StartGroepenDiscussieMeerTijdgeest
Doorzoek de site
Onze site gebruikt cookies om diensten te leveren, prestaties te verbeteren, voor analyse en (indien je niet ingelogd bent) voor advertenties. Door LibraryThing te gebruiken erken je dat je onze Servicevoorwaarden en Privacybeleid gelezen en begrepen hebt. Je gebruik van de site en diensten is onderhevig aan dit beleid en deze voorwaarden.

Resultaten uit Google Boeken

Klik op een omslag om naar Google Boeken te gaan.

Bezig met laden...

Spoorloos (2010)

door Jane Casey

LedenBesprekingenPopulariteitGemiddelde beoordelingAanhalingen
20916129,473 (3.61)24
When Sarah Finch was a little girl, her older brother went out to play and never came back... Not knowing what happened to Charlie has ripped her family apart. Now a teacher, Sarah's back living at home, trapped with an alcoholic mother who keeps her brother's bedroom as a shrine. Then twelve-year-old Jenny Shepherd disappears and it's Sarah who discovers her pupil's body, abandoned in the woods near her home. As Sarah becomes more involved in the inquiry, suspicions are aroused. But it's not just the police who are watching her...… (meer)
Geen
Bezig met laden...

Meld je aan bij LibraryThing om erachter te komen of je dit boek goed zult vinden.

Op dit moment geen Discussie gesprekken over dit boek.

» Zie ook 24 vermeldingen

Engels (8)  Nederlands (5)  Spaans (2)  Alle talen (15)
Toon 5 van 5
Als klein meisje maakte Sarah Finch een drama mee: op een dag kwam haar broertje Charlie niet meer terug nadat hij buiten was gaan spelen. Sarah was de laatste die hem had gezien en wat er met Charlie is gebeurd, is een mysterie gebleven. Die onzekerheid heeft het gezin verscheurd.
Nu, zestien jaar later, is Sarah lerares. Als een van haar leerlingen, de twaalfjarige Jenny, niet op school komt opdagen, zet de politie een massale zoektocht op touw. Maar het is Sarah die tijdens het joggen het lijk van haar leerling vindt. Ze verleent haar medewerking aan het politieonderzoek, maar is Sarah getuige, slachtoffer of verdachte? Want is het niet erg toevallig dat ze betrokken is bij de verdwijningen van twee kinderen?
  Lin456 | Oct 20, 2020 |
Erg goed verhaal, de spanning wordt goed opgebouwd, en het slot is verrassend, iets wat je niet had verwacht. ( )
  justine.m | Jun 10, 2011 |
Sarah Finch is onderwijzeres aan een meisjesschool in een voorstad van London. Op een dag verdwijnt de 12-jarige Jessica en haar lichaam wordt door Sarah in een park gevonden als zij aan het joggen is. De schok dat Jessica een van haar eigen leerlingen was en de verwoestende gevolgen die deze moord voor de ouders heeft, brengen Sarah terug naar een gebeurtenis die 16 jaar geleden plaatsvondt. Haar broertje Charlie verliet het ouderlijk huis en kwam nooit meer terug. De consequenties voor Sarah en haar ouders waren desastreus.

Het wordt problematisch voor Sarah als de politie verbanden gaat leggen tussen de twee gebeurtenissen. Is het toeval dat Sarah zo direct betrokken is bij de twee gebeurtenissen? Steekt er iets achter haar behulpzaamheid? Of is zij een verdachte?

Spoorloos is de debuutroman van de Ierse schrijfster Jane Casey. Debuteren is altijd lastig want wat de schrijver/schrijfster voor ogen staat, is niet altijd hetzelfde wat de lezer van het resultaat ervaart. Ik ben zo´n lezer en wat mij betreft mag Jane Casey blijven; zij is er heel goed geslaagd een spannende en overtuigende misdaadroman te schrijven.

Naarmate het verhaal vordert geeft Jane Casey kleine stukjes informatie vrij die de lezer naar de oplossing kunnen leiden. En naarmate dit proces vordert, wordt het verhaal ook steeds gruwelijker. Het zit goed in elkaar en heeft heel veel wendingen en als je dan aan het einde denkt te weten wie de dader is, denk je toch verkeerd. En dat is essentieel voor een goede thriller.

Sarah en haar moeder worden neergezet op een manier die herkenbare personen van hen maakt. Mensen die getekend zijn door gruwelijke gebeurtenissen en de soms vernietigende gevolgen daarvan voor hun persoonlijke leven dag in dag uit ervaren. Het verhaal is vlot geschreven en leest gemakkelijk maar heeft toch diepgang. De ontknoping is onverwacht en redelijk spannend. De gebeurtenissen die in het verleden plaatsvinden worden door Jane Casey in de tegenwoordige tijd beschreven en wat zich vandaag de dag afspeelt in de verleden tijd. Dat maakt het onderscheid tussen wat er met Charlie enerzijds en Jessica anderzijds is gebeurd duidelijker en het verhaal wordt er krachtiger door.

