StartGroepenDiscussieMeerTijdgeest
Doorzoek de site
Onze site gebruikt cookies om diensten te leveren, prestaties te verbeteren, voor analyse en (indien je niet ingelogd bent) voor advertenties. Door LibraryThing te gebruiken erken je dat je onze Servicevoorwaarden en Privacybeleid gelezen en begrepen hebt. Je gebruik van de site en diensten is onderhevig aan dit beleid en deze voorwaarden.

Resultaten uit Google Boeken

Klik op een omslag om naar Google Boeken te gaan.

Bezig met laden...

De noodkreet in de fles (2009)

door Jussi Adler-Olsen

Andere auteurs: Zie de sectie andere auteurs.

Reeksen: Afdeling Q (3)

LedenBesprekingenPopulariteitGemiddelde beoordelingAanhalingen
1,70110310,217 (3.97)123
Afdeling Q werkt aan de oplossing van een reeks mysterieuze branden, maar krijgt dan de melding van Schotse collega's dat ze een flesje hebben gevonden. Dit bevat een stukje papier dat met bloed is beschreven en slechts gedeeltelijk te lezen is. Langzaam maar zeker weten brigadier Morck en zijn assistent Assad het bericht te duiden: het is een in 1996 geschreven schreeuw om hulp in verband met de ontvoering en verdwijning van twee jongens.… (meer)
Onlangs toegevoegd doorC_Patterson, Irinna55, BrunoWouters, Meitschibei, sorsopkel, linda062561, besloten bibliotheek, melmtp, philcbull, Bandmember
Bezig met laden...

Meld je aan bij LibraryThing om erachter te komen of je dit boek goed zult vinden.

Op dit moment geen Discussie gesprekken over dit boek.

» Zie ook 123 vermeldingen

Engels (79)  Nederlands (9)  Deens (4)  Duits (4)  Spaans (2)  Italiaans (2)  Grieks (1)  Frans (1)  Zweeds (1)  Alle talen (103)
1-5 van 9 worden getoond (volgende | toon alle)
goed geschreven en spannend boek ( )
  boekaholic | Dec 28, 2014 |
Afdeling Q werkt aan de oplossing van een reeks mysterieuze branden, maar krijgt dan de melding van Schotse collega's dat ze een flesje hebben gevonden. Dit bevat een stukje papier dat met bloed is beschreven en slechts gedeeltelijk te lezen is. Langzaam maar zeker weten brigadier Morck en zijn assistent Assad het bericht te duiden het is een in 1996 geschreven schreeuw om hulp in verband met de ontvoering en verdwijning van twee jongens. Morck en Assad raken op deze manier betrokken bij een gruwelijke zaak van verdwenen kinderen die door hun ouders nooit als vermist zijn opgegeven.

De noodkreet in de fles is het derde deel uit de Serie Q van Jusssi Adler-Olsen. De reeks verdreef in Denenmarken de Millennium-trilogie van Stieg Larsson van de top drie posities. In Nederland zijn er van de 'de vrouw in de kooi' en 'de fazantenmoordenaars' samen al meer dan 75.000 exemplaren verkocht.

De noodkreet in de fles in onderscheiden met De Glazen Sleutel, de belangrijkste thrillerprijs van Scandinavie.
  Anne-Rose | Aug 11, 2013 |
Heerlijk spannend en ook hier en daar goeie humor, van hele bijzondere personen. Dit is deel3 van een zeer goeie serie. ( )
  justine.m | Jan 25, 2012 |
Afdeling Q werkt aan de oplossing van een reeks mysterieuze branden, maar krijgt dan de melding van Schotse collega's dat ze flessenpost hebben gevonden. Deze bevat een stukje papier dat met bloed is geschreven en slechts gedeeltelijk te lezen is. Langzaam maar zeker weten brigadier Morck en zijn assistent Assad het bericht te duiden: het is een in 1996 geschreven schreeuw om hulp in verband met de ontvoering en verdwijning van twee jongens. Morck en Assad ontdekken in de loop van het verhaal dat er van de talrijke religieuze sekten die er bestaan in Denemarken, meerdere zijn die te maken hebben gehad met een of andere vorm van afpersing. Verschillende sporen, het onderzoek naar de oude ontvoering en een actuele ontvoeringszaak kruisen elkaar. Dit leidt tot een spannende achtervolging en een jacht op de in het nauw gedreven crimineel en eindigt in een onvermijdelijke, bloedstollende ontknoping. ( )
  Sad68 | Dec 26, 2011 |
De noodkreet in de fles is het derde boek dat Jassi Adler-Olsen schreef in de Q-serie. De vrouw in de kooi en De fazantenmoordenaars waren de eerste twee. Carl Mørck is na een traumatische gebeurtenis in zijn politiecarriere benoemd tot hoofd van de afdeling Q, die belast wordt met het proberen op te lossen van zogenaamde cold cases. Hij wordt daarbij geholpen door Assad, een gevluchte Syrier met een onduidelijk verleden en Rose, een nogal gecompliceerde vrouw die bij de afdeling Q wordt ondergebracht na wat problemen met chefs en collega´s van een ander afdeling.

Voor de kust van Schotland wordt een fles gevonden met een briefje erin. Het zeewater heeft het briefje aangetast en de boodschap is moeilijk te ontcijferen. Omdat de Schotse politie vermoed dat het gaat om een bericht in het Deens wordt de fles opgestuurd naar Kopenhagen en komt terecht op het bureau van Carl Mørck. Vooral door toedoen van Yrsa, de zus van Rose, wordt de boodschap op het briefje in de fles duidelijk. Mørck en zijn afdeling komen terecht in een wereld van godsdienst fanatisme en een niets ontziende en wrede afperser en moordenaar die onschuldige kinderen gebruikt om zijn doel te bereiken.

