StartGroepenDiscussieMeerTijdgeest
Doorzoek de site
Onze site gebruikt cookies om diensten te leveren, prestaties te verbeteren, voor analyse en (indien je niet ingelogd bent) voor advertenties. Door LibraryThing te gebruiken erken je dat je onze Servicevoorwaarden en Privacybeleid gelezen en begrepen hebt. Je gebruik van de site en diensten is onderhevig aan dit beleid en deze voorwaarden.

Resultaten uit Google Boeken

Klik op een omslag om naar Google Boeken te gaan.

The Thousand Autumns of Jacob de Zoet: A…
Bezig met laden...

The Thousand Autumns of Jacob de Zoet: A Novel (origineel 2010; editie 2011)

door David Mitchell (Auteur)

Reeksen: Horologists (1)

LedenBesprekingenPopulariteitGemiddelde beoordelingDiscussies / Aanhalingen
5,9083151,686 (4.09)3 / 762
Jacob de Zoet moet om met zijn Anna te mogen trouwen eerst rijk worden in de Oost. Daarom vertrekt hij eind 1799 als boekhouder naar Deshima, het Nederlandse eilandje bij Japan. Hij moet er de boeken van de Verenigde Oostindische Compagnie controleren op corruptie. Dat maakt hem meteen een niet welkome buitenstaander. En dan valt hij ook nog als een blok voor de Japanse vroedvrouw Orito.… (meer)
Lid:Baldrian
Titel:The Thousand Autumns of Jacob de Zoet: A Novel
Auteurs:David Mitchell (Auteur)
Info:Random House Trade Paperbacks (2011), Edition: Reprint, 492 pages
Verzamelingen:Google books, Skjønnlitteratur, Aan het lezen
Waardering:****
Trefwoorden:japan, colonialism

Informatie over het werk

De niet verhoorde gebeden van Jacob de Zoet door David Mitchell (2010)

  1. 120
    Zee van papaver door Amitav Ghosh (booklove2)
    booklove2: Very similar in writing style and general events.
  2. 61
    Het goud van de waarheid door Iain Pears (bellisc)
    bellisc: also set at a crossroads of science and faith, though wholly in Europe, similar in writing style and themes
  3. 51
    Wolkenatlas door David Mitchell (pgmcc)
    pgmcc: Really enjoyable set of related stories with the author's well deomonstrated skill
  4. 31
    Embassytown door China Miéville (ansate)
  5. 53
    Shogun door James Clavell (CGlanovsky, PghDragonMan)
    CGlanovsky: A westerner in Japan.
    PghDragonMan: The best, and worst, of feudal Japan through the eyes of a foreigner.
  6. 21
    De koraaldief door Rebecca Stott (clif_hiker)
  7. 00
    Under Heaven door Guy Gavriel Kay (rstaedter)
    rstaedter: Though not a story of eastern and western cultures, nonetheless a dense description of a foreign culture in the past.
  8. 00
    Mason & Dixon door Thomas Pynchon (zottel)
    zottel: Very similar feeling, perfect story-telling in well-researched historical fiction.
  9. 12
    Cryptonomicon door Neal Stephenson (psybre)
  10. 12
    Max Havelaar, of de koffieveilingen der Nederlandsche Handelmaatschappij door Multatuli (petergt)
    petergt: Both books have a main character who fights against injustice, and are set in the Dutch colonial past.
  11. 49
    Wolf Hall door Hilary Mantel (kidzdoc)
    kidzdoc: This is another excellent British historical novel.
Bezig met laden...

Meld je aan bij LibraryThing om erachter te komen of je dit boek goed zult vinden.

