StartGroepenDiscussieMeerTijdgeest
Doorzoek de site
Onze site gebruikt cookies om diensten te leveren, prestaties te verbeteren, voor analyse en (indien je niet ingelogd bent) voor advertenties. Door LibraryThing te gebruiken erken je dat je onze Servicevoorwaarden en Privacybeleid gelezen en begrepen hebt. Je gebruik van de site en diensten is onderhevig aan dit beleid en deze voorwaarden.

Resultaten uit Google Boeken

Klik op een omslag om naar Google Boeken te gaan.

Angelology: A Novel (Angelology Series) door…
Bezig met laden...

Angelology: A Novel (Angelology Series) (origineel 2010; editie 2010)

door Danielle Trussoni (Auteur)

Reeksen: Angelology (1)

LedenBesprekingenPopulariteitGemiddelde beoordelingAanhalingen
1,8431199,205 (3.28)125
When twenty-three-year-old Sister Evangeline accidentally stumbles upon some mysterious letters exchanged between the late mother superior of her convent and the famous philanthropist Abigail Rockefeller, she is thrust into an ancient conflict between the Society of Angelologists and the monstrously beautiful descendants of angels and humans, the Nephilim.… (meer)
Lid:magpie63841
Titel:Angelology: A Novel (Angelology Series)
Auteurs:Danielle Trussoni (Auteur)
Info:Viking (2010), Edition: 1St Edition, 464 pages
Verzamelingen:Jouw bibliotheek, Aan het lezen (inactive)
Waardering:
Trefwoorden:Geen

Informatie over het werk

Het uur van de engelen door Danielle Trussoni (2010)

Onlangs toegevoegd doorbesloten bibliotheek, speroskilibrary, David-Sh, IwanEvans, Katzenkindliest, melmtp, Kayla2, sonole, philcbull, prengel90
  1. 00
    De maangodin door Elizabeth Hand (kraaivrouw)
    kraaivrouw: Richly imagined and written fantasies that play with myth and theology.
  2. 00
    De historicus door Elizabeth Kostova (vwinsloe)
    vwinsloe: A well-imagined history with supernatural beings.
Bezig met laden...

Meld je aan bij LibraryThing om erachter te komen of je dit boek goed zult vinden.

Op dit moment geen Discussie gesprekken over dit boek.

» Zie ook 125 vermeldingen

Engels (112)  Duits (1)  Italiaans (1)  Fins (1)  Catalaans (1)  Nederlands (1)  Spaans (1)  Alle talen (118)
De oorspronkelijke titel van Het Uur van de Engelen is Angelology. Met Angelologie wordt de discipline binnen de theologie bedoeld die zich bezig houdt met Engelen. Gepoogd wordt een systematisch overzicht te geven van de engelen, hun natuur en de betekenis ervan. Voor de zondvloed van Noach werden 200 engelen naar de aarde gestuurd om te evalueren wat de mens met de schepping van God had gedaan. Deze zogenaamde Wachters begingen tijdens hun reis over de aarde de onvergefelijke fout zich te vermengen met het menselijke ras door relaties aan te gaan met vrouwen. De kinderen die uit deze relaties voorkwamen hadden menselijke en engelachtige eigenschappen en werden de Nephilim genoemd. Zij leven nog steeds en hebben slechts één doel voor ogen nl. het overheersen van het menselijke ras.
Evangeline woont sinds haar twaalfde jaar in het St. Rosa-klooster in Milton in de staat New York. Haar moeder leeft niet meer en haar vader heeft in het klooster een veilige plek voor haar gevonden. Zij brengt er de dagen door met bidden en werken in de bibliotheek. Alles voltrekt zich in een strak schema dat al bestaat sinds de stichting van het klooster. Op een dag ontvangt het klooster een brief van de heer V.A. Verlaine. Hij wil toegang tot het archief om onderzoek te doen naar een briefwisseling tussen zuster Innocenta, moeder-overste en mevrouw Abigail Aldrich Rockefeller. Na een brand in het jaar 1944 waarbij het klooster verwoest werd was mevrouw Rockefeller de geldschietster die het mogelijk maakte dat het klooster werd herbouwd.
Evangeline´s nieuwsgierigheid is gewekt en zij gaat op zoek naar de correspondentie. Zij raakt vanaf dat moment betrokken bij een groot geheim, dat bij ontrafeling zeer ernstige consequenties kan hebben voor de wereld en het menselijk ras. Wat Evangeline en V.A. Verlaine niet weten is dat ook de Nephilim grote belangstelling hebben voor de correspondentie tussen zuster Innocenta en Abigail Rockefeller. En hun belangstelling is niet gebaseerd op edele motieven. Nadat zuster Celestine, een oude non in het klooster, Evangeline heeft ingewijd in een schokkende gebeurtenis die plaatsvond tijdens de tweede wereldoorlog, begint bij Evangeline het besef te groeien dat er een wereldschokkend machtspel gaande is tussen de Nephilim en een groep Angelologen. Een strijd tussen goed en kwaad, waarvan de afloop bepalend is voor de toekomst van de wereld. Ook een strijd waarvan Evangeline en Verlaine het middelpunt gaan vormen.
Danielle Trussoni vertelt een boeiend verhaal en laat zien dat zij nauwgezet onderzoek heeft gedaan naar de wereld van de engelen. Deze gedegen kennis vertaalt zij in een aangenaam college over de engelenwereld en haar geschiedenis. Het boek lijkt in het begin langdradig te worden maar dat is maar schijn. Al lezende begint er een fascinatie te ontstaan en wordt het boek een echte pageturner. Het verhaal is in mooi proza gevat met gedetailleerde beschrijvingen van kerken, landstreken, mensen, alles wat ten tonele wordt gevoerd, wordt voor de lezer omgetoverd tot herkenbare en zichtbare dingen. De ontknoping is spannend met een totaal onverwacht einde.
Als je in engelen gelooft zal dit boek je geloof in hen bevestigen. Als je niet in engelen gelooft, geeft dit boek, hoewel het fantasie is, stof genoeg om nog eens goed over na te denken over de vraag of wij in ons leven omringd worden door alleen maar mensen of dat er misschien toch iets anders is. Iets heel moois en betoverends maar ook heel erg gevaarlijk en dodelijk. ( )
  eagleye50 | Jan 1, 2011 |
geen besprekingen | voeg een bespreking toe

