StartGroepenDiscussieMeerTijdgeest
Doorzoek de site
Onze site gebruikt cookies om diensten te leveren, prestaties te verbeteren, voor analyse en (indien je niet ingelogd bent) voor advertenties. Door LibraryThing te gebruiken erken je dat je onze Servicevoorwaarden en Privacybeleid gelezen en begrepen hebt. Je gebruik van de site en diensten is onderhevig aan dit beleid en deze voorwaarden.

Resultaten uit Google Boeken

Klik op een omslag om naar Google Boeken te gaan.

Bezig met laden...

Die laatste zomer (2009)

door Tatiana de Rosnay

Andere auteurs: Zie de sectie andere auteurs.

LedenBesprekingenPopulariteitGemiddelde beoordelingAanhalingen
1,7308110,001 (3.37)33
Als een door zijn vrouw verlaten architect met twee lastige puberkinderen met zijn zuster de plaats aan de westkust van Frankrijk bezoekt, waar zij in hun jeugd hun vakanties doorbrachten, komen veel herinneringen boven..
Bezig met laden...

Meld je aan bij LibraryThing om erachter te komen of je dit boek goed zult vinden.

Op dit moment geen Discussie gesprekken over dit boek.

» Zie ook 33 vermeldingen

Engels (71)  Nederlands (8)  Frans (1)  Spaans (1)  Duits (1)  Alle talen (82)
1-5 van 8 worden getoond (volgende | toon alle)
Hoe goed ken jij je moeder? Adembenemende roman over familiegeheimen. Antoine Rey heeft het perfecte cadeau voor de veertigste verjaardag van zijn zus bedacht: een lang weekend aan zee op het eiland Noirmoutier, waar hij en Mélanie in hun kinderjaren de vakanties doorbrachten. Hoewel ze fijne herinneringen hebben aan de eindeloze zomers, zijn beiden nooit meer teruggekeerd naar deze plek. Antoine bevindt zich in een moeilijke periode van zijn leven: zijn werk als architect biedt weinig uitdaging meer en hij is verlaten door zijn vrouw van wie hij nog steeds houdt. Noirmoutier brengt vergeten herinneringen aan hun vroeg gestorven moeder naar boven en Mélanie komt tot een schokkende ontdekking. Het familiegeheim dat zij hiermee ontrafelt maakt Antoine kwetsbaar en onzeker. Zijn zus vindt dat hij het verleden moet laten rusten, zijn vader zwijgt en zijn puberende kinderen vragen zijn aandacht voor heel andere zaken. Dan ontmoet hij Angèle, die nieuwe betekenis geeft aan de woorden leven, liefde en dood. 'Een fijnzinnig verhaal over een broer, een zus, een familiegeheim en een catharsis dat niemand onberoerd zal laten.' Susan Smit 'Gevoelig, prachtig en realistisch boek van de auteur van Haar naam was Sarah.' Esta 'Een gevoelige roman over leven liefde en dood.' Zomertip van Mieke van der Weij in Mieke's leesclub, NCRV Gids 'Sfeervolle roman voor iedereen die van Frankrijk, familiegeheimen en liefde houdt. Aanrader!' Viva '
  Lin456 | Oct 20, 2020 |
When traumatic memories about a disturbing event from a childhood summer holiday cause his sister to suffer a debilitating car accident, Antoine befriends a street-wise mortician who helps him to manage painful family truths. By the best-selling author of Sarah's Key. 250,000 first printing.
  Lin456 | Oct 20, 2020 |
Als een door een vrouw verlaten architect met twee lastige puberkinderen met zijn zuster de westkust van Frankrijk bezoekt, waar zij in hun jeugd vakanties doorbrachten, komen veel herinneringen boven ( )
  huizenga | Dec 13, 2016 |
Als je debuut met zoveel succes wordt ontvangen en zelfs wordt verfilmd, is het natuurlijk moeilijk om daar met de volgende boeken aan te tippen! Ik las "Haar naam was Sarah" in 2010 en dit is 1 van mijn favoriete boeken allertijden.
Ik was daarom ook benieuwd naar de andere boeken die Tatiana de Rosnay heeft geschreven. "Die laatste zomer" is een heel gevoelig verhaal die gaat over de belangrijke dingen in het leven Je word meegenomen met Antoine Rey, die veel meemaakt in een korte tijd. Ik wilde maar doorlezen om achter dat familiegeheim te komen. Tatiana de Rosnay heeft een prettige schrijfstijl en weet haar personages realistisch neer te zetten. Waarom toch maar 4 sterren dan? Af en toe week het verhaal erg af en werden er dingen bijgehaald die niet echt noodzakelijk waren. Ik had daarin nog liever meer verdieping gezien in de familiegeschiedenis van de familie Rey. Toch heb ik genoten van dit boek, weer eens een roman na een aantal thrillers en chicklits! De andere 2 boeken die verschenen zijn van deze schrijfster ga ik zeker ook nog een keertje lezen. "Kwetsbaar" (2010) en "Het huis waar je van hield" (2011). ( )
  vivje | Jan 19, 2012 |
Geen slecht boek, maar ik had er toch meer van verwacht. Haar naam was Sarah vond ik een beter boek. Op zich leest het snel, maar het verhaal kwam wat traag op gang. Zo op de helft werd het wel beter. Wel een mooi einde. ( )
1 stem Carolien70 | Apr 29, 2011 |
1-5 van 8 worden getoond (volgende | toon alle)
geen besprekingen | voeg een bespreking toe