» Zie ook 762 vermeldingen

Engels (300)  Nederlands (8)  Duits (2)  Frans (2)  Spaans (1)  Fins (1)  Tsjechisch (1)  Alle talen (315)
1-5 van 8 worden getoond (volgende | toon alle)
Voor de liefhebbers van Japan een echte aanrader. Het geeft een mooi beeld van wat de Nederlanders deden in de periode van 1799 tot in 1800. En het is het verhaal over wat er allemaal mis ging voor Jacob de Zoet. ( )
  connie53 | May 27, 2016 |
Ik heb het met moeite uitgelezen. Ik ben helemaal weg van andere boeken van Mitchell (Geestverwantschap, Wolkenatlas, Dertien). Dit boek vond ik te traag. Het verhaal pakte me niet. ( )
  FluffyThePoodle | Sep 20, 2013 |
In januari 2011 kwam David Mitchell naar Middelburg, in de Zeeuwse Bibliotheek. Vanuit Oosterbeek in 1 ruk erheen gereden en bij mijn moeder in Wemeldinge blijven slapen. Die Mitchell kan goed het publiek bespelen, is grappig, maar niet te. Ik was nog middenin het boek, Mitchell las een stukje voor (ik las mee') en heb het boek laten signeren. Het was een mooie avond. Op omroep Zeeland eerst een fragment van Mitchell te zien en toen kwam ik zelf in beeld, mijn moeder apetrots. My own minute of fame.......brr ( )
  suus51 | Feb 29, 2012 |
Het mooiste boek dat ik in 2011 heb gelezen. Een Ier schrijft een stuk Nederlandse geschiedenis, het handelseiland Deshima voor de Japanse kust eind 18e eeuw. De Hollanders hadden als enige toestemming van de Shogun om handel te drijven. Zij wonen op het handelsschip en het eiland Deshima. Alleen onder begeleiding en met toestemming mag het eiland verlaten worden. Deshima is een wereld op zich met zeelui overal vandaan. Jacob de Zoet komt als klerk naar Deshima om de 'boeken' te controleren. Dat maakt hem niet bepaald geliefd bij de rest van de bemanning. Maar dankzij zijn standvastige 'zeeuwse' karakter blijft hij overeind en weet hij zelfs uiteindelijk respect af te dwingen. Het gezelschap op Deshima is een bonte mix van nationaliteiten, Iers, Duits, Amerikaans, slaven uit Ceylon, Indonesie, Maleisie, Afrika en Hollanders. David Mitchell heeft ontzettend veel plezier in het gebruik van de taal uit die tijd, knap hoe een buitenlander de hollandse platte taal gebruikt en ook humoristisch weet in te zetten. En hoe de vertalers dat gedaan hebben, heel knap! Het wemelt ook van de Japanse (Japanese) tolken, zij praten onbeholpen Hollands. Dat geeft grappige versprekingen, in het begin ergerde me dit, maar later wen je er aan en snap je de verbazing over vreemde en moeilijke nederlandse woorden. De platte taal van Grote is ook fantastisch. 'Die worre er voor betaald het nie merkwaardig te vinden'. Jacob ontdekt fraude en zijn eerlijkheid brengt hem ook in de problemen. Tussendoor speelt ook zijn verliefdhedi op een Japanse vroedvrouw, de lotgevallen van de vroedvrouw Orito en de tolk Ogawa. Je leert ondertussen ontzetend veel over Japanse gebruiken, de geneeskunst in de 18 e eeuw (dat varieert van wonden genezen met muizenkeutels tot de eerste pogingen tot een echte (gal)operatie. Het wordt allemaal gruwelijk gedetailleerd beschreven, De rillingen lopen je af en toe over de rug. De Japanners zijn zeer leergierig wat de geneeskunst betreft. Mitchell zet steeds verschillende lijntjes en lijnen uit, conversatie en gebeurtenissen lopen voortdurend door elkaar heen. Dat zorgt er voor dat het boek leest als een trein.Ook veel knipogen naar cultuurverschillen en geschiedenis (het Ierse / Hollandse verzet tegen de Engelsen is natuurlijk niet toevallig) Het leest als een historisch roman , en is net zo spannend als een thriller.
Heel bizar, tijdens het lezen van het boek wordt Japan getroffen door een aardbeving en een verschrikkelijke tsunami met 10duizend doden. En een aantal kerncentrales dreigen te exploderen. ( )
  1000dingendoekje | Jul 26, 2011 |
Een mooi boek over een klein gebiedje Dijama in Japan dat geruled wordt door de Nederlandse VOC bezettingsmacht. Een boek over japanse cultuur, VOC geschiedenis, corruptie en verdorvenheid, verweven in het persoonlijke verhaal van Jacob de Zoet. Als een jonge, arme zoon uit Walcheren gaat hij naar de oost om rijk te worden. Het loopt allemaal anders.
Vrij sober geschreven in een bijna wetenschappelijk stijl, waardoor het engels niet altijd even makkelijk is. ( )
  zwaantje | Apr 1, 2011 |
1-5 van 8 worden getoond (volgende | toon alle)
There are no easy answers or facile connections in “The Thousand Autumns of Jacob de Zoet.” In fact, it’s not an easy book, period. Its pacing can be challenging, and its idiosyncrasies are many. But it offers innumerable rewards for the patient reader and confirms Mitchell as one of the more fascinating and fearless­writers alive.
toegevoegd door LiteraryFiction | bewerkhttp://www.nytimes.com/2010/07/04/books/review/Eggers-t.html?ref=bookreviews, Dave Eggers (Jul 1, 2010)
 
