StartGroepenDiscussieMeerTijdgeest
Doorzoek de site
Onze site gebruikt cookies om diensten te leveren, prestaties te verbeteren, voor analyse en (indien je niet ingelogd bent) voor advertenties. Door LibraryThing te gebruiken erken je dat je onze Servicevoorwaarden en Privacybeleid gelezen en begrepen hebt. Je gebruik van de site en diensten is onderhevig aan dit beleid en deze voorwaarden.

Resultaten uit Google Boeken

Klik op een omslag om naar Google Boeken te gaan.

Bezig met laden...

Verbroken (2010)

door Karin Slaughter

Andere auteurs: Zie de sectie andere auteurs.

Reeksen: Georgia (2), Will Trent (4), Sara Linton (8)

LedenBesprekingenPopulariteitGemiddelde beoordelingAanhalingen
1,9291048,587 (3.94)36
Fiction. Mystery. Thriller. HTML:

NEW YORK TIMES BESTSELLER

"This chilling mystery is just begging to be read in one sitting."â??Cosmopolitan

Broken features the return of New York Times bestselling author Karin Slaughter's most compelling characters and introduces memorable new ones in a tale of corruption, murder, and confrontation that will leave more than one life destroyed . . .

When Special Agent Will Trent arrives in Grant County, he finds a police department determined to protect its own and far too many unanswered questions about a prisoner's death. He doesn't understand why Officer Lena Adams is hiding secrets from him. He doesn't understand her role in the death of Grant County's popular police chief. He doesn't understand why that man's widow, Dr. Sara Linton, needs him now more than ever to help her crack this case.

While the police force investigates the murder of a young woman pulled from a frigid lake, Trent investigates the police force, putting pressure on Adams just when she's already about to crack. Caught between two complicated and determined women, trying to understand Linton's passionate distrust of Adams, the facts surrounding Chief Tolliver's death, and the complexities of this insular town, Trent will unleash a case filled with explosive secretsâ??and encounter a thin blue line that could be murderous if crossed.

Spellbinding and keenly paced, Broken is Karin Slaughter at her best. Here is an unforgettable story of raw emotions, dangerous assumptions, the deadly and layered game of betrayal, and a man's determination to expose the most painful of human truthsâ??no matter how deeply they're hidden . . . or how devastat
… (meer)

Bezig met laden...

Meld je aan bij LibraryThing om erachter te komen of je dit boek goed zult vinden.

Op dit moment geen Discussie gesprekken over dit boek.

» Zie ook 36 vermeldingen

Engels (94)  Nederlands (6)  Italiaans (2)  Spaans (1)  Zweeds (1)  Alle talen (104)
1-5 van 6 worden getoond (volgende | toon alle)
Sara keert na lange tijd voor een vakantie terug naar Grant Country. Daar wordt ze ongewild geconfronteerd met de verdrinkingsdood van een jonge, mooie studente. De verdachte, een zwakbegaafde jongen en iemand uit haar verleden, pleegt zelfmoord voor Sara hem kan spreken. Op de celmuren zijn met bloed de woorden IK NIET geschreven. Sara vermoedt dat Lena Adams een rol in zijn dood heeft gespeeld en vraagt Will Trent van het Georgia Bureau of Investigation om haar bij te staan. Zijn komst wordt niet door iedereen gewaardeerd en hij stuit bij zijn onderzoek op een muur van stilte. Langzaam ontrafelen Sara en Will een zaak vol explosieve geheimen, maar door de ontdekkingen komen er nieuwe levens op het spel te staan.
  Vysoka | Mar 28, 2021 |
Sara Linton keert na lange tijd voor een vakantie terug naar Grant County. Daar wordt ze ongewild geconfronteerd met de verdrinkingsdood van een jonge, mooie studente. De verdachte, een zwakbegaafde jongen en iemand uit haar verleden, pleegt zelfmoord voor Sara hem kan spreken. Op de celmuren zijn met bloed de woorden IK NIET geschreven. Sara vermoedt dat Lena Adams een rol in zijn dood heeft gespeeld en vraagt Will Trent van het Georgia Bureau of Investigation om haar bij te staan. Zijn komst wordt niet door iedereen gewaardeerd en hij stuit bij zijn onderzoek op een muur van stilte. Langzaam ontrafelen Sara en Will een zaak vol explosieve geheimen, maar door de ontwikkelingen komen er nieuwe levens op het spel te staan.
  Lin456 | Oct 21, 2020 |
Sara Linton keert na lange tijd voor een vakantie terug naar Frant County. Daar wordt ze ongewild geconfronteerd met de verdrinkingsdood van een jonge, mooie studente. De verdachte, een zwakbegaafde jongen en iemand uit haar verleden, pleegt zelfmoord voor Sara hem kan spreken. Op de celmuren zijn met bloed de woorden IK NIET geschreven. Sara vermoedt dat Lena Adams een rol in zijn dood heeft gespeeld en vraagt Will Trent van het Georgia Bureau of Investigation om haar bij te staan. Zijn komst wordt niet door iedereen gewaardeerd en hij stuit bij zijn onderzoek op een muur van stilte. Langzaam ontrafelen Sara en Will een zaak vol explosieve geheimen, maar door de ontwikkelingen komen er nieuwe levens op het spel te staan.
  Anne-Rose | May 10, 2015 |
Sara Linton keert terug naar het stadje, waar haar familie woont. In vrij korte tijd worden vervolgens een studente vermoord, een verdachte opgepakt, die vervolgens zelfmoord pleegt in zijn cel en wordt de vriend van de studente eveneens vermoord. Sara die betrokken raakt bij het oplossen van de moorden, wordt intussen geconfronteerd met haar verleden, waarin haar man - de commissaris van politie - wiens dood zij wijt aan onachtzaamheid van een van zijn lokale rechercheurs Lena Adams - werd vermoord. Geholpen door GBI-Agent Will Trent komt zij er achter wie de echte dader is en weet zij uiteindelijk weer een stukje van het verleden af te sluiten. ( )
  Anne51 | Mar 2, 2011 |
Sara Linton, medisch specialist, keert terug naar het plaatsje Heartsdale in Grant County voor de viering met haar familie van Thanksgiving Day. Deze korte vakantie haalt bij Sara een heleboel bittere en verdrietige herinneringen boven omdat haar man in deze plaats is omgekomen. In haar ogen had zijn dood voorkomen kunnen worden en Sara Linton houdt Lena Adams, een politierechercheur, verantwoordelijk.

