StartGroepenDiscussieMeerTijdgeest
Doorzoek de site
Onze site gebruikt cookies om diensten te leveren, prestaties te verbeteren, voor analyse en (indien je niet ingelogd bent) voor advertenties. Door LibraryThing te gebruiken erken je dat je onze Servicevoorwaarden en Privacybeleid gelezen en begrepen hebt. Je gebruik van de site en diensten is onderhevig aan dit beleid en deze voorwaarden.

Resultaten uit Google Boeken

Klik op een omslag om naar Google Boeken te gaan.

Nomad: From Islam to America: A Personal…
Bezig met laden...

Nomad: From Islam to America: A Personal Journey Through the Clash of Civilizations (origineel 2010; editie 2011)

door Ayaan Hirsi Ali

LedenBesprekingenPopulariteitGemiddelde beoordelingAanhalingen
7012932,673 (3.83)29
Hirsi Ali tells of coming to America to build a new life, an ocean away from the death threats made to her by European Islamists, the strife she witnessed, and the inner conflict she suffered. She calls on key institutions of the West--including universities, the feminist movement, and the Christian churches--to enact specific, innovative remedies that would help other Muslim immigrants to overcome the challenges she has experienced and to resist the fatal allure of fundamentalism and terrorism.… (meer)
Lid:asmirnov
Titel:Nomad: From Islam to America: A Personal Journey Through the Clash of Civilizations
Auteurs:Ayaan Hirsi Ali
Info:Atria Books (2011), Edition: Reprint, Paperback, 320 pages
Verzamelingen:Jouw bibliotheek
Waardering:****
Trefwoorden:Geen

Informatie over het werk

Nomade door Ayaan Hirsi Ali (2010)

Bezig met laden...

Meld je aan bij LibraryThing om erachter te komen of je dit boek goed zult vinden.

Op dit moment geen Discussie gesprekken over dit boek.

» Zie ook 29 vermeldingen

Engels (26)  Nederlands (2)  Alle talen (28)
Toon 2 van 2
Er is een samenzwering gaande om de religieuze motivatie van moordenaars als Mohamed Bouyeri en de Amerikaanse legerpsychiater Nidal Malik Hassan te verzwijgen. Dat gebeurt omdat inlichtingendiensten moslimagenten nodig hebben om te infiltreren in radicale islamitische groepen. Als de islam verantwoordelijk wordt gehouden voor de moorden, wordt dat lastig en daarom is het officieel beleid daar zo min mogelijk aandacht aan te besteden.
Aldus Ayaan Hirsi Ali in haar nieuwe boek Nomade, het vervolg op Mijn vrijheid.

Zie mijn bespreking op www.boekenstrijd.nl ( )
  boekenstrijd | Sep 11, 2010 |
'Van over de hele wereld hebben lezers van Mijn vrijheid mij enorm gesteund en geïnspireerd. Maar ze hebben me ook een aantal vragen gesteld die ik niet in dat boek heb behandeld. Ze vroegen naar de rest van mijn familie. Ze vroegen naar de ervaring van andere moslimvrouwen. Keer op keer werd me de vraag gesteld: Hoe typerend was jouw ervaring? In hoeverre ben jij representatief? Nomade beantwoordt die vraag. Het boek gaat niet alleen over mijn leven als zwerver in het Westen. Het gaat ook over het leven van de vele immigranten die naar het Westen komen; de filosofische en heel reële problemen van mensen, met name vrouwen, die in een hermetisch gesloten traditionele moslimcultuur leven, binnen een volstrekt open cultuur. Het gaat over hoe islamitische idealen botsen met Westerse idealen. Het gaat over de botsing van beschavingen die ikzelf en miljoenen anderen hebben doorgemaakt en nog steeds doormaken.'

In Nomade gaat Ayaan Hirsi Ali verder waar ze in Mijn vrijheid was gebleven. Ze laat de waan achter zich dat ze een thuis heeft gevonden in Nederland, en trekt naar Amerika, opnieuw een nomade. Onderwijl beschrijft ze haar wortels en haar ontworteling, haar jeugd en familie. Ze vertelt schokkende en ontroerende verhalen over haar moeder en grootmoeder, broer en halfzusjes, neven en nichten, en mannen en vrouwen voor wie zij tolkte in Nederland.

Aan de hand van die verhalen signaleert ze drie aspecten die verantwoordelijk zijn voor de botsing van islam met het Westen: seks, geld en geweld. Ze roept westerse feministen, humanisten en christenen op zich te verenigen teneinde het lot van moslimvrouwen te verbeteren en de radicalisering onder jongeren te bestrijden. Ze draagt suggesties aan voor verbetering van de integratie, voor de bevrijding van moslimvrouwen en ter bestrijding van de radicalisering.

Nomade is een hecht betoog en tegelijk een meeslepend verhaal, geschreven met passie en met een flinke dosis wrange humor. Ayaan Hirsi Ali neemt de lezer mee op een spannende tijdreis, van de archaïsche tijden van een clancultuur naar onze huidige tijd en de moderne, liberale samenlevingen in het Westen, waarin zij de achtergronden beschrijft en oplossingen zoekt voor een van de grootste problemen van onze tijd: de botsing tussen de westerse samenlevingen en de islam.
1 stem Documentatie | Mar 16, 2010 |
Toon 2 van 2
As a work of impassioned zealotry, Nomad is an excellent read. It is a book that never hesitates to stand up for the Enlightenment and to proclaim that “West is Best.” As a manifesto for individual freedom it is powerfully subversive, appealing to wives, daughters, and sisters to abandon the tyranny of custom, to throw off the patriarchal yoke. But it offers no plausible avenues for religious reform within Islam.
 
Je moet ingelogd zijn om Algemene Kennis te mogen bewerken.
Voor meer hulp zie de helppagina Algemene Kennis .
Gangbare titel
Oorspronkelijke titel
Alternatieve titels
Oorspronkelijk jaar van uitgave
Mensen/Personages
Belangrijke plaatsen
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Belangrijke gebeurtenissen
Verwante films
Motto
Opdracht
Eerste woorden
Citaten
Laatste woorden
Ontwarringsbericht
Uitgevers redacteuren
Auteur van flaptekst/aanprijzing
Oorspronkelijke taal
Gangbare DDC/MDS
Canonieke LCC
Hirsi Ali tells of coming to America to build a new life, an ocean away from the death threats made to her by European Islamists, the strife she witnessed, and the inner conflict she suffered. She calls on key institutions of the West--including universities, the feminist movement, and the Christian churches--to enact specific, innovative remedies that would help other Muslim immigrants to overcome the challenges she has experienced and to resist the fatal allure of fundamentalism and terrorism.

Geen bibliotheekbeschrijvingen gevonden.

Boekbeschrijving
De Standaard 20-21.3.2010 p 41-43 - interview met schrijfster nav verschijnen boek
Haiku samenvatting

Actuele discussies

Geen

Populaire omslagen

Snelkoppelingen

Waardering

Gemiddelde: (3.83)
0.5
1 1
1.5
2 6
2.5 2
3 26
3.5 6
4 53
4.5 7
5 22

Ben jij dit?

Word een LibraryThing Auteur.

 

Over | Contact | LibraryThing.com | Privacy/Voorwaarden | Help/Veelgestelde vragen | Blog | Winkel | APIs | TinyCat | Nagelaten Bibliotheken | Vroege Recensenten | Algemene kennis | 205,188,531 boeken! | Bovenbalk: Altijd zichtbaar