopulariteitGemiddelde beoordelingAanhalingen
1876144,118 (3.37)3
Na de ontvoering van hun dochtertje verhuist een Zweeds echtpaar naar New York, waar hij probeert te accepteren dat ze dood is en zij beweert dat ze nog leeft.
Geen
Bezig met laden...

Meld je aan bij LibraryThing om erachter te komen of je dit boek goed zult vinden.

Op dit moment geen Discussie gesprekken over dit boek.

» Zie ook 3 vermeldingen

Duits (3)  Nederlands (2)  Zweeds (1)  Alle talen (6)
Toon 2 van 2
De kleine Sarah is verdwenen onder de ogen van haar vader. Alles wat haar ouders weten, is dat zij is meegenomen door een man van middelbare leeftijd met een groenige auto. Sarah is het dochtertje van schrijver Erik Steinbeck en beeldend kunstenaar Winnie Mason. Voor beide ouders krijgt het leven iets ondraaglijks en om daaraan te ontsnappen verhuizen ze vanuit Europa naar New York. Daar probeert Erik te schrijven over wat hem en Winnie is overkomen. Zoals we van de Zweedse auteur gewend zijn, is de sfeertekening perfect. De lezer zweeft mee op de onzekerheden van Erik en het vreemde gedrag van Winnie en wordt deelgenoot van de tragiek die deze mensen overkomt. Dan beweert Winnie dat Sarah nog leeft, maar ze wil er verder niet over praten. Wat maakt dat Winnie gelooft dat Sarah nog in leven is? En wat is er eigenlijk met Sarah gebeurd? En waarom besluit Winnie op een dag te vertrekken? De antwoorden hierop zouden het verloop van het knap geconstrueerde verhaal in dit prachtige boek verraden. Dit is niet Nessers eerste boek, maar wel een van zijn beste. Een parel in de spannende literatuur!
  leestgraag | Feb 23, 2014 |
Erik Steinbeck is een schrijver die al een aantal jaren geen boeken meer heeft geschreven. Zijn vrouw Winnie Mason is schilderes. Zij hebben een dochtertje Sarah. Als Sarah vier jaar oud is wordt zij ontvoerd door een man met een groene Audi. Erik ziet het gebeuren. Vanuit het keukenraam ziet hij Sarah met de ontvoerder praten en als Erik naar buiten rent om Sarah te waarschuwen is hij al te laat. De auto is verdwenen en Sarah is vanaf dat moment spoorloos.

Na anderhalf jaar is Sarah nog steeds niet gevonden en Erik en Winnie besluiten te verhuzien naar New York. Hij is ervan overtuigd dat Sarah dood is terwijl Winnie denkt dat zij nog steeds in leven is. De gebeurtenissen trekken een zware wissel op hun huwelijk. In New York huren zij een appartement aan Carmine Street en, vervreemd als zij van elkaar zijn, gaan zij ieder hun eigen gang. Winnie blijft geloven dat Sarah nog steeds leeft.

Het boek begint met een van de mooiste en krachtigste openingszinnen die ik ooit gelezen heb: We kwamen naar New York met vier volle koffers en twee lege harten. Het is het begin van een beklemmend verhaal, dat wordt verteld vanuit de belevingswereld van Erik. Scherp analyseert hij de gebeurtenissen in zijn leven en huwelijk die ertoe hebben geleid dat zij nu in New York zijn. Het geluk in hun huwelijk, het succes in hun beroep, de blijdschap bij de geboorte van Sarah, de paniek na haar ontvoering, de hoop bij Winnie dat Sarah nog steeds leeft, Erik's gelatenheid en acceptatie van Sarah's vermeende dood, al deze emoties en gevoelens worden door de fraaie schrijfstijl van Håkan Nesser bijna tastbaar. Zijn observaties van de metropool New York en de mensen die hij er ontmoet zijn prachtig. Het boek begint als een roman maar verandert door een reeks van gebeurtenissen in een echte misdaadroman met een spannende en onverwachte ontknoping. De gevoelens van Winnie dat Sarah nog steeds in leven is, baseert zij op een aantal ongrijpbare bijna mystieke ervaringen. Het verhaal wordt hierdoor echter niet zweverig maar blijft stevig in de realiteit verankerd.

De stilte na Sarah is een beklemmende en ontroerende misdaadroman waarin Håkan Nesser met zijn schitterend en indringend proza laat zien dat hij een van Zwedens beste misdaadauteurs is. Dit boek en bijvoorbeeld ook zijn boek De zomer van Kim Novak, zijn juweeltjes en een ultiem leesgenot. ( )
  eagleye50 | Dec 31, 2012 |
Toon 2 van 2
geen besprekingen | voeg een bespreking toe
Je moet ingelogd zijn om Algemene Kennis te mogen bewerken.
Voor meer hulp zie de helppagina Algemene Kennis .
Gangbare titel
Informatie afkomstig uit de Duitse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Oorspronkelijke titel
Alternatieve titels
Oorspronkelijk jaar van uitgave
Mensen/Personages
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Belangrijke plaatsen
Informatie afkomstig uit de Duitse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Belangrijke gebeurtenissen
Verwante films
Motto
Opdracht
Eerste woorden
Informatie afkomstig uit de Duitse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Mit vier vollgepackten Koffern und zwei leeren Herzen kamen wir nach New York.
Citaten
Laatste woorden
Informatie afkomstig uit de Duitse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Ontwarringsbericht
Uitgevers redacteuren
Auteur van flaptekst/aanprijzing
Oorspronkelijke taal
Gangbare DDC/MDS
Canonieke LCC

Verwijzingen naar dit werk in externe bronnen.

Wikipedia in het Engels

Geen

Na de ontvoering van hun dochtertje verhuist een Zweeds echtpaar naar New York, waar hij probeert te accepteren dat ze dood is en zij beweert dat ze nog leeft.

Geen bibliotheekbeschrijvingen gevonden.

Boekbeschrijving
Haiku samenvatting

Actuele discussies

Geen

Populaire omslagen

Snelkoppelingen

Waardering

Gemiddelde: (3.37)
0.5 1
1 1
1.5
2 2
2.5 2
3 17
3.5 8
4 8
4.5
5 6

Ben jij dit?

Word een LibraryThing Auteur.

 

Over | Contact | LibraryThing.com | Privacy/Voorwaarden | Help/Veelgestelde vragen | Blog | Winkel | APIs | TinyCat | Nagelaten Bibliotheken | Vroege Recensenten | Algemene kennis | 202,646,992 boeken! | Bovenbalk: Altijd zichtbaar