Een knappe studente verdrinkt en Sara wordt tegen haar zin met deze dood geconfronteerd. Het lijkt moord te zijn en de verdachte, een zwakbegaafde man en ex-patient van Sara , wil met haar praten. Bij aankomst in het politiebureau blijkt dat de man zelfmoord heeft gepleegd en met bloed heeft hij op de muur van zijn cel de woorden Ik Niet geschreven. Lena Adams is de rechercheur die zich met deze zaak bezighoudt en omdat Sara Lena totaal incompetent vindt roept zij de steun in van Will Trent, een politieinspecteur met wie zij wel vaker heeft samengewerkt. Hij neemt de zaak op zich en dat wordt hem niet in dank afgenomen door het plaatselijke politecorps en hij stuit al gauw op een muur van stilte en een vastberaden onwil om niet aan het onderzoek mee te werken.

Karin Slaughter is een uitstekend schrijfster en zij heeft in het verleden een aantal fantastische misdaadromans afgeleverd. In Verbroken werkt zij opnieuw de personages goed uit en Sara Linton, Lena Adams en Will Trent zijn geloofwaardige en levensechte personen maar ook de personages met een kleiner aandeel in het verhaal krijgen hun eigen plaats en komen goed uit de verf. Het verhaal is redelijk spannend en nodigt uit om door te blijven lezen. De ontknoping is onverwacht en verrassend maar mist de scherpte zo kenmerkend is voor Karin Slaughter.

Karin Slaughter was bij de beschrijvingen van moord, verkrachtingen, autopsies etc. altijd heel erg expliciet en dat vereiste een sterke maag , de meest gruwelijke details bleven de lezer niet bespaard. Ook ontbrak het deze boeken niet aan zinderende spanning, verrassende wendingen en beklemmende ontknopingen. In Verbroken zijn al deze elementen nog steeds aanwezig maar het is net ietjes minder dan bij voorafgaande boeken.

Sara, Will en Lena slagen er voor een gedeelte in af te rekenen met de beschadigingen die zij in hun leven hebben opgelopen. Maar het is na het lezen van Verbroken duidelijk dat er nog heel wat knopen moeten worden doorgehakt alvorens zij met dat verleden in het reine zijn.