De noodkreet in de fles zit fantastisch in elkaar en kent een ingenieus plot. Adler-Olsen geeft aan de ene kant een gedegen inkijk in de gesloten en van de buitenwereld afgeschermde wereld van sektarische groepen en kerkgenootschappen en aan de andere kant de volstrekt gedeformeerde geest van een man die in zo´n gemeenschap is opgegroeid. Het verhaal is van begin tot eind boeiend en pakkend geschreven en kent de nodige verrassingen en wendingen. De interactie tussen Mørck en zijn twee wat vreemde ondergeschikten is er een van wederzijdse irritatie maar ook wederzijds respect en wordt mooi en met veel hunor uitgewerkt. De verschillende verhaallijnen, de flessenpost, een aantal onopgehelderde branden en de persoonlijke beslommeringen van Mørck worden knap in elkaar verweven en alles komt bij de spannende ontknoping naadloos samen. Aan het einde is het verhaal af.

Jussi Adler-Olsen bewijst met De noodkreet uit de fles dat hij het metier van misdaadschrijver heel goed beheerst en heeft met dit boek, de beste uit de Q-serie geproduceerd. Ik kijk uit naar het volgende boek, dat inmiddels op de markt is met de titel Dossier 64. ( )
1 stem eagleye50 | Aug 12, 2011 |
1-5 van 9 worden getoond (volgende | toon alle)
geen besprekingen | voeg een bespreking toe

» Andere auteurs toevoegen (9 mogelijk)

AuteursnaamRolType auteurWerk?Status
Adler-Olsen, Jussiprimaire auteuralle editiesbevestigd
Aitken, MartinVertalerSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Čuden, DarkoVertalerSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Berg, CarolineVertalerSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Chatelet, JulienVertellerSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Cymbrykiewicz, JoannaVertalerSecundaire auteursommige editiesbevestigd
D'Avino, Maria ValeriaVertalerSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Huttunen, KatriinaVertalerSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Jacobsen, LeifVertalerSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Koch, WolframVertellerSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Krogstad, Erik JohannesVertalerSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Malcolm, GraemeVertellerSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Maras, MarkoVertalerSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Mendizabal, Juan MariVertalerSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Pacey, StevenVertellerSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Sauk, StefanVertellerSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Schlosser, DanSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Thiess, HannesVertalerSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Torma PéterVertalerSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Vries, Kor deVertalerSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Winther-Larsen, HelgeVertellerSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Je moet ingelogd zijn om Algemene Kennis te mogen bewerken.
Voor meer hulp zie de helppagina Algemene Kennis .
Gangbare titel
Oorspronkelijke titel
Alternatieve titels
Oorspronkelijk jaar van uitgave
Mensen/Personages
Belangrijke plaatsen
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Belangrijke gebeurtenissen
Verwante films
Motto
Opdracht
Opgedragen aan mijn zoon, Kes
Eerste woorden
Het was de derde ochtend, en de geur van teer en zeewier was in hun kleren gaan zitten.
Citaten
Laatste woorden
(Klik om weer te geven. Waarschuwing: kan de inhoud verklappen.)
Ontwarringsbericht
Uitgevers redacteuren
Auteur van flaptekst/aanprijzing
Oorspronkelijke taal
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Gangbare DDC/MDS
Canonieke LCC

Verwijzingen naar dit werk in externe bronnen.

Wikipedia in het Engels (1)

Afdeling Q werkt aan de oplossing van een reeks mysterieuze branden, maar krijgt dan de melding van Schotse collega's dat ze een flesje hebben gevonden. Dit bevat een stukje papier dat met bloed is beschreven en slechts gedeeltelijk te lezen is. Langzaam maar zeker weten brigadier Morck en zijn assistent Assad het bericht te duiden: het is een in 1996 geschreven schreeuw om hulp in verband met de ontvoering en verdwijning van twee jongens.

Geen bibliotheekbeschrijvingen gevonden.

Boekbeschrijving
Afdeling Q werkt aan de oplossing van een reeks mysterieuze branden, maar krijgt dan de melding van Schotse collega’s dat ze een flesje hebben gevonden. Dit bevat een stukje papier dat met bloed is beschreven en slechts gedeeltelijk te lezen is. Langzaam maar zeker weten brigadier Mørck en zijn assistent Assad het bericht te duiden: het is een in 1996 geschreven schreeuw om hulp in verband met de ontvoering en verdwijning van twee jongens. Mørck en Assad raken op deze manier betrokken bij een gruwelijke zaak van verdwenen kinderen die door hun ouders nooit als vermist zijn opgegeven.
Haiku samenvatting

Actuele discussies

Geen

Populaire omslagen

Snelkoppelingen

Waardering

Gemiddelde: (3.97)
0.5 2
1 2
1.5 1
2 15
2.5 6
3 79
3.5 47
4 250
4.5 53
5 113

Ben jij dit?

Word een LibraryThing Auteur.

 

Over | Contact | LibraryThing.com | Privacy/Voorwaarden | Help/Veelgestelde vragen | Blog | Winkel | APIs | TinyCat | Nagelaten Bibliotheken | Vroege Recensenten | Algemene kennis | 204,712,760 boeken! | Bovenbalk: Altijd zichtbaar