StartGroepenDiscussieMeerTijdgeest
Doorzoek de site
Onze site gebruikt cookies om diensten te leveren, prestaties te verbeteren, voor analyse en (indien je niet ingelogd bent) voor advertenties. Door LibraryThing te gebruiken erken je dat je onze Servicevoorwaarden en Privacybeleid gelezen en begrepen hebt. Je gebruik van de site en diensten is onderhevig aan dit beleid en deze voorwaarden.

Resultaten uit Google Boeken

Klik op een omslag om naar Google Boeken te gaan.

Bezig met laden...

2666 (2004)

door Roberto Bolaño

Andere auteurs: Zie de sectie andere auteurs.

LedenBesprekingenPopulariteitGemiddelde beoordelingDiscussies / Aanhalingen
6,5821831,426 (4.12)8 / 728
An American sportswriter, an elusive German novelist, and a teenage student interact in an urban community on the U.S.-Mexico border where hundreds of young factory workers have disappeared.
  1. 90
    Collected Fictions door Jorge Luis Borges (BGP)
  2. 70
    Rayuela : een hinkelspel door Julio Cortázar (Damienmp)
  3. 71
    Het leven een gebruiksaanwijzing door Georges Perec (GeorgeWelzel)
  4. 40
    Het kaartenhuis door Mark Z. Danielewski (SilentInAWay)
  5. 21
    Doctor Pasavento door Enrique Vila-Matas (GeorgeWelzel)
  6. 21
    Desert Blood: The Juarez Murders door Alicia Gaspar de Alba (absurdeist)
  7. 43
    The Daughters of Juarez: A True Story of Serial Murder South of the Border door Teresa Rodriguez (absurdeist)
  8. 10
    Terra Nostra door Carlos Fuentes (SilentInAWay)
  9. 11
    De troostelozen door Kazuo Ishiguro (Dystopos)
  10. 00
    Parallel Stories door Péter Nádas (southernbooklady)
    southernbooklady: Despite the differences in the authors' origins, settings, and writing styles, there is something in each that reminds me of the other. Scale, breadth, maybe. Sharp and wise characterizations, sure. But more the sort of conflicted feelings of compassion, horror, and futility that each writer rouses in the reader.… (meer)
  11. 01
    Vilnius Poker door Ricardas Gavelis (Sarasamsara)
  12. 02
    De geestverwantschap door David Mitchell (knomad)
    knomad: equally at home with meandering through the complex imperatives of love and hate
  13. 15
    Het papieren huis door Carlos María Domínguez (PaulBerauer)
Bezig met laden...

Meld je aan bij LibraryThing om erachter te komen of je dit boek goed zult vinden.

Engels (158)  Spaans (6)  Nederlands (4)  Duits (4)  Portugees (Portugal) (3)  Frans (3)  Italiaans (2)  Noors (Bokmål) (1)  Japans (1)  Alle talen (182)
Toon 4 van 4
Vijf boeken voor de prijs van één. Je kan je afvragen of het een goed idee was om de laatste wil van Bolaño te negeren en de vijf romans toch te bundelen onder een enigmatische titel. In dat geval zou je allicht de losse samenhang tussen de verschillende delen gemist hebben. Bolaño schetst een universum waar mensenlevens elkaar even raken om dan weer hun eigen baan te volgen, zoals dat gaat in het echte leven. De critici uit het eerste deel bestuderen het werk van Benno von Archimboldi, wiens leven verteld wordt in het laatste. Ze ontmoeten de Barcelonese docent, hoofdpersoon uit deel twee, in Santa Teresa, Mexico. Zijn dochter trekt in het derde deel even op met een zwarte journalist die er een bokswedstrijd komt verslaan. En deel vier ...

En telkens is het onderwerp niet wat het lijkt. In het deel van de critici leren we weinig over Archimboldi, in het deel over de schrijver leren we niets over zijn werk. De journalist is niet geïnteresseerd in boksen. Waar het deel van de Barcelonees over gaat is niet heel duidelijk. Over boeken over geometrie die aan de waslijn hangen? Alleen deel vier ...

2666 opent intrigerend, met het verhaal over de vier critici, verwikkeld in een vreemde dans en het eindigt met het levensverhaal van hun studieobject, een man die het Oostfront overleeft en dan, zoals wel meer Duitse auteurs, een mysterieus leven leidt, ver van de schijnwerpers. Tussendoor passeer je delen twee en drie - en je kan het mensen niet echt kwalijk nemen dat ze het dan welletjes vinden en afhaken. Maar dan missen ze deel vier ...

