StartGroepenDiscussieMeerTijdgeest
Doorzoek de site
Onze site gebruikt cookies om diensten te leveren, prestaties te verbeteren, voor analyse en (indien je niet ingelogd bent) voor advertenties. Door LibraryThing te gebruiken erken je dat je onze Servicevoorwaarden en Privacybeleid gelezen en begrepen hebt. Je gebruik van de site en diensten is onderhevig aan dit beleid en deze voorwaarden.

Resultaten uit Google Boeken

Klik op een omslag om naar Google Boeken te gaan.

Bezig met laden...

Het geluid van de nacht

door María Dueñas

Andere auteurs: Zie de sectie andere auteurs.

LedenBesprekingenPopulariteitGemiddelde beoordelingAanhalingen
1,9031108,738 (3.78)60
Sira Quiroga werkt in een van de beste naaiateliers van het Madrid in de jaren dertig van de twintigste eeuw. Ze is verloofd met een nette jongen en haar toekomst lijkt uitgestippeld. Dan gooien twee mannen haar leven overhoop: een aantrekkelijke bon-vivant en haar vader, die ze nooit heeft gekend. Sira laat alles achter en vlucht met haar minnaar voor de naderende burgeroorlog naar Marokko, waar ze zorgeloos geniet van een leven vol feesten, vrijheid en luxe. Totdat ze in de steek wordt gelaten en berooid achterblijft.… (meer)
  1. 00
    La voz del pasado door Fernando Rueda (aliciagarcia)
  2. 00
    De al te grote fantasie van Olivia Joules door Helen Fielding (buchstabendompteurin)
  3. 00
    Zeg me wie ik ben door Julia Navarro (albavirtual)
    albavirtual: Una historia de pasión, espionaje, intriga, en los años de la Guerra Civil española
  4. 00
    Onder een eindeloze hemel door Julia Gregson (soffitta1)
    soffitta1: Both books have a heroine whose life is changed through meeting a man, taking them on journeys far from home and into a world that is both exotic, but fraught with danger.
  5. 00
    En Tiempo De Prodigios/ a Time of Miracles (Spanish Edition) door Marta Rivera de la Cruz (caflores)
Bezig met laden...

Meld je aan bij LibraryThing om erachter te komen of je dit boek goed zult vinden.

Op dit moment geen Discussie gesprekken over dit boek.

» Zie ook 60 vermeldingen

Engels (59)  Spaans (39)  Nederlands (4)  Catalaans (4)  Frans (1)  Portugees (Portugal) (1)  Duits (1)  Alle talen (109)
Toon 4 van 4
Het tweelingzusje van De schaduw van de wind.
Sira, een jonge vrouw, werkt in een van de beste naaiateliers in Madrid, dat wordt beheerst door angst voor oorlog. Ze is verloofd met een nette jongen en haar leven lijkt uitgestippeld. Dan gooien twee mannen haar leven overhoop. Sira moet leren vertrouwen op haar eigen kracht. Dit prachtige verhaal voert je door de even kleurrijke als aangrijpende geschiedenis van Spanje, Marokko en Portugal en spionage in de Tweede Wereldoorlog.
  Lin456 | Oct 20, 2020 |
Als je de Nederlandse uitgave van dit oorspronkelijk Spaanstalige boek ziet liggen, dan geven omslag en titel een wat misleidend beeld van de daadwerkelijke inhoud. Je verwacht een romantisch getint historisch verhaal, van waarschijnlijk niet al te hoge kwaliteit. Het is mij een raadsel waarom uitgeverij de Wereldbibliotheek voor dit omslag heeft gekozen, en al helemaal waarom de titel zo moet afwijken van het Spaanse "El tiempo entre costuras". De enige reden dat ik het meenam van de boekenmarkt afgelopen zomer is dat het verhaal aan de orde was gekomen tijdens mijn Spaanse les en dat mij nieuwsgierig genoeg had gemaakt om er 3 euro voor neer te leggen. En daar heb ik helemaal geen spijt van gehad.

