StartGroepenDiscussieMeerTijdgeest
Doorzoek de site
Onze site gebruikt cookies om diensten te leveren, prestaties te verbeteren, voor analyse en (indien je niet ingelogd bent) voor advertenties. Door LibraryThing te gebruiken erken je dat je onze Servicevoorwaarden en Privacybeleid gelezen en begrepen hebt. Je gebruik van de site en diensten is onderhevig aan dit beleid en deze voorwaarden.

Resultaten uit Google Boeken

Klik op een omslag om naar Google Boeken te gaan.

Bezig met laden...

Vermist

door Chevy Stevens

Andere auteurs: Zie de sectie andere auteurs.

LedenBesprekingenPopulariteitGemiddelde beoordelingAanhalingen
2,1942117,203 (3.91)132
Op de dag dat ze wordt ontvoerd, heeft makelaar Annie O'Sullivan drie goede voornemens: een huis verkopen, de ruzie met haar moeder bijleggen en op tijd komen voor het etentje met haar vriend. De open dag van het huis is geen groot succes, maar op het moment dat Annie het huis wil afsluiten verschijnt er onverwachts een laatste bezoeker. Misschien heeft ze toch nog geluk vandaag.… (meer)
  1. 71
    Kamer door Emma Donoghue (cafepithecus)
  2. 20
    De verzamelaar door John Fowles (avalon_today)
  3. 10
    Verloren tijd door Laura Lippman (Anonieme gebruiker)
    Anonieme gebruiker: I've read both -and enjoyed them very much. They are different -but also have much in common.
  4. 00
    Negen en een halve week (Nine and Half weeks) door Elizabeth McNeill (dara85)
  5. 00
    The Surrogate door Tania Carver (maralee)
  6. 00
    Mijn gestolen leven door Jaycee Dugard (LAKobow)
Bezig met laden...

Meld je aan bij LibraryThing om erachter te komen of je dit boek goed zult vinden.

Op dit moment geen Discussie gesprekken over dit boek.

» Zie ook 132 vermeldingen

Engels (201)  Duits (6)  Nederlands (4)  Spaans (1)  Italiaans (1)  Alle talen (213)
Toon 4 van 4
Geleend van Simone. Verrassende ontknoping. ( )
  Mb82 | Aug 14, 2012 |
Op de dag dat ze wordt intvoerd, heeft makelaar Annie O'Sullivan drie goede voornemens: een huis verkopen, de ruzie met haar moeder oplossen en op tijd komen voor het etentje met haar vriend. De open dag van het huis is geen groot succes, maar als Annie het huis wil afsluiten verschijnt er nog een bezoeker. Misschien heeft ze toch nog geluk vandaag...
Een jaar later weet ze te ontsnappen uit de blokhut waar ze al die tijd werd vastgehouden en misbruikt. Terwijl Annie probeert weer grip te krijgen op haar leven, slaat de ontvoerder opnieuw toe. Het gevar blijkt dichterbij dan ze denkt. ( )
  Vysoka | May 6, 2012 |
Dit verhaal heeft een zekere spanning, maar toch had ik moeilijkheden om het vlot te kunnen lezen. Op één of andere manier wilde ik toch wel het einde weten., zodat ik het toch wel tot het einde heb volgehouden. Dit boek bestaat uit 2 delen. Het eerste deel speelt zich af tijdens de ontvoering, maar na enkele tientallen bladzijden had ik het wel gehad en was ik blij dat er een einde kwam aan de ontvoering. Het tweede deel speelt zich af na de ontvoering en heeft vooral een psychologische spanning. ( )
  Dina67 | Apr 25, 2011 |
Vermist is de debuutroman van de Canadese schrijfster Chevy Stevens. Hoofdpersoon is Annie O´Sullivan, een makelaar in Clayton Falls op Vancouver Island. Zij heeft een moeizame relatie met haar moeder en een liefdesrelaties met restauranteigenaar Luke. Annie is druk bezig met de verkoop van een huis en houdt een open dag. Aan het einde van de open dag wordt zij ontvoerd en belandt met de ontvoerder in een blokhut in de bergen.

De ontvoerder is een bruut en hij martelt en verkracht Annie regelmatig. Bijna een jaar leeft zij met deze man als een slavin die de regels die hij haar oplegt nauwgezet moet naleven op straffe van verdere vernederingen. Annie slaagt er na een jaar in te ontsnappen en probeert, zo geschonden als zij is, weer zin en inhoud aan haar leven te geven.

