StartGroepenDiscussieMeerTijdgeest
Doorzoek de site
Onze site gebruikt cookies om diensten te leveren, prestaties te verbeteren, voor analyse en (indien je niet ingelogd bent) voor advertenties. Door LibraryThing te gebruiken erken je dat je onze Servicevoorwaarden en Privacybeleid gelezen en begrepen hebt. Je gebruik van de site en diensten is onderhevig aan dit beleid en deze voorwaarden.

Resultaten uit Google Boeken

Klik op een omslag om naar Google Boeken te gaan.

Bezig met laden...

De engelen van de Apocalyps (2010)

door Eduardo Spohr

LedenBesprekingenPopulariteitGemiddelde beoordelingAanhalingen
1093249,809 (3.82)1
Geen
Bezig met laden...

Meld je aan bij LibraryThing om erachter te komen of je dit boek goed zult vinden.

Op dit moment geen Discussie gesprekken over dit boek.

» Zie ook 1 vermelding

Engels (2)  Nederlands (1)  Alle talen (3)
Sommige mensen beginnen met te vertellen waar het boek over gaat. Ik niet. Als je deze review leest weet je waarschijnlijk al waar het boek over gaat en wil je gewoon weten of het een goed boek is. Dat is wat ik je hier vertel.

Het is niet zo een goed boek.

Maar wel een boek met potentie. Niet alleen naar aanleiding van de achterflap, maar ook tijdens het verhaal merk je dat er meer in had gezeten. Er kon zo veel meer mee gedaan worden.
Of ja, het kon zo veel beter gedaan worden. De schrijver faalt erin om de personages persoonlijkheden te geven. Het hele boek blijven ze nauwelijks meer dan een naam. Ook de gebeurtenissen hebben nooit echte spanning. Geen idee of dit het eerste boek is wat hij heeft geschreven, maar de schrijver bezit gewoon niet genoeg over beschrijvende vaardigheden. Het is allemaal veel te vlak. Het trekt je er niet in.

Iets wat ook niet helpt is de constante flashbacks naar eerdere periodes in het leven van Ablon. Nu ben ik daar in geen enkel boek fan van, maar hier wordt het wel heel bont gemaakt; als je, laten we zeggen, op de 75% van het boek zit zal 25% over de hoofdverhaallijn zijn gegaan. De andere helft breng je door in een ander tijdsperk. Waardoor dit boek soms meer lijkt op een verhalenbundel dan dat het 1 doorlopend verhaal is. Want er is gewoon geen direct verband tussen de rode draad en die flashbacks. In plaats van me dus wat achtergrondinformatie te geven trekt het je dus alleen meer verder uit het verhaal (al lijken de flashbacks wel van een iets hoger niveau te zijn dan van het hoofdverhaal)

De schrijfstijl lijkt meer op een opsomming dan...een verhaal. Omdat de schrijver geen echte sfeer weet te creëren zit je nooit in de wereld en heb je gelijk door dat álles wat genoemd wordt met een reden is. Vooral als hij het amateuristisch doet door opeens naar een ding te verwijzen wat hij al een tijdje niet meer gedaan heeft... 'oh ok, dit gaat dus over een niet al te lange tijd belangrijk zijn. bedankt dat je de verrassing verpest meneer de schrijver!'
Je ziet alles al van ver aankomen. Geen verrassingen omdat je weet dat de schrijver vrijwel nooit dingen schrijft om bv sfeer te creëren, maar dat er altijd een doel achter zit.

Voorspelbaar boek zonder spanning en persoonlijkheid. 3 sterren is misschien te veel, maar 2 is ook weer erg karig want ik heb door het onderwerp er alsnog wel mijn pleziertjes mee gehad. Maar dat is niet het verdienste van de schrijver. 2.5 ster dus eigenlijk, maar naar boven afgerond omdat ik een aardige kerel ben. ( )
  DulleNL | Oct 25, 2013 |
geen besprekingen | voeg een bespreking toe

Onderdeel van de reeks(en)

Je moet ingelogd zijn om Algemene Kennis te mogen bewerken.
Voor meer hulp zie de helppagina Algemene Kennis .
Gangbare titel
Oorspronkelijke titel
Alternatieve titels
Oorspronkelijk jaar van uitgave
Mensen/Personages
Belangrijke plaatsen
Belangrijke gebeurtenissen
Informatie afkomstig uit de Portugese (Brazilië) Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Verwante films
Motto
Opdracht
Ter herinnering aan mijn opa, Carlos Spohr, die me al heel vroeg heeft geleerd fantastische verhalen leuk te vinden.
Eerste woorden
Evenveel jaar geleden als er sterren aan het firmament staan, was het hemelse paradijs het toneel van een vreselijke opstand.
Citaten
Laatste woorden
Ontwarringsbericht
Uitgevers redacteuren
Auteur van flaptekst/aanprijzing
Oorspronkelijke taal
Gangbare DDC/MDS
Canonieke LCC

Verwijzingen naar dit werk in externe bronnen.

Wikipedia in het Engels

Geen

Geen bibliotheekbeschrijvingen gevonden.

Boekbeschrijving
Het is al vele jaren geleden dat de hemel het toneel van een verschrikkelijke oorlog was - een oorlog waarin een groep engelen, verdedigers van recht en vrijheid, de tirannie van de machtige aartsengelen trotseerde. Toen namen engelen voor het eerst in de geschiedenis de wapens op en bonden de strijd aan met de onderdrukkers, de aartsengelen.
Zodoende verloren zij hun plaats in de hemel, werden ze veroordeeld om in ballingschap te leven en tot het aanbreken van de Dag des Oordeels rond te dwalen op de wereld van de mens. Het einde der tijden, de Dag des Oordeels, is nu echter dichterbij dan velen veronderstellen...

Ablon, de leider van een groep voortvluchtige engelen die aan de lange arm van de aartsengelen is ontsnapt, is een van de weinige overlevenden. Uitgerekend hij wordt door de zwarte aartsengel Lucifer uitgenodigd zich aan te sluiten bij zijn legioenen, om samen de eindstrijd aan te gaan, de strijd tussen hemel en hel, de Apocalyps.

In deze laatste, allesbepalende oorlog zal niet alleen het lot van de wereld worden beslist, maar ook de toekomst van het universum.
Haiku samenvatting

Actuele discussies

Geen

Populaire omslagen

Snelkoppelingen

Waardering

Gemiddelde: (3.82)
0.5
1
1.5
2
2.5
3 5
3.5
4 10
4.5
5 2

Ben jij dit?

Word een LibraryThing Auteur.

 

Over | Contact | LibraryThing.com | Privacy/Voorwaarden | Help/Veelgestelde vragen | Blog | Winkel | APIs | TinyCat | Nagelaten Bibliotheken | Vroege Recensenten | Algemene kennis | 204,711,463 boeken! | Bovenbalk: Altijd zichtbaar