» Andere auteurs toevoegen (10 mogelijk)

AuteursnaamRolType auteurWerk?Status
Danielle Trussoniprimaire auteuralle editiesberekend
Andræ, KarinVertalerSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Belanger, FrancescaOntwerperSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Miceli, JayaOmslagontwerperSecundaire auteursommige editiesbevestigd

Onderdeel van de reeks(en)

Je moet ingelogd zijn om Algemene Kennis te mogen bewerken.
Voor meer hulp zie de helppagina Algemene Kennis .
Gangbare titel
Oorspronkelijke titel
Alternatieve titels
Oorspronkelijk jaar van uitgave
Mensen/Personages
Belangrijke plaatsen
Belangrijke gebeurtenissen
Verwante films
Motto
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Page 4

THE FIRST SPHERE

To you this tale refers,
Who seek to lead your mind
Into the upper day,
For he who overcomes should
Turn back his gaze
Toward the Tartarean cave,
Whatever excellence he takes with him
He loses when he looks below.

                            --Boethius, The Consolation of Philosophy
Pg. 127

THE SECOND SPHERE

Praise him with the sound of the trumpet:
Praise him with the psaltery and harp.
Praise him with the timbrel and dance:
Praise him with stringed instruments and organs.
Praise him upon the loud cymbals:
Praise him upon the high sounding cymbals.


-Psalm I50
Opdracht
Voor Angela
Eerste woorden
De angelologen onderzochten het lichaam. Het was intact, onbedorven, de huid zo glad en wit als porcelein. De levenloze aquamarijnkleurige ogen staarden hemelwaarts. Lichtblonde krullen lagen op een hhog voorhoofd en vielen over gewelfde schouders, een krans van gouden haar.
Citaten
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
One of the original branches of theology, angelology is achieved in the person of the angelologist, whose expertise includes both the theoretical study of angelic systems and their prophetic execution through human history.
Laatste woorden
(Klik om weer te geven. Waarschuwing: kan de inhoud verklappen.)
Ontwarringsbericht
Uitgevers redacteuren
Auteur van flaptekst/aanprijzing
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Oorspronkelijke taal
Gangbare DDC/MDS
Canonieke LCC

Verwijzingen naar dit werk in externe bronnen.

Wikipedia in het Engels (2)

When twenty-three-year-old Sister Evangeline accidentally stumbles upon some mysterious letters exchanged between the late mother superior of her convent and the famous philanthropist Abigail Rockefeller, she is thrust into an ancient conflict between the Society of Angelologists and the monstrously beautiful descendants of angels and humans, the Nephilim.

Geen bibliotheekbeschrijvingen gevonden.

Boekbeschrijving
Een magistrale hedendaagse thriller over de eeuwenoude strijd tussen mens en engel.

Als klein meisje werd Evangeline door haar vader naar het St. Rose Convent in New York gebracht. De beschermde opvoeding en de grote kennis die ze over engelen heeft opgedaan, zijn goed voor haar geweest. Nu, op haar 23ste, verandert haar rustige leven in een dollemansrit wanneer ze tijdens haar werk in de bibliotheek een brief uit 1943 aan de moeder-overste ontdekt. Als ze verder het archief induikt en met de oude Zuster Celestine praat, komt ze achter de geschiedenis van een eeuwenoude en verborgen strijd: het conflict tussen de engelengeleerden en de verschrikkelijk mooie en verleidelijke, maar uiterst gevaarlijke afstammelingen van engelen en mensen, de Nephilim. Evangeline blijkt zonder het zelf te weten in de traditie van de Angelogisten te staan. Ze begint haar missie te begrijpen en ziet het gevaar dat de Nephilim nog steeds voor de mensheid betekenen. Om te achterhalen wat de Nephilim van plan zijn en de aarde te behoeden van de ondergang zal Evangeline al haar moed en kennis moeten aanwenden. De strijd is nog niet voorbij...sterker nog, hij vlamt in alle hevigheid weer op.
Haiku samenvatting

Actuele discussies

Geen

Populaire omslagen

Snelkoppelingen

Waardering

Gemiddelde: (3.28)
0.5 7
1 23
1.5 5
2 58
2.5 13
3 107
3.5 31
4 108
4.5 10
5 57

Ben jij dit?

Word een LibraryThing Auteur.

 

Over | Contact | LibraryThing.com | Privacy/Voorwaarden | Help/Veelgestelde vragen | Blog | Winkel | APIs | TinyCat | Nagelaten Bibliotheken | Vroege Recensenten | Algemene kennis | 205,196,074 boeken! | Bovenbalk: Altijd zichtbaar