StartGroepenDiscussieMeerTijdgeest
Doorzoek de site
Onze site gebruikt cookies om diensten te leveren, prestaties te verbeteren, voor analyse en (indien je niet ingelogd bent) voor advertenties. Door LibraryThing te gebruiken erken je dat je onze Servicevoorwaarden en Privacybeleid gelezen en begrepen hebt. Je gebruik van de site en diensten is onderhevig aan dit beleid en deze voorwaarden.

Resultaten uit Google Boeken

Klik op een omslag om naar Google Boeken te gaan.

Bezig met laden...

Elfenkoningin (2009)

door Bernhard Hennen

Reeksen: Trollkrieg (3), De elfen (5), Elfenzyklus (8)

LedenBesprekingenPopulariteitGemiddelde beoordelingAanhalingen
1103247,277 (4)1
In een laatste confrontatie met de trollen begint elfenkoningin Emerelle aan de zwaarste opgave in haar lange leven. Ze heeft maar één doel voor ogen: Ollowain vinden. En wee degene die haar de weg verspert...
Geen
Bezig met laden...

Meld je aan bij LibraryThing om erachter te komen of je dit boek goed zult vinden.

Op dit moment geen Discussie gesprekken over dit boek.

» Zie ook 1 vermelding

Engels (2)  Duits (1)  Alle talen (3)
Toon 3 van 3
Ik geef dit boek 4 sterren ondanks het wel erg open einde. Wat losse draadjes oke, maar dit verhaal is nog niet misschien afgelopen. Het is naar mijn mening wel het beste boek van de serie qua meeleven met het verhaal en qua tempo van lezen. Toch wel een aanrader voor degenen die zich door het eerste deel heen kunnen worstelen. ( )
  weaver-of-dreams | Aug 1, 2023 |
En zo kwam er een einde aan deze serie. Heb me er af en toe door heen moeten worstelen. Veel van de gebeurtenissen waren in de loop van het verhaal al vaker voorgekomen. Toch 5 sterren. ( )
  EdwinKort | Oct 18, 2019 |
Die Elfenkönigin bringt die in Elfenlicht begonnene Geschichte zum Abschluss. Die Kämpfe sind vorbei, die Trolle herrschen - die Wiederwahl des Königs steht bevor. Emerelles Charakter erhält dunklere Züge, und Ollowain entsteht neu. Beide sind auf der Suche nach sich selbst - und die Trolle auf der Suche nach ihnen, da Emerelles auftauchen bei der Wahl die Herrschaft der Trolle gefährden kann. Die Kobolde sind weiter auf der Suche nach der Macht - am Ende aber ergibt sich alles so, wie es nach dem ersten, umfassenden Elfenband schon beschrieben war. Aber schließlich ist ja der Weg das Ziel - und hier gelingt es Hennen wieder, eine abwechslungsreiche Geschichte zu schreiben. War der zweite Band stark auf Ollowain konzentriert, so steht bei diesem Band wieder Emerelle im Mittelpunkt. Ollowains Schicksal wird zwar erläutert, bietet aber auch die Möglichkeit, es in einer Fortsetzung nochmal aufzugreifen. Denn ganz abgeschlossen ist seine Entwicklung am Ende dieses Bandes nicht. ( )
  ahzim | Aug 20, 2010 |
Toon 3 van 3
geen besprekingen | voeg een bespreking toe

Onderdeel van de reeks(en)

Onderdeel van de uitgeversreeks(en)

Je moet ingelogd zijn om Algemene Kennis te mogen bewerken.
Voor meer hulp zie de helppagina Algemene Kennis .
Gangbare titel
Oorspronkelijke titel
Alternatieve titels
Oorspronkelijk jaar van uitgave
Mensen/Personages
Belangrijke plaatsen
Belangrijke gebeurtenissen
Verwante films
Motto
Opdracht
Voor de roos in de winter.
Eerste woorden
Waarschijnlijk ben ik de enige elf die ooit bijna door een sneeuwhaas is gedood.
Citaten
De gevaarlijkste wereldbeschouwing is de wereldbeschouwing van diegenen die de wereld nooit hebben aanschouwd.
Alexander von Humboldt
Laatste woorden
Ontwarringsbericht
Uitgevers redacteuren
Auteur van flaptekst/aanprijzing
Oorspronkelijke taal
Informatie afkomstig uit de Duitse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Gangbare DDC/MDS
Canonieke LCC

Verwijzingen naar dit werk in externe bronnen.

Wikipedia in het Engels

Geen

In een laatste confrontatie met de trollen begint elfenkoningin Emerelle aan de zwaarste opgave in haar lange leven. Ze heeft maar één doel voor ogen: Ollowain vinden. En wee degene die haar de weg verspert...

Geen bibliotheekbeschrijvingen gevonden.

Boekbeschrijving
Verdreven van haar troon vlucht elfenkoningin Emerelle naar de wildernis van de verschroeide landen, een streek van Alfenmark die werd verwoest tijdens de drakenoorlogen.

Wanhopig op zoek naar antwoord op haar vragen, raadpleegt ze het Orakel van de Jadetuinen, een machtige sjamaan die de drakenadem beschermt. De uitspraak van de Ouden die het orakel doorgeeft, is raadselachtig, maar Emerelle maakt eruit op dat niet alle elfen haar wereld hebben verlaten. En zo begint ze aan een speurtocht naar de achtergebleven leden van het volk van de Schepper.

Ze wordt op de hielen gezeten door de huurmoordenaars van de jonge trollenkoning Gilmark, die vreest dat Emerelle met haar invloed en macht de troon op de trollen zal heroveren. Gelukkig is hij er ook nog, zwaardmeester Ollowain, die met Emerelle afreist naar het ijzige Noorden om voorgoed een eind te maken aan de heerschappij van de trollen.
Haiku samenvatting

Actuele discussies

Geen

Populaire omslagen

Snelkoppelingen

Waardering

Gemiddelde: (4)
0.5
1
1.5
2
2.5
3 6
3.5 1
4 7
4.5 3
5 5

Ben jij dit?

Word een LibraryThing Auteur.

 

Over | Contact | LibraryThing.com | Privacy/Voorwaarden | Help/Veelgestelde vragen | Blog | Winkel | APIs | TinyCat | Nagelaten Bibliotheken | Vroege Recensenten | Algemene kennis | 204,449,027 boeken! | Bovenbalk: Altijd zichtbaar