Another Booker Prize nomination is likely to greet this ambitious and fascinating fifth novel—a full-dress historical, and then some—from the prodigally gifted British author
toegevoegd door sturlington | bewerkKirkus Reviews (May 1, 2010)
 
For his many and enthusiastic admirers — critics, prize juries, readers — the fecundity of Mitchell’s imagination marks him as one of the most exciting literary writers of our age. Indeed, in 2007, he was the lone novelist on Time’ s annual list of the world’s 100 most influential people. Through five novels, most impressively with his 2004 novel, Cloud Atlas, Mitchell has demonstrated flat-out ambition with respect to testing — sometimes past their breaking points — the conventions of storytelling structure, perspective, voice, language and range. The result, according to Mitchell’s rare detractors, is an oeuvre marked by imaginative wizardry and stylistic showmanship put on offer for their own sake. For most everyone else, however, Mitchell’s writing is notable because its wizardry and showmanship are in the service of compulsively readable stories and, at its best moments, are his means of revealing, in strange places and stranger still ways, nothing less than the universals of human experience.
 
Though direct in its storytelling, Jacob de Zoet marks a return to full amplitude. That means occasionally over-long scenes and one or two rambling monologues. But it also guarantees fiction of exceptional intelligence, richness and vitality.
 
With “The Thousand Autumns of Jacob de Zoet,” David Mitchell has traded in the experimental, puzzlelike pyrotechnics of “Ghostwritten” and “Number9Dream” for a fairly straight-ahead story line and a historical setting.

He’s meticulously reconstructed the lost world of Edo-era Japan, and in doing so he’s created his most conventional but most emotionally engaging novel yet: it’s as if an acrobatic but show-offy performance artist, adept at mimicry, ventriloquism and cerebral literary gymnastics, had decided to do an old-fashioned play and, in the process, proved his chops as an actor.
 

