StartGroepenDiscussieMeerTijdgeest
Doorzoek de site
Onze site gebruikt cookies om diensten te leveren, prestaties te verbeteren, voor analyse en (indien je niet ingelogd bent) voor advertenties. Door LibraryThing te gebruiken erken je dat je onze Servicevoorwaarden en Privacybeleid gelezen en begrepen hebt. Je gebruik van de site en diensten is onderhevig aan dit beleid en deze voorwaarden.

Resultaten uit Google Boeken

Klik op een omslag om naar Google Boeken te gaan.

Bezig met laden...

Onderstroom (2010)

door Arnaldur Indridason

Andere auteurs: Zie de sectie andere auteurs.

Reeksen: Erlendur (9)

LedenBesprekingenPopulariteitGemiddelde beoordelingAanhalingen
9605121,606 (3.67)76
When Detective Erlender places her in charge during his leave of absence, Elinborg tackles a disturbing serial rapist case that has the local police racing against time to prevent another attack.
Bezig met laden...

Meld je aan bij LibraryThing om erachter te komen of je dit boek goed zult vinden.

Op dit moment geen Discussie gesprekken over dit boek.

» Zie ook 76 vermeldingen

Engels (40)  Nederlands (6)  Frans (2)  Zweeds (1)  Catalaans (1)  Deens (1)  Alle talen (51)
1-5 van 6 worden getoond (volgende | toon alle)
Erlendur is met vakantie en daarom is Elinborg belast met het onderzoek naar de moord op een jongeman, die in een grote plas bloed en met een t-shirt van een vrouw aan gevonden wordt in een apartement. Er zijn geen sporen van inbraak en Elinborg vindt in het apartement een paarse sjaal met de geur van tandoori kruiden en een verdovend middel Rohypnol dat vaak wordt gebruikt bij verkrachtingen.

Het onderzoek voert Elinborg naar een dorpje waarvan de bewoners erg gesloten zijn en nauwelijks willen meewerken aan de oplossing van de moord.

Arnaldur Indriðason is een rasverteller en ook met Onderstroom slaagt hij er weer uitstekend in een sfeer te scheppen die aangenaam en beeldend is en vooral heel erg plezierig leest. Het verhaal is niet echt spannend maar heeft voldoende inhoud om te boeien. Belangrijk zijn de beschrijvingen van de personages. Nu Erlendur met vakantie is wordt Elinborg uitgebreid ten tonele gevoerd en de lezer krijgt een goed beeld van wie zij eiegnlijk is. Het lijkt wel als of de oplossing van de moord naar het tweede plan is geschoven. Maar zelfs dan nog is het een goed geconstrueerd verhaal waarbij de lezer steeds weer op het verkeerde been wordt gezet.

Het kan zijn dat Indriðason met het naar voren schuiven van Elinborg nieuwe wegen inslaat. Dat zal moeten blijken bij het volgende boek. Ik kijk er naar uit. ( )
1 stem eagleye50 | May 21, 2011 |
Omdat inspecteur Erlendur een beetje geheimzinnig op vakantie is verdwenen, is het aan Elinborg om een moord op te lossen op schijnbaar als verkrachter bezig geweest zijnde, ogenschijnlijk keurige jongeman. Het verhaal vertellen vanuit haar, vrouwelijke invalshoek maakt dit weer een bijzonder leuke en leesbare thriller. ( )
  Anne51 | Sep 22, 2010 |
Weer een goed boek van Indridason. Deze keer niet met Erlendur in de hoofdrol, maar zijn collega Elinborg. Je kan helemaal mee op zoek gaan naar de dader en ik persoonlijk kwam er pas op het einde op, samen met Elinborg. ( )
  wendybenoy | Sep 21, 2010 |
Een thriller van Indriđason zonder Erlendur in de hoofdrol, kan dat wel? Ja, dat kan. Ik vind deze poging beter geslaagd dan zijn vorige poging, Het Koningsboek. Waarom? Dat lees je op deze pagina van mijn boekenblog. ( )
  DitisSuzanne | Jul 28, 2010 |
Als Erlendur door de Oostfjorden zwerft, wordt in Reykjavík een bloederige moord gepleegd. Elínborg komt stapje voor stapje dichter bij de waarheid, nu eens gehinderd door Sigurður Óli, dan een beetje geholpen. Er blijkt rohypnol in het spel te zijn. Er worden verbanden gelegd met andere zaken van verkrachte en verdwenen vrouwen. Uiteindelijk wordt de moord opgelost. Als lezer krijg je het idee dat de vermoorde zijn verdiende loon heeft gekregen. Helaas lukt het de politie niet de zaak van een verdwenen vrouw die nooit is teruggevonden, ook op te lossen. Gesuggereerd wordt dat ook die vrouw slachtoffer van de vermoorde was.
Al lezend leren we Elínborg beter kennen: ze heeft ook een gezin dat aandacht vraagt. Dat haar hobby koken is, weten lezers van Indriðason al.
1 stem wannabook08 | May 17, 2010 |
1-5 van 6 worden getoond (volgende | toon alle)
toegevoegd door annek49 | bewerkDagbladet, KURT HANSSEN (Mar 29, 2010)
 