Dit boek draait om Sira, een meisje van eenvoudige afkomst, dat opgroeit bij haar moeder in een volkswijk in Madrid, en al op jonge leeftijd van school gaat om te werken in het naaiatelier waar haar moeder ook werkt. Haar leven lijkt voorspelbaar te verlopen; ze doet wat iedereen doet, heeft weinig vertrouwen in zichzelf, luistert vooral naar de raad van anderen. Ze krijgt een verloofde en zal gaan trouwen, wellicht een gezin stichten. Welnu, zelfs als ze dat had gedaan zou haar leven door de Spaanse burgeroorlog uiteindelijk heel anders zijn verlopen dan zij voorzag, maar door een behoorlijk ondoordachte beslissing belandt ze met een minnaar in Marokko. Dat die minnaar haar uiteindelijk - met grote schulden op haar naam - in de steek zal laten verbaast niet. Hoe zij zich daarna redt in die vreemde wereld, dat is waar het verhaal echt van start gaat. Er wordt een prachtige serie van bijfiguren opgevoerd in de vorm van smokkelaarster Candelaria, roddelzieke buurjongen Félix en avontuurlijke Britse vriendin Rosalinda, karakters die je meteen in je hart sluit.

Sira begint een luxe naaiatelier in Tétouan, de hoofdstad van Spaans Marokko in die tijd, waardoor ze in contact komt met de vrouwen van hooggeplaatste Spaanse en ook Duitse functionarissen. En dat is een positie die cruciaal blijkt in de historische verwikkelingen van die jaren, waarin zowel de Duitsers als de Britten om de steun van Spanje verlegen zitten. Zo cruciaal dat de Britten haar vragen om terug te gaan naar Madrid en daar ook een naaiatelier op te zetten. Ik ga niet teveel van het verhaal weggeven, maar het wordt naarmate het verhaal vordert steeds spannender!

Soms vind je zo een boek dat niet alleen spannend is, maar dat ook echt een andere wereld voor je opent, en dit is één van die boeken. Hoewel er wel degelijk enkele romantische elementen in het boek zitten, soms eerlijk gezegd zelfs iets té veel, is dat toch niet de hoofdmoot van het verhaal, De historische en geografische context waren volstrekt nieuw voor mij en ik heb de afgelopen dagen aan dit boek vastgeplakt gezeten om die periode in de geschiedenis vanuit een volstrekt ander gezichtspunt te beleven. Maar dat is natuurlijk ook de verdienste van Maria Dueñas geweest, die een verhaal heeft geschreven met zo een mooie spanningsboog, en cliffhangers aan het eind van veel van de hoofdstukken. Het verbaast mij helemaal niet dat dit boek inmiddels verfilmd is! Ik hoop die film nog eens te kunnen zien, en dat die net zo spannend is als het boek. ( )
  Tinwara | May 14, 2019 |
Sira Quiroga werkt in een van de beste naaiateliers van het Madrid in de jaren dertig van de twintigste eeuw. Ze is verloofd met een nette jongen en haar toekomst lijkt uitgestippeld. Dan gooien twee mannen haar leven overhoop: een aantrekkelijke bon-vivant en haar vader, die ze nooit heeft gekend. Sira laat alles achter en vlucht met haar minnaar voor de naderende burgeroorlog naar Marokko, waar ze zorgeloos geniet van een leven vol feesten, vrijheid en luxe. Totdat ze in de steek wordt gelaten en berooid achterblijft. (samenvatting)
  kariend | Oct 8, 2015 |
Een aardige en uiteindelijk ook nog min of meer spannende geschiedenis over het leven van Sira Quiroga, een eenvoudige naaister die zich ontwikkelt tot belangrijk couturière.
De geschiedenis omvat ruwweg de jaren twintig van de vorige eeuw tot halverwege de tweede wereldoorlog, en speelt zich af in Spanje, Marokko en even in Portugal. Halverwege haar levensbeschrijving wordt de roman verrijkt met een verhaal waarin spionage en politieke intrige een belangrijke rol gaan spelen.