» Andere auteurs toevoegen (47 mogelijk)

AuteursnaamRolType auteurWerk?Status
Mitchell, Davidprimaire auteuralle editiesbevestigd
Aris, JonathanVertellerSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Berri, ManuelVertalerSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Boland, StevenLayoutSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Damsma, HarmVertalerSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Macleod, MurdoFotograafSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Miedema, NiekVertalerSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Studio Ron van RoonOmslagontwerperSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Wilcox, PaulaVertellerSecundaire auteursommige editiesbevestigd

Onderdeel van de reeks(en)

Onderdeel van de uitgeversreeks(en)

Je moet ingelogd zijn om Algemene Kennis te mogen bewerken.
Voor meer hulp zie de helppagina Algemene Kennis .
Gangbare titel
Oorspronkelijke titel
Alternatieve titels
Oorspronkelijk jaar van uitgave
Mensen/Personages
Belangrijke plaatsen
Belangrijke gebeurtenissen
Verwante films
Motto
Opdracht
Voor K, H & N, in liefde
Eerste woorden
"Jufrouw Kaasemi? Orito knielt neer op een muf ruikende, plakkerige futon.
Citaten
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
‘If only,’ Shiroyama dreams, ‘human beings were not masks behind masks behind masks. If only this world was a clean board of lines and intersections. If only time was a sequence of considered moves and not a chaos of slippages and blunders.”
Creation never ceased on the sixth evening, it occurs to the young man. Creation unfolds around us, despite us and through us at the speed of days and nights. And we call it love.
“The soul is a verb." He impales a lit candle on a spike. "Not a noun.”
For white men, to live is to own, or to try to own more, or to die trying to own more. Their appetites are astonishing! They own wardrobes, slaves, carriages, houses, warehouses, and ships. They own ports, cities, plantations, valleys, mountains, chains of islands. They own this world, its jungles, its skies, and its seas. Yet they complain that Dejima is a prison. They complain they are not free.
Killing depends on circumstances, as you'd expect, whether it's a cold, planned murder, or a hot death in a fight, or inspired by honor or a more shameful motive. However many times you kill, though, it's the first that matters. It's a man's first blood that banishes him from the world of the ordinary.
Laatste woorden
Ontwarringsbericht
Uitgevers redacteuren
Auteur van flaptekst/aanprijzing
Oorspronkelijke taal
Gangbare DDC/MDS
Canonieke LCC

Verwijzingen naar dit werk in externe bronnen.

Wikipedia in het Engels (2)

Jacob de Zoet moet om met zijn Anna te mogen trouwen eerst rijk worden in de Oost. Daarom vertrekt hij eind 1799 als boekhouder naar Deshima, het Nederlandse eilandje bij Japan. Hij moet er de boeken van de Verenigde Oostindische Compagnie controleren op corruptie. Dat maakt hem meteen een niet welkome buitenstaander. En dan valt hij ook nog als een blok voor de Japanse vroedvrouw Orito.

Geen bibliotheekbeschrijvingen gevonden.

Boekbeschrijving
Jacob de Zoet moet om met zijn Anna te mogen trouwen eerst rijk worden in de Oost. Daarom vertrekt hij eind 1799 als boekhouder naar Decima, het Nederlandse eilandje bij Japan. Hij moet er de boeken van de voc controleren op corruptie. Dat maakt hem meteen een niet welkome buitenstaander. Maar dan valt hij als een blok voor de Japanse vroedvrouw Orito. Meegesleept door liefde en werk doorziet De Zoet niet het verraad van de man die hij het meest vertrouwt.
Haiku samenvatting

Deelnemer aan LibraryThing Vroege Recensenten

David Mitchell's boek The Thousand Autumns of Jacob De Zoet was beschikbaar via LibraryThing Early Reviewers.

Actuele discussies

Geen

Populaire omslagen

Snelkoppelingen

Waardering

Gemiddelde: (4.09)
0.5 1
1 15
1.5 2
2 66
2.5 18
3 198
3.5 103
4 592
4.5 187
5 519

Ben jij dit?

Word een LibraryThing Auteur.

 

Over | Contact | LibraryThing.com | Privacy/Voorwaarden | Help/Veelgestelde vragen | Blog | Winkel | APIs | TinyCat | Nagelaten Bibliotheken | Vroege Recensenten | Algemene kennis | 204,721,732 boeken! | Bovenbalk: Altijd zichtbaar