OUTRAGE is a classic crime novel, in the sense that it tells a story independent of modern technology and gimmicks. It's also a traditional police procedural. Both these elements provide the reader with an excellent experience, and I think result in a book that is likely to stand the test of time.....I recommend it very highly indeed as a solid, unfussy and highly compelling account of the consequences of crimes on the minutiae of the lives of families and friends of the victims.
 
That rugged Icelandic glacier, Detective Erlendur, is away from Reykjavik and a disturbing case is handled by his female sidekick, Elinborg. The female perspective creates a different kind of novel from those built around Arnaldur Indridason's withdrawn and isolated loner. Here we have a detective worrying about her family while handling with sensitivity the victims of a serial rapist who drugged his victims with Rohypnol......I felt a bit disappointed that this most chilly of Nordic writers has decided to go touchy-feely to an almost parodic extent. Just because Elinborg is a woman doesn't mean she has to be multi-tasking and empathising. I missed the laconic impenetrability of Erlendur, though in this story we occasionally glimpse him in the distance, giving hope that he will soon be back - grumping his way through the floes and geysers.
 

» Andere auteurs toevoegen (20 mogelijk)

AuteursnaamRolType auteurWerk?Status
Arnaldur Indridasonprimaire auteuralle editiesberekend
Faber, AdriaanVertalerSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Guidall, GeorgeVertellerSecundaire auteursommige editiesbevestigd
iStockphotoCover artSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Shutterstock.comCover artSecundaire auteursommige editiesbevestigd
ThinkstockCover artSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Yates, AnnaVertalerSecundaire auteursommige editiesbevestigd

Onderdeel van de reeks(en)

Onderdeel van de uitgeversreeks(en)

Je moet ingelogd zijn om Algemene Kennis te mogen bewerken.
Voor meer hulp zie de helppagina Algemene Kennis .
Gangbare titel
Oorspronkelijke titel
Alternatieve titels
Oorspronkelijk jaar van uitgave
Mensen/Personages
Belangrijke plaatsen
Belangrijke gebeurtenissen
Verwante films
Motto
Opdracht
Eerste woorden
Hij trok een zwarte spijkerbroek aan, een wit shirt en een makkelijk jasje, stapte in het goede paar schoenen, dat hij al drie jaar had, en dacht aan de kroegen in het centrum die een van hen genoemd had.
Citaten
Laatste woorden
(Klik om weer te geven. Waarschuwing: kan de inhoud verklappen.)
Ontwarringsbericht
Uitgevers redacteuren
Auteur van flaptekst/aanprijzing
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Oorspronkelijke taal
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Gangbare DDC/MDS
Canonieke LCC

Verwijzingen naar dit werk in externe bronnen.

Wikipedia in het Engels

Geen

When Detective Erlender places her in charge during his leave of absence, Elinborg tackles a disturbing serial rapist case that has the local police racing against time to prevent another attack.

Geen bibliotheekbeschrijvingen gevonden.

Boekbeschrijving
Haiku samenvatting

Actuele discussies

Geen

Populaire omslagen

Snelkoppelingen

Waardering

Gemiddelde: (3.67)
0.5
1 2
1.5
2 9
2.5 4
3 66
3.5 43
4 99
4.5 15
5 24

Ben jij dit?

Word een LibraryThing Auteur.

Recorded Books

Een editie van dit boek werd gepubliceerd door Recorded Books.

» Informatiepagina uitgever

 

Over | Contact | LibraryThing.com | Privacy/Voorwaarden | Help/Veelgestelde vragen | Blog | Winkel | APIs | TinyCat | Nagelaten Bibliotheken | Vroege Recensenten | Algemene kennis | 202,660,561 boeken! | Bovenbalk: Altijd zichtbaar