StartGroepenDiscussieMeerTijdgeest
Doorzoek de site
Onze site gebruikt cookies om diensten te leveren, prestaties te verbeteren, voor analyse en (indien je niet ingelogd bent) voor advertenties. Door LibraryThing te gebruiken erken je dat je onze Servicevoorwaarden en Privacybeleid gelezen en begrepen hebt. Je gebruik van de site en diensten is onderhevig aan dit beleid en deze voorwaarden.

Resultaten uit Google Boeken

Klik op een omslag om naar Google Boeken te gaan.

Sunset Park door Paul Auster
Bezig met laden...

Sunset Park (origineel 2010; editie 2010)

door Paul Auster (Auteur), Albert Nolla Cabellos (Vertaler)

LedenBesprekingenPopulariteitGemiddelde beoordelingAanhalingen
1,4506412,772 (3.64)26
Sunset Park volgt de lotgevallen van diverse personages tijdens de economische crisis van 2008. Een mysterieuze jongen in Florida, die de appartementen moet leeghalen van mensen die hun huis uit zijn gezet. Bijna dwangmatig fotografeert hij duizenden inderhaast achtergelaten voorwerpen. Een groep jonge mensen die in een kraakpand wonen in Sunset park, Brooklyn. Een beroemde actrice die zich voorbereidt op haar terugkeer naar Broadway. Een uitgever die wanhopig probeert zijn bedrijf en zijn huwelijk te redden. Een ziekenhuis voor Kapotte Spullen.… (meer)
Lid:campillo
Titel:Sunset Park
Auteurs:Paul Auster (Auteur)
Andere auteurs:Albert Nolla Cabellos (Vertaler)
Info:Edicions 62 (2010), 256 páginas
Verzamelingen:Jouw bibliotheek
Waardering:
Trefwoorden:Geen

Informatie over het werk

Sunset Park roman door Paul Auster (2010)

Bezig met laden...

Meld je aan bij LibraryThing om erachter te komen of je dit boek goed zult vinden.

Op dit moment geen Discussie gesprekken over dit boek.

» Zie ook 26 vermeldingen

Engels (44)  Italiaans (4)  Catalaans (4)  Zweeds (4)  Duits (2)  Frans (2)  Nederlands (2)  Spaans (2)  Noors (Bokmål) (1)  Noors (1)  Alle talen (66)
Toon 2 van 2
Het verhaal speelt in 2008, het jaar waarin de eerste geselstriemen van de financiële crisis al zichtbaar zijn.

De roman wordt bevolkt door een op het oog, bonte verzameling van personages die door het verhaal allemaal tot elkaar veroordeeld blijken te zijn of te worden. De eigenaar van ‘Een ziekenhuis voor Kapotte Spullen’, een jonge man die helpt bij het ontruimen van woningen en op dwangmatige wijze achtergelaten voorwerpen fotografeert, zijn vader die een uitgeverij op poten probeert te houden, zijn moeder en stiefmoeder en een tweetal jonge vrouwen waarvan er één op een makelaarskantoor werkt en de ander die ter voorbereiding op een wetenschappelijke carrière een proefschrift tracht te schrijven.
Het verhaal verheft Miles Heller, de fotograaf, (en in mindere mate zijn geliefde Pilar) tot hoofdpersoon en laat de gebeurtenissen vrijwel uitsluitend ontstaan vanuit zijn perspectief en met reflectie op zijn bestaan. Anders gezegd: hij is zowel spiegel als beeld en daardoor niet het spiegelbeeld; dat is nu juist het verhaal dat na lezing, een knappe compositie blijkt te zijn.

De roman heeft me bij de keel gegrepen. De personages zijn helder gekarakteriseerd en herkenbaar terwijl de onderlinge verhoudingen scherp in beeld gebracht worden. De verschillen tussen de generaties worden knap belicht en vaak scherp gedefinieerd: ‘maar wat is het vreemd, bedenkt ze, wat ongelooflijk verwarrend dat haar generatie, die eigenlijk niet veel te melden heeft, mannen heeft voortgebracht die aan één stuk door praten……. die overal een mening over heeft, die van de vroege ochtend tot de late avond woorden uitbraakt…….,terwijl die zwijgende mannen, die oude kerels die bijna uitgestorven zijn…. Ze zou er heel wat voor overhebben om te horen wat die te zeggen hebben’.
Die voeren in het boek gesprekken ‘die het gevoel oproepen dat je in het luchtledige zweeft, dat je nergens meer thuis bent en dat je de laatste jaren van je leven zo zult slijten’.
Miles’ vader kleedt zich in pak en stropdas, gaat naar zijn werk, betaalt zijn rekeningen en is een modelburger geworden. Maar de Blikjesman (zoals hij zichzelf noemt) heeft nog steeds een hoofd vol zorgen, en als het hem ‘s avonds te machtig wordt, laat hij zich nog steeds op handen en knieën zakken en huilt hij tegen de maan’.

