StartGroepenDiscussieMeerTijdgeest
Doorzoek de site
Onze site gebruikt cookies om diensten te leveren, prestaties te verbeteren, voor analyse en (indien je niet ingelogd bent) voor advertenties. Door LibraryThing te gebruiken erken je dat je onze Servicevoorwaarden en Privacybeleid gelezen en begrepen hebt. Je gebruik van de site en diensten is onderhevig aan dit beleid en deze voorwaarden.

Resultaten uit Google Boeken

Klik op een omslag om naar Google Boeken te gaan.

The Leopard: A Harry Hole Novel (8) (Harry…
Bezig met laden...

The Leopard: A Harry Hole Novel (8) (Harry Hole Series) (origineel 2009; editie 2012)

door Jo Nesbo (Auteur)

Reeksen: Harry Hole (8)

LedenBesprekingenPopulariteitGemiddelde beoordelingAanhalingen
2,9771054,636 (3.9)106
De politie van Oslo komt voor een raadsel te staan als er twee verminkte vrouwenlichamen worden gevonden; ze zijn verdronken in hun eigen bloed. Nog een bizar detail: alle verwondingen lijken van binnenuit te zijn gemaakt. De enige man die bij deze zaak zou kunnen helpen, is van de aardbodem verdwenen. Kaja van de afdeling Moordzaken wordt op de zaak gezet en belandt bij haar zoektocht naar de verdwenen ex-commissaris in Hongkong. Hij blijkt op de vlucht voor de gevolgen van zijn laatste zaak, voor de vrouw die van hem houdt en voor zijn schuldeisers.… (meer)
Lid:Deborahs_Books
Titel:The Leopard: A Harry Hole Novel (8) (Harry Hole Series)
Auteurs:Jo Nesbo (Auteur)
Info:Vintage Crime/Black Lizard (2012), Edition: 1st THUS, 688 pages
Verzamelingen:Jouw bibliotheek, Te lezen
Waardering:
Trefwoorden:Geen

Informatie over het werk

Het pantserhart door Jo Nesbø (2009)

Bezig met laden...

Meld je aan bij LibraryThing om erachter te komen of je dit boek goed zult vinden.

Op dit moment geen Discussie gesprekken over dit boek.

» Zie ook 106 vermeldingen

Engels (85)  Nederlands (5)  Duits (3)  Italiaans (3)  Fins (2)  Frans (2)  Deens (2)  Grieks (1)  Spaans (1)  Zweeds (1)  Alle talen (105)
Toon 5 van 5
Uitgeleend aan Kris
  Wo | Jul 24, 2021 |
Een prima verrassing uit Noorwegen. Mijn interesse werd gewekt door een affiche op het station. Het zou een mix van Tarantino en de gebroeders Coen zijn. Ik moet zeggen, ik ben niet teleurgesteld. Spanning van het begin tot het eind. Waar ik aan moest wennen waren de grote hoeveelheden Noorse namen die voorbij komen. Zowel van mensen als van plaatsen. Maar alles viel goed op zijn plaats. ( )
  levensnevel | Aug 5, 2011 |
De politie van Oslo staat voor een raadsel. Er worden twee vermoorde vrouwen gevonden. Beiden zijn verdronken in hun eigen bloed en bij beiden is dat gebeurd door interne verwondingen. De man die geknipt is om deze moorden op te lossen is inspecteur Harry Hole maar hij is na de dramatische oplossing van de zaak van seriemoordenaar De sneeuwman, onvindbaar.

Kaja Solness, een rechercheur van de Oslose politie gaat naar hem op zoek en vindt hem in HongKong. Wat zij aantreft is een man met een drang tot zelfvernietiging, die teveel gokt en drugs gebruikt, getergd en eenzaam is en de demonen uit de zaak van de sneeuwman maar moeilijk kan verwerken. Toch gaat hij met Kaja terug naar Oslo, al was het alleen maar om zijn stervende vader te bezoeken. Wanneer er nog meer moorden plaatsvinden besluit Harry Hole om zich toch met de zaak te gaan bezighouden. Hij formeert een klein team.

In 607 pagina´s verdeeld over 95 korte hoofdstukken vertelt Nesbø een verhaal dat klinkt als een klok. Een goede misdaadroman weet de spanning erin in te houden en de lezer voortdurend en van begin tot einde te boeien en Nesbø slaagt hierin heel erg goed. Het verhaal verslapt nergens. Steeds is er spanning. Nesbø bereikt dit door een aantal verhaallijnen te combineren, met verrassende wendingen op de proppen te komen, de nodige snelheid in het verhaal aan te brengen, en al deze verschillende elementen een eigen kleur te geven. Zo is er de gruwel van de moorden en de totale gekte van de moordenaar, de ontroering bij het sterfbed van zijn vader, de romantiek als Kaja verliefd wordt en de bittere werkelijkheid van de ondelinge animositeit tussen de verschillende politiekorpsen en politiemensen.