En misschien vinden ze ook dat wel vervelend. Een droeve litanie van dode meisjes. Een fichebak met kaartjes: een naam (in het beste geval), een leeftijd, een doodsoorzaak, wat nietszeggende weetjes over hun leven. En tussendoor een mislukt detectiveverhaal met een ontkopingeraan geplakt alsof Bolaño zelf het welletjes vond. De agenten uit Santa Teresa modderen maar wat aan, vinden soms wel, maar meestal niet, een moordenaar. De critici horen ervan, de docent is bang voor zijn dochter, de journalist is gefascineerd en misschien heeft Archimboldi er wel iets mee te maken. Ondertussen groeit de stapel steekkaarten maar aan. Een mensenleven is niet veel waard.

Waarom zou dat ons interesseren? ( )
  brver | Aug 24, 2021 |
Ik denk dat ik dit boek een faire kans heb gegeven: 200 van de 1.000 bladzijden. Let wel, het is niet slecht geschreven (een beetje droog, erg journalistiek, met een ironische ondertoon), maar het verhaal lijkt me nergens naartoe te gaan. Met nog 800 pagina's voor de boeg kreeg ik het gevoel dat ik mijn tijd en energie beter in andere boeken zou steken. ( )
  bookomaniac | Feb 17, 2017 |
Op zijn best is dit boek als een film van David Lynch. Een verhaal waar alles in alles overloopt, maar waar elk verband op tweeërlei manieren kan worden ingevuld of tegengesproken, en er bij het overgieten van het ene verhaal in het andere verhaal meer gemorst wordt dan iets anders. Het is een wildgroei van verhalen, uitwijdingen, personages, … personages die willekeurig losgelaten, opgepikt en aan stukken gereten worden. Een plezier om te lezen als je je overgeeft aan het lezen, en niet voortdurend op zoek gaat naar de verbanden of de grote rode lijn, naar het simpele verhaaltje met de uitgetekende door het Vaticaan goedgekeurde spanningsboog. ( )
  razorsoccam | Feb 3, 2016 |
Op zijn best is dit boek als een film van David Lynch. Een verhaal waar alles in alles overloopt, maar waar elk verband op tweeërlei manieren kan worden ingevuld of tegengesproken, en er bij het overgieten van het ene verhaal in het andere verhaal meer gemorst wordt dan iets anders. Het is een wildgroei van verhalen, uitwijdingen, personages, ... personages die willekeurig losgelaten, opgepikt en aan stukken gereten worden. Een plezier om te lezen als je je overgeeft aan het lezen, en niet voortdurend op zoek gaat naar de verbanden of de grote rode lijn, naar het simpele verhaaltje met de uitgetekende door het Vaticaan goedgekeurde spanningsboog.

Maar op zijn slechtst zijn dit gewoon vijf afzonderlijke boeken, die het zonder de vier andere boeken, geen 2 maanden op de plank van de boekhandel zouden uithouden, laat staan een vrachtwagenlading aan recensie in de wereldpers losweken. Was Bolano niet dood, hadden de erven niet besloten om er (tegen Bolano's laatste wil in!) een dikke pil van 1000 pagina's van te maken, ... je kan je afvragen of iemand er sowieso een vinger naar zou uitsteken.

Mijn oordeel helt min of meer over naar het beste - niet dat dit zo'n fantastisch goed boek is - Bolano's kracht is het verbeelden, meer dan het schrijven: je wordt als lezer overspoeld met een veelheid aan verhalen, maar het is eerder die veelheid die aanspreekt, die overmoed van het leven (en het lezen) zelf, dan de verhalen op zich. Dit boek het eerste (of het laatste) meesterwerk van de 21ste eeuw noemen is dan ook fel overdreven, maar het mag er wezen.