Toegegeven, het verhaal leest vlot weg en halverwege de roman wil je als lezer toch graag weten hoe het afloopt, om uiteindelijk tot de conclusie te komen dat het allemaal wel erg voorspelbaar was. Dat veel van de figurerende personages historisch verifieerbaar zijn maakt wel weer iets goed.
Enfin, laat ik zeggen: ‘een boek voor op het strand’. ( )
  deklerk | Oct 28, 2012 |
Toon 4 van 4
Such a worthy adversary requires worthy derring-do, and Sira, now hooked up with British intelligence—for by now we’ve gone from gothic romance to espionage thriller—is just the person for the gig. Will Beigbeder, Franco and Uncle Adolf prevail, or will the good triumph? Well, you’ll just have to read Dueñas’ well-crafted but decidedly chick-lit effort to find out.

Middlebrow and breezy. A perfect beach read, if a touch off-season, unless you’re headed for Casablanca and its waters.
toegevoegd door srdr | bewerkKirkus Reviews (Dec 28, 2011)
 
Originally published in Spain in 2009, Maria Duenas's novel The Time in Between (translated into English by Daniel Hahn) has now become an international bestseller. The tale of Sira Quiroga, a humble dressmaker from Madrid who eventually becomes a spy for the British, is a detailed, exciting, evocative look at the time before and between the Spanish Civil War and the Second World War.
toegevoegd door srdr | bewerkThe Globe and Mail, Michelle Berry (Dec 20, 2011)
 
This thrilling debut is marked by immaculate prose and a driving narrative, establishing Dueñas as a writer to watch

See also the author profile in PW Oct 2011
toegevoegd door 4leschats | bewerkPublishers Weekly (Nov 1, 2011)
 

» Andere auteurs toevoegen (11 mogelijk)

AuteursnaamRolType auteurWerk?Status
Dueñas, Maríaprimaire auteuralle editiesbevestigd
Auster, PaulSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Hahn, DanielVertalerSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Risvik, KariVertalerSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Visscher, JacquelineVertalerSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Je moet ingelogd zijn om Algemene Kennis te mogen bewerken.
Voor meer hulp zie de helppagina Algemene Kennis .
Gangbare titel
Oorspronkelijke titel
Alternatieve titels
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Oorspronkelijk jaar van uitgave
Mensen/Personages
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Belangrijke plaatsen
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Belangrijke gebeurtenissen
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Verwante films
Informatie afkomstig uit de Italiaanse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Motto
Opdracht
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
TK
Eerste woorden
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
A typewriter shattered my destiny.
Citaten
Laatste woorden
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
(Klik om weer te geven. Waarschuwing: kan de inhoud verklappen.)
Ontwarringsbericht
Uitgevers redacteuren
Auteur van flaptekst/aanprijzing
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Oorspronkelijke taal
Gangbare DDC/MDS
Canonieke LCC

Verwijzingen naar dit werk in externe bronnen.

Wikipedia in het Engels (1)

Sira Quiroga werkt in een van de beste naaiateliers van het Madrid in de jaren dertig van de twintigste eeuw. Ze is verloofd met een nette jongen en haar toekomst lijkt uitgestippeld. Dan gooien twee mannen haar leven overhoop: een aantrekkelijke bon-vivant en haar vader, die ze nooit heeft gekend. Sira laat alles achter en vlucht met haar minnaar voor de naderende burgeroorlog naar Marokko, waar ze zorgeloos geniet van een leven vol feesten, vrijheid en luxe. Totdat ze in de steek wordt gelaten en berooid achterblijft.

Geen bibliotheekbeschrijvingen gevonden.

Boekbeschrijving
Haiku samenvatting

Actuele discussies

Geen

Populaire omslagen

Snelkoppelingen

Waardering

Gemiddelde: (3.78)
0.5
1 8
1.5
2 23
2.5 13
3 75
3.5 27
4 143
4.5 17
5 84

Ben jij dit?

Word een LibraryThing Auteur.

 

Over | Contact | LibraryThing.com | Privacy/Voorwaarden | Help/Veelgestelde vragen | Blog | Winkel | APIs | TinyCat | Nagelaten Bibliotheken | Vroege Recensenten | Algemene kennis | 204,792,413 boeken! | Bovenbalk: Altijd zichtbaar