Verbroken een goede misdaadroman die de moeite van het lezen zeker waard is. ( )
  eagleye50 | Nov 5, 2010 |
1-5 van 6 worden getoond (volgende | toon alle)
As usual in this white-hot series (Fractured, 2008, etc.), the ongoing psychological warfare and the physical violence that punctuates it are far more memorable than the unmasking of the real killer.
toegevoegd door mysterymax | bewerkKirkus Reviews (Jun 3, 2010)
 

» Andere auteurs toevoegen

AuteursnaamRolType auteurWerk?Status
Slaughter, Karinprimaire auteuralle editiesbevestigd
Berr, KlausVertalerSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Kolehmainen, AnnukkaVertalerSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Lenting, InekeVertalerSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Petri, NinaVertellerSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Ross, NatalieVertellerSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Sønsteng, GryVertalerSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Sørensen, Henrik EnemarkVertalerSecundaire auteursommige editiesbevestigd

Onderdeel van de reeks(en)

Onderdeel van de uitgeversreeks(en)

Onderscheidingen

Je moet ingelogd zijn om Algemene Kennis te mogen bewerken.
Voor meer hulp zie de helppagina Algemene Kennis .
Gangbare titel
Oorspronkelijke titel
Alternatieve titels
Oorspronkelijk jaar van uitgave
Mensen/Personages
Belangrijke plaatsen
Belangrijke gebeurtenissen
Verwante films
Motto
Opdracht
Voor Victoria
Eerste woorden
Het was bijna Thanksgiving en het liefst was Allison Spooner de stad uit gegaan, maar ze zou niet weten waar naartoe.
Citaten
Laatste woorden
Ontwarringsbericht
Uitgevers redacteuren
Auteur van flaptekst/aanprijzing
Oorspronkelijke taal
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Gangbare DDC/MDS
Canonieke LCC

Verwijzingen naar dit werk in externe bronnen.

Wikipedia in het Engels (1)

Fiction. Mystery. Thriller. HTML:

NEW YORK TIMES BESTSELLER

"This chilling mystery is just begging to be read in one sitting."â??Cosmopolitan

Broken features the return of New York Times bestselling author Karin Slaughter's most compelling characters and introduces memorable new ones in a tale of corruption, murder, and confrontation that will leave more than one life destroyed . . .

When Special Agent Will Trent arrives in Grant County, he finds a police department determined to protect its own and far too many unanswered questions about a prisoner's death. He doesn't understand why Officer Lena Adams is hiding secrets from him. He doesn't understand her role in the death of Grant County's popular police chief. He doesn't understand why that man's widow, Dr. Sara Linton, needs him now more than ever to help her crack this case.

While the police force investigates the murder of a young woman pulled from a frigid lake, Trent investigates the police force, putting pressure on Adams just when she's already about to crack. Caught between two complicated and determined women, trying to understand Linton's passionate distrust of Adams, the facts surrounding Chief Tolliver's death, and the complexities of this insular town, Trent will unleash a case filled with explosive secretsâ??and encounter a thin blue line that could be murderous if crossed.

Spellbinding and keenly paced, Broken is Karin Slaughter at her best. Here is an unforgettable story of raw emotions, dangerous assumptions, the deadly and layered game of betrayal, and a man's determination to expose the most painful of human truthsâ??no matter how deeply they're hidden . . . or how devastat

Geen bibliotheekbeschrijvingen gevonden.

Boekbeschrijving
Sara Linton vraagt Will Trent om hulp in Grant County bij het onderzoek naar de moord op een jonge vrouw. Maar zijn komst wordt niet door iedereen gewaardeerd. Wat houdt Lena Adams voor hem verborgen en wat had zij te maken met de dood van Jeffrey Tolliver? En waarom heeft Sara zijn hulp nodig bij het onderzoek?

Terwijl het onderzoek vordert, doet Will rondvraag naar de feiten rond Jeffreys dood. De twee vrouwen naast hem zijn beiden vastbesloten de waarheid boven tafel te krijgen, waarbij Lena steeds meer onder druk komt te staan en Sara's wantrouwen steeds groter wordt. Langzaam ontrafelt Will een zaak vol explosieve geheimen - en komt hij dicht bij een waarheid die dodelijk kan zijn.
Haiku samenvatting

Deelnemer aan LibraryThing Vroege Recensenten

Karin Slaughter's boek Broken was beschikbaar via LibraryThing Early Reviewers.

Actuele discussies

Geen

Populaire omslagen

Snelkoppelingen

Waardering

Gemiddelde: (3.94)
0.5
1 3
1.5 2
2 21
2.5 4
3 72
3.5 33
4 216
4.5 14
5 115

Ben jij dit?

Word een LibraryThing Auteur.

 

Over | Contact | LibraryThing.com | Privacy/Voorwaarden | Help/Veelgestelde vragen | Blog | Winkel | APIs | TinyCat | Nagelaten Bibliotheken | Vroege Recensenten | Algemene kennis | 204,713,763 boeken! | Bovenbalk: Altijd zichtbaar