Het verhaal bevat zesentwintig hoofdstukken, ieder hoofdstuk bevat een gesprek dat Annie met een psycholoog heeft. In al die monoloogachtige passages vertelt Annie wat haar overkomen is. Niet alleen over de ontvoering en de verschrikkelijke periode op de berg maar ook hoe zij haar leven weer oppakt, hoe zij reageert op de buitenwereld en de buitenwereld op haar. Het is een indringend verhaal dat meteen herinneringen oproept aan twee soortgelijke gebeurtenissen in Oostenrijk (Natascha Kampusch en de kinderen van de gestoorde gek Fritzl).

In het verhaal is het van meet af aan duidelijk dat Annie de ontvoering overleeft maar dat doet aan de spanning niets af. De strijd die zij moet leveren met zichzelf en met haar omgeving wordt nauwgezet verteld en de verschillende personages in het boek worden uitstekend beschreven. Het verhaal roept afgrijzen, walging en ongeloof op en je vraagt je af of het uberhaupt nog wel mogelijk is dat een vrouw die dergelijke gruwelijkheden heeft meegemaakt nog wel een normaal leven zal kunnen leiden.

Vermist is een uitstekende misdaadroman over gebeurtenissen die helaas maar al te vaak in de huidige maatschappij voorkomen. Het is een grote troost dat achter Annie´s façade van cynisme, gespeelde onverschilligheid en verdriet een wereld van hoop en vechtlust schuil gaat. Chevy Stevens heeft met dit boek een voortreffelijk debuut gemaakt ; een misdaadroman die vanaf de eerste bladzijde fascineert en een diepe indruk achterlaat. ( )
  eagleye50 | Mar 3, 2011 |
Toon 4 van 4
Stevens’ gripping debut novel starts at the end of Annie’s year-long ordeal, during which she was the physical and psychological captive of a blithe psychopath at his remote mountain cabin.. Stevens already has the goods for a strong career in psychological suspense.
 
The debut novel from local author Chevy Stevens, Still Missing is the story of a young female realtor who gets abducted by a psychopath with a wide range of creepy obsessions. Drugged and tossed in the back of a van, Annie O’Sullivan is held captive in a remote cabin on Vancouver Island... All in all, Stevens has given us a remarkably accomplished first novel.

 

» Andere auteurs toevoegen (3 mogelijk)

AuteursnaamRolType auteurWerk?Status
Chevy Stevensprimaire auteuralle editiesberekend
Witte, PaulVertalerSecundaire auteursommige editiesbevestigd

Onderdeel van de uitgeversreeks(en)

Je moet ingelogd zijn om Algemene Kennis te mogen bewerken.
Voor meer hulp zie de helppagina Algemene Kennis .
Gangbare titel
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Oorspronkelijke titel
Alternatieve titels
Oorspronkelijk jaar van uitgave
Mensen/Personages
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Belangrijke plaatsen
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Belangrijke gebeurtenissen
Verwante films
Motto
Opdracht
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
For my mother, who gave me an imagination.
Eerste woorden
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
You know, Doc, you're not the first shrink I've seen since I got back.
Citaten
Laatste woorden
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Ontwarringsbericht
Uitgevers redacteuren
Auteur van flaptekst/aanprijzing
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Oorspronkelijke taal
Gangbare DDC/MDS
Canonieke LCC

Verwijzingen naar dit werk in externe bronnen.

Wikipedia in het Engels (1)

Op de dag dat ze wordt ontvoerd, heeft makelaar Annie O'Sullivan drie goede voornemens: een huis verkopen, de ruzie met haar moeder bijleggen en op tijd komen voor het etentje met haar vriend. De open dag van het huis is geen groot succes, maar op het moment dat Annie het huis wil afsluiten verschijnt er onverwachts een laatste bezoeker. Misschien heeft ze toch nog geluk vandaag.

Geen bibliotheekbeschrijvingen gevonden.

Boekbeschrijving
Haiku samenvatting

Deelnemer aan LibraryThing Vroege Recensenten

Chevy Stevens's boek Still Missing was beschikbaar via LibraryThing Early Reviewers.

Actuele discussies

Geen

Populaire omslagen

Snelkoppelingen

Waardering

Gemiddelde: (3.91)
0.5 1
1 10
1.5 1
2 33
2.5 11
3 137
3.5 50
4 260
4.5 47
5 191

Ben jij dit?

Word een LibraryThing Auteur.

 

Over | Contact | LibraryThing.com | Privacy/Voorwaarden | Help/Veelgestelde vragen | Blog | Winkel | APIs | TinyCat | Nagelaten Bibliotheken | Vroege Recensenten | Algemene kennis | 204,509,903 boeken! | Bovenbalk: Altijd zichtbaar