De wereld die beeld en spiegel is en toch geen spiegelbeeld, omdat het de moeite niet waard is om te hopen op een toekomst als er geen toekomst is….,’het nu dat hier is en meteen weer verdwijnt, het nu dat voorgoed verdwenen is’.

Het spiegelbeeld dat lezer is ?

Auster kan schrijven, vertellen en bovenmatig goed componeren, hetgeen geresulteerd heeft in een boek van bijzondere klasse. ( )
1 stem deklerk | Feb 2, 2011 |
Aardig ( )
  JanHeemskerk | Jan 22, 2011 |
Toon 2 van 2
Visst finns det briljanta stycken i ”Sunset Park”, och som vanligt vimlar det av intrikata dubbel­gångarteman och dolda litterära referenser, men boken är roligare att analysera än att läsa.
toegevoegd door Jannes | bewerkDagens Nyheter, Martina Lowden (Oct 26, 2011)
 
Visst finns det briljanta stycken i ”Sunset Park”, och som vanligt vimlar det av intrikata dubbel­gångarteman och dolda litterära referenser, men boken är roligare att analysera än att läsa.
toegevoegd door Jannes | bewerkDagens Nyheter, Martina Lowden (Oct 26, 2011)
 
Samtidigt framstår romanen som helhet som alltför tillrättalagd och lättsmält för att lämna några djupare avtryck.
toegevoegd door Jannes | bewerkSvenska Dagbladet, Jesper Olsson (Oct 15, 2011)
 
Sunset Park får nöja sig med att vara en konventionell roman om att tappa bort sig själv och sedan mödosamt leta rätt på jaget igen. Paul Auster är alltid kompetent, och precis som vanligt är berättelsens nu, i läsögonblicket, ganska förtrollande.
toegevoegd door Jannes | bewerkUpsala nya tidning, Sebastian Johans (Oct 14, 2011)
 
Though Paul Auster's metafictional narratives have often veered toward the sort of literary gamesmanship that owes little to the conventions of realism, this is a very different novel for him, rooted in the realities of contemporary America--most specifically an ongoing war in Iraq and an economic recession that threatens employment in general and the publishing business in particular.

(Best Books 2010)
toegevoegd door sduff222 | bewerkKirkus Reviews (Dec 15, 2010)
 

Onderdeel van de uitgeversreeks(en)

rororo (25516)
Je moet ingelogd zijn om Algemene Kennis te mogen bewerken.
Voor meer hulp zie de helppagina Algemene Kennis .
Gangbare titel
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Oorspronkelijke titel
Alternatieve titels
Oorspronkelijk jaar van uitgave
Mensen/Personages
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Belangrijke plaatsen
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Belangrijke gebeurtenissen
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Verwante films
Motto
Opdracht
Eerste woorden
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
For most of the year now he has been taking photographs of abandoned things.
GB edition: For almost a year now, he has been taking photographs of abandoned things.
Citaten
Laatste woorden
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
(Klik om weer te geven. Waarschuwing: kan de inhoud verklappen.)
Ontwarringsbericht
Uitgevers redacteuren
Auteur van flaptekst/aanprijzing
Oorspronkelijke taal
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Gangbare DDC/MDS
Canonieke LCC

Verwijzingen naar dit werk in externe bronnen.

Wikipedia in het Engels (2)

Sunset Park volgt de lotgevallen van diverse personages tijdens de economische crisis van 2008. Een mysterieuze jongen in Florida, die de appartementen moet leeghalen van mensen die hun huis uit zijn gezet. Bijna dwangmatig fotografeert hij duizenden inderhaast achtergelaten voorwerpen. Een groep jonge mensen die in een kraakpand wonen in Sunset park, Brooklyn. Een beroemde actrice die zich voorbereidt op haar terugkeer naar Broadway. Een uitgever die wanhopig probeert zijn bedrijf en zijn huwelijk te redden. Een ziekenhuis voor Kapotte Spullen.

Geen bibliotheekbeschrijvingen gevonden.

Boekbeschrijving
Haiku samenvatting

Deelnemer aan LibraryThing Vroege Recensenten

Paul Auster's boek Sunset Park was beschikbaar via LibraryThing Early Reviewers.

Actuele discussies

Geen

Populaire omslagen

Snelkoppelingen

Waardering

Gemiddelde: (3.64)
0.5
1 6
1.5 2
2 20
2.5 8
3 75
3.5 61
4 142
4.5 20
5 36

Ben jij dit?

Word een LibraryThing Auteur.

 

Over | Contact | LibraryThing.com | Privacy/Voorwaarden | Help/Veelgestelde vragen | Blog | Winkel | APIs | TinyCat | Nagelaten Bibliotheken | Vroege Recensenten | Algemene kennis | 205,859,360 boeken! | Bovenbalk: Altijd zichtbaar