Het liefdesleven van Sarah komt wat gekunsteld en onwerkelijk over en zij maakt ook een aantal fouten die haar gedrag wat ongeloofwaardig maken maar afgezien daarvan is Spoorloos een goeddoordachte en plezierig leesbare misdaadroman met een verrassende ontknoping. Wat mij betreft is het debuut van Jane Casey goed geslaagd. ( )
  eagleye50 | Jun 1, 2011 |
Ik had verwacht dat ik dit een heel goed boek zou vinden. Het onderwerp sprak me aan, de auteur heeft een vlotte pen. Je vliegt als het ware door het boek heen. Het is alleen zo jammer dat de auteur met haar "subtiele" aanwijzingen net genoeg weggeeft om de puzzelstukjes op de juiste plek te leggen. Als je nog tweederde van het boek moet lezen en je weet grotendeels al hoe het verhaal zich verder zal gaan ontwikkelen, dan is de spanning er ver af. Ook dat laatste ontbrekende stukje viel al tientalle bladzijden voor het einde op z'n plek. Het had een leuk verhaal kunnen zijn. Hoop dat er bij haar volgende boek nog iets te raden overblijft. ( )
  Carolien70 | May 2, 2011 |
Wat een geweldig spannend boek. Er zitten een aantal opmerkelijke plotwendingen in. Ik heb dit boek ademloos uitgelezen. En achteraf bedenken dat je het eigenlijk wel allemaal aan had kunnen zien komen. Ik ga deze schrijfster zeker volgen. ( )
  connie53 | Sep 23, 2010 |
Toon 5 van 5
geen besprekingen | voeg een bespreking toe

Is opgenomen in

Je moet ingelogd zijn om Algemene Kennis te mogen bewerken.
Voor meer hulp zie de helppagina Algemene Kennis .
Gangbare titel
Oorspronkelijke titel
Alternatieve titels
Oorspronkelijk jaar van uitgave
Mensen/Personages
Belangrijke plaatsen
Belangrijke gebeurtenissen
Verwante films
Motto
Opdracht
Voor mijn vader en moeder, in liefde
Eerste woorden
Ik lig op een kriebelende plaid in de tuin en doe alsof ik lees.
Citaten
In die huizen, waar geesten rondwaren, is het heel stil tot de duivel ontwaakt.

- Webster, De hertogin van Malfi
Laatste woorden
Ontwarringsbericht
Uitgevers redacteuren
Auteur van flaptekst/aanprijzing
Oorspronkelijke taal
Gangbare DDC/MDS
Canonieke LCC

Verwijzingen naar dit werk in externe bronnen.

Wikipedia in het Engels (1)

When Sarah Finch was a little girl, her older brother went out to play and never came back... Not knowing what happened to Charlie has ripped her family apart. Now a teacher, Sarah's back living at home, trapped with an alcoholic mother who keeps her brother's bedroom as a shrine. Then twelve-year-old Jenny Shepherd disappears and it's Sarah who discovers her pupil's body, abandoned in the woods near her home. As Sarah becomes more involved in the inquiry, suspicions are aroused. But it's not just the police who are watching her...

Geen bibliotheekbeschrijvingen gevonden.

Boekbeschrijving
Als klein meisje maakte Sarah Finch een drama mee: op een dag kwam haar broertje Charlie niet meer terug nadat hij buiten ging spelen. Sarah was de laatste die hem zag en wat er met Charlie is gebeurd, is een mysterie gebleven. Die onzekerheid verscheurde het gezin waardoor haar ouders gingen scheiden.

Nu, zestien jaar later, is Sarah lerares. Uit schuldgevoel woont ze nog steeds bij haar moeder. Die heeft het verlies van Charlie nooit kunnen verwerken en is aan de drank geraakt. De kamer van haar verdwenen zoon ziet er nog altijd uit als toen en dient als gedenkplaats.

Als een van Sarahs leerlingen, de 12-jarige Jenny Shepherd, niet op school komt opdagen, wordt door de politie een massale zoektocht op touw gezet. Maar het is Sarah die tijdens het joggen het lijk van haar leerlinge vindt. Ze raakt nauw betrokken bij het politieonderzoek. Zo nauw zelfs, dat ze een verdachte wordt.
Haiku samenvatting

Actuele discussies

Geen

Populaire omslagen

Snelkoppelingen

Waardering

Gemiddelde: (3.61)
0.5
1 1
1.5
2 5
2.5 4
3 9
3.5 11
4 17
4.5 3
5 9

Ben jij dit?

Word een LibraryThing Auteur.

 

Over | Contact | LibraryThing.com | Privacy/Voorwaarden | Help/Veelgestelde vragen | Blog | Winkel | APIs | TinyCat | Nagelaten Bibliotheken | Vroege Recensenten | Algemene kennis | 204,753,468 boeken! | Bovenbalk: Altijd zichtbaar