» Andere auteurs toevoegen

AuteursnaamRolType auteurWerk?Status
Tatiana de Rosnayprimaire auteuralle editiesberekend
Blom, Iris van derVertalerSecundaire auteursommige editiesbevestigd

Onderscheidingen

Je moet ingelogd zijn om Algemene Kennis te mogen bewerken.
Voor meer hulp zie de helppagina Algemene Kennis .
Gangbare titel
Oorspronkelijke titel
Alternatieve titels
Informatie afkomstig uit de Franse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Oorspronkelijk jaar van uitgave
Mensen/Personages
Belangrijke plaatsen
Belangrijke gebeurtenissen
Verwante films
Motto
"Manderley bestond niet meer."

Dapne du Maurier
Rebecca
Opdracht
In liefhebbende herinnering aan Pierre-Emmanuel (1989-2006)

'Laat mijn naam even vanzelfsprekend blijven als altijd.
Ik wens dat hij moeiteloos wordt uitgesproken,
zonder een zweempje schaduw eromheen.'

Henry Scott Holland
Voor Sophie en Nicolas
Ze weten wel waarom.
Eerste woorden
Ik word naar een klein, kleurloos kamertje gebracht en krijg te horen dat ik daar moet blijven wachten.
Citaten
Laatste woorden
(Klik om weer te geven. Waarschuwing: kan de inhoud verklappen.)
Ontwarringsbericht
Uitgevers redacteuren
Auteur van flaptekst/aanprijzing
Oorspronkelijke taal
Gangbare DDC/MDS
Canonieke LCC

Verwijzingen naar dit werk in externe bronnen.

Wikipedia in het Engels

Geen

Als een door zijn vrouw verlaten architect met twee lastige puberkinderen met zijn zuster de plaats aan de westkust van Frankrijk bezoekt, waar zij in hun jeugd hun vakanties doorbrachten, komen veel herinneringen boven..

Geen bibliotheekbeschrijvingen gevonden.

Boekbeschrijving
Hoe goed ken jij je moeder? Adembenemende roman over familiegeheimen.



Antoine Rey heeft het perfecte cadeau voor de veertigste verjaardag van zijn zus bedacht: een lang weekend aan zee op het eiland Noirmoutier, waar hij en Mélanie in hun kinderjaren de vakanties doorbrachten. Hoewel ze fijne herinneringen hebben aan de eindeloze zomers, zijn beiden nooit meer teruggekeerd naar deze plek.

Antoine bevindt zich in een moeilijke periode van zijn leven: zijn werk als architect biedt weinig uitdaging meer en hij is verlaten door zijn vrouw van wie hij nog steeds houdt. Noirmoutier brengt vergeten herinneringen aan hun vroeg gestorven moeder naar boven en Mélanie komt tot een schokkende ontdekking. Het familiegeheim dat zij hiermee ontrafelt maakt Antoine kwetsbaar en onzeker. Zijn zus vindt dat hij het verleden moet laten rusten, zijn vader zwijgt en zijn puberende kinderen vragen zijn aandacht voor heel andere zaken. Dan ontmoet hij Angèle, die nieuwe betekenis geeft aan de woorden leven, liefde en dood.

Haiku samenvatting

Deelnemer aan LibraryThing Vroege Recensenten

Tatiana de Rosnay's boek A Secret Kept was beschikbaar via LibraryThing Early Reviewers.

LibraryThing-Auteur

Tatiana de Rosnay is een LibraryThing auteur: een auteur die zijn persoonlijke bibliotheek toont op LibraryThing.

profielpagina | auteurspagina

Actuele discussies

Geen

Populaire omslagen

Snelkoppelingen

Waardering

Gemiddelde: (3.37)
0.5
1 3
1.5 1
2 43
2.5 13
3 154
3.5 40
4 110
4.5 2
5 37

 

Over | Contact | LibraryThing.com | Privacy/Voorwaarden | Help/Veelgestelde vragen | Blog | Winkel | APIs | TinyCat | Nagelaten Bibliotheken | Vroege Recensenten | Algemene kennis | 204,759,008 boeken! | Bovenbalk: Altijd zichtbaar