Jo Nesbø heeft met Pantserhart een echte pageturner geschreven, een misdaadroman die leest als een trein met een ontknoping die er wezen mag. Het is niet voor niets dat Nesbø wordt beschouwd als een van beste Noorse schrijvers van misdaaromans. Van harte aanbevolen. ( )
  eagleye50 | Apr 29, 2011 |
Als de politie van Oslo vlak na elkaar twee lichamen vindt van vrouwen die in hun eigen bloed zijn verdronken lijkt rechercheur Harry Hole de enige die de zaak zou kunnen oplossen, maar hij is met verlof en lijkt van de aardbodem verdwenen. Rechercheur Kaja Solness van de afdeling Geweld vindt hem tenslotte in Hongkong, waarheen hij is gevlucht voor de gevolgen van zijn laatste zaak die hem zijn relatie kostte, en zijn schuldeisers. Hij laat zich door Kaja ompraten, keert met tegenzin terug en in Oslo kost het zijn chef grote moeite hem op de zaak te zetten. Maar als een parlementslid de volgende dode is, laat hij zich overhalen. De Noor (1960) schrijft naast succesvolle thrillers ook songs voor rockgroep Di Derre waarvan hij leadzanger is. Goed vertaalde, spannende detective met een gecompliceerde, sterke plot waarin erg goed de spanning tussen politie en nationale recherche wordt uitgewerkt, met veel onverwachte wendingen en een niet-verrassend, maar wel heel overtuigend slot. ( )
  DeLetterschuur | Feb 8, 2011 |
Een als immer zelfdestructieve Hole zorgt voor vuurwerk in een van bloed, zweet en tranen doordrenkte achtste thriller rond zijn persoon.
Volledige bespreking via http://wraakvandedodo.blogspot.com/2011/01/jo-nesb-het-pantserhart.html ( )
  jebronse | Jan 2, 2011 |
Toon 5 van 5
The Leopard, the sixth Harry Hole thriller (in English – but actually the eight in the Harry Hole series) by the internationally acclaimed Norwegian writer Jo Nesbo is outstanding. The plot twists and curls, and Harry Hole, an extraordinarily interesting man, becomes more and more fascinating. It is a joy to follow him as he out-foxes bosses and colleagues, alienates people left and right in the police force, and doles out justice Hole-style. The Leopard is a top notch, painfully suspenseful crime fiction, and quite possibly Jo Nesbo’s best. It’s a thick brick of a book, but far too short. I loved it. I am certain The Leopard is one of the best crime fiction books of 2011!

toegevoegd door vancouverdeb | bewerkNordic Book Blog
 

» Andere auteurs toevoegen (10 mogelijk)

AuteursnaamRolType auteurWerk?Status
Nesbø, Joprimaire auteuralle editiesbevestigd
Barrett, SeanReaderSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Bartlett, DonVertalerSecundaire auteursommige editiesbevestigd
노진선VertalerSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Font i Mateu, LaiaVertalerSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Fouillet, AlexVertalerSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Frauenlob, GüntherVertalerSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Kampmann, EvaVertalerSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Menna, OutiVertalerSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Olaisen, PerVertalerSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Sachs, RobinVertellerSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Vroom, Annelies deVertalerSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Zimnicka, IwonaVertalerSecundaire auteursommige editiesbevestigd
林立仁VertalerSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Арро, ТатьянаVertalerSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Je moet ingelogd zijn om Algemene Kennis te mogen bewerken.
Voor meer hulp zie de helppagina Algemene Kennis .
Gangbare titel
Oorspronkelijke titel
Alternatieve titels
Oorspronkelijk jaar van uitgave
Mensen/Personages
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Belangrijke plaatsen
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Belangrijke gebeurtenissen
Verwante films
Motto
Opdracht
Eerste woorden
Ze werd wakker.
Citaten
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
“She couldn’t hear anything, but she could sense a presence. Like a leopard. Someone had told her leopards made so little noise they could sneak right up to their prey in the dark. They could regulate their breathing so that it was in tune with yours. Could hold their breath when you held yours.”
Laatste woorden
(Klik om weer te geven. Waarschuwing: kan de inhoud verklappen.)
Ontwarringsbericht
Uitgevers redacteuren
Auteur van flaptekst/aanprijzing
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Oorspronkelijke taal
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Gangbare DDC/MDS
Canonieke LCC

Verwijzingen naar dit werk in externe bronnen.

Wikipedia in het Engels (1)

De politie van Oslo komt voor een raadsel te staan als er twee verminkte vrouwenlichamen worden gevonden; ze zijn verdronken in hun eigen bloed. Nog een bizar detail: alle verwondingen lijken van binnenuit te zijn gemaakt. De enige man die bij deze zaak zou kunnen helpen, is van de aardbodem verdwenen. Kaja van de afdeling Moordzaken wordt op de zaak gezet en belandt bij haar zoektocht naar de verdwenen ex-commissaris in Hongkong. Hij blijkt op de vlucht voor de gevolgen van zijn laatste zaak, voor de vrouw die van hem houdt en voor zijn schuldeisers.

Geen bibliotheekbeschrijvingen gevonden.

Boekbeschrijving
Haiku samenvatting

Actuele discussies

Geen

Populaire omslagen

Snelkoppelingen

Waardering

Gemiddelde: (3.9)
0.5
1 4
1.5 1
2 21
2.5 9
3 136
3.5 62
4 311
4.5 36
5 148

Ben jij dit?

Word een LibraryThing Auteur.

 

Over | Contact | LibraryThing.com | Privacy/Voorwaarden | Help/Veelgestelde vragen | Blog | Winkel | APIs | TinyCat | Nagelaten Bibliotheken | Vroege Recensenten | Algemene kennis | 204,405,111 boeken! | Bovenbalk: Altijd zichtbaar