De titel verwijst naar het jaartal 2666 en wordt verklaard in het nawoord, of in Bolano's in 1999 verschenen Amulet.

http://occamsrazorlibrary.blogspot.com/2009/05/2666.html ( )
  razorsoccamremembers | Jun 4, 2009 |
Toon 4 van 4
”2066” är en av dessa sällsynta romaner man skulle kunna bosätta sig i.
toegevoegd door Jannes | bewerkSvenska Dagbladet, Fabian Kastner (Oct 20, 2010)
 
Nu bör alla som inte redan skaffat och läst den ha slängt på sig halsduken i farten, störtat ut i hösten och vara i fullt fläng på väg mot närmaste bokhandel.

(Note: this is not the same review as the other one by the same reviewer. It concerns a different translation.)
toegevoegd door Jannes | bewerkDagens Nyheter, Jonas Thente (Oct 19, 2010)
 
Lever han upp till sina ambitioner? Tveklöst. ”2066” är en av dessa sällsynta romaner man skulle kunna bosätta sig i.
toegevoegd door Jannes | bewerkSvenska Dagbladet, Fabian Kastner (Oct 19, 2010)
 
"2666" ist ein kühnes, wildes, hochexperimentelles Ungetüm von einem Roman. In der vorliegenden Form keineswegs perfekt - besonders der zweite, dritte und fünfte Teil haben große Längen -, ist er doch immer noch so ziemlich allem überlegen, was in den letzten Jahren veröffentlicht wurde.
toegevoegd door lophuels | bewerkFrankfurter Allgemeine Zeitung, Daniel Kehlmann (Oct 14, 2010)
 
Theorie her oder hin, "2666" ist ein ungeheuerlicher Wal von einem Roman, er bläst seine Fontänen hoch in den Äther.
toegevoegd door lophuels | bewerkDie Welt, Sibylle Lewitscharoff (Dec 19, 2009)
 

» Andere auteurs toevoegen (10 mogelijk)

AuteursnaamRolType auteurWerk?Status
Roberto Bolañoprimaire auteuralle editiesberekend
Amutio, RobertVertalerSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Carmignani, IlideVertalerSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Hansen, ChristianVertalerSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Wimmer, NatashaVertalerSecundaire auteursommige editiesbevestigd

Onderdeel van de uitgeversreeks(en)

Je moet ingelogd zijn om Algemene Kennis te mogen bewerken.
Voor meer hulp zie de helppagina Algemene Kennis .
Gangbare titel
Oorspronkelijke titel
Alternatieve titels
Oorspronkelijk jaar van uitgave
Mensen/Personages
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Belangrijke plaatsen
Belangrijke gebeurtenissen
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Verwante films
Motto
Een oase van verschrikking te midden van een woestijn van verveling
- CHARLES BAUDELAIRE
Opdracht
Voor Alexandra Bolaño en Lautaro Bolaño
Eerste woorden
De eerste keer dat Jean-Claude Pelletier iets las van Benno von Archimboldi was met Kerstmis 1980 in Parijs, waar hij, hij was toen negentien, een universitaire studie Duitse letterkunde volgde.
Citaten
Laatste woorden
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Ontwarringsbericht
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Volume 1 of the Italian edition of 2666 in two parts: La parte de los críticos; La parte de Amalfitano; La parte de Fate
Uitgevers redacteuren
Informatie afkomstig uit de Italiaanse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Auteur van flaptekst/aanprijzing
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Oorspronkelijke taal
Gangbare DDC/MDS
Canonieke LCC

Verwijzingen naar dit werk in externe bronnen.

Wikipedia in het Engels (2)

An American sportswriter, an elusive German novelist, and a teenage student interact in an urban community on the U.S.-Mexico border where hundreds of young factory workers have disappeared.

Geen bibliotheekbeschrijvingen gevonden.

Boekbeschrijving
Haiku samenvatting

Deelnemer aan LibraryThing Vroege Recensenten

Roberto Bolaño's boek 2666 was beschikbaar via LibraryThing Early Reviewers.

Actuele discussies

Geen

Populaire omslagen

Snelkoppelingen

Waardering

Gemiddelde: (4.12)
0.5 4
1 29
1.5 5
2 58
2.5 7
3 143
3.5 57
4 294
4.5 79
5 514

Ben jij dit?

Word een LibraryThing Auteur.

 

Over | Contact | LibraryThing.com | Privacy/Voorwaarden | Help/Veelgestelde vragen | Blog | Winkel | APIs | TinyCat | Nagelaten Bibliotheken | Vroege Recensenten | Algemene kennis | 202,659,962 boeken! | Bovenbalk